Konfigurer konverteringssporing for nettsteder

2. Konfigurer Google-taggen

Hvis du opprettet konverteringshandlingen med en nettadresse, ser du ett av disse skjermbildene:

• Hvis du har konfigurert en Google-tag, ser du et skjermbilde hvor det bekreftes at konverteringshandlingen er konfigurert. Nå er du ferdig. Hvis du har valgt å spore transaksjonsspesifikke verdier dynamisk, må du likevel redigere koden.
  • Hvis du ikke har konfigurert noen Google-tag ennå, ser du en veiledning om hvordan du konfigurerer Google-taggen.

Hvis du konfigurerte konverteringshandlingen manuelt, ser du ett av disse skjermbildene:

• Hvis du har konfigurert en Google-tag, ser du en veiledning om hvordan du kan legge til en hendelseskodebit.
  • Hvis du ikke har konfigurert noen Google-tag, ser du en veiledning om hvordan du kan legge til både en Google-tag og en hendelseskodebit for denne konverteringshandlingen.

Installering av Google-taggen

Google-taggen legger besøkende på nettstedet ditt til i «Alle besøkende»-datasegmentene dine (hvis du har konfigurert dataene dine), og det blir angitt nye informasjonskapsler på domenet ditt. I informasjonskapslene lagres informasjon om annonseklikket som førte den aktuelle personen til nettstedet ditt. Når Google-taggen er tilknyttet Google Ads-kontoen din, brukes klikkinformasjon til å tilskrive konverteringer til Google Ads-kampanjene dine. Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedet, og at du innhenter samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Du må installere Google-taggen på alle sidene på nettstedet, men du trenger bare én Google-tag per Google Ads-konto.

Taggen kan installeres på to forskjellige måter

Alternativ 1: Konfigurer Google-taggen for nettstedet ditt

Velg det alternativet som best beskriver den aktuelle situasjonen, under «Konfigurer en Google-tag». Følg så veiledningen for å installere taggen:

Bruk Google-taggen som ble funnet på nettstedet ditt (anbefales)

Bruk taggen som ble funnet på nettstedet ditt, til å fullføre konfigureringen uten å gjøre endringer i koden på nettstedet. De som bruker kontoen din, legges til som brukere av taggen. Finn ut hvordan du kan administrere Google-taggen.

1. Klikk på Detaljer for å se informasjon om taggen.

2. Klikk på Bekreft.

Finn ut mer om hvordan du kan konfigurere Google-taggen.

Merk: Den anbefalte fremgangsmåten er å ikke legge til Google-taggen flere ganger på den samme siden.

Bruk en Google-tag du allerede har

Dette alternativet viser om taggen ble funnet på nettstedet du oppga. Velg en tag merket «På nettstedet» for å fullføre konfigureringen uten å endre koden på nettstedet.

Merk: Hvis det er lite trafikk på nettstedet, kan taggen være merket med «Ikke funnet». Hvis du velger en tag merket «Ikke funnet», må du kanskje installere den. De som bruker kontoen din, legges til som brukere av taggen. Finn ut hvordan du kan administrere Google-taggen.

Hvis du har administratortilgang til de oppførte taggene, skal du kunne finne dem. Hvis du ikke finner taggen du ser etter, har du kanskje ikke de nødvendige brukertillatelsene til å gjøre endringer i den aktuelle Google-taggen.

1. Klikk på Velg en tag for å se
  • en liste over tagger du har administratortilgang til
  • tag-ID-er
  • hvor taggen ble funnet
    • Hvis taggen ble funnet på nettstedet du oppga, kan du velge en tag merket «På nettstedet» for å fullføre konfigureringen uten å endre koden på nettstedene dine. Hvis du velger en tag merket «Ikke funnet», må du kanskje installere den.
2. Velg Google-taggen du vil bruke, og klikk på Bekreft.

Installer en Google-tag

Du kan installere Google-taggen på to måter:

Installer via en nettstedsbygger

Du kan implementere Google-taggen via en nettstedsbygger eller et innholdsstyringssystem (CMS), for eksempel Wix eller Duda. Velg den aktuelle nettstedsbyggeren, og følg veiledningen for å fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å måtte redigere koden. Hvis du prøver å implementere en tag via en integrering med et CMS eller en nettstedsbygger, men CMS-integreringen ikke godtar tag-ID-er som starter med «GT-», kan du bruke et alias (AW-XXXXX eller G-XXXXX) integreringen støtter.

