Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg med Google Tag Manager

Nå er «Tilknyttede kontoer»-siden, som tidligere var under «Administrator» Admin Icon, plassert under «Verktøy» Tools Icon i «Data Manager». Google Ads Data Manager er et dataimporterings- og administrasjonsverktøy som har et intuitivt oppsett der du kan hente inn kundedata fra andre steder enn Google og aktivere dem i Google Ads. Finn ut mer om Data Manager.

Med optimaliserte konverteringer for potensielle salg kan du laste opp data om konverteringer utenfor nettet uten å bruke Google klikk-ID (GCLID). I denne versjonen av konverteringssporing utenfor nettet trenger du ikke å redigere skjemaer for potensielle salg eller systemer for kunderelasjonshåndtering (CRM), slik at de mottar en Google klikk-ID (GCLID), som jo er tilfellet i den nåværende versjonen av konverteringssporing utenfor nettet. I stedet brukes informasjon som allerede er registrert om de potensielle salgene, til å måle konverteringer.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere optimaliserte konverteringer for potensielle salg via Google Tag Manager. Hvis du ikke bruker Google Tag Manager i den nåværende implementeringen, bør du lese gjennom veiledningen for Google-taggen.

Før du begynner

Før du konfigurerer optimaliserte konverteringer for potensielle salg, må du angi skjemaene for potensielle salg du bruker på nettstedet ditt, og velge hvilket felt fra disse skjemaene hvor potensielle salg registreres. Du må oppgi minst én variablene nedenfor når du konfigurerer optimaliserte konverteringer for potensielle salg på nettstedet ditt, og når du senere importerer konverteringene:

• e-postadresse (foretrukket)
  • et telefonnummer

Vi anbefaler at du bruker e-postadressen til den potensielle kunden, fordi dette er en unik identifikator som sjelden omformateres i CRM-systemer. Hvis du bruker et telefonnummer, fjerner taggen symboler og bindestreker, men landskoden må inngå i nummeret.

• Noter ned nettadressen der skjemaet for potensielle salg er plassert på nettstedet. Du kan komme til å måtte oppgi den under konfigureringen.
  • Sørg for at det finnes førsteparts kundedata (e-postadresse eller telefonnummer) i skjemaet for potensielle salg på nettstedet.
  • Sørg for at du har slått på automatisk tagging i Google Ads. Automatisk tagging kreves for at du skal kunne importere konverteringer utenfor nettet.
  • Sørg for at du har gjennomgått og bekreftet at du overholder retningslinjene for kundedata i Google Ads (se fremgangsmåten nedenfor).

Veiledning

Her er fremgangsmåten for å konfigurere importering av konverteringer utenfor nettet via optimaliserte konverteringer for potensielle salg:

1. Konfigurer innstillingene for Google-taggen
  2. Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Google Ads
  3. Godta vilkårene for kundedata
  4. Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Google Tag Manager
  5. Bekreft konfigurasjonen, og publiser beholderen

1. Konfigurer innstillingene for Google-taggen

For optimaliserte konverteringer for potensielle salg må du gjøre justeringer i Google-taggen:

1. Åpne innstillingene for Google-taggen.
  2. Klikk på Administrer automatisk identifisering av hendelser i innstillingene for Google-taggen. Slå på automatisk innsamling for «Skjemainteraksjoner».
  3. Lukk menyen.

2. Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Google Ads

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Ny konverteringshandling.
  5. Velg Importér på «Ny konverteringshandling»-siden.
  6. Velg CRM-er, filer eller andre datakilder og så Spor konverteringer fra klikk.
  7. Velg Koble til en ny datakilde i «Datakilde»-delen.
    1. Du kan koble til datakilder på følgende måter:
      1. med en direkteforbindelse
      2. med en tredjepartsintegrering via Zapier
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Angi innstillingene for denne konverteringshandlingen. Du finner mer informasjon om innstillingene i artikkelen Konfigurer importering av konverteringer utenfor nettet.
  10. Klikk på Lagre og fortsett. På den neste siden bekreftes den nye konverteringshandlingen.
    Merk: Hvis du hoppet over tilkoblingen av datakilder til å begynne med, klikker du på Konfigurer i «Konfigurer datakilder»-delen.
  11. Klikk på Ferdig.

