Verkkosivuston konversioseurannan käyttöönotto

2. Google-tagin käyttöönotto

Jos konversiotapahtuma on luotu URL‑osoitteen avulla, näet jommankumman seuraavista:

• Jos olet ottanut käyttöön Google-tagin, näet vahvistuksen siitä, että konversiotapahtuma on nyt otettu käyttöön. Valmista tuli! Jos olet päättänyt seurata tapahtumakohtaisia arvoja dynaamisesti, sinun on muokattava koodia.
  • Jos et ole ottanut Google-tagia käyttöön, näet ohjeet käyttöönottoon.

Jos konversiotapahtuma on luotu manuaalisesti, näet jommankumman seuraavista:

• Jos olet ottanut Google‑tagin käyttöön, näet ohjeet tapahtumakoodinpätkän lisäämiseen.
  • Jos et ole ottanut Google‑tagia käyttöön, näet ohjeet sekä Google‑tagin että tapahtumakoodinpätkän käyttöönottoon tätä konversiotapahtumaa varten.

Google‑tagin asentaminen

Google‑tagi lisää verkkosivuston kävijät Kaikki kävijät ‑datasegmentteihisi (jos olet ottanut datan käyttöön) ja asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoja kävijän sivustollesi tuoneesta mainosklikkauksesta. Kun Google‑tagi on linkitetty Google Ads ‑tiliisi, se voi klikkaustietojen avulla kirjata konversion tulleeksi Google Ads ‐kampanjoistasi. Anna käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydä suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Google‐tagi on asennettava verkkosivustosi jokaiselle sivulle, mutta tarvitset vain yhden Google‐tagin kutakin Google Ads ‑tiliä kohti.

Valitse, miten haluat asentaa tagin

Vaihtoehto 1: Ota Google‑tagi käyttöön sivustoasi varten

Valitse "Ota Google‑tagi käyttöön" ‑kohdasta vaihtoehto, joka kuvaa tilannettasi parhaiten, ja seuraa tagin asennusohjeita:

Käytä verkkosivustollasi olevaa Google‑tagia (suositus)

Viimeistele käyttöönotto sivustoltasi löytyvän tagin avulla tekemättä muutoksia sivuston koodiin. Tilisi käyttäjät lisätään tagin käyttäjiksi. Lue lisää Google‑tagin käyttämisestä.

1. Katso tagin tiedot klikkaamalla Tiedot.

2. Klikkaa Vahvista.

Lue lisää Google‑tagin käyttöönotosta.

Huom. Google‑tagi kannattaa lisätä sivuston jokaiselle sivulle vain kerran.

Käytä Google‑tagia, joka sinulla jo on

Tästä vaihtoehdosta näet, onko tagi havaittu lisäämälläsi sivustolla. Valitse tagi, jonka kohdalla lukee "Sivustolla", niin voit viimeistellä käyttöönoton tekemättä muutoksia sivuston koodiin.

Huom. Jos sivustollasi on hyvin vähän liikennettä, tagin kohdalla saattaa lukea "Ei havaittu". Jos valitset kyseisen tagin, sinun on ehkä asennettava se. Tilisi käyttäjät lisätään tagin käyttäjiksi. Lue lisää Google‑tagin käyttämisestä.

Jos sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet listattuihin tageihin, sinun pitäisi voida löytää ne. Jos et löydä etsimääsi tagia, sinulla ei ehkä ole sen muokkaamiseen tarvittavia pääsyoikeuksia.

1. Klikkaa Valitse tagi, niin näet seuraavat:
  • lista tageista, joihin sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet
  • tagitunnukset
  • tagin havaitsemispaikka.
    • Jos tagi löytyy lisäämältäsi sivustolta, voit valita tagin, jonka kohdalla lukee "Sivustolla" ja viimeistellä käyttöönoton tekemättä muutoksia sivuston koodiin. Jos valitset tagin, jonka kohdalla lukee "Ei havaittu", sinun on ehkä asennettava se.
2. Valitse haluamasi Google‑tagi ja klikkaa Vahvista.

Asenna Google‑tagi

Voit asentaa Google‑tagin kahdella tavalla:

Asennus sivustotyökalun avulla

Voit ottaa Google‑tagin käyttöön sivustotyökalun tai CMS-järjestelmän (esim. Wix tai Duda) avulla. Valitse käyttämäsi sivustotyökalu ja viimeistele Google-tagin käyttöönotto ohjeiden mukaan tekemättä muutoksia koodiin. Jos yrität ottaa tagin käyttöön CMS-järjestelmän tai sivustotyökalun integroinnin kautta mutta integrointi ei hyväksy GT‑tagitunnusta, voit käyttää integroinnin tukemaa aliasta (AW-XXXXX tai G-XXXXX).

Voit viimeistellä Google‑tagin käyttöönoton tekemättä muutoksia koodiin, jos ylläpidät sivustoasi jollakin seuraavista alustoista:

Lue lisää Google‑tagin asentamisesta sivustotyökalun avulla.

Kun asennus on valmis, klikkaa Valmis, niin tarkastamme sivustosi.

Viimeistele Google‑tagin käyttöönotto klikkaamalla Valmis.

Manuaalinen asennus

Valitse tämä vaihtoehto, jos otat tagin käyttöön tilisi konversiotapahtumalle ensimmäistä kertaa etkä ole asentanut Google‑tagia. Voit asentaa tagin kopioimalla sen ja liittämällä sen sivustosi jokaisen sivun koodiin heti <head>‑elementin jälkeen. Lisää kullekin sivulle vain yksi Google‑tagi.
1. Lisää (TAG-ID) palveluntarjoajan asetukseen.
Animaatio, josta näkyy, miten voit lisätä Google-sivustotagin konversioseurantaa varten Google Adsissa.

Alla on esimerkki Google‐tagista, jossa TAG_ID on Google Ads ‑tilisi yksilöllinen tagitunnus.

<script async
src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG
_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

2. (Valinnainen) Muokkaa Google‑tagia haluamallasi tavalla:

• Jos et halua, että Google‑tagi lisää sivustosi kävijät uudelleenmarkkinointilistoihisi sivun ensimmäisellä latauskerralla, lisää alla korostettuna näkyvä kohta Google‑tagin config‑komentoon:

gtag('config',' TAG_ID',{'send_page_view': false});

• Jos et halua, että Google‑tagi asettaa ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää alla korostettuna näkyvä kohta Google‑tagisi config‑komentoon:

gtag('config',' TAG_ID',{'conversion_linker': false});

Huom. Emme suosittele tätä, koska se heikentää konversiomittauksen tarkkuutta.

Jos haluat poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä, lisää korostettuna näkyvä gtag('set')‑komento Google‑tagiisi gtag('js')‑komennon yläpuolelle. Tällöin uudelleenmarkkinointidatan kerääminen loppuu kaikilla määritetyillä Google Ads ‑tileillä.

<script async

src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

3. Kopioi Google‑tagi ja lisää se sivustollesi.

4. Avaa sen sivun HTML‑lähdekoodi, jolle asiakkaat päätyvät sivustollasi konvertoitumisensa jälkeen. Tämä voi olla esimerkiksi Kiitos tilauksestasi ‑sivu. Sivua kutsutaan konversiosivuksi.

5. Liitä kyseisen sivun head-tagien (<head></head>) väliin yleinen sivustotagi ja mahdolliset sivuun liittyvät tapahtumakoodinpätkät.

6. Tallenna sivulle tehdyt muutokset.

7. Klikkaa Valmis.

8. Klikkaa Asenna tapahtumatagi.

9. Valitse Tapahtumakoodinpätkä‑kohdasta, haluatko seurata konversioita sivun lataamisen vai klikkauksen perusteella.

• Sivun lataaminen: Laske konversioita, kun asiakkaat käyvät konversiosivulla, kuten ostoksen tai rekisteröitymisen vahvistussivulla. Tämä on oletusasetus ja yleisin vaihtoehto. Lue lisää Googlen turvallisuusstandardeista.
  • Klikkaus: Laske konversioiksi painikkeiden tai linkkien klikkaukset (esim. Osta nyt ‑painikkeen klikkaukset).

Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten muokataan tapahtumakoodinpätkän asetuksia.

10. Kopioi tapahtumakoodinpätkä ja lisää se sivustollesi seuraamalla näitä ohjeita tai klikkaa Lataa koodinpätkä, jos haluat lisätä sen myöhemmin.

• Jos seuraat konversioita sivun lataamisen perusteella, lisää tapahtumakoodinpätkä seurattavalle sivulle.
  • Jos seuraat konversioita klikkauksen perusteella, lisää tapahtumakoodinpätkä sille sivulle, jolla olevan painikkeen tai linkin klikkauksia haluat seurata.

11. Klikkaa Seuraava.

12. Klikkaa Valmis.

Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy valinta kopioida tai ladata tapahtumakoodinpätkä Google Adsin käyttöliittymästä.

13. Klikkaa Valmis. Jos seuraat konversioina sivustolla tapahtuvia klikkauksia, lisää seurattavaan painikkeeseen tai linkkiin ylimääräinen koodinpätkä näiden ohjeiden avulla. Tämä vaihe on pakollinen, jotta konversioseuranta toimii.

Verkkosivuston konversioseuranta on nyt otettu käyttöön.

Vaihtoehto 2: Käytä Google Tag Manageria

Google Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla voit helposti ja nopeasti päivittää verkkosivustollasi käytettäviä tageja ja koodinpätkiä. Asenna Google‑tagi ja konversioseurantatagi Google Tag Managerin avulla.

Huom. Google Tag Manageria ei voi käyttää tietyissä konversioseurantatoteutuksissa, kuten URL‑pohjaisten konversioiden kanssa tai laajennettujen verkko‑ ja liidikonversioiden käyttöönotossa.

Google‑tagin käyttöönotto

Jos luot konversiotapahtuman URL‑osoitteen avulla, sinun on luotava Google‑tagi Tag Managerissa.

Vaihe 1: Luo uusi Google‑tagi

1. Avaa Google Tag Manager
  2. Valitse määritettävä säilö. Avaa Tagit-valikko.
  3. Luo uusi tagi. Lisää yläreunaan tagin nimi (esim. "Google‑tagin määritys – example.com").
  4. Valitse Tagin määritys ‐kohdasta Google-tagi.
  5. Määritä tagi. Lisää Tagitunnus ‑kenttään Google-tagisi tunnus.

Mistä löydän Google-tagitunnuksen?

Google-tagin asetukset löytyvät Google Adsista, Google Analyticsista ja Google Tag Managerista. Kirjaudu johonkin niistä ja etsi tagitunnus seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Google Ads

Google Analytics

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja valitse Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datastriimit.
    2. Klikkaa striimiä, jonka tiedot haluat nähdä.
    3. Lopputulos: Näytöllä pitäisi nyt näkyä Google Analyticsin ja Google-tagin asetukset.Kuvakaappaus Google Analytics 4:n datastriimin asetuksista. Google-tagin asetukset löytyvät datastriimin asetuksista.

Google Tag Manager

Huom. Jos haluat nähdä Google-tagien tunnukset Google Tag Managerissa, sinun on hallinnoitava Google Ads-, Analytics- tai Google-tagia säilössä.

1. Avaa Google Tag Manager.
    2. Klikkaa Google-tagit-välilehteä nähdäksesi aiemmin lisäämäsi Google-tagit.
      Google-tagin yleiskatsaus Google Tag Managerissa
    3. Klikkaa Google-tagin nimeä, niin voit muokata sen asetuksia.
  6. Valinnainen: Valitse lisäasetuksia, jos haluat vaikuttaa siihen, miten Google-tagi kommunikoi kohteiden kanssa. Jos luot Google‑tagin ja haluat säilyttää kaikki sen oletusasetukset, voit siirtyä kohtaan Vaihe 2: Luo triggeri.

Valinnaiset asetukset

Yleiset parametriasetukset

Jos haluat luoda yhteisen kontekstin useille Google-tageille, voit määrittää yleisiä parametreja käyttämällä gtag.js-tagia suoraan sivustollasi.

Kaikki verkkosivustollasi olevat Google-tagit lukevat yleisiä parametreja. Käytä tätä vaihtoehtoa vain ei-arkaluontoisen datan yhteydessä.

Lue kehittäjäohjeista, miten voit käyttää parametreja uudelleen useissa tageissa.

Määritysasetukset

Voit valita lisää määritysparametreja, jotka vaikuttavat Google‑tagin asetuksiin.

Jos haluat käyttää määritysasetuksia uudelleen muissa Google-tageissa, luo määritysasetusten muuttuja.

Jaetut tapahtuma‑asetukset

Voit määrittää lisäparametreja, jotka lähetetään jokaisen tapahtuman yhteydessä (esim. hinnan valuutta eli currency). Tapahtumaparametrit ovat voimassa vain siinä tagissa, johon ne lisätään.

Jos haluat käyttää tapahtuma-asetuksia uudelleen muissa Google-tageissa, luo Google-tagi: Tapahtuma-asetukset ‑muuttuja. Käytä suositeltuja tapahtumaparametrien nimiä, niin Google Analytics voi täyttää ulottuvuudet ja mittarit automaattisesti.

Datan lähettäminen taggauspalvelimelle

Palvelinpuolen taggauksen avulla voit siirtää joitakin verkkosivustollasi tai sovelluksessasi olevia tageja palvelimelle, mikä voi parantaa tuloksia. Lue lisää palvelinpuolen taggauksesta.

Jos haluat lähettää kaikki tapahtumat Google Analyticsin sijaan Tag Managerin palvelinsäilöön, sinun on määritettävä seuraava parametri:

1. Avaa Määritysasetukset‑valikko.
  2. Ota käyttöön palvelinsäilön URL‑osoite lisäämällä uusi määritysparametri:
    • Nimi: server_container_url
    • Arvo: Asetettu Tag Managerin palvelinsäilön URL‑osoitteeseen

Tulos: Määritysparametrien pitäisi näyttää tältä:Kuvakaappaus palvelinpuolen taggaustoteutuksesta Google-tagissa

Käyttäjän ominaisuuksien käyttöönotto

Käyttäjän ominaisuudet ovat määritteitä, jotka kuvaavat käyttäjäryhmiä (esim. kieliasetukset tai maantieteelliset sijainnit). Käyttäjän ominaisuuksien avulla voit määrittää yleisöjä.