Du kan fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å endre kode, men det forutsetter at du administrerer nettstedet via en av disse plattformene:

Finn ut hvordan du kan installere Google-taggen via en nettstedsbygger.

Klikk på Ferdig etter installasjonen, så skanner vi nettstedet.

Klikk på Ferdig for å fullføre konfigurasjonen av Google-taggen.

Manuell installering

Velg dette hvis du konfigurerer taggen for en konverteringshandling i kontoen din for første gang og du ikke har installert Google-taggen. Du kan installere taggen ved å kopiere den og lime den inn på alle sidene på nettstedet, rett etter <head>-elementet. Ikke legg til Google-taggen flere ganger på den samme siden.
1. Legg til (TAG-ID) i den aktuelle innstillingen fra leverandøren du bruker.
En animasjon som viser hvordan du installerer Google-nettstedstaggen for konverteringssporing i Google Ads.

Her er et eksempel på en Google-tag der «TAG_ID» står for tag-ID-en som er unik for Google Ads-kontoen din:

<script async
src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG
_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

2. (Valgfritt:) Endre Google-taggen slik du måtte ønske:

• Hvis du ikke vil at Google-taggen skal legge til besøkende på nettstedet i remarketinglistene dine ved første sideinnlasting, må du legge til den fremhevede delen nedenfor i «config»-kommandoen i Google-taggen:

gtag('config',' TAG_ID',{'send_page_view': false});

• Hvis du ikke vil at Google-taggen skal angi informasjonskapsler fra førsteparter på domenet til nettstedet, kan du legge til den fremhevede delen nedenfor i «config»-kommandoen i Google-taggen:

gtag('config',' TAG_ID',{'conversion_linker': false});

Merk: Vi fraråder deg å gjøre dette, siden det fører til mindre presis konverteringsmåling.

Hvis du vil slå av innsamlingen av remarketingdata, legger du til den fremhevede gtag('set')-kommandoen i Google-taggen, over gtag('js')-kommandoen. Da slår du av innsamling av remarketingdata i alle konfigurerte Google Ads-kontoer.

<script async

src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

3. Kopier Google-taggen, og legg den så til på nettstedet ditt.

4. Åpne HTML-koden for siden kundene kommer til på nettstedet etter en konvertering, for eksempel «Takk for bestillingen»-siden. Dette kalles konverteringssiden.

5. Lim inn den globale nettstedstaggen mellom head-taggene (<head></head>) på siden og så eventuelle hendelseskodebiter som er aktuelle for siden.

6. Lagre endringene på nettsiden.

7. Klikk på Ferdig.

8. Klikk på Installer hendelsestaggen.

9. Ved siden av «Hendelseskodebit» velger du om du vil spore konverteringer fra klikk eller sideinnlastinger.

• Sideinnlasting: Tell konverteringer når kundene besøker konverteringssiden, for eksempel siden der kjøp eller registreringer bekreftes. Dette er standardalternativet og den vanligste innstillingen. Finn ut mer om Googles sikkerhetsstandarder.
  • Klikk: Tell konverteringer når kundene klikker på en link eller knapp (f.eks. en «Kjøp nå»-knapp).

En animert GIF som viser hvordan du kan endre innstillingene for hendelseskodebiten

10. Kopier hendelseskodebiten og følg veiledningen om hvordan du legger den til på nettsteder, eller klikk på Last ned kodebiten hvis du vil legge den til senere.

• Hvis du sporer konverteringer etter sideinnlastinger, legger du til hendelseskodebiten på siden der du skal spore konverteringer.
  • Hvis du sporer konverteringer etter klikk, legger du til hendelseskodebiten på siden med knappen eller linken du vil spore klikk på.

11. Klikk på Neste.

12. Klikk på Ferdig.

En animert GIF som viser alternativet for å kopiere eller laste ned hendelseskodebiter i Google Ads-brukergrensesnittet

13. Klikk på Fullfør. Hvis du sporer klikk på nettstedet som konverteringer, kan du følge veiledningen i Spor klikk på nettstedet ditt som konverteringer for å legge til en ekstra kodebit i knappen eller linken du skal spore klikk på. Du må gjennomføre dette trinnet for at konverteringssporingen skal fungere.

Nå er du ferdig med å konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt.

Alternativ 2: Bruk Google Tag Manager

Med Google Tag Manager – et tag-behandlingssystem – kan du raskt og enkelt oppdatere tagger og kodebiter på nettstedet ditt. Bruk Google Tag Manager for å installere Google-taggen og taggen for konverteringssporing.

