Ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder med Google Taggstyrning

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Med förbättrade konverteringar för potentiella kunder kan du ladda upp offlinekonverteringsdata utan att använda Googles klick-id (GCLID). Till skillnad från med den nuvarande versionen av offlinekonverteringsspårning behöver du inte redigera dina formulär för potentiella kunder eller CRM-system för att ta mot Googles klick-id (GCLID). I stället mäts antalet konverteringar med hjälp av befintlig information om potentiella kunder.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in förbättrade konverteringar för potentiella kunder med hjälp av Google Taggstyrning. Om du inte använder Google Taggstyrning i din installation kan du läsa anvisningarna för Google-taggen.

Innan du börjar

Innan du kan ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder måste du leta reda på formulären för potentiella kunder på din webbplats och välja ett fält i formuläret som unikt identifierar dina potentiella kunder. Du måste tillhandahålla minst en av följande variabler när du ställer in förbättrade konverteringar för potentiella kunder på din webbplats och när du importerar konverteringarna senare:

• e-postadress (rekommenderas)
  • telefonnummer

Vi rekommenderar att du använder den potentiella kundens e-postadress eftersom det är en mycket unik identifierare som oftast inte formateras om i CRM-systemet. Om du använder ett telefonnummer tar taggen bort specialtecken och bindestreck, men numret måste innehålla en landskod.

• Notera webbadressen till formuläret för potentiella kunder på din webbplats. Du kan behöva denna information under konfigureringen.
  • Se till att det finns kunddata från första part (e-postadress eller telefonnummer) i formuläret för potentiella kunder på din webbplats.
  • Se till att automatisk taggning är aktiverat i Google Ads. Automatisk taggning krävs för att importera offlinekonverteringar.
  • Läs igenom och bekräfta att du kan följa policyerna för kunddata i Google Ads (se stegen nedan).

Anvisningar

Här beskriver vi hur du ställer in import av offlinekonverteringar med förbättrade konverteringar för potentiella kunder:

1. Konfigurera Google-taggens inställningar
  2. Ställ in förbättrade konverteringar för potentiella kunder i Google Ads
  3. Godkänn villkor för kunddata
  4. Ställ in förbättrade konverteringar för potentiella kunder i Taggstyrning
  5. Kontrollera konfigurationen och publicera behållaren

1. Konfigurera Google-taggens inställningar

Så här anpassar du Google-taggen för förbättrade konverteringar med potentiella kunder:

1. Öppna inställningarna för Google-taggen.
  2. Klicka på Hantera automatisk upptäckt av händelser i inställningarna för Google-taggen. Aktivera automatisk insamling av formulärinteraktioner.
  3. Stäng menyn.

2. Ställ in förbättrade konverteringar för potentiella kunder i Google Ads

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på Ny konverteringsåtgärd.
  5. Välj Importera på den nya sidan Ny konverteringsåtgärd.
  6. Välj CRM, filer och andra datakällor och sedan Spåra konverteringar från klick.
  7. Välj Anslut en ny datakälla i avsnittet Datakälla.
    1. Du kan välja att koppla datakällor via
      1. Direktkoppling
      2. Tredjepartsintegrering från Zapier
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Ange inställningarna för konverteringsåtgärden. Mer information om inställningarna finns i Ställa in import av offlinekonverteringar.
  10. Klicka på Spara och fortsätt. På nästa sida ska du bekräfta din nya konverteringsåtgärd.
    Obs! Om du hoppade över att ansluta datakällor klickar du på Konfigurera i avsnittet Konfigurera datakällor.
  11. Klicka på Klart.

3. Godkänn villkoren för kunddata

När du väljer Aktivera förbättrade konverteringar för potentiella kunder måste du godkänna villkoren för kunddata.

Obs! Om du inte kan se villkoren beror det på att dina kontokonverteringar spåras av ett förvaltarkonto. Villkoren för kunddata måste godkännas från förvaltarkontot och alla Google Ads-förvaltarkonton som laddar upp data för förvaltarkontots räkning med hjälp av spårning över flera konton.
  1. Välj Visa villkor vid Villkor för kunddata och läs igenom avsnittet om policyer och ytterligare villkor för kunddata.
  2. Markera kryssrutan vid Jag har läst och godkänner villkoren för mitt företags räkning.
  3. Klicka på Godkänn. Statusen ändras till Godkänt.