Voit esimerkiksi valita käyttäjän ominaisuuden favorite_food, jota voit käyttää kunkin käyttäjän lempiruoan tallentamiseen. Datan avulla voit ryhmitellä käyttäjät heidän lempiruokansa mukaan.

Huom. Analytics kerää automaattisesti joitakin käyttäjäulottuvuuksia, joiden osalta käyttäjän ominaisuuksia ei tarvitse määrittää. Yhteen Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen voi lisätä enintään 25 käyttäjän lisäominaisuutta.

Jos haluat mitata omia käyttäjän ominaisuuksia, sinun on luotava uusi Google-tagi: Tapahtuma-asetukset ‑muuttuja ja liitettävä se Google-tagiin.

7. Tallenna Google‑tagi.

Vaihe 2: Luo triggeri

1. Varmista, että Google‑tagi käynnistyy ennen muita triggereitä, klikkaamalla Triggerit ja käyttämällä Alustus – Kaikki sivut ‑triggeriä. Lue lisää sivun triggereistä.
  2. Nimeä tagi ja tallenna tagin määritys.

Tulos

Tagimäärityksen pitäisi näyttää tältä:

Kuvakaappaus Google-tagin valmiista asetuksista

Konversioseurantatagin käyttöönotto

Jos otat konversiot käyttöön manuaalisesti, sinun on otettava käyttöön konversioseurantatagi:

1. Kopioi konversiotapahtumasi konversiotunnus ja konversiotunniste (jotka näkyvät Google Adsissa).
  2. Seuraa Google Adsin konversioseurannan määrittämistä koskevia ohjeita Google Tag Managerissa. Tärkeää: Jotta seuranta toimii varmasti oikein kaikissa selaimissa, lisää konversionlinkitystagi ja määritä se käynnistymään kaikilla verkkosivuillasi.
  3. Klikkaa Seuraava.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Jos seuraat verkkosivustosi klikkauksia konversioina, sinun on tehtävä vaaditut lisämääritykset Google Tag Managerissa. Nämä määritykset ovat pakollisia, jotta konversioseuranta toimii. Valitse jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista:
    • Perusmääritykset: Määritä klikkaustriggeri, jotta konversioseurantatagi käynnistyy oikean klikkauksen yhteydessä.
    • Lisämääritykset: Lisää toimintokutsu linkin, painikkeen tai painikkeen kuvan koodiin. Valitse sitten muun tapahtuman triggeri, jotta konversioseurantatagi käynnistyy tapahtuman (tässä tapauksessa klikkauksen) yhteydessä.
Vinkki: Asenna konversioseurantatagi Google Tag Managerin avulla sen sijaan, että lisäisit tagin manuaalisesti sivustosi koodiin. Lisää seuraavat tiedot:
  • konversiotunnus
  • konversiotunniste.
Tiedot löytyvät konversiotapahtuman tapahtumakoodinpätkästä. Alla olevassa esimerkkikoodinpätkässä TAG_ID tarkoittaa tilikohtaista konversiotunnusta. AW-CONVERSION_LABEL puolestaan tarkoittaa konversiotunnistetta, joka on konversiotapahtumakohtainen.

<!-- Event snippet for Example conversion page --> <script>

gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/AW-CONVERSION_LABEL',

'value': 1.0,

'currency': 'USD'

});

</script>

Verkkosivuston konversioseuranta on nyt otettu käyttöön.

Lisäasetukset

Henkilökohtaisen datan keräämisen käytöstäpoisto

Voit poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät halua nähdä personoituja mainoksia, tai jos sinun on noudatettava lakivaatimuksia. Voit muokata yleistä sivustotagia ja poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä tietyiltä sivustosi käyttäjiltä tai sulkea pois kaikki Kaliforniassa olevat käyttäjät Google Ads ‑tilisi Yleisön hallinnointi ‑osiosta.

Etkö ole varma, onko tagi lisätty oikein?

Voit tarkistaa tagin toimivuuden Tag Assistantin avulla. Katso muita ongelmanratkaisuohjeita artikkelista Koko sivuston kattavan taggauksen vianetsintä tai Todentamattomiin tai ei‑aktiivisiin konversiotapahtumiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen Tag Assistantin avulla.

Datan keräämisestä ilmoittaminen

Muista varmistaa, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa sivustollasi kerätään. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Turvallisuus ja yksityisyys verkkosivuston seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sivuilta, joilla olet ottanut käyttöön asianmukaiset tagit.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa sivustollasi kerätään. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.