De Doelgroepenbouwer gebruiken om de juiste doelgroep te bereiken voor elke campagne en advertentiegroep

Opmerking: Als u een nieuwe Discovery-campagne of campagne voor maximale prestaties maakt of een bestaande campagne voor maximale prestaties updatet, kunt u de nieuwe Doelgroepenbouwer gebruiken in Google Ads.

Met de Doelgroepenbouwer kunt u eenvoudig en effectief herbruikbare doelgroepen maken met gerichte segmenten, demografische targeting en uitsluitingen.

Voordelen

• Makkelijk doelgroepen maken en hergebruiken in meerdere campagnes: Als u in de Doelgroepenbouwer een doelgroep maakt die bestaat uit verschillende doelgroepsegmenten, kunt u die doelgroep gebruiken in al uw toekomstige en bestaande campagnes. U kunt uw doelgroepen ook vinden in Doelgroepbeheer. Meer informatie over doelgroeptargeting
  • Uw advertentiedoel behalen: Wie u voor elke campagne bereikt, is van grote invloed op hoe goed uw campagne presteert. Als u een nieuwe campagne maakt, krijgt u suggesties voor de doelgroepen die u mogelijk wilt selecteren op basis van uw advertentiedoelen.
  • Flexibiliteit en eenvoudig beheer: U kunt een voorgestelde doelgroep selecteren, een nieuwe doelgroep maken of een andere bestaande doelgroep selecteren die niet is voorgesteld en die bewerken terwijl u de campagne opzet of beheert. Bovendien hoeft u de segmenten niet per kanaal te beheren. Uw segmenten worden automatisch toegepast op de kanalen waarvoor ze relevant zijn, gebaseerd op de doelen die u heeft ingesteld. Een segment dat bijvoorbeeld niet van toepassing is op Zoeken, wordt niet getarget als u zoekadvertenties laat lopen. U kunt ook aan de doelgroepstatus zien welke segmenten niet geschikt zijn voor uw campagne.
  • Krijg begeleiding op maat tijdens de samenstelling van uw doelgroep: Net zoals u algemene begeleiding krijgt als u een nieuwe campagne maakt, krijgt u ook begeleiding terwijl u een doelgroep samenstelt. Hieronder vallen best practices voor doelgroeptargeting voor uw campagnetype en aanwijzingen of u deze best practices op basis van uw selecties daadwerkelijk in de praktijk heeft gebracht. Daarnaast krijgt u een overzicht van uw doelgroep op basis van leeftijd, gender en locatie, en mogelijk ook een schatting van het aantal vertoningen per week.

De Doelgroepenbouwer gebruiken als u een campagne maakt

Volg de stappen om een Discovery-campagne te maken of een campagne voor maximale prestaties te maken.

Als u een doelgroep wilt toevoegen, klikt u in de module Doelgroep op Een doelgroep selecteren of maken. (Als u nog geen doelgroepen heeft gemaakt voor andere advertentiegroepen of campagnes, ziet u de knop Een doelgroep maken). Hieronder staan de stappen om een doelgroep te maken of te selecteren als u een nieuwe campagne opzet.

Stappen om een nieuwe doelgroep te maken

In de Doelgroepenbouwer kunt u demografische groepen, segmenten en uitsluitingen zoeken, bekijken en selecteren. Volg de stappen hieronder om een doelgroep samen te stellen.

