Feilsøk resultatsvingninger og endringer i Shopping-kampanjer

I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike årsaker til endringer og svingninger i resultatene du oppnår med Shopping-kampanjer, hvorfor de kan føre til endringer i kampanjeresultatene over tid, og hvordan du kan bruke verktøyene i Google Ads-kontoen din til å forstå årsakene til disse endringene.

Husk: Det er normalt at kampanjeresultatene varierer.

Før du begynner

Evaluer resultatene basert på budstrategien og optimaliseringsmålet du bruker

Før du trekker konklusjoner om kampanjeresultatene, er det viktig at du vurderer hvorvidt innstillingene du bruker, er i tråd med beregningene det optimaliseres for i kampanjen din. Hvis du oppdaterer budstrategien eller optimaliseringsinnstillingene i kampanjen i tråd med forretnings- og annonseringsmålene dine, kan du være sikker på at du fokuserer på de relevante beregningene når du analyserer kampanjeresultatene for å finne ut årsakene bak svingningene.

Du kan for eksempel bruke mål-ROAS for å få så mange kjøpskonverteringer som mulig til (eller under) mål-ROAS-en (avkastningen på annonsekostnadene) du angir. I kampanjer med mål-ROAS kan kostnaden per konvertering og andre konverteringsrelaterte beregninger (konv.verdi/kostnad) være bedre resultatindikatorer enn antallet visninger og kostnaden per klikk.

Husk at det tar noe tid før oppsettet er innjustert etter budstrategien din

At budstrategien fortsatt er i innlæringsfasen, kan være årsaken til at resultatene svinger. Og jo flere konverteringsdata du har, desto kortere blir innlæringsfasen. Finn ut mer om innlæringsfasen og hva som påvirker den

Google Ads-kontonummeret ditt

Elleve vanlige årsaker til at resultatene svinger

1. Nylige endringer i konto- eller kampanjeinnstillinger

Hvis du endrer innstillinger i Google Ads-kontoen eller -kampanjen din eller gjør endringer i Merchant Center-kontoen eller -feeden din, kan resultatene bli endret.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: endringer i konto- eller kampanjeinnstillinger.

2. Endringer i produktattributter i feeden

Sjekk om det er gjort endringer i produktene du oppnår de beste resultatene med, via Merchant Center-feedattributtene, noe som i så fall fører til at de ekskluderes fra kampanjen.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: endringer i produktattributter.

3. Konfigurering av konverteringssporing og konverteringsforsinkelse

Hvis det er et plutselig fall i antallet globale ping eller tagutløsninger knyttet til en konverteringshandling som brukes i forbindelse med smart budgivning i kampanjen, kan det føre til at forbruket går ned – og dermed at annonsene vises sjeldnere – mens Google Ads optimaliserer for den aktuelle konverteringshandlingen.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: konfigurering av konverteringssporing og konverteringsforsinkelse.

4. Dataekskluderinger

Dataekskluderinger fører ikke til at loggen for den automatiske budgivningen slettes – de har bare innvirkning på den anslåtte konverteringsfrekvensen. Du får færre svingninger i CPC-en i kampanjen hvis du ekskluderer dataene fra den berørte datoperioden, men visse resultatsvingninger kan fortsatt forventes.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: dataekskluderinger.

5. Bud og budmål

Du kan komme til å se resultatsvingninger hvis du angir bud, budmål eller budgrenser uten å ta hensyn til de historiske dataene Google Ads bruker for å vise annonsene dine.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: bud og budmål.

6. Budsjettinnstillinger

Det er større sannsynlighet for at kampanjeresultatene svinger, hvis budsjettet er begrenset.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: bud og budmål.

7. Målrettingsinnstillinger og overlappende auksjoner (sted, søkeord, produkter, målgrupper)

Hvis du målretter kampanjen mot en mindre brukergruppe ved hjelp av svært spesifikke innstillinger for steder og målgrupper, eller om du bare markedsfører få produkter, øker sjansene for resultatsvingninger. Du kan ha flere Shopping-kampanjer eller -annonsegrupper i kontoen din som kan inngå i overlappende auksjoner som følge av lignende målretting.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: målretting.

8. Status for gjennomgang av annonser og produkter i henhold til retningslinjene

Hvis evalueringsstatusen for annonsene eller produktene dine endres, kan dette påvirke resultatene du får.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: retningslinjer og evalueringsstatus for annonser og produkter.

9. Andre kontoproblemer

Problemer med betalinger, overføring av fakturamottaker eller andre problemer på kontonivå kan ha innvirkning på resultatene du oppnår med kontoen i sin helhet og de enkelte kampanjene.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: kontoproblemer.

10. Auksjonsdynamikk

Valgene som tas av andre annonsører som deltar i de samme auksjonene som deg, kan påvirke kampanjeresultatene dine.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: auksjonsdynamikk.

11. Endrede brukerinteresser og sesongvariasjoner

Endringer i brukerinteresse og sesongvariasjoner ligger utenfor din kontroll, men du kan muligens begrense resultatsvingningene ved å justere kampanjene.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: endrede brukerinteresser og sesongvariasjoner.