3. Godta vilkårene for kundedata

Når du velger Slå på optimaliserte konverteringer for potensielle salg, må du godta vilkårene for kundedata.

Merk: Hvis du ikke ser vilkårene, skyldes det at konverteringene i kontoen spores av en managerkonto. Vilkårene for kundedata må godtas i managerkontoen og i eventuelle Google Ads-managerkontoer hvor det lastes opp data på vegne av managerkontoen via sporing av flere kontoer.
  1. Velg Se vilkårene ved siden av «Vilkår for kundedata», og les gjennom retningslinjene og tilleggsvilkårene for kundedata.
  2. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Jeg har lest gjennom og godtar vilkårene på vegne av bedriften min».
  3. Klikk på Godta. Nå kan du se at statusen din er oppdatert til «Godtatt».

4. Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Google Tag Manager

Du må gjøre følgende for å måle optimaliserte konverteringer for potensielle salg med Tag Manager:

• Konfigurer en tag for konverteringstilknytning.
  • Angi en datakilde for konverteringer fra potensielle kunder.

Hvis du allerede har en tag for konverteringstilknytning, kan du gå videre til Angi en datakilde for konverteringer fra potensielle kunder.

Opprett en tag for konverteringstilknytning

Tagger for konverteringstilknytning brukes for å hjelpe tagger med å måle klikkdata. Dette gir presise målinger. Implementer en tag for konverteringstilknytning på alle sidene de besøkende kan komme til etter å ha klikket på en annonse eller kampanje.

Når noen klikker på en av annonsene dine, inneholder vanligvis nettadressen til konverteringssiden på nettstedet ditt informasjon om klikket. Når en besøkende på nettstedet gjør noe du har merket som en konvertering (utløser f.eks. en Google Ads-konverteringstag), brukes informasjonen om klikket til å knytte den aktuelle konverteringen til annonseklikket som førte brukeren til nettstedet.

Taggen for konverteringstilknytning oppdager automatisk informasjonen om annonseklikket i nettadressene for konverteringssidene dine. I forbindelse med nettsider blir denne informasjonen så lagret i informasjonskapsler fra førstetilbyder på domenet ditt, og dataene sendes så videre i nettadresser for AMP-sider. Hvis du bruker en tag for konverteringstilknytning med produkter fra Google Marketing Platform, kan det hende at taggen for konverteringstilknytning også lagrer unike identifikatorer i de aktuelle informasjonskapslene.

Konfigurer taggen for konverteringstilknytning i Google Tag Manager

Sånn konfigurerer du tagger for konverteringstilknytning:

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Åpne beholderen du vil konfigurere.
  3. Klikk på Tagger etterfulgt av Ny.
  4. Klikk på Tag-konfigurasjon, og velg Konverteringstilknytning.
  5. Velg en utløser. I de fleste tilfeller bør du bruke en utløser som utløses på alle sidevisningene eller på spesifikke sidevisninger besøkende kommer til etter å ha klikket på annonsen din.
  6. Lagre og publiser tagkonfigurasjonen.

I forekomster av tagger for konverteringstilknytning for nett- og AMP-beholdere kan du også velge å knytte sammen flere domener, og i nettbeholdere kan du velge å overstyre innstillingene for informasjonskapsler.

Angi en datakilde for konverteringer fra potensielle kunder

Du kan implementere optimaliserte konverteringer i Google Tag Manager på tre måter. Du trenger bare velge ett alternativ for innsamling av data fra brukere.

Automatisk innsamling

Manuell konfigurering

Konfigurering av kode

Innsamlingsmetode

Data fra brukere samles inn automatisk basert på koden på nettstedet ditt.

Hvis du vil ha mer kontroll over hvor du samler inn data, kan du velge manuell konfigurering eller konfigurering av kode.

Instruksjoner for konfigurasjon

Angi utvalgte CSS-egenskaper eller JavaScript-variabler for innsamling av data fra brukere.