4. Ställ in förbättrade konverteringar för potentiella kunder i Taggstyrning

För att mäta förbättrade konverteringar för potentiella kunder med Taggstyrning måste du göra följande:

• skapa en tagg för konverteringslänkning
  • ange en datakälla för konverteringar till kund

Om du redan har en tagg för konverteringslänkning kan du gå vidare till Ange en datakälla för konverteringar till kund.

Skapa en tagg för konverteringslänkning

Taggar för konverteringslänkning hjälper taggar att mäta klickdata så att konverteringarna kan mätas på ett effektivt sätt. Använd en tagg för konverteringslänkning på alla sidor där besökare kan hamna efter att ha klickat på en annons eller kampanj.

När någon klickar på dina annonser inkluderas normalt information om klicket i webbadressen till konverteringssidan på din webbplats. När en webbplatsbesökare gör något som du har taggat som konvertering (till exempel aktivering av en Google Ads-konverteringstagg) används klickinformationen för att koppla konverteringen till det klick som ledde besökaren till din webbplats.

Taggen för konverteringslänkning detekterar automatiskt annonsklicksinformationen i webbadresserna till dina konverteringssidor. Informationen lagras i ursprungsplatsens cookies på din webbsidesdomän och skickas till AMP-sidor. Om du använder en tagg för konverteringslänkning tillsammans med Google Marketing Platform-produkter kan den även lagra unika id:n i dessa cookies.

Skapa en tagg för konverteringslänkning i Google Taggstyrning

Så här konfigurerar du en tagg för konverteringslänkning:

1. Öppna Google Taggstyrning
  2. Öppna behållaren du vill konfigurera.
  3. Klicka på Taggar följt av Ny.
  4. Klicka på Taggkonfigurering och välj Konverteringslänkning.
  5. Välj en utlösare. I de flesta fall bör du använda en utlösare som aktiveras vid alla sidvisningar eller vid visningar av specifika sidor dit besökarna kommer efter att ha klickat på en annons.
  6. Spara och publicera taggkonfigurationen.

För taggar för konverteringslänkning i webb- och AMP-behållare kan du välja att länka över flera domäner. För webbehållare finns också möjligheten att åsidosätta cookie-inställningar.

Ange en datakälla för konverteringar till kund

Du kan implementera förbättrade konverteringar i Google Taggstyrning på tre sätt. Du behöver bara välja ett av alternativen för att samla in data som tillhandahålls av användaren.

Automatisk insamling

Manuell konfigurering

Konfigurering via kod

Insamlingsmetod

Samlar automatiskt in data som tillhandahålls av användaren utifrån koden på din webbplats.

Om du behöver ha kontroll över var indata kan samlas in bör du välja manuell konfigurering eller konfigurering via kod.

Konfigurationsanvisningar

Ange utvalda CSS-egenskaper eller JavaScript-variabler för att samla in data som tillhandahålls av användaren.

Om du behöver ha kontroll över dataformatering och hash-teknik bör du välja konfigurering via kod.

Konfigurationsanvisningar

Lägg till ett kodavsnitt på din webbplats som skickar hashad kunddata för matchning.

Den här metoden är det bästa alternativet när du vill göra förbättrade konverteringar så exakta som möjligt, eftersom du kan skicka enhetligt formaterad data varje gång konverteringstaggen aktiveras.

Konfigurationsanvisningar

Komplexitet

Enkel

Medel

Avancerad

Färdigheter

Inga särskilda färdigheter behövs

HTML och CSS

Webbutveckling

Ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder med hjälp av automatisk insamling i Google Taggstyrning

1. Öppna Google Taggstyrning
  2. Klicka på Taggar i navigeringsmenyn på arbetsytan.
  3. Klicka på Ny för att skapa en ny tagg och välj Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren.
  4. Gör så här i Taggkonfigurering:
    • Ange ditt id för konverteringsspårning i Google Ads i fältet Konverterings-id.
      • Obs! Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
    • Välj Ny variabel under Data som tillhandahålls av användaren.
      1. Skapa en ny variabel för Data som tillhandahålls av användaren.
      2. Välj Automatiskt som Typ.
      3. Ge variabeln ett namn.
      4. Klicka på Spara.
  5. Välj i Utlösare när konverteringen ska räknas:
    1. Om du vill lägga till en ny utlösare klickar du på + högst upp till höger.
    2. Välj en utlösare som ska aktiveras efter att formuläret har fyllts i, till exempel Inskickade formulär.
    3. Välj Alla formulär.
    4. Ge utlösaren ett namn.
    5. Klicka på Spara.
  6. Ge den nya taggen Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren ett namn. Taggen bör se ut så här:

The image shows enhances conversions for leads using automatic collection.

Ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder med manuell konfigurering i Google Taggstyrning

1. Öppna Google Taggstyrning
  2. Klicka på Taggar i navigeringsmenyn på arbetsytan.
  3. Klicka på Ny för att skapa en ny tagg och välj Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren.
  4. Gör följande i Taggkonfiguration:
    • Ange ditt id för konverteringsspårning i Google Ads i fältet Konverterings-id.
      • Obs! Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
    • Välj Ny variabel under Data som tillhandahålls av användaren.
      1. Skapa en ny variabel för Data som tillhandahålls av användaren.
      2. Välj Manuell som Typ.
      3. Lägg till en ny eller befintlig variabel för användardatafältet du vill tillhandahålla via förbättrade konverteringar.
      • Obs! Om du redan har variabler i datalagret (med hjälp av CSS-väljare eller andra variabeltyper) kan du välja dem i stället för att skapa nya variabler. Fortsätt följa anvisningarna om du är osäker. Variablerna kan vara hashade eller ohashade.

4. Om du vill ange ett DOM-element ska du välja Ny variabel > Variabelkonfiguration > DOM-element.
5. Under Urvalsmetod kan du antingen använda en CSS-väljare eller ett id. Läs mer om hur du hittar en CSS-väljare.

• Tips! Om dina CSS-variabler ändras ofta bör du lägga till ett HTML-id på din webbplats och använda id-variabeln.

6. Ange CSS-väljaren eller id:t. Du kan lämna fältet Attributnamn tomt.
7. Ge variabeln DOM-element ett namn.
8. Klicka på Spara. Då kommer du tillbaka till inställningarna för Data som tillhandahålls av användaren.
9. Ge variabeln Data som tillhandahålls av användaren ett namn och klicka på Spara.

• Du kommer tillbaka till inställningarna för Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren.
  1. Välj i Utlösare när konverteringen ska räknas:
    1. Om du vill lägga till en ny utlösare klickar du på + högst upp till höger.
    2. Välj en utlösare som ska aktiveras efter att formuläret har fyllts i, till exempel Inskickade formulär.
    3. Välj Alla formulär.
    4. Ge utlösaren ett namn.
    5. Klicka på Spara.
  2. Ge den nya taggen Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren ett namn. Taggen bör se ut så här:

The image shows enhances conversions for leads using manual configuration.

Ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder med datalagret i Google Taggstyrning

Steg 1: Identifiera och definiera variablerna för förbättrade konverteringar

Datalagret är ett JavaScript-objekt som skickar data på ett säkert sätt från din webbplats till Taggstyrning. För att kunna använda datalagret måste du samla in och spara data i nyckel-värdepar och göra den tillgänglig för Taggstyrning med hjälp av dataLayer.push(). I Taggstyrning kan du använda datalagervariabler för att hämta lagrad data och låta taggarna använda den.

Se till att insamlade e-postadresser eller telefonnummer är tillgängliga för datalagret. Om användarinformationen samlas in på en tidigare sida eller iframe måste du se till att den är tillgänglig i en variabel till datalagret när det anropas.

Du kan antingen skicka ohashad data som Google hashar innan datan når servrarna, eller förhashad data. Om du väljer att skicka förhashad data ska du koda den med hex-kodad SHA256. Oavsett vilken metod du väljer ska du tillhandahålla minst ett av följande fält: email eller phone_ number.

Så här skickar du ohashad data till datalagret:

1. Lagra data som tillhandahålls av användaren som nyckel-värdepar i en JavaScript-variabel på din webbplats. Exempel:

var leadsUserData = {

'email': 'name@example.com',

'phone_number': '+11234567890',

'address': {

first_name: 'John',

last_name: 'Doe',

street: '123 Lemon',

city: 'Some city',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

};

2. Skicka användardata tillsammans med en händelse med hjälp av dataLayer.push(). Till exempel:

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'email': 'name@example.com',

'phone_number': '+11234567890',

'address': {

first_name: 'John',

last_name: 'Doe',

street: '123 Lemon',

city: 'Some city',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Variabeln leadsUserData är nu tillgänglig i Google Taggstyrning.

Så här skickar du förhashad data till datalagret:

1. Hasha data som tillhandahålls av användaren på din webbplats med hjälp av hex-kodad SHA256. Nyckeln för kodad data måste börja med sha256_. Exempel:

{'sha256_email_address':await hashEmail(email.trim()),

}

2. Skicka användardata tillsammans med en händelse med hjälp av dataLayer.push(). Följande exempel visar en implementering av datalagret som förutsätter att du själv har skapat en hashfunktion som körs asynkront.