Merk: Du kan ikke bruke Google Tag Manager med enkelte implementeringer av konverteringssporing, for eksempel nettadressebaserte konverteringer, eller til å konfigurere optimaliserte nettkonverteringer og optimaliserte konverteringer for potensielle salg.

Konfigurer Google-taggen

Hvis du har konfigurert en konverteringshandling via en nettadresse, må du opprette en Google-tag i Tag Manager.

Trinn 1: Opprett en ny Google-tag

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Velg beholderen du vil konfigurere. Åpne Tagger-menyen .
  3. Opprett en ny tag, og gi den et navn øverst på siden (f.eks. «Google-tagkonfigurasjon – example.com»).
  4. Velg Google-taggen i Tag-konfigurasjon-feltet.
  5. Konfigurer taggen. Skriv inn ID-en for Google-taggen i Tag-ID-feltet.

Hvor er ID-en for Google-taggen?

Du kan finne innstillingene for Google-taggen i Google Ads, Google Analytics og Google Tag Manager. Logg på ønsket produkt, og følg veiledningen for å se tag-ID-en:

Veiledning for Google Ads

Veiledning for Google Analytics

1. Velg Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
    2. Klikk på en strøm for å se detaljer.
    3. Resultat: Nå skal du se innstillingene for Google Analytics og Google-taggen på skjermen. Skjermdump av innstillingene for datastrømmer i Google Analytics 4. Du finner innstillingene for Google-taggen i innstillingene for datastrømmer

Veiledning for Google Tag Manager

Merk: For å se Google-tag-ID-er i Google Tag Manager må du administrere en Google Ads-, Analytics- eller Google-tag via en beholder.

1. Åpne Google Tag Manager.
    2. Klikk på Google-tagger-fanen for å se Google-taggene du tidligere har konfigurert.
      Oversikt over Google-taggen i Google Tag Manager
    3. Klikk på tagnavnet for å endre innstillingene for Google-taggen.
  6. Valgfritt: Du kan konfigurere flere alternativer for å styre hvordan Google-taggen kommuniserer med de aktuelle destinasjonene. Hvis du konfigurerer Google-taggen og vil beholde alle standardinnstillingene, kan du nå hoppe til Trinn 2: Opprett en utløser.

Valgfrie innstillinger

Globale parameterinnstillinger

Hvis du har behov for å etablere felles kontekst for flere Google-tagger, kan du angi globale parametere ved hjelp av gtag.js direkte på nettstedet.

Globale parametere leses av alle Google-tagger på nettstedet. Dette alternativet skal bare brukes i forbindelse med ikke-sensitive data.

I utviklerdokumentasjonen kan du finne ut hvordan du gjenbruker parametere i flere tagger.

Konfigurasjonsinnstillinger

Du kan angi flere konfigurasjonsparametere som påvirker innstillingene for Google-taggen.

Du kan gjenbruke et oppsett i flere Google-tagger ved å opprette en variabel for konfigurasjonsinnstillinger.

Innstillinger for delte hendelser

Du kan angi flere parametere som skal sendes sammen med hver hendelse, for eksempel currency (valutaen) prisen er oppgitt i. Hendelsesparametere gjelder bare for taggen du legger dem til i.

Du kan gjenbruke hendelsesinnstillinger i flere Google-tagger ved å opprette en variabel for hendelsesinnstillinger for Google-tagger. Bruk anbefalte navn på hendelsesparametere slik at Google Analytics kan fylle ut dimensjoner og beregninger for deg.

Send data til tag-tjenere

Med tagging på tjenersiden kan du flytter visse tagger som er satt inn i appen din eller på nettstedet ditt, til en tjener i stedet. Dette kan føre til bedre ytelse. Finn ut mer om tagging på tjenersiden.

Du kan sende alle hendelser til en Tag Manager-tjenerbeholder i stedet for til Google Analytics ved å konfigurere denne parameteren:

1. Åpne Konfigurasjonsinnstillinger-menyen.
  2. Konfigurer nettadressen til tjenerbeholderen ved å legge til en ny konfigurasjonsparameter:
    • Navn: server_container_url.
    • Verdi: Angi den som nettadressen til Tag Manager-tjenerbeholderen.

Resultat: Konfigurasjonsparameterne skal bli seende slik ut: Skjermdump av implementeringen av tagging på tjenersiden i Google-taggen.

Konfigurer brukeregenskaper

Brukeregenskaper er attributter som beskriver grupper i brukerbasen din, for eksempel språkinnstillinger eller geografisk posisjoner. Du kan benytte brukeregenskaper til å definere målgrupper.