1. Geef uw doelgroep een naam. Dat wordt de naam in uw bibliotheek voor alle toekomstige gebruik.
  2. Selecteer de demografische groepen die u wilt targeten door op de selectievakjes Blue check box icon for selecting ad campaigns te klikken voor elke groep. Leeftijd en gender worden standaard getoond, maar u kunt groepen op basis van gezinsinkomen of ouderlijke status selecteren door te klikken op Aanvullende demografie.
    • Selecteer voor leeftijd 1 leeftijdscategorie die zo breed is als u wilt. U kunt voor elke doelgroep maximaal 1 leeftijdscategorie selecteren.
  3. Selecteer de toepasselijke doelgroepsegmenten in de modules Uw gegevens en Aangepaste segmenten.
  4. Klik op Zoeken of Browsen om segmenten toe te voegen. Voorgestelde segmenten staan bovenaan de lijst.
  5. Klik op Segment opslaan als u de segmenten heeft gekozen die u wilt gebruiken.
    • Volg de onderstaande stappen als u een nieuw aangepast segment wilt maken:
      1. Klik op + Aangepast segment.
      2. Voeg een naam toe voor uw aangepaste segment.
      3. Selecteer:
        • Mensen met een of meer van deze interesses of koopintenties. Vul zoekwoorden in die aangeven wat de interesses zijn van uw ideale klant. U kunt ook producten en services opgeven waarnaar uw ideale klant actief onderzoek doet en die hij mogelijk wil kopen. Als u een doelgroep gebruikt bij de selectie voor handmatige targeting (voor alle campagnes, behalve campagnes voor maximale prestaties, kunt u handmatige targeting gebruiken), bereikt uw campagne mensen met die interesses of koopintenties op basis van uw campagne-instellingen, zoals advertentiedoel of biedstrategie. Als u de doelgroep als een signaal gebruikt voor geoptimaliseerde targeting (campagnes voor maximale prestaties maken alleen gebruik van geoptimaliseerde targeting), wordt door uw doelgroepselecties bepaald wie uw advertenties te zien krijgen. Uiteindelijk richt uw campagne zich op de optimalisatie van uw doelen en kan deze ook advertenties tonen aan mensen buiten uw doelgroepselecties.
        • Mensen die naar een of meer van deze termen hebben gezocht op Google. Vul zoektermen in die uw ideale klant gebruikt op Google-services (zoals Google.com en YouTube). Als u een doelgroep gebruikt bij de selectie voor handmatige targeting (voor alle campagnes, behalve campagnes voor maximale prestaties, kunt u handmatige targeting gebruiken), bereikt uw campagne mensen met die interesses of koopintenties op basis van uw campagne-instellingen, zoals advertentiedoel of biedstrategie. Als u de doelgroep als een signaal gebruikt voor geoptimaliseerde targeting (campagnes voor maximale prestaties maken alleen gebruik van geoptimaliseerde targeting), wordt door uw doelgroepselecties bepaald wie uw advertenties te zien krijgen. Uiteindelijk richt uw campagne zich op de optimalisatie van uw doelen en kan deze ook advertenties tonen aan mensen buiten uw doelgroepselecties. In andere campagnes worden de termen gebruikt als interesse of koopintentie.
  6. Klik op Doelgroep opslaan.
  7. Als u doelgroepsegmenten buiten uw gegevens of aangepaste segmenten wilt targeten, zoals affiniteits- en marktsegmenten, klikt u op Interesses en gedetailleerde demografische segmenten. De module Google-segmenten wordt getoond. Hier kunt u interesses, gedetailleerde demografie en levensgebeurtenissen toevoegen om een lijst met segmenten te krijgen die u kunt selecteren.
  8. Als u segmenten in een van de modules wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op het segment en klikt u op de X rood kruis.

Stappen om een bestaande doelgroep te selecteren

1. Als u een campagne maakt, moet u een doelgroep selecteren. Als u heeft geklikt op Een doelgroep selecteren, wordt de doelgroepkiezer getoond met suggesties voor doelgroepen die overeenkomen met het advertentiedoel dat u heeft ingesteld voor de nieuwe campagne. Bekijk de overzichtskaarten voor doelgroepen, die de specifieke segmenten en uitsluitingen voor een doelgroep bevatten. U kunt ook de andere bestaande doelgroepen bekijken die niet worden aanbevolen op basis van uw advertentiedoel. Klik hiervoor op de link Doelgroep niet aanbevolen.
  2. Als een bestaande doelgroep in de tabel geschikt is voor uw campagne, selecteert u deze door erop te klikken. Als u liever een nieuwe doelgroep voor de campagne maakt, klikt u rechtsboven op + Nieuwe doelgroep. Volg in het gedeelte hierboven de stappen bij Een nieuwe doelgroep maken.
  3. De geselecteerde doelgroep staat onder Een advertentiegroep maken. U kunt de doelgroep ongewijzigd laten of bewerken door op het potloodje Bewerken te klikken. Verwijder de doelgroep door rechtsboven te klikken op de X rood kruis of kies een andere door op Doelgroep wijzigen te klikken, waarmee u teruggaat naar de doelgroepkiezer.
    • Doelgroepen bewerkt u in de Doelgroepenbouwer. Gebruik de Doelgroepenbouwer om demografische targeting, segmenten en uitsluitingen te updaten door in een van de toepasselijke modules te klikken op de optie Toevoegen of maken. Meer informatie over de Doelgroepenbouwer vindt u in Stappen om een nieuwe doelgroep te maken hierboven.

Tip

Als u een doelgroep bewerkt terwijl u een advertentiegroep en campagne maakt, wordt die doelgroep bewerkt voor alle advertentiegroepen en campagnes waaraan deze is gekoppeld. Als u wilt dat uw doelgroepbewerkingen worden toegepast op maar één campagne of advertentiegroep, slaat u de bewerkingen op met een nieuwe naam voor die doelgroep.

