Påminnelse: Uppgradera dina Smart Shopping-kampanjer till Performance Max

21 juli 2022

Tidigare i år visade vi en förhandsgranskning av tidsplanen och processen för uppgradering av dina smarta Shopping-kampanjer och lokala kampanjer till Performance Max med hjälp av det lättanvända uppgraderingsverktyget i Google Ads.1 Verktyget började lanseras för smarta Shopping-kampanjer i april och är nu tillgängligt för de flesta annonsörer. Vi rekommenderar att du använder verktyget för att uppgradera dina kampanjer så snart du kan för att komma igång i god tid inför julsäsongen. Uppgraderingsverktyget blir snart tillgängligt för lokala kampanjer. Mer information kommer under de närmaste veckorna, så håll utkik efter uppdateringar.

Start av automatiska uppgraderingar för smarta Shopping-kampanjer

Annonsörer som använder smarta Shopping-kampanjer får åtkomst till uppgraderingsverktyget under i genomsnitt två månader för att ha tid att uppgradera innan de automatiska uppgraderingarna påbörjas. Automatiska uppgraderingar påbörjas löpande från och med nu för smarta Shopping-kampanjer som inte redan har uppgraderats med uppgraderingsverktyget. Tänk på följande när de automatiska uppgraderingarna börjar:

• Automatiska uppgraderingar kommer att göras löpande och slutföras i september för de flesta annonsörer. Du får en avisering i Google Ads två till tre veckor innan dina kampanjer uppgraderas automatiskt så att du kan förbereda dig. I aviseringen anges det datum då den automatiska uppgraderingen av dina kampanjer påbörjas.
  • För vissa smarta Shopping-kampanjer som använder funktioner som ännu inte är tillgängliga i Performance Max, till exempel fordonsannonser, genomförs de automatiska uppgraderingarna i början av 2023. Annonsörer med kampanjer som ännu inte är kvalificerade för uppgradering får mer specifik information senare i år. Deras automatiska uppgraderingar genomförs i början av 2023.
  • Fram till dess att din automatiska uppgradering för smarta Shopping-kampanjer påbörjats kan du själv uppgradera dina kampanjer med det lättanvända uppgraderingsverktyget i Google Ads.

Hur kan jag uppgradera själv?

Du kan uppgradera dina smarta Shopping-kampanjer själv med hjälp av uppgraderingsverktyget. Det finns tillgängligt på sidan Aviseringar, sidan Rekommendationer och sidan Kampanjer i Google Ads.

När dina kampanjer uppgraderas med hjälp av uppgraderingsverktyget eller automatiskt, överförs inlärningen från dina tidigare smarta Shopping-kampanjer till dina nya Performance Max-kampanjer för att resultatet ska hållas konsekvent. Dina kampanjinställningar som konverteringsmål, budget, annonstillgångar och budstrategi överförs också automatiskt till Performance Max.

Följ de här metodtipsen för att enkelt uppgradera och komma igång med Performance Max:

• Lägg till fler annonstillgångar när du har uppgraderat dina smarta Shopping-kampanjer. Lägg till så många rubriker, beskrivningar, bilder och videor som möjligt för att få tillgång till ytterligare annonsutrymme och format. Det är särskilt viktigt att du laddar upp dina egna videotillgångar för att få ett bra resultat på YouTube. Eftersom du nu kan skapa videoannonser i Google Ads kan vem som helst skapa en videoannons av hög kvalitet på några minuter och sedan lägga till den i kampanjer, bland annat i Performance Max.
  • sidan Insikter kan du få en bättre bild av ditt kampanjresultat och hitta nya faktorer som kan förbättra resultatet. Du kan till exempel snabbt hitta potentiella problem med kampanjinställningarna i diagnostikinsikterna eller titta på förändringar i resultatet för att se vilka faktorer som har påverkat kampanjresultatet.

Vad händer med mina tidigare smarta Shopping-kampanjer?

När du har uppgraderat till Performance Max-kampanjer får tidigare Smart Shopping-kampanjer statusen Borttagen och du kan inte längre redigera eller återaktivera dessa kampanjer. Däremot kan du fortfarande komma åt din tidigare data på sidan Kampanjer eller Översikt i Google Ads. Men kan du inte längre skapa nya Smart Shopping-kampanjer. Du hittar mer information om uppgraderingen i hjälpcentret

Utnyttja de nya Performance Max-funktionerna

Efter uppgraderingen kan du dra nytta av det nya annonsutrymmet, de nya formaten och de nya insikterna i Performance Max för att få bättre resultat. Med de nylanserade videoformaten kan du till exempel ta bilder från produktflödet och visa upp dina produkter väl synligt för att fånga tittarnas uppmärksamhet på YouTube på shorts, videoflödesannonser ochin stream-videor. Nu kan du även massredigera dina uppgiftsgrupper i Performance Max och granska rapporter om klickandel för att hitta möjligheter att fånga upp ännu fler klick.

Uppgradera till Performance Max så snart som möjligt för att göra dig redo för den kommande julsäsongen. Du kan också besöka hjälpcentret för att få fler metodtips. Kom ihåg att markera Think Retail den 30 augusti i kalendern. Där får du höra om de senaste trenderna för julsäsongen och hur du kan förbereda din verksamhet.

Upplagt av Tal Akabas, Group Product Manager, Performance Max-kampanjer

1. I länder som ingår i CSS-programmet kan Performance Max-kampanjer användas tillsammans med alla produktjämförelsetjänster du använder. Annonserna visas på allmänna sökresultatsidor och på andra platser som används av produktjämförelsetjänsten.