Problemen met prestatieschommelingen en wijzigingen in display-campagnes oplossen

In dit artikel staan verschillende redenen voor schommelingen en veranderingen in display-campagnes, waarom deze in de loop van de tijd de campagneprestaties kunnen veranderen en hoe u met de tools in uw Google Ads-account de oorzaak van deze veranderingen kunt begrijpen.

Het is normaal dat uw campagneprestaties variëren.

Voordat u begint

Prestaties beoordelen op basis van uw biedstrategie en optimalisatiedoel

Voordat u conclusies kunt trekken over de campagneprestaties, moet u eerst nagaan of uw instellingen goed aansluiten bij de statistieken waarvoor uw campagne optimaliseert. Als u de instellingen voor biedstrategieën of optimalisatiedoelen van uw campagne updatet zodat deze aansluiten bij uw bedrijfs- en advertentiedoelen, richt u zich op de relevante statistieken wanneer u de campagneprestaties analyseert en krijgt u inzicht in de oorzaken van de schommelingen.

Met Target CPA kunt u bijvoorbeeld zo veel mogelijk conversies behalen tegen of onder de door u ingestelde doelkosten per actie (CPA). In campagnes met Doel-CPA geven kosten per conversie en andere conversiegerelateerde statistieken mogelijk beter aan hoe de campagne presteert dan kosten per klik en vertoningen.

9 redenen waarom de prestaties fluctueren

1. Recente wijzigingen in account- of campagne-instellingen

Als u account- of campagne-instellingen bewerkt, zoals biedstrategie, bodaanpassingen, biedingen, budget, zoekwoorden, doelgroep, demografie en advertentieplanning, kan dat gevolgen hebben voor de prestaties.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: wijzigingen in account- of campagne-instellingen.

2. Conversies bijhouden en conversievertraging

Als u gebruikmaakt van bieden op basis van conversies, zoals Slim bieden of automatisch bieden, kunnen plotselinge afnames of toenames in het aantal conversies of de conversiewaarde tot prestatieschommelingen leiden terwijl Google Ads optimaliseert voor de ingestelde conversieactie.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: Conversies bijhouden instellen en conversievertraging.

3. Biedingen en biedingsdoelen

Uw prestaties kunnen fluctueren als uw biedingen, bodlimieten of biedingsdoelen zijn ingesteld zonder rekening te houden met de historische gegevens die Google Ads gebruikt om uw advertenties weer te geven.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: biedingen en biedingsdoelen.

4. Budgetinstellingen

De kans is groter dat uw campagneprestaties fluctueren als het budget beperkt is.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: budgetinstellingen.

5. Dekking en variatie van advertentiemateriaal

Vooral als u een campagne op basis van items laat lopen (responsieve display-advertenties), is het belangrijk dat u gevarieerd advertentiemateriaal heeft in verschillende advertentie-indelingen.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: dekking en variatie van advertentiemateriaal.

6. Targetinginstellingen en -overlappingen (doelgroepen, zoekwoorden, geografisch)

Als uw campagne een kleinere groep gebruikers target met zeer specifieke doelgroep-, zoekwoord-, plaatsings-, locatie- of taalinstellingen, is de kans op prestatieschommelingen ook groter. U heeft mogelijk meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die geschikt zijn voor overlappende veilingen omdat ze vergelijkbare zoekwoorden of andere targeting hebben.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: targeting.

7. Beleid en beoordelingsstatus van advertenties

Wijzigingen in de beoordelingsstatus van uw advertenties of zoekwoorden kunnen van invloed zijn op de prestaties.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van Google Ads: beleid en beoordelingsstatus.

8. Andere problemen met accounts

Problemen met betalingen, factureringsoverdrachten of andere problemen op accountniveau kunnen de prestaties van uw account en de campagnes beïnvloeden.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: andere accountproblemen.

9. Veilingdynamiek

De keuzes van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen uw campagneprestaties beïnvloeden.

Meer informatie over schommelingen in de prestaties van display-campagnes: veilingdynamiek.