Doelgroepen 'Gemaakt voor u'

Opmerking: 'Gemaakt voor u'-doelgroepen is een nieuwe functie. We rollen deze in het 1e kwartaal van 2024 uit voor gebruikers.

'Gemaakt voor u' is een nieuwe functie die doelgroepen aanbeveelt op basis van uw advertentiedoelen. Ze omvatten de interesses, gewoonten en eerdere interacties van klanten met uw bedrijf, en kunnen u helpen de juiste doelgroep te bereiken met uw Performance Max- en Discovery-campagnes.

Als u Gemaakt voor u-doelgroepen gebruikt, kunt u de prestaties van uw campagne verbeteren. Deze doelgroepen omvatten eerder gebruikte doelgroepsegmenten die zijn gekozen op basis van verschillende factoren, waaronder de conversiegeschiedenis van de gebruikers, prestatiegegevens en landingspagina, die een rol spelen in doelgroepsuggesties. Gemaakt voor u-doelgroepen kunnen meerdere keren worden opgeslagen, bewerkt en opnieuw gebruikt voor andere campagnes en advertentie- of itemgroepen.

Instructies

Gemaakt voor u-doelgroepen worden automatisch in uw doelgroepbibliotheek weergegeven als u een doelgroep- of doelgroepsignaal toevoegt. Dit doet u zo:

1. Selecteer in uw Google Ads-account de optie Campagnes in het paginamenu links.
  2. Klik op de plusknop Add en selecteer Nieuwe campagne.
  3. Kies het marketingdoel Verkopen, Leads, Websiteverkeer of Geen doel.
  4. Selecteer Performance Max- of Discovery-campagnes.
  5. Klik op de pagina Doelgroep(signaal) op Doelgroep(signaal) toevoegen.
  6. In het pop-upvenster hebben Gemaakt voor u-doelgroepen een cursortitel die begint met Gemaakt voor uw [advertentiedoel].
    • Klik op het potloodje Bewerken als u de voorgestelde doelgroep wilt bewerken op basis van de vereisten of selecteer de doelgroep ongewijzigd.
  7. De Gemaakt voor u-doelgroep wordt automatisch opgeslagen in uw doelgroepbibliotheek als u deze selecteert of bewerkt en opslaat. Deze doelgroep kan daarna worden toegepast op andere advertentie- of itemgroepen en campagnes.
    • Opmerking: Als u wijzigingen in de voor u gemaakte doelgroep bewerkt en opslaat, verdwijnt de tekst Gemaakt voor u.

Veelgestelde vragen

Kan ik uitsluitingen toevoegen voor alle doelgroepsegmenten?

Nee, u kunt alleen uitsluitingen voor uw gegevenssegmenten toevoegen.

Hoe verschilt handmatige doelgroeptargeting van geoptimaliseerde targeting?

Opmerking: Alle campagnes behalve Performance Max kunnen handmatige targeting gebruiken. Performance Max-campagnes maken alleen gebruik van geoptimaliseerde targeting.

Als u doelgroepen samenstelt en uw campagne instelt op handmatige targeting, worden er in uw campagne advertenties getoond die mensen bereiken die u heeft opgegeven. Als u geoptimaliseerde targeting gebruikt voor uw campagne, kunt u nog steeds doelgroepen samenstellen volgens uw specificaties, maar kunnen uw advertenties mensen buiten uw doelgroepselecties bereiken omdat de campagne is geoptimaliseerd voor conversiedoelen.

In geoptimaliseerde targetingcampagnes worden uw doelgroepselecties signalen die AI van Google gebruiken om snel te optimaliseren voor campagneprestaties. Als er mensen zijn die waarschijnlijk converteren op basis van uw conversiedoelen, kunnen uw advertenties aan hen worden getoond, zelfs als ze niet zijn opgegeven via uw doelgroepselecties.

Hoeveel doelgroepen kan ik targeten in een advertentiegroep (Discovery) of een itemgroep (campagne voor maximale prestaties)?

U kunt de prestaties van uw campagne optimaliseren met de meest getargete aanpak voor de weergave van advertenties door voor elke campagne en advertentiegroep (Discovery) of itemgroep (Performance Max) slechts 1 doelgroep tegelijk te gebruiken. De geselecteerde doelgroep kan meerdere doelgroepsegmenten bevatten. U kunt de doelgroep op elk moment wijzigen of bewerken. Volg de bovenstaande stappen om uw doelgroep te bewerken.