Hvis du vil ha mer kontroll over dataformateringen og hashingen, kan du konfigurere kode.

Instruksjoner for konfigurasjon

På nettstedet ditt legger du til en kodebit som overfører hashet kundeinformasjon det skal avdekkes samsvar med.

Dette er det beste alternativet for å oppnå så høy nøyaktighet som mulig for optimaliserte konverteringer, siden du kan sende data med konsekvent formatering hver gang konverteringstaggen utløses.

Instruksjoner for konfigurasjon

Kompleksitet

Enkel

Middels

Kompleks

Kompetanser

Krever ingen spesielle ferdigheter

HTML og CSS

Nettutvikling

Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg via automatisk innsamling i Google Tag Manager

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Klikk på Tagger i navigasjonsmenyen i arbeidsområdet ditt.
  3. Klikk på Ny for å opprette en ny tag, og velg Hendelse for data fra brukere i Google Ads.
  4. Gjør følgende under «Tag-konfigurasjon»:
    • Angi ID-en din for konverteringssporing i Google Ads i «Konverterings-ID»-feltet.
      • Merk: Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen.
    • Velg Ny variabel under «Data fra brukere».
      1. Opprett en ny variabel for «Data fra brukere».
      2. Velg «Automatisk» som «Type».
      3. Gi variabelen et navn.
      4. Klikk på Lagre.
  5. Når du vil telle konverteringer, konfigurerer du utløsere under «Utløsere»:
    1. For å legge til en ny utløser, velger du +-tegnet øverst til høyre.
    2. Velg en utløser som aktiveres etter at skjemaet er fylt ut, for eksempel innsendinger av skjemaer.
    3. Velg Alle skjemaer.
    4. Gi utløseren et navn.
    5. Klikk på Lagre.
  6. Gi den nye «Hendelse for data fra brukere i Google Ads»-taggen et navn, og lagre den. Taggen skal se omtrent slik ut:

The image shows enhances conversions for leads using automatic collection.

Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg ved hjelp av manuell konfigurering i Google Tag Manager

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Klikk på Tagger i navigasjonsmenyen i arbeidsområdet ditt.
  3. Klikk på Ny for å opprette en ny tag, og velg Hendelse for data fra brukere i Google Ads.
  4. Gjør følgende under «Tag-konfigurasjon»:
    • Angi ID-en for konverteringssporing for Google Ads i feltet «Konverterings-ID».
      • Merk: Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen.
    • Velg Ny variabel under «Data fra brukere».
      1. Opprett en ny Data fra brukere-variabel.
      2. Velg «Manuell» som «Type».
      3. Legg til en ny eller eksisterende variabel for det aktuelle feltet for brukerdata som skal inngå i optimaliserte konverteringer.
      • Merk: Hvis du allerede har variabler i datalaget (enten du bruker CSS-velgere eller andre variabeltyper), kan du velge disse i stedet for å opprette nye variabler. Hvis du er usikker, kan du fortsette å følge veiledningen. Variablene kan være hashet eller ikke.

4. Du kan angi et element fra DOM-elementet via menybanen Ny variabel > Konfigurasjon av variabler > DOM-element.
5. Under «Utvalgsmetode» kan du enten bruke «CSS-velger» eller «ID». Finn ut mer om hvordan du finner en CSS-velger.

• Tips: Hvis CSS-variablene dine endres ofte, kan du legge til en HTML-ID på nettstedet ditt og bruke ID-variabelen.

6. Skriv inn CSS-velgeren eller ID-en. Du kan la Attributtnavn-feltet stå tomt.
7. Gi DOM-elementvariabelen et navn.
8. Klikk på Lagre. Deretter blir du ført tilbake til innstillingene for «Data fra brukere».
9. Gi «Data fra brukere»-variabelen et navn, og klikk på Lagre.

• Skjermbildet med variabelinnstillinger for «Data fra brukere» blir lukket, og du blir viderekoblet tilbake til konfigureringen av «Hendelse for data fra brukere i Google Ads».
  1. Når du vil telle konverteringer, konfigurerer du utløsere under «Utløsere»:
    1. For å legge til en ny utløser, velger du +-tegnet øverst til høyre.
    2. Velg en utløser som aktiveres etter at skjemaet er fylt ut, for eksempel innsendinger av skjemaer.
    3. Velg Alle skjemaer.
    4. Gi utløseren et navn.
    5. Klikk på Lagre.
  2. Gi den nye «Hendelse for data fra brukere i Google Ads»-taggen et navn, og lagre den. Taggen skal se omtrent slik ut:

The image shows enhances conversions for leads using manual configuration.

Konfigurer optimaliserte konverteringer for potensielle salg med datalaget i Google Tag Manager

Trinn 1: Identifiser og definer variablene for optimaliserte konverteringer

Datalaget er et JavaScript-objekt for sikker overføring av data fra nettstedet ditt til Tag Manager. For å bruke datalaget må du samle inn og lagre data i nøkkelverdi-par og bruke dataLayer.push() for å gjøre datalaget tilgjengelig for Tag Manager. I Tag Manager kan du bruke datalagvariabler for å hente de lagrede dataene og la taggene bruke dem.

Sørg for at innsamlede e-postadresser og telefonnumre er tilgjengelige for datalaget ditt. Hvis brukerinformasjonen samles inn på en foregående side eller via en iframe-ramme, må du påse at datalaget kan lese disse opplysningene i en variabel når datalaget kalles opp.

Du kan enten sende uhashede data, som Google hasher før de når tjenerne, eller forhåndshashede data. Hvis du velger å sende forhåndshashede data, må du kode dataene ved hjelp av heksadesimal SHA256-kode. I begge tilfellene må du oppgi minst ett av disse feltene: «email» eller «phone_ number».

For å sende uhashede data til datalaget:

1. Lagre data fra brukere som nøkkelverdi-par i en JavaScript-variabel på nettstedet ditt. For eksempel:

var leadsUserData = {

'email': 'name@example.com',

'phone_number': '+11234567890',

'address': {

first_name: 'John',

last_name: 'Doe',

street: '123 Lemon',

city: 'Some city',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

};

2. Send brukerdataene sammen med en hendelse ved hjelp av dataLayer.push(). Eksempel:

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'email': 'name@example.com',

'phone_number': '+11234567890',

'address': {

first_name: 'John',

last_name: 'Doe',

street: '123 Lemon',

city: 'Some city',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Nå er variabelen «leadsUserData» tilgjengelig i Google Tag Manager.

Slik pusher du forhåndshashede data til datalaget:

1. Hash data fra brukere ved hjelp av heksadesimal SHA256-kode på nettstedet ditt. Nøkkelen for kodede data må begynne med «sha256_». For eksempel:

{'sha256_email_address':await hashEmail(email.trim()),

}

2. Send brukerdata sammen med en hendelse ved hjelp av dataLayer.push(). Eksempelet nedenfor av en implementering av et datalag forutsetter at du selv har skrevet en hash-funksjon som du kjører asynkront.

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'sha256_email_address': await hashEmail(email.trim()),

'sha256_phone_number': await hashPhoneNumber(phoneNumber),

'address': {

sha265_first_name: await hashString(firstname),

sha256_last_name: await hashString(lastname),

sha256_street: await hashString(streetAddress),

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Nå er variabelen «leadsUserData» tilgjengelig i Google Tag Manager.

Trinn 2: Slå på optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Google Tag Manager og opprett en egendefinert JavaScript-variabel