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'sha256_email_address': await hashEmail(email.trim()),

'sha256_phone_number': await hashPhoneNumber(phoneNumber),

'address': {

sha265_first_name: await hashString(firstname),

sha256_last_name: await hashString(lastname),

sha256_street: await hashString(streetAddress),

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Variabeln leadsUserData är nu tillgänglig i Google Taggstyrning.

Steg 2: Aktivera förbättrade konverteringar för potentiella kunder i Google Taggstyrning och skapa en anpassad JavaScript-variabel

1. Öppna Google Taggstyrning
  2. Klicka på Taggar i navigeringsmenyn på arbetsytan.
  3. Klicka på Ny för att skapa en ny tagg och välj Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren.
  4. Gör så här i Taggkonfigurering:
    • Ange ditt id för konverteringsspårning i Google Ads i fältet Konverterings-id.
      • Obs! Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
    • Välj Ny variabel under Data som tillhandahålls av användaren.
      1. Skapa en ny variabel för Data som tillhandahålls av användaren.
      2. Välj Kod som Typ.
      3. Klicka på rullgardinsmenyn för användardatafältet du vill tillhandahålla och välj Ny variabel.
      4. Välj Datalagervariabel under Välj variabeltyp.
      5. Ange din lagrade användardata i Datalagervariabel. Exempel: leadsUserData
      6. Klicka på Spara.
  5. Välj i Utlösare när konverteringen ska räknas:
    1. Om du vill lägga till en ny utlösare klickar du på + högst upp till höger.
    2. Välj en utlösare som ska aktiveras efter att formuläret har fyllts i, till exempel Inskickade formulär.
    3. Välj Alla formulär.
    4. Ge utlösaren ett namn.
    5. Klicka på Spara.
  6. Ge den nya taggen Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren ett namn.

5. Kontrollera konfigurationen och publicera taggen

Kontrollera i förhandsgranskningsläget att taggen fungerar som den ska innan du publicerar behållaren. Du kan även kontrollera khashningen av användardata om du är bekant med nätverks- och hashningsalgoritmer.

Kontrollera taggkonfigurationen med hjälp av förhandsgranskningsläget

Så här kontrollerar du konfigurationen i förhandsgranskningsläget:

1. Klicka på Förhandsgranska högst upp på arbetsytan i Taggstyrning. Tag Assistant öppnas på en ny flik.
  2. Ange webbadressen till din webbplats i Tag Assistant. Då öppnas din webbplats och Tag Assistant-översikten. Behåll båda flikarna öppna.
  3. Fyll i formuläret på din webbplats.
  4. Kontrollera Tag Assistant-översikten. Taggen Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren bör finnas med på listan över aktiverade taggar i översikten.
    • Om taggen visas under Taggar som inte har aktiverats måste du ändra taggens utlösarinställningar.
  5. Klicka på taggen för att se vilka värden som skickades med till den. Kontrollera om din indata togs emot. Om taggen inte tog emot någon indata:
    • Kontrollera implementeringsmetoden.
    • Om en annan tagg aktiveras före taggen Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren bör du redigera utlösaren Inskickat formulär. Välj alternativet Vänta på taggar.

Kontrollera hashning av användardata med hjälp av nätverksanrop

Så här kontrollerar du att användardata skickas hashad med Google Chrome:

1. Besök din webbplats och gå till formulärfältet som du vill kontrollera.
  2. Öppna utvecklarverktygen.
  3. Öppna konsolinställningarna och markera rutan Spara logg.
  4. Du kan underlätta kontrollen genom att rensa eventuella befintliga nätverksloggar.
  5. Behåll fliken Nätverk i utvecklarverktygen öppen och skicka data till formulärfältet som du vill kontrollera.

Så ser hashad data ut

Anta att en användare angav en obehandlad e-postadress (abc@example.com) med följande format:

• Om taggen Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren tog emot denna obehandlade användardata hashas denna data med taggen med hjälp av webbsäker Base64-kodad SHA256.
  • Om du förhashar användardata innan du gör den tillgänglig för taggen Google Ads-datahändelse som tillhandahålls av användaren ska du använda hex-kodad SHA256.

Skicka in ändringarna till Taggstyrning efter att taggen har samlat in den data du behöver.

Importera konverteringar till Google Ads

Du kan importera konverteringsdata direkt till Google Ads från följande källor: