Om företagsinformation

Med företagsinformation kan du komplettera dina befintliga dator- och mobilanpassade textannonser med företagstillgångar som företagsnamn och företagslogotyp. Tillgångarna kan hjälpa dig att nå nya och befintliga kunder mer effektivt genom att utnyttja varumärkets kommersiella värde.

Ett exempel på en annons i Googles söknätverk för ”hotell på Hawaii” på en datorskärm.

Ett exempel på en annons i Googles söknätverk för ”hotell på Hawaii”.

På den här sidan

Krav

För att kunna använda dessa tillgångar i dina textannonser måste du slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer. Så här påbörjar du verifieringen:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonsörsverifiering i rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Kom igång och följ anvisningarna.

Läs mer om kraven på företagsinformation.

Viktigt! Observera att vi inte kan garantera att företagsinformationstillgångar visas även om kontot har slutfört annonsörsverifiering. Det kan betyda att det inte visas företagsinformationstillgångar i vissa av dina annonser, eller i inga alls. Detta sker vanligtvis för att skydda användare. Det går inte att ändra visningsstatusen för dina företagsinformationstillgångar, men Google granskar och uppdaterar automatiskt annonsörernas behörighet. Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar ditt Google Ads-konto för att se om du börjar få fler exponeringar från dessa tillgångar.

Skapa företagsinformationstillgångar

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Dynamiska företagsinformationstillgångar

För att hjälpa dig att komma igång genomsöker Google Ads din webbplats och skapar dynamiskt ett företagsnamn och en företagslogotyp åt dig. Du kan se dessa tillgångar på fliken Tillgångar i ditt Google Ads-konto, och du kan ta bort dem när som helst. Alternativt kan du välja att tillhandahålla dina egna tillgångar (företagslogotyp och företagsnamn) enligt anvisningarna nedan. Om Google Ads inte kunde genomsöka och hitta kvalificerade tillgångar på din webbplats ELLER om du för närvarande inte uppfyller kvalifikationskriterierna visas dina annonser med din visningsadress och en platshållarlogotyp.

Företagsinformationstillgångar

Du kan lägga till företagsinformationstillgångar på både konto- och kampanjnivå.

• Du kan ladda upp ett företagsnamn och en företagslogotyp på kontonivå.
  • Du kan ladda upp ett företagsnamn och en företagslogotyp i varje kampanj. Du kan använda samma företagsnamn och företagslogotyp i flera kampanjer.

Om du har laddat upp företagsinformationstillgångar på både kampanjnivå och kontonivå visas tillgångar på kampanjnivå alltid före tillgångar på kontonivå. Om du har befintliga företagsinformationstillgångar på kampanjnivå i ditt Google Ads-konto och istället vill att tillgångarna på kontonivå ska visas tar du bort tillgångarna på kampanjnivå genom att följa anvisningarna nedan.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ladda upp ett företagsnamn

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på + Företagsnamn.
  5. Välj på vilken nivå du vill lägga till företagsnamnet i rullgardinsmenyn Lägg till i: Konto eller Kampanj.
  6. Skriv ditt företagsnamn i motsvarande ruta.
  7. Klicka på Använd.

Ladda upp en företagslogotyp

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på + Företagslogotyp.
  5. Välj på vilken nivå du vill lägga till företagslogotypen i rullgardinsmenyn Lägg till i: Konto eller Kampanj.
  6. Klicka på Välj filer att ladda upp i dialogrutan som visas.
  7. Ladda upp önskad fil.
  8. Välj bildformat.
  9. Klicka på lämplig bildformatsknapp längst ned i fönstret.
  10. Klicka på Spara.
Det kan ta upp till två arbetsdagar innan systemet har granskat dina uppladdade tillgångar. Medan granskningen pågår visas din annons med din visningsadress och en jordglobsikon som standard. Läs mer om processen för annonsgranskning.

Krav på tillgångar

För att vi ska kunna erbjuda våra användare en annonsupplevelse av hög kvalitet måste företagsinformationstillgångar följa alla Google Ads-policyer och policyer för varumärken och upphovsrätt. Tillgångarna omfattas dessutom av ytterligare formatkrav.

Krav på företagsinformation

För att erbjuda en god användarupplevelse ställer Google Ads flera krav på företagsinformation som företagsnamn och logotyp.

På den här sidan kan du läsa mer om specifikationerna för företagsnamn.

På den här sidan kan du läsa mer om specifikationerna för företagslogotyper.

Om ditt företagsnamn inte exakt matchar vare sig domännamnet eller det juridiska namn som har verifierats genom annonsörsverifiering godkänns inte tillgången.

Du kan kontrollera vilket juridiskt namn som har verifierats via annonsörsverifiering genom att öppna ditt Google Ads-konto. Det verifierade namnet visas på sidan Annonsörsverifiering i avsnittsmenyn Fakturering.

Obs! Ditt företagsnamn måste överensstämma exakt med antingen domännamnet eller det juridiska namn som har verifierats via verifieringsprogrammet för annonsörer. Om du vill använda ett alternativt företagsnamn och dessutom äger en aktiv varumärkesregistrering för det namnet kan du däremot slutföra varumärkesverifieringen för företagsinformation. Den här processen har stöd för följande scenarier:
  • Företagsnamnet representerar en underdomän till din annonsörsverifierade/juridiska domän.
  • Du äger olika företagsnamn för olika verksamhetsområden.

Företagslogotypen ska överensstämma med företaget som du annonserar om och det domännamn eller juridiska namn som har verifierats via verifieringsprogrammet för annonsörer. Om du vill använda en alternativ logotyp och dessutom äger en aktiv varumärkesregistrering för den logotypen kan du däremot slutföra varumärkesverifieringen för företagsinformation. Den här processen har stöd för följande scenarier:

• Logotypen representerar en underdomän till din annonsörsverifierade/juridiska domän.
  • Du äger olika logotyper för olika verksamhetsområden.

Rapporter

Du kan se resultatet av ditt företagsnamn och dina företagslogotyper i rapporten Tillgångar, till exempel hur många klick och exponeringar de har fått. Du kan även ta bort dessa tillgångar från rapporttabellen.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Se rapporten

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj Företagsnamn eller Företagslogotyp på listan ovanför tabellverktygsfältet.
  6. Klicka på Annonser och tillgångar i den vänstra panelen.
Obs! Om du vill ta bort företagsinformationstillgångar kan du följa steg 1–4 ovan och markera rutorna vid alla tillgångar du vill ta bort. Klicka på Ta bort i det blå fältet och välj Bekräfta.

Ta bort företagsinformationstillgångar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Markera kryssrutorna vid alla tillgångar du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort i det blå fältet och välj Bekräfta.

Rekommenderade metoder

• Skapa rätt tillgångar för ditt företag baserat på din kontostruktur

Företagsnamnet och logotypen du laddar upp ska vara relevanta för alla annonsgrupper i en given kampanj. Om du bestämmer dig för att länka en och samma tillgång till flera kampanjer bör du se till att den är relevant för alla dessa kampanjer.

Obs! Granskningsbeslut om en tillgång för en viss kampanj kan påverka visningen av tillgången i alla kopplade kampanjer.

• Använd enhetliga tillgångar för en given domän

För att kunna erbjuda en god användarupplevelse rekommenderar Google att du använder samma företagsnamn och logotyp för en given domän i alla dina kampanjer och konton. Google kan sluta visa dina företagsinformationstillgångar om vi påträffar inkonsekventa namn och logotyper i olika konton. Din annons fortsätter visas med visningsadressen och en platshållarlogotyp.

Vanliga frågor

Hur vet jag om jag är kvalificerad att använda företagsinformationstillgångar?

Om du har slutfört verifieringsprogrammet för annonsörer är du automatiskt kvalificerad att använda företagsinformationstillgångar. Du kan kontrollera statusen genom att följa stegen nedan. Du ser alternativet för att ladda upp företagsinformationstillgångar i Google Ads genom att följa anvisningarna i avsnittet ”Skapa företagsinformationstillgångar” ovan.
Om du inte har verifierat dig ännu kan du följa anvisningarna i avsnittet ”Krav” ovan.

Vad är verifieringsprogrammet för annonsörer?

För att Google ska kunna erbjuda ett säkert och tillförlitligt ekosystem för användare och säkerställa efterlevnad av nya förordningar kräver Google att annonsörer slutför verifieringsprogrammet för annonsörer. Programmet består av ett antal steg som annonsörer måste följa och slutföra. Annonsörerna blir ombedda att uppge grundläggande information om sin verksamhet och identitet. Läs mer om verifiering.

Varför visas en jordglobsikon som logotyp?

Om du inte har slutfört annonsörsverifieringen ännu visas en platshållarlogotyp tillsammans med visningsadressen. Det går inte att välja bort att visa dessa. Du kan påbörja annonsörsverifiering genom att följa anvisningarna i avsnittet ”Krav” ovan.

Jag har slutfört annonsörsverifieringen. Varför visas en jordglobsikon som logotyp?

Vi kan inte garantera att företagsinformationstillgångar visas även om kontot har slutfört annonsörsverifiering och är kvalificerat för företagsinformation. I sådana situationer finns det inget sätt att ändra visningsstatusen för dina företagsinformationstillgångar. Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar ditt Google Ads-konto för att se om tillgångarna har börjat generera exponeringar.

Hur kan jag välja bort att visa dynamiska företagsinformationstillgångar?

Du kan välja bort att visa dynamiska företagsinformationstillgångar genom att ladda upp dina egna tillgångar. Sådana tillgångar har alltid företräde framför automatiskt genererade dynamiska tillgångar. Alternativt kan du pausa alla tillgångar för att utlösa platshållaren för logotyp och visningsadressen.

Slutar min annons visas om mitt företagsnamn och min företagslogotyp inte godkänns?

Nej, annonsen avvisas inte. Tillgängligheten till dessa tillgångar påverkar inte annonsvisningen. Platshållarlogotypen och visningsadressen visas om det inte finns några tillgängliga dynamiska tillgångar eller tillgångar som har laddats upp av annonsören.

Kan jag ha olika logotyper för organisk sökning respektive Google-annonser?

Ja, detta är tillåtet eftersom annonsörer kan tillhandahålla sina egna logotyper. För organisk sökning genomsöker vi logotyperna enligt separata riktlinjer. Du kan dessutom visa platshållarlogotypen i din annons om du inte är kvalificerad för företagsinformation för närvarande.

Hur kan jag ta reda på vilket juridiskt namn som verifierades via annonsörsverifiering?

Det verifierade namnet visas på sidan Annonsörsverifiering under FaktureringsikonFakturering i ditt Google Ads-konto.

Hur kan jag se min verifieringsstatus?

Du kan se din verifieringsstatus direkt i ditt Google Ads-konto i rullgardinsmenyn Fakturering på fliken Annonsörsverifiering. Det kan ta fem till sju arbetsdagar efter att du har skickat in dokumentation innan verifieringsstatusen uppdateras i ditt konto. Du får även en e-postavisering med en bekräftelse av att verifieringen har slutförts eller en begäran om mer information.

Kan jag ladda upp olika företagsinformationstillgångar på kampanjnivå och kontonivå?

Ja. Du kan ladda upp olika tillgångar på konto- och kampanjnivå.