Asennuskampanjan luominen

Sovelluskampanjoiden avulla voit mainostaa sovellusta Googlen palveluissa, kuten Google Haussa, Google Playssa, YouTubessa, Gmailissa sekä Display‑verkoston sovelluksissa ja mobiilisivustoilla. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda Google Ads ‐tililläsi Sovelluskampanjan ja optimoida sen sovellusasennuksia varten. Kampanjan luomisen yhteydessä luodaan mainosryhmä, joka koostuu mainoselementtiesi pohjalta automaattisesti luoduista mainoksista.

Ennen kuin aloitat

Asennuskampanja toimittaa mainoksia, kunnes käyttäjä toteuttaa lataustapahtuman, jonka mukaan kampanja on optimoitu.

Android-sovelluksia mainostavan Asennuskampanjan luonnin aikana luodaan automaattisesti Google Play ‑lataustapahtuma, jos kyseiselle sovellukselle ei ole valittu lataustapahtumaa Google Ads ‑tililläsi tai siihen liittyvällä hallinnoijan tilillä. Lataustapahtuma luodaan heti, kun alat luoda kampanjaa, eikä sitä poisteta, vaikka jättäisit luonnin kesken.

Tutustu Sovelluskampanjoiden toimintaan ja parhaisiin käytäntöihin, jotka koskevat sopivien käyttäjien löytämistä mobiilisovelluksille.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjatavoitteeksi Sovelluksen mainostaminen.
  6. Valitse kampanjan alatyypiksi Asennuskampanja.
  7. Valitse mobiilisovelluksen alusta.
  8. Lisää hakukenttään sovelluksen nimi, paketin nimi tai julkaisija. Valitse sitten sovellus näkyviin tulevasta listasta. Jos vastaavuuksia ei löydy, lisää kenttään Google Play Kaupan (Android) tai App Storen (iOS) URL-osoite. Lue lisää Sovelluskampanjan tilasta.
  9. Lisää kampanjallesi nimi. Nimestä on hyvä käydä ilmi, että kyseessä on Sovelluskampanja, jotta löydät kampanjan helposti myöhemmin. Kampanjan nimeen kannattaa sisällyttää myös käyttöjärjestelmä (Android tai iOS).
  10. Klikkaa Jatka.
  11. Valitse "Kampanjan asetukset" ‑kohdasta haluamasi kohdistusalueet. Valitse sitten Sijaintiasetukset-kohdasta käyttäjien kohdistus- ja poissulkemisperusteet.
  12. Päivitä tarvittaessa kieliasetukset. Muista, että Google Ads ei käännä mainoksiasi, joten kohdista mainoksesi vain niille kielille, joita mainoksissasi käytetään.
  13. Muokkaa muita asetuksia, kuten kampanjan alkamis- ja päättymispäivää. Voit myös liittää datasyötteen. Lue lisää syötteiden käyttämisestä Sovelluskampanjoissa.
  14. Valitse Seuraava.
  15. Aseta "Budjetti ja hintatarjoukset" ‐sivun Budjetti-kohdassa keskimääräinen päiväbudjetti.
  16. Valitse Hintatarjoukset-kohdasta tavoitteesi ja kohdeyleisösi.
  17. Valitse konversioasetuksista asennustapahtuma ja sovelluksen sisäinen tapahtuma (jos saatavilla).
    • Huom. Latauskonversiotapahtuman avulla voit seurata sovelluksen asennuksia sen jälkeen, kun mainoksesi on saanut ihmisiä aktivoitumaan. Android-sovellusten lataustapahtumia voidaan luoda ja seurata automaattisesti Google Playn kautta.
  18. Voit asettaa tavoitehintatarjouksen. Saatat nähdä seuraavat hintatarjousvaihtoehdot riippuen ennalta valituista kampanja-asetuksista:
  19. Klikkaa Seuraava.
  20. Lisää Mainosryhmät-sivun Mainoselementit-kohtaan vähintään kaksi otsikkoideaa ja yksi kuvausidea (molempia suositellaan lisäämään enintään viisi). Voit myös käyttää elementtien optimoinnissa apuna elementtejä koskevia tulosraportteja.
  21. Voit lisätä enintään 20 kappaletta kutakin alla olevista elementeistä.
    • Kuvat
    • Videot
    • HTML5
      • Huom. Lisäasetukset-kohdassa voit halutessasi lisätä täsmälinkin, joka ohjaa käyttäjät tietylle sovelluksesi sivulle asennuksen jälkeen (vain Android). Lue lisää Sovelluskampanjoiden elementtityypeistä.
  22. Klikkaa Seuraava.
  23. Tarkista kampanjasi tiedot ja lisää mainosryhmän nimi.
  24. Klikkaa Julkaise kampanja.
    • Huom. Mainoksen näyttöpaikasta riippuen Sovelluskampanjan elementtejä saatetaan muuttaa kampanjan tulosten ja käyttökokemuksen parantamiseksi. Tekstiä voidaan esimerkiksi lyhentää ja kuvia tai videoita rajata, jotta ne sopivat käyttäjän näytölle.

Vinkkejä