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Klikk på Tagger i navigasjonsmenyen i arbeidsområdet ditt.
  3. Klikk på Ny for å opprette en ny tag, og velg Hendelse for data fra brukere i Google Ads.
  4. Gjør følgende under «Tag-konfigurasjon»:
    • Angi ID-en for konverteringssporing for Google Ads i feltet «Konverterings-ID».
      • Merk: Sjekk at denne konverteringshandlingen har den samme ID-en og etiketten for konverteringssporing som konverteringshandlingen du aktiverte optimaliserte konverteringer for i Google Ads-kontoen.
    • Velg Ny variabel under «Data fra brukere».
      1. Opprett en ny Data fra brukere-variabel.
      2. Velg «Kode» som «Type».
      3. Klikk på rullegardinmenyen for brukerdatafeltet du vil oppgi, og velg Ny variabel.
      4. Velg Datalagvariabel under «Velg ønsket variabeltype».
      5. Under Datalagvariabel refererer du til de lagrede brukerdataene dine, for eksempel leadsUserData.
      6. Klikk på Lagre.
  5. Når du vil telle konverteringer, konfigurerer du utløsere under «Utløsere»:
    1. For å legge til en ny utløser, velger du +-tegnet øverst til høyre.
    2. Velg en utløser som aktiveres etter at skjemaet er fylt ut, for eksempel innsendinger av skjemaer.
    3. Velg Alle skjemaer.
    4. Gi utløseren et navn.
    5. Klikk på Lagre.
  6. Gi den nye «Hendelse for data fra brukere i Google Ads»-taggen et navn, og lagre taggen.

5. Bekreft konfigurasjonen, og publiser taggen

Før du publiserer beholderen, må du sjekke at taggen fungerer som forventet, i forhåndsvisningsmodus. I tillegg kan du kontrollere hashingen av brukerdata hvis du er kjent med nettverks- og hashing-algoritmer.

Kontroller tagkonfigurasjonen i forhåndsvisningsmodus

Slik kontrollerer du oppsettet ved hjelp av forhåndsvisningsmodus:

1. Klikk på Forhåndsvisning-knappen øverst i Tag Manager-arbeidsområdet ditt. Tag-assistenten åpnes i en ny fane.
  2. Skriv inn nettadressen til nettstedet ditt i Tag-assistenten. Tag-assistenten åpner nettstedet og sammendragstabellen. Hold begge fanene åpne.
  3. Fyll ut skjemaet på nettstedet ditt.
  4. Sjekk «Tag-assistent»-sammendraget. Hendelsen for data fra brukere i Google Ads må være oppført under «Utløste tagger»-delen i sammendraget.
    • Hvis taggen din er oppført under «Tagger som ikke ble utløst», må du justere utløserinnstillingene for taggen.
  5. Klikk på taggen for å se hvilke verdier som ble overført til den. Sjekk om taggen har mottatt inndataene. Gjør dette hvis taggen ikke har mottatt inndata:
    • Bekreft implementeringsmetoden.
    • Hvis en annen tag utløses før hendelsen for data fra brukere i Google Ads, må du endre «Skjemainnsending»-utløseren. Angi alternativet «Vent på taggene».

Kontroller hash-kodingen av brukerdata ved hjelp av nettverkskall

Slik kontrollerer du at brukerdata sendes inn hashet med Google Chrome:

1. Åpne nettstedet, og gå til skjemafeltet du vil kontrollere.
  2. Åpne utviklerverktøyene.
  3. Åpne konsollinnstillingene, og merk av for «Ivareta loggen».
  4. For å gjøre kontrollen enklere fjerner du eventuelle eksisterende nettverkslogger.
  5. Med Nettverk-fanen i utviklerverktøyene åpen sender du inn dataene til skjemafeltet du vil kontrollere.

Slik ser hashede data ut

Sett at en bruker har angitt en e-postadresse i rådataformat (abc@example.com) i skjemaet:

• Hvis Hendelse for data fra brukere i Google Ads-taggen har mottatt rådataene fra brukerne, blir brukerdataene hashet med taggen ved hjelp av SHA256-algoritmen med Base64-kode for sikker overføring på nettet.
  • Hvis du hasher brukerdata før du gjør dem tilgjengelige for Hendelse for data fra brukere i Google Ads-taggen, bruker du heksadesimal SHA256-kode.

Når taggen har samlet inn dataene du trenger, kan du sende inn endringene i Tag Manager.

Importer konverteringer til Google Ads

Du kan importere konverteringsdata fra følgende kilder direkte til Google Ads:

Linker til relatert innhold