Frasmatchning: Definition

Obs! Denna definition gäller endast positiv sökordsinriktning. Negativa frasmatchade sökord fungerar annorlunda än frasmatchade sökord. Läs mer om alternativ för sökordsmatchning

En sökordsmatchningstyp som gör att dina annonser kan visas vid sökningar med samma innebörd som ditt sökord. Sökordets innebörd kan vara underförstådd och sökningen kan vara en mer specifik variant med samma innebörd. Med frasmatchning kan dina annonser visas vid fler sökningar än med exakt matchning, men färre än med bred matchning.

Ett exempel på hur frasmatchning fungerar:

Anta att du har lagt till frasmatchningen ”flyttfirmor Stockholm till Göteborg” bland dina sökord. Då kan dina annonser visas när en användare söker efter exempelvis ”billiga flyttfirmor Örebro till Stockholm” eller ”Örebro flyttfirmor företag till Stockholm”. Ordföljden (och betoningen på billiga tjänster respektive företagstjänster) påverkar inte annonsvisningen eftersom innebörden i sökordet framgår i sökningen: Användaren behöver hjälp med att flytta till och från samma orter.

Om en användare däremot söker efter ”Flyttfirmor Stockholm till Örebro” identifierar frasmatchningsfunktionen att innebörden i sökordet är en annan och dina annonser visas inte. Med frasmatchning har ordföljden bara betydelse när den ändrar innebörden i sökordet.

När du använder frasmatchning visas dina annonser för rätt användare utan att du behöver skapa en omfattande lista över sökord och fraser. Om du vill ha hjälp med att tänka som en användare och nå rätt grupper av potentiella kunder kan du läsa våra tips om hur du skapar en sökordslista.

Läs mer