Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner med Google Tag Manager

Siden "Tilknyttede konti" under Administrator Admin Icon er blevet flyttet til "Data Manager" under Værktøjer Tools Icon. Google Ads Data Manager er et værktøj til import og administration af data via en brugerflade med "peg og klik", der giver dig mulighed for at hente kundedata fra andre steder end Google og aktivere dem i Google Ads. Få flere oplysninger om Data Manager.

Udvidede konverteringer for kundeemner giver dig mulighed for at uploade offlinekonverteringsdata uden at bruge Google-klik-id (GCLID). I modsætning til den nuværende version af sporing af offlinekonverteringerkræver denne version af sporing af offlinekonverteringer ikke, at du ændrer dine kundeformularer eller kundestyringssystemer (CRM-systemer) for at modtage et Google-klik-id (GCLID). Der bruges i stedet oplysninger, som allerede er registreret om dine kundeemner, til måling af konverteringer.

I denne artikel kan du læse, hvordan du konfigurerer udvidede konverteringer for kundeemner med Google Tag Manager. Hvis din installation ikke bruger Google Tag Manager, kan du læse vejledningen til Google-tagget.

Før du begynder

Før du konfigurerer udvidede konverteringer for kundeemner, skal du finde dine kundeformularer på websitet og vælge et felt i formularen, som entydigt identificerer dine kundeemner. Der skal angives mindst én af følgende variabler, når du konfigurerer udvidede konverteringer for kundeemner på dit website, og når du senere importerer konverteringerne:

• Mailadresse (foretrækkes)
  • Et telefonnummer

Vi anbefaler, at du bruger kundeemnets mailadresse, da den er entydigt identificerbar, så der ikke er risiko for, at den blive omformateret i dit CRM-system. Hvis du bruger et telefonnummer, fjerner tagget symboler og bindestreger, men nummeret skal indeholde en landekode.

• Registrer den webadresse, hvor kundeformularen på dit website findes. Du skal muligvis bruge disse oplysninger under konfigurationen.
  • Sørg for, at der er tilgængelige førstepartskundedata (mail eller telefonnummer) i kundeformularen på dit website.
  • Sørg for, at automatisk tagging er aktiveret i Google Ads. Automatisk tagging er nødvendig for at importere offlinekonverteringer.
  • Sørg for, at du gennemgået og bekræftet, at du kan overholde politikkerne for kundedata i Google Ads (du kan se fremgangsmåden nedenfor).

Vejledning

Her er en oversigt over fremgangsmåden for konfiguration af import af offlinekonverteringer ved hjælp af udvidede konverteringer for kundeemner:

1. Konfigurer indstillinger Google-tagget
  2. Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner i Google Ads
  3. Acceptér vilkårene for kundedata
  4. Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner i Tag Manager
  5. Bekræft din konfiguration, og udgiv containeren

1. Konfigurer indstillinger for Google-tagget

Hvis du har udvidede konverteringer med kundeemner, skal du justere Google-tagget:

1. Åbn Google-tagindstillingerne.
  2. Klik på Administrer automatisk registrering af hændelser i indstillingerne for Google-tagget. Aktivér automatisk indsamling af "Formularinteraktioner".
  3. Luk menuen.

2. Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner i Google Ads

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Klik på Ny konverteringshandling.
  5. Vælg Importér på den nye side "Konverteringshandling".
  6. Vælg CRM-systemer, filer eller andre datakilder og derefter Spor konvertering fra klik.
  7. Vælg Tilknyt en ny datakilde i sektionen "Datakilde".
    1. Du kan vælge at tilknytte datakilder via:
      1. Direkte tilknytning
      2. Tredjepartsintegration ved brug af Zapier
  8. Klik på Fortsæt.
  9. Angiv indstillingerne for den aktuelle konverteringshandling. Læs Konfigurer import af offlinekonverteringer for at få nærmere oplysninger om indstillingerne.
  10. Klik på Gem og fortsæt. På næste side bekræftes din nye konverteringshandling.
    Bemærk! Hvis du oprindeligt har sprunget over tilknytning til datakilder, skal du klikke på Konfigurer i sektionen "Konfigurer datakilder".
  11. Klik på Udfør.

3. Acceptér vilkårene for kundedata

Hvis du vælger Aktivér udvidede konverteringer for kundeemner, skal du acceptere vilkårene for kundedata.

Bemærk! Hvis du ikke kan se vilkårene, skyldes det, at dine kontokonverteringer spores af en managerkonto. Vilkårene for kundedata skal accepteres fra administratorens konto og en eventuel Google Ads-managerkonto, der uploader på vegne af managerkontoen ved hjælp af sporing på tværs af konti.
  1. Vælg Se vilkårene ud for "Vilkår for kundedata", og læs "Politikker og yderligere vilkår for kundedata".
  2. Klik på afkrydsningsfeltet ud for "Jeg har læst og accepterer vilkårene på vegne af min virksomhed".
  3. Klik på Acceptér. Du vil kunne se, at din status er opdateret til "Accepteret".

4. Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner i Tag Manager

Hvis du vil måle dine udvidede konverteringer for kundeemner med Tag Manager, skal du gøre følgende:

• Konfigurer et konverteringstilknytningstag.
  • Angiv en datakilde for kundeemnekonverteringer.

Hvis du allerede har et konverteringstilknytningstag, kan du springe videre til Angiv en datakilde for kundeemnekonverteringer.

Opret et konverteringstilknytningstag

Tags af typen Konverteringstilknytning bruges til måling af klikdata med henblik på at sikre effektiv måling af konverteringer. Implementer tagget Konverteringstilknytning på alle de sider, de besøgende kan blive ført videre til, når de klikker på en annonce eller en promovering.

Når folk klikker på dine annoncer, indeholder webadressen for konverteringssiden på dit website typisk oