Näin voit ratkaista Google Adsin Sovelluskampanjoiden näkymiseen tai vähäiseen liikenteeseen liittyviä ongelmia

Joskus Sovelluskampanjat eivät ehkä tuota impressioita odotetusti tai ne eivät käytä paljoakaan päiväbudjetistaan. Tässä artikkelissa kerrotaan yleisiä syitä siihen, miksi mainoksesi eivät ehkä näy. Lisäksi saat ohjeita ongelmien ratkaisemiseen Google Adsin työkalujen avulla.

Ennen kuin aloitat

Mitä tapahtuu, kun kampanja on otettu käyttöön?

Jos olet äskettäin ottanut Sovelluskampanjan käyttöön, voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin se alkaa saada impressioita. Tähän on muutamia eri syitä:

• Jos teet muutoksia mainosaineistoon tai sisältöön uudessa tai aiemmin luodussa kampanjassa, tarkastamme mainokset 24–48 tunnin kuluessa ja varmistamme, että ne ovat kaikkien käytäntövaatimusten mukaisia.
  • Voi kulua jonkin aikaa, ennen kuin järjestelmä oppii optimoimaan Sovelluskampanjoiden hintatarjoukset valitsemasi tavoitteen mukaan. Tämän oppimisjakson aikana tuloksissa voi esiintyä vaihtelua tai kulut voivat olla alhaisemmat.
  • Jos muutat kampanja-asetuksia, Google Adsilla voi mennä jonkin aikaa muutoksiin sopeutumiseen.

Siirry Google Ads ‑tilisi Kampanjat-sivulle

Suositukset

Suosituksista löydät ehdotuksia tulosten parantamiseen, kun Sovelluskampanjasi ei näy tai saa vain vähän liikennettä. Voit tarkistaa, näetkö esimerkiksi alla olevia suositustyyppejä.

Yleisiä suositustyyppejä, kun kampanja ei näy:

• Kampanja ei ole alkanut tai on päättynyt
  • Luo mainosryhmä tai jatka sen käyttämistä
  • Tilibudjetti käytetty loppuun
  • Kaikki mainokset hylätty

Yleisiä suositustyyppejä, kun liikenne on vähäistä:

• Muokkaa CPA-tavoitteita
  • Korota budjetteja
  • Paranna sovellusmainoksen vahvuutta
  • Poista kampanjat, jotka syövät muiden kampanjoiden tuloja

Siirry Google Ads ‑tilisi Suositukset-sivulle

Jos mainoksesi ei vielä kolmen arkipäivänkään jälkeen saa impressioita, tarkista yleiset syyt tästä artikkelista.

10 yleistä syytä mainosten näkymättömyyteen tai liikenteen vähäisyyteen

1. Tiliongelmat

Jos tilisi on jäädytetty tai sillä on laskutusongelma, mainoksesi eivät näy, ennen kuin ongelma on ratkaistu.

Lue lisää tiliongelmista.

2. Aikavälit ja kampanjan alkamis- ja päättymispäivä

Näet Google Adsissa tulosdatan valitsemaltasi aikaväliltä.

Lue lisää aikaväleistä ja kampanjan alkamis- ja päättymispäivästä.

3. Alhaiset hintatarjous‑ ja optimointitavoitteet

Mainokset voivat periaatteessa näkyä, vaikka hintatarjous olisi hyvin pieni. Kampanja ei kuitenkaan todennäköisesti osallistu kovin moneen huutokauppaan tai voita niitä, eivätkä mainokset ehkä saa impressioita.

Lue lisää alhaisista hintatarjous- ja optimointitavoitteista.

4. Kohdistus on liian suppea

Kohdistusasetusten avulla voit löytää käyttäjät, jotka ovat kiinnostuneimpia yrityksestäsi. Muista kuitenkin, että aina kun lisäät uuden kohdistuksen tai uudelleenmarkkinointilistoissasi on ongelmia, mainostesi potentiaalinen tavoittavuus heikkenee.

Lue lisää liian suppeasta kohdistuksesta.

5. Kohdistus on päällekkäinen muiden kampanjoiden tai mainosryhmien kanssa

Tililläsi voi olla useita kampanjoita tai mainosryhmiä, jotka voivat osallistua samoihin huutokauppoihin samantyyppisten avainsanojen tai muiden kohdistusasetusten takia.

Lue lisää päällekkäisestä kohdistuksesta muiden kampanjoiden tai mainosryhmien kanssa.

6. Konversioseuranta

Jos kampanjasi optimoidaan konversioille automaattisten hintatarjousten avulla mutta konversiodataa ei tule riittävästi tai konversioseurantaa ei ole otettu käyttöön oikein, mainoksesi saattavat näkyä vain rajoitetusti.

Lue lisää konversioseurannasta.

7. Käytäntöjenmukaisuuden tarkastuksen tila

Mainosten, uudelleenmarkkinointilistojen tai elementtien tarkastuksen tila voi vaikuttaa kampanjan mainosten näkymiseen.

Lue lisää mainoskäytäntötarkastuksen tilasta.

8. Mainosaineiston vähäisyys tai yksipuolisuus (mainoksen vahvuus)

Jos Sovelluskampanjassa on vain vähän mainoksia tai elementtejä, mainosten näkyminen on epävarmaa, koska ne eivät voi osallistua kovin moniin huutokauppoihin ja niiden tavoittavuus on rajallinen.

Lue lisää mainosaineiston vähäisyydestä tai yksipuolisuudesta (mainoksen vahvuudesta).

9. Sovelluksen tila

Sovelluksesi tila Google Play Kaupassa tai Applen App Storessa voi rajoittaa Sovelluskampanjan mainosten näkymistä tai estää sen kokonaan.

Lue lisää sovelluksen tilasta.

10. Huutokauppadynamiikka

Muut mainostajat, jotka osallistuvat samoihin huutokauppoihin kuin sinä, voivat vaikuttaa kampanjasi mainosten näkymiseen.

Lue lisää huutokauppadynamiikasta.