Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

Linkitetyt tilit ‑sivu on siirretty Järjestelmänvalvoja‑osiosta Admin Icon Työkalut‑osion Tools Icon Data Manager ‑kohtaan. Google Ads Data Manager on datan tuonti- ja hallintatyökalu, jonka avulla voit tuoda asiakasdataa Googlen ulkopuolelta ja ottaa sen käyttöön Google Adsissa. Työkalussa on helppokäyttöinen osoita ja klikkaa ‑toiminto. Lue lisää Data Managerista.

Laajennettujen liidikonversioiden avulla voit ladata offline-konversiodataa ilman Googlen klikkaustunnusta (GCLID). Toisin kuin offline-konversioseurannan nykyinen versio, tämä versio ei edellytä liidilomakkeiden tai CRM-järjestelmien muokkaamista Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) vastaanottamiseksi. Sen sijaan konversioita mitataan käyttämällä tietoja, jotka on jo kerätty liideistäsi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten otat laajennetut liidikonversiot käyttöön Google Tag Managerin avulla. Jos et käytä Google Tag Manageria, tutustu Google-tagia koskeviin ohjeisiin.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin otat laajennetut liidikonversiot käyttöön, sinun on valittava sivustosi liidilomakkeesta kenttä, jonka avulla liidit voidaan tunnistaa. Kun määrität laajennetut liidikonversiot sivustollesi ja importoit ne myöhemmin, sinun on ilmoitettava ainakin toinen näistä muuttujista:

• sähköposti (ensisijainen)
  • puhelinnumero.

Suosittelemme käyttämään liidin sähköpostiosoitetta, koska se on yksilöllinen tunniste eikä CRM-järjestelmäsi todennäköisesti muotoile sitä uudelleen. Jos käytät puhelinnumeroa, tagi poistaa symbolit ja viivat. Numerossa on kuitenkin oltava maatunnus.

• Merkitse ylös sivustosi liidilomakkeen URL-osoite. Saatat tarvita sitä käyttöönoton aikana.
  • Varmista, että sivustosi liidilomakkeessa on käytettävissä olevaa ensimmäisen osapuolen asiakasdataa (sähköposti tai puhelinnumero).
  • Varmista, että Google Adsin automaattinen taggaus on käytössä. Sitä tarvitaan offline-konversioiden siirtämiseen.
  • Varmista, että olet tutustunut asiakasdataa koskeviin käytäntöihin Google Adsissa ja että voit noudattaa niitä (katso ohjeet alta).

Ohjeet

Tässä on yhteenveto siitä, miten otat offline‑konversioiden importoinnin käyttöön laajennettujen liidikonversioiden avulla:

1. Google‑tagin asetusten määrittäminen
  2. Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto Google Adsissa
  3. Asiakasdataa koskevien ehtojen hyväksyminen
  4. Laajennettujen liidikonversioiden määrittäminen Tag Managerissa
  5. Asetusten vahvistaminen ja säilön julkaiseminen

1. Määritä Google‑tagin asetukset

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöä varten sinun on muokattava Google‑tagia:

1. Avaa Google-tagin asetukset.
  2. Valitse Google tagin asetuksista Muokkaa tapahtumien automaattisen havaitsemisen asetuksia. Laita lomakkeeseen liittyvien interaktioiden automaattinen kerääminen päälle.
  3. Sulje valikko.

2. Ota laajennetut liidikonversiot käyttöön Google Adsissa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa Uusi konversiotapahtuma.
  5. Valitse "Uusi konversiotapahtuma" ‑sivulta Importoi.
  6. Valitse CRM‑järjestelmät, tiedostot tai muut datalähteet ja sitten Seuraa konversioita klikkauksista.
  7. Valitse Datalähde‑kohdasta Yhdistä uusi datalähde.
    1. Voi valita tavan, jolla datalähteet yhdistetään:
      1. Suora yhteys
      2. Zapierin tarjoama kolmannen osapuolen integrointi
  8. Klikkaa Jatka.
  9. Lisää konversiotapahtuman asetukset. Lisätietoa asetuksista saat offline‑konversioiden importointia käsittelevästä artikkelista.
  10. Klikkaa Tallenna ja jatka. Seuraavalla sivulla näet vahvistuksen uuden konversiotapahtuman luomisesta.
    Huom. Jos alunperin ohitit datalähteiden yhdistämisen, klikkaa Datalähteiden käyttöönotto ‑osiosta Ota käyttöön.
  11. Klikkaa Valmis.