Du kan for eksempel angi en brukeregenskap som favorite_food, som du kan bruke til å registrere favorittmaten til hver enkelt bruker. Med disse dataene kan du segmentere brukerne etter favorittmat.

Analytics samler automatisk inn enkelte brukerdimensjoner, slik at du ikke trenger å definere brukeregenskaper for dem. Du kan konfigurere opptil 25 ekstra brukeregenskaper per Google Analytics 4-område.

Du kan måle egendefinerte brukeregenskaper ved å opprette en ny variabel for hendelsesinnstillinger for Google-tagger og deretter tilordne Google-taggen denne variabelen.

7. Lagre Google-taggen.

Trinn 2: Opprett en utløser

1. Du kan påse at Google-taggen utløses før andre utløsere, ved å klikke på Utløsere og bruke utløseren Initialisering for alle sider. Finn ut mer om sideutløsere.
  2. Gi taggen et navn, og lagre tag-konfigutasjonen.

Resultat

Tagkonfigurasjonen skal se slik ut:

Skjermdump av Google-taggen ferdig konfigurert

Konfigurer taggen for konverteringssporing

Hvis du har konfigurert konverteringer manuelt, må du konfigurere taggen for konverteringssporing:

1. Kopier konverterings-ID-en og konverteringsetiketten (vises i Google Ads) for konverteringshandlingen.
  2. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Google Ads-konverteringssporing i Google Tag Manager. Viktig: For at sporingen skal fungere i alle nettlesere, må du legge til en tag for konverteringstilknytning og angi at den skal utløses på alle nettsidene dine.
  3. Klikk på Neste.
  4. Klikk på Ferdig.
  5. Hvis du sporer klikk på nettstedet ditt som konverteringer, må du fullføre tilleggstrinnene for konfigurasjon i Google Tag Manager. Du må gjennomføre disse for at konverteringssporingen skal fungere. Velg et av alternativene nedenfor:
    • Grunnleggende: Konfigurer en klikkutløser, slik at taggen for konverteringssporing blir utløst når det relevante klikket skjer.
    • Avansert: Legg til et funksjonskall i koden for linken, knappen eller knappebildet. Konfigurer så en egendefinert hendelsesutløser, slik at taggen for konverteringssporing blir utløst når hendelsen (et klikk i dette tilfellet) forekommer.
Tips: Installer taggen for konverteringssporing med Google Tag Manager. I stedet for å legge til taggen for konverteringssporing manuelt i koden på nettstedet kan du installere den via Google Tag Manager. Du må oppgi informasjonen nedenfor:
  • en konverterings-ID
  • en konverteringsetikett
Du finner denne informasjonen i hendelseskodebiten for konverteringshandlingen. I kodebiteksempelet nedenfor står TAG_ID for den unike konverterings-ID-en for kontoen din, og AW-CONVERSION_LABEL representerer konverteringsetiketten som er unik for hver konverteringshandling.

<!-- Event snippet for Example conversion page --> <script>

gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/AW-CONVERSION_LABEL',

'value': 1.0,

'currency': 'USD'

});

</script>

Nå er du ferdig med å konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt.

Avanserte alternativer

Slå av innsamling av personlige data

Du kan velge å slå av innsamlingen av data for bruk i personlig tilpasset annonsering fra brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser. Du kan også gjøre det for å sørge for at du overholder California Consumer Privacy Act (CCPA). Du kan endre den globale nettstedstaggen og slå av innsamlingen av data for personlig tilpasset annonsering for bestemte brukere på nettstedet ditt. Du kan også velge å ekskludere alle brukere fra California i Målgruppestyring-delen i Google Ads-kontoen din.

Er du usikker på om taggen er riktig konfigurert?

Du kan bruke Tag-assistenten til å sjekke implementeringen av taggen din. Hvis du trenger hjelp med feilsøking, kan du se artiklene Feilsøk taggingen av hele nettstedet eller Bruk Tag-assistenten til å feilsøke konverteringshandlinger som er ubekreftede eller inaktive.

Informer besøkende på nettstedet om datainnsamling

Det er alltid viktig at du gir brukerne tydelig og fullstendig informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du får samtykke til slik innsamling der dette er lovpålagt.

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Google Ads samler bare inn data på sider der du har implementert de tilknyttede taggene.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du får samtykke til slik innsamling der dette er lovpålagt.

Linker til beslektet innhold