Herinnering: Upgrade uw slimme Shopping-campagnes naar Performance Max

21 juli 2022

Eerder dit jaar hebben we de planning en het proces besproken om uw slimme Shopping-campagnes en lokale campagnes met één klik te upgraden naar Performance Max met de upgradetool in Google Ads.1 Deze tool is in april uitgerold voor slimme Shopping-campagnes en is nu beschikbaar voor de meeste adverteerders. We raden u ten zeerste aan de tool te gebruiken en uw campagnes zo snel mogelijk te upgraden zodat u klaar bent voor de feestdagen. De tool waarmee u zelf lokale campagnes kunt upgraden, is binnenkort beschikbaar. In de komende weken geven we u hier meer informatie over.

Begin van automatische upgrades voor slimme Shopping-campagnes

Adverteerders met slimme Shopping-campagnes hebben gemiddeld 2 maanden van tevoren toegang tot de tool voor zelf upgraden, zodat ze genoeg tijd hebben om de upgrades uit te voeren voordat de automatische upgrades beginnen. Automatische upgrades worden nu geleidelijk uitgerold voor slimme Shopping-campagnes die nog niet door adverteerders zelf zijn geüpgraded met de tool. Houd rekening met het volgende:

• Automatische upgrades worden geleidelijk uitgevoerd en worden voor de meeste adverteerders in september afgerond. U krijgt 2 tot 3 weken voor de automatische upgrade van uw campagnes een melding in Google Ads zodat u zich kunt voorbereiden. In de melding staat de specifieke datum waarop uw campagnes automatisch worden geüpgraded.
  • Sommige slimme Shopping-campagnes met functies zoals voertuigadvertenties die nog niet beschikbaar zijn in Performance Max, worden begin 2023 automatisch geüpgraded. Adverteerders met campagnes die nog niet in aanmerking komen voor upgrades, krijgen later dit jaar meer specifieke informatie over de automatische upgrades die begin 2023 worden uitgevoerd.
  • Totdat de automatische upgrades voor slimme Shopping-campagnes beginnen, kunt u uw campagnes nog steeds zelf met één klik upgraden met de tool in Google Ads.

Hoe kan ik zelf upgraden?

U kunt uw slimme Shopping-campagnes zelf upgraden met de upgradetool. Deze kunt u openen vanuit de melding, op de pagina Aanbevelingen of op de pagina Campagnes in Google Ads.

Nadat uw campagnes zijn geüpgraded (automatisch of door uzelf met de tool), worden de inzichten uit uw eerdere slimme Shopping-campagnes overgezet naar uw nieuwe Performance Max-campagnes, waardoor de prestaties hetzelfde blijven. Uw campagne-instellingen zoals conversiedoelen, budget, bestanden voor advertentiemateriaal en biedstrategie worden ook automatisch overgezet naar Performance Max.

Volg deze best practices om eenvoudig te upgraden en aan de slag te gaan met Performance Max:

• Voeg meer bestanden voor advertentiemateriaal toe nadat u uw slimme Shopping-campagnes heeft geüpgraded. Door zo veel mogelijk koppen en beschrijvingen, afbeeldingen en video's op te geven, krijgt u toegang tot extra voorraad en indelingen. Het uploaden van uw eigen video-items is met name belangrijk als u goede resultaten op YouTube wilt behalen. Google Ads biedt nu de mogelijkheid om videoadvertenties te maken. Zo kan iedereen binnen enkele minuten een videoadvertentie van hoge kwaliteit maken en deze toevoegen aan campagnes, waaronder Performance Max-campagnes.
  • Ga naar de pagina over inzichten om meer inzicht te krijgen in de prestaties van uw campagne en nieuwe middelen te vinden waarmee u de resultaten kunt verbeteren. Spoor bijvoorbeeld snel potentiële problemen met de campagne-instellingen op met diagnostische inzichten of bekijk veranderingen in de prestaties om te zien welke factoren uw campagneprestaties hebben beïnvloed.

Wat gebeurt er met mijn eerdere slimme Shopping-campagnes?

Nadat u de upgrade naar Performance Max heeft uitgevoerd, krijgen uw eerdere slimme Shopping-campagnes de status Verwijderd. U kunt deze campagnes niet meer bewerken of opnieuw activeren. U heeft nog wel toegang tot uw historische gegevens via de pagina Campagnes of de overzichtspagina in Google Ads. Het is ook niet meer mogelijk om nieuwe slimme Shopping-campagnes te maken. Ga naar het Helpcentrum voor meer informatie over het upgradeproces.

Nieuwe functies van Performance Max

Nadat u de upgrade heeft uitgevoerd, kunt u gebruikmaken van de nieuwe voorraad, indelingen en inzichten die beschikbaar zijn in Performance Max, zodat u betere resultaten kunt behalen. Met de nieuwe, onlangs gelanceerde video-indelingen kunt u bijvoorbeeld videoadvertenties maken op basis van uw productfeed. Zo kunt u uw productafbeeldingen prominent laten zien en de aandacht van kijkers trekken op YouTube met Shorts, in-feed videoadvertenties en in-stream advertenties. U kunt nu ook uw vermeldingsgroepen bulksgewijs bewerken in Performance Max en de rapportage over het klikaandeel bekijken om mogelijkheden voor nog meer klikken te ontdekken.

Upgrade zo snel mogelijk naar Performance Max zodat u helemaal klaar bent voor de feestdagen. Ga naar het Helpcentrum voor meer best practices en neem op 30 augustus deel aan Think Retail. Tijdens dit online evenement vertellen we u meer over de nieuwste trends voor de feestdagen en manieren om uw bedrijf voor te bereiden.

Gepost door Tal Akabas, Group Product Manager, Performance Max-campagnes

1. In landen met het CSS-programma kunt u Performance Max-campagnes gebruiken met elke service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) waarmee u werkt. De advertenties worden getoond op algemene pagina's met zoekresultaten en op alle andere platforms waarvoor de service voor prijsvergelijking is aangemeld.