3. Hyväksy asiakasdataa koskevat ehdot

Kun valitset Laita laajennetut liidikonversiot päälle, sinun on hyväksyttävä asiakasdataa koskevat ehdot.

Huom. Jos et näe ehtoja, tilisi konversioita seurataan hallinnoijan tilillä. Asiakasdataa koskevat ehdot on hyväksyttävä kyseiseltä hallinnoijan tililtä ja kaikilta Google Adsin hallinnoijan tileiltä, jotka lataavat dataa MCC-tilin alaista konversioseurantaa käyttävän hallinnoijan tilin puolesta.
  1. Valitse kohdan "Asiakasdataa koskevat ehdot" vierestä Näytä ehdot ja lue asiakasdataa koskevat käytännöt ja lisäehdot.
  2. Valitse "Olen lukenut ehdot ja hyväksyn ne yritykseni puolesta".
  3. Klikkaa Hyväksy. Tilaksi päivittyy "Hyväksytty".

4. Laajennettujen liidikonversioiden määrittäminen Tag Managerissa

Tee näin, jotta voit mitata laajennettuja liidikonversioita Tag Managerin avulla:

• Ota käyttöön konversionlinkitystagi.
  • Valitse liidikonversioille datalähde.

Jos sinulla on jo konversionlinkitystagi, voit siirtyä kohtaan Liidikonversioiden datalähteen valitseminen.

Konversionlinkitystagin luominen

Konversionlinkitystagien avulla tagit voivat mitata klikkausdataa niin, että konversioiden mittaus on tehokasta. Ota konversionlinkitystagi käyttöön niillä sivuilla, joille kävijät saattavat päätyä klikattuaan mainosta tai tarjousta.

Kun käyttäjät klikkaavat mainoksiasi, verkkosivustosi konversiosivun URL-osoite sisältää yleensä tietoja klikkauksesta. Kun sivuston kävijä tekee konversioina seurattavia valintoja (esim. käynnistää Google Adsin konversiotagin), konversio liitetään klikkauksen tietojen perusteella siihen klikkaukseen, joka toi kävijän sivustollesi.

Konversionlinkitystagi tunnistaa automaattisesti mainoksen klikkauksen tiedot konversiosivujen URL-osoitteista, tallentaa tiedot verkkosivujen verkkotunnuksen ensimmäisen osapuolen evästeisiin ja välittää datan AMP-sivujen URL-osoitteisiin. Jos käytät konversionlinkitystagia Google Marketing Platform ‑tuotteissa, tagi saattaa tallentaa myös yksilöllisiä tunnisteita kyseisiin evästeisiin.

Konversionlinkitystagin käyttöönotto Google Tag Managerissa

Näin otat konversionlinkitystagin käyttöön:

1. Avaa Google Tag Manager
  2. Avaa määritettävä säilö.
  3. Klikkaa Tagit ja sitten Uusi.
  4. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Konversionlinkitys.
  5. Valitse triggeri. Useimmissa tapauksissa kannattaa käyttää triggeriä, joka käynnistyy joko kaikkien näyttökertojen yhteydessä tai vain tietyille sivuille johtavien mainosklikkausten jälkeen.
  6. Tallenna ja julkaise tagimääritys.

Verkko- ja AMP-säilöjen konversionlinkitystagien esiintymissä voidaan käyttää verkkotunnusten välistä linkitystä, ja verkkosäilöissä voidaan myös ohittaa evästeasetukset.

Liidikonversioiden datalähteen valitseminen

Laajennetut konversiot voidaan ottaa käyttöön Google Tag Managerissa kolmella tavalla. Valitse tavoista se, jota haluat käyttää käyttäjiltä saadun datan keräämiseen.

Automaattinen keruu

Manuaalinen määritys

Määritys koodin avulla

Keruutapa

Käyttäjiltä saatua dataa kerätään automaattisesti verkkosivustollesi lisätyn koodin avulla.

Jos haluat hallita sitä, minne data kerätään, valitse manuaalinen määritys tai määritys koodin avulla.

Käyttöönotto-ohjeet

Ota käyttöön tiettyjä CSS-ominaisuuksia tai JavaScript-muuttujia käyttäjiltä saadun datan keräämiseksi.

Jos haluat hallita datan muotoilua ja tiivistystä, valitse määritys kodin avulla.

Käyttöönotto-ohjeet

Lisää verkkosivustollesi koodinpätkä, joka lähettää tiivistetyn asiakasdatan vastaavuuksien hakuun.

Tämän toteutustavan avulla voit parhaiten maksimoida laajennettujen konversioiden tarkkuuden varmistamalla, että lähetät yhdenmukaisesti muotoiltua dataa, kun konversiotagi käynnistyy.

Käyttöönotto-ohjeet

Monimutkaisuus

Yksinkertainen

Keskiverto

Monimutkainen

Vaadittu osaaminen

Ei vaadi erityisosaamista

HTML ja CSS

Web-kehitys

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto automaattisella keruulla Google Tag Managerissa

1. Avaa Google Tag Manager
  2. Valitse työtilan navigointivalikosta Tagit.
  3. Aloita uuden tagin luominen klikkaamalla Uusi ja valitse Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma.
  4. Tee Tagin määritys ‑kohdassa näin:
    • Lisää Konversiotunnus-kenttään Google Adsin konversioseurantatunnuksesi.
      • Huom. Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurantatunnus ja ‑tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
    • Klikkaa "Käyttäjiltä saatu data" ja valitse sitten Uusi muuttuja.
      1. Luo uusi Käyttäjiltä saatu data ‑muuttuja.
      2. Valitse tyypiksi "Automaattinen".
      3. Nimeä muuttuja.
      4. Klikkaa Tallenna.
  5. Määrittele Triggerit-kohdassa, milloin konversio lasketaan:
    1. Voit lisätä uuden triggerin valitsemalla oikeassa yläkulmassa näkyvän plusmerkin.
    2. Valitse triggeri, joka tapahtuu lomakkeen täyttämisen jälkeen. Tämä voi olla esimerkiksi lomakkeen lähetys.
    3. Valitse Kaikki lomakkeet.
    4. Nimeä triggeri.
    5. Klikkaa Tallenna.
  6. Nimeä ja tallenna uusi "Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma" ‑tagi. Tagin tulisi näyttää suunnilleen tältä:

The image shows enhances conversions for leads using automatic collection.

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto manuaalisella määrityksellä Google Tag Managerissa

1. Avaa Google Tag Manager
  2. Klikkaa työtilasi navigointivalikosta Tagit.
  3. Aloita uuden tagin luominen klikkaamalla Uusi ja valitse Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma.
  4. Tee Tagin määritys ‑kohdassa näin:
    • Lisää Konversiotunnus-kenttään Google Adsin konversioseurantatunnuksesi.
      • Huom. Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurantatunnus ja ‑tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
    • Valitse Käyttäjiltä saatu data ‑kohdasta Uusi muuttuja.
      1. Luo uusi Käyttäjiltä saatu data ‑muuttuja.
      2. Valitse tyypiksi "Manuaalinen".
      3. Etsi sen käyttäjädatan kenttä, jonka haluat välittää laajennettujen konversioiden kautta, ja lisää sille uusi tai aiemmin luotu muuttuja.
      • Huom. Jos datakerroksessa on jo muuttujia (riippumatta siitä, käytätkö CSS-valitsimia vai muita muuttujatyyppejä), voit valita ne uusien muuttujien luomisen sijaan. Jos et ole varma asiasta, jatka ohjeiden seuraamista. Muuttujat voivat olla tiivistettyjä tai tiivistämättömiä.

4. Voit määrittää DOM-elementin valitsemalla Uusi muuttuja > Muuttujan määritys > DOM-elementti.
5. Valitse Valintamenetelmä-kohdasta "CSS-valitsin" tai "Tunnus". Lue lisää siitä, miten löydät CSS-valitsimen.

• Vinkki: Jos CSS-muuttujasi vaihtuvat usein, lisää sivustollesi HTML-tunnus ja käytä tunnusmuuttujaa.

6. Lisää CSS-valitsimen tai tunnuksen nimi. Voit jättää Määritteen nimi ‑kentän tyhjäksi.
7. Nimeä DOM-elementin muuttuja.
8. Klikkaa Tallenna. Palaat Käyttäjiltä saatu data ‑asetuksiin.
9. Nimeä Käyttäjiltä saatu data ‑muuttuja ja klikkaa Tallenna.

