Slik løser du problemer som fører til at appkampanjer i Google Ads får lav trafikk eller ikke kjøres

Fra tid til annen kan du få færre visninger med appkampanjer enn det du forventer deg, eller det kan hende du ikke bruker særlig mye av dagsbudsjettet du har fastsatt. I denne artikkelen forteller vi om vanlige årsaker til at annonser ikke blir vist, og hvordan du kan feilsøke slike problemer med verktøyene i Google Ads.

Før du begynner

Dette kan du forvente når en kampanje slås på

Hvis du nylig har aktivert appkampanjen din, kan det ta litt tid før visninger registreres for kampanjen. Det kan være flere årsaker til dette:

• Hvis du redigerer reklamer eller elementer i nyopprettede eller eksisterende kampanjer, tar det ett til to døgn før vi får evaluert om annonsene innfrir kravene i retningslinjene.
  • I appkampanjer tar det litt tid før systemet har tilstrekkelig med informasjon til å optimalisere for målet du har satt deg. Du kan oppleve svingninger eller lavere kostnader i denne innlæringsfasen.
  • Hvis du endrer kampanjeinnstillinger, kan det ta litt tid før annonseleveringen justeres i Google Ads.

Gå til Kampanjer-siden i Google Ads-kontoen din

Anbefalinger

Gjennom anbefalinger fremhever vi muligheter du har til å oppnå bedre resultater når appkampanjene dine har lite trafikk eller ikke kjøres. Du kan for eksempel se etter anbefalingstypene nedenfor når du feilsøker slike problemer.

Vanlige anbefalingstyper for å løse problemer med kampanjer som ikke kjøres:

• Kampanjen er avsluttet eller ikke startet ennå
  • Opprett en annonsegruppe eller start en annonsegruppe igjen
  • Kontobudsjettet er oppbrukt
  • Ingen av annonsene er godkjent

Vanlige anbefalingstyper for å løse problemer med lite trafikk:

• Juster CPA-målene
  • Øk budsjettene dine
  • Hev kvaliteten på appannonsen
  • Fjern kampanjer som stjeler inntekter fra andre kampanjer du kjører

Gå til Anbefalinger-siden i Google Ads-kontoen din

Hvis annonsen din fortsatt ikke har noen visninger etter 3 virkedager, kan du se mulige årsaker til dette nedenfor.

Ti vanlige årsaker til at annonser får lav trafikk eller ikke kjøres

1. Kontoproblemer

Hvis kontoen din er sperret eller du har et faktureringsproblem i kontoen, får du ikke vist annonser før problemet er løst.

Finn ut mer om kontoproblemer.

2. Datoperioder og start- og sluttdatoer for kampanjer

Google Ads viser resultatdata fra datoperioden du velger.

Finn ut mer om datoperioder og start- og sluttdatoer for kampanjer.

3. Lave mål for bud og optimalisering

Du kan riktignok få vist annonser selv om du legger inn et svært lavt bud, men det er lite sannsynlig at kampanjen din kommer til å delta i eller vinne så mange auksjoner, og det kan hende at annonsene dine ikke får noen visninger.

Finn ut mer om lave mål for bud og optimalisering.

4. Målrettingen er for begrenset

Med målrettingsinnstillinger blir det enklere for deg å finne den brukergruppen som er mest interessert i bedriften din, men hver gang du legger til målretting, avgrenser du den potensielle rekkevidden til annonsene dine. Det samme kan skje hvis du har problemer med remarketinglistene dine.

Finn ut mer om for begrenset målretting.

5. Målrettingen overlapper med andre kampanjer eller annonsegrupper

Du kan også ha flere kampanjer eller annonsegrupper i kontoen din som kan inngå i overlappende auksjoner på grunn av lignende søkeord eller annen målretting.

Finn ut mer om målretting som overlapper med andre kampanjer eller annonsegrupper.

6. Konverteringssporing

Hvis du bruker automatisk budgivning i kampanjen for å optimalisere for konverteringer, men du ikke får nok konverteringsdata, eller hvis konverteringssporingen ikke er riktig konfigurert, kan annonsen ha begrenset visning.

Finn ut mer om konverteringssporing.

7. Status for gjennomgang av annonser i henhold til retningslinjene

Statusen for gjennomgang av annonsene, elementene eller remarketinglistene dine kan også ha innvirkning på om kampanjen kan bli vist.

Finn ut mer om statusen for gjennomgang av annonser i henhold til retningslinjene.

8. Lav dekning av reklameelementer og få elementer (annonsekvalitet)

Appkampanjer med et begrenset antall annonser eller elementer kan ha problemer med å bli vist, siden de kan inngå i færre auksjoner og har mindre rekkevidde.

Finn ut mer om lav dekning av reklameelementer og få elementer (annonsekvalitet).

9. Appstatus

Statusen appen din er tilordnet i Google Play-butikken eller Apple App Store, kan føre til at annonsene i appkampanjene dine får begrenset visning eller ikke kan vises i det hele tatt.

Finn ut mer om de ulike appstatusene.

10. Auksjonsdynamikk

Hvilke andre annonsører som deltar i de samme auksjonene som deg, kan få innvirkning på muligheten kampanjen din har til å vise annonser.

Finn ut mer om auksjonsdynamikk.