• Käyttäjiltä saatu data ‑muuttujan asetusnäkymä sulkeutuu, ja palaat "Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma" ‑asetuksiin.
  1. Määrittele Triggerit-kohdassa, milloin konversio lasketaan:
    1. Voit lisätä uuden triggerin valitsemalla oikeassa yläkulmassa näkyvän plusmerkin.
    2. Valitse triggeri, joka tapahtuu lomakkeen täyttämisen jälkeen. Tämä voi olla esimerkiksi lomakkeen lähetys.
    3. Valitse Kaikki lomakkeet.
    4. Nimeä triggeri.
    5. Klikkaa Tallenna.
  2. Nimeä ja tallenna uusi "Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma" ‑tagi. Tagin tulisi näyttää suunnilleen tältä:

The image shows enhances conversions for leads using manual configuration.

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto Google Tag Managerin datakerroksen avulla

Vaihe 1: Laajennettujen konversioiden muuttujien tunnistaminen ja määrittely

Datakerros on JavaScript-objekti, joka välittää dataa turvallisesti verkkosivustoltasi Tag Manageriin. Jos haluat käyttää datakerrosta, sinun on kerättävä ja tallennettavaa dataa avain-arvo-pareina ja toimitettava data Tag Manageriin käyttämällä dataLayer.push()-funktiota. Tag Managerissa voit hakea tallennettua dataa käyttämällä datakerroksen muuttujia ja tuoda datan tagiesi käyttöön.

Varmista, että kerätyt sähköpostiosoitteet tai puhelinnumerot ovat datakerroksesi käytettävissä. Jos käyttäjätietoja kerätään edellisellä sivulla tai iframessa, varmista, että tiedot ovat datakerroksesi käytettävissä muuttujassa, kun tietoja kutsutaan.

Voit lähettää joko tiivistämätöntä dataa, jonka Google tiivistää ennen kuin se saavuttaa palvelimet, tai valmiiksi tiivistettyä dataa. Jos lähetät valmiiksi tiivistettyä dataa, käytä hex-koodattua SHA256-algoritmia. Lisää kummassakin tapauksessa ainakin toinen seuraavista kentistä: email tai phone_ number.

Näin voit välittää datakerrokseen tiivistämätöntä dataa:

1. Tallenna sivustosi käyttäjiltä saatu data avain-arvo-pareina JavaScript-muuttujaan. Esimerkki:

var leadsUserData = {

'email': 'name@example.com',

'phone_number': '+11234567890',

'address': {

first_name: 'John',

last_name: 'Doe',

street: '123 Lemon',

city: 'Some city',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

};

2. Lähetä käyttäjädata tapahtuman yhteydessä käyttämällä dataLayer.push()-funktiota. Esimerkki:

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'email': 'name@example.com',

'phone_number': '+11234567890',

'address': {

first_name: 'John',

last_name: 'Doe',

street: '123 Lemon',

city: 'Some city',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Muuttuja "leadsUserData" on nyt käytettävissä Google Tag Managerissa.

Näin voit välittää datakerrokseen esitiivistettyä dataa:

1. Tiivistä verkkosivustosi käyttäjiltä saatu data käyttämällä hex-koodattua SHA256-algoritmia. Koodatun datan avaimen alussa on oltava sha256_. Esimerkki:

{'sha256_email_address':await hashEmail(email.trim()),

}

2. Lähetä käyttäjädata tapahtuman yhteydessä käyttämällä dataLayer.push()-funktiota. Alla oleva esimerkki kuvaa datakerroksen toteutusta, jossa oletetaan, että olet itse kirjoittanut asynkronisesti suoritettavan tiivistefunktion.

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'sha256_email_address': await hashEmail(email.trim()),

'sha256_phone_number': await hashPhoneNumber(phoneNumber),

'address': {

sha265_first_name: await hashString(firstname),

sha256_last_name: await hashString(lastname),

sha256_street: await hashString(streetAddress),

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Muuttuja "leadsUserData" on nyt käytettävissä Google Tag Managerissa.

Vaihe 2: Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto Google Tag Managerissa ja oman JavaScript-muuttujan luominen

1. Avaa Google Tag Manager
  2. Valitse työtilan navigointivalikosta Tagit.
  3. Aloita uuden tagin luominen klikkaamalla Uusi ja valitse Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma.
  4. Tee Tagin määritys ‑kohdassa näin:
    • Lisää Konversiotunnus-kenttään Google Adsin konversioseurantatunnuksesi.
      • Huom. Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurantatunnus ja ‑tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
    • Valitse Käyttäjiltä saatu data ‑kohdasta Uusi muuttuja.
      1. Luo uusi Käyttäjiltä saatu data ‑muuttuja.
      2. Valitse tyypiksi "Koodi".
      3. Etsi sen käyttäjädatan kenttä, jonka haluat välittää. Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse Uusi muuttuja.
      4. Valitse Muuttujan tyypin valinta ‑kohdasta Datakerroksen muuttuja.
      5. Viittaa Datakerroksen muuttuja ‑kohdassa tallennettuun käyttäjädataasi. Esimerkki: leadsUserData.
      6. Klikkaa Tallenna.
  5. Määrittele Triggerit-kohdassa, milloin konversio lasketaan:
    1. Voit lisätä uuden triggerin valitsemalla oikeassa yläkulmassa näkyvän plusmerkin.
    2. Valitse triggeri, joka tapahtuu lomakkeen täyttämisen jälkeen. Tämä voi olla esimerkiksi lomakkeen lähetys.
    3. Valitse Kaikki lomakkeet.
    4. Nimeä triggeri.
    5. Klikkaa Tallenna.
  6. Nimeä ja tallenna uusi "Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma" ‑tagi.

5. Asetusten vahvistaminen ja tagin julkaiseminen

Ennen kuin julkaiset säilön, varmista esikatselutilassa, että tagi toimii odotetulla tavalla. Voit myös vahvistaa käyttäjädatan tiivistyksen, jos verkkotoiminta- ja tiivistysalgoritmit ovat sinulle tuttuja.

Vahvista tagin asetukset esikatselutilassa.

Näin voit vahvistaa asetukset esikatselutilassa:

1. Klikkaa Tag Manager ‑työtilan yläreunassa olevaa Esikatsele-painiketta. Tag Assistant avautuu uudelle välilehdelle.
  2. Lisää verkkosivustosi URL-osoite Tag Assistantiin. Tag Assistant avaa verkkosivustosi ja Tag Assistant ‑yhteenvedon. Pidä molemmat välilehdet auki.
  3. Täytä lomake verkkosivustollasi.
  4. Tarkista Tag Assistant ‑yhteenveto. "Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma" ‑tagin pitäisi näkyä yhteenvedon Käynnistetyt tagit ‑kohdassa.
    • Jos tagisi näkyy Käynnistymättä jääneet tagit ‑kohdassa, muuta tagin triggeriasetuksia.
  5. Klikkaa tagia, niin näet, mitkä arvot on välitetty tagille. Tarkista, onko datasi vastaanotettu. Jos ei, tee näin:
    • Tarkista toteutustapa.
    • Jos toinen tagi käynnistyy ennen "Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma" ‑tagia, muokkaa Lomakkeen lähetys ‑triggeriä. Ota "Odota tageja" ‑asetus käyttöön.

Käyttäjädatan tiivistyksen vahvistaminen verkkokutsujen avulla

Näin voit vahvistaa Google Chromessa, että käyttäjädata lähetetään tiivistettynä:

1. Avaa verkkosivusto ja etsi lomakekenttä, jonka haluat vahvistaa.
  2. Avaa kehittäjätyökalut.
  3. Avaa Console-asetukset ja merkitse Preserve Log ‑ruutu valituksi.
  4. Voit helpottaa vahvistamista poistamalla aiemmat verkkolokit.
  5. Pidä Network-välilehti avoinna kehittäjätyökaluissa ja lähetä data siihen lomakekenttään, jonka haluat vahvistaa.
    • Tulos: Välilehdellä pitäisi näkyä osoitteeseen https://google.com/pagead/form-data/ lähetetty pyyntö, jossa on sivuparametri em=xyz. Parametri "em" sisältää tiivistetyn käyttäjädatan.

Miltä tiivistetty data näyttää?

Oletetaan, että käyttäjä on lisännyt lomakkeeseen käsittelemättömän sähköpostiosoitteen (abc@example.com):

• Jos Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma ‑tagi on vastaanottanut tämän raakadatan, käyttäjädata tiivistetään tagilla käyttämällä verkkoturvallista Base64-koodattua SHA256-muotoa.
  • Jos esitiivistät käyttäjädatan, ennen kuin se välitetään Google Adsin käyttäjiltä saatuun dataan liittyvä tapahtuma ‑tagille, käytä hex-koodattua SHA256-algoritmia.

Kun tagi on kerännyt tarvitsemasi datan, lähetä muutokset Tag Managerissa.

Konversioiden importointi Google Adsiin

Voit importoida konversiodataa seuraavista lähteistä suoraan Google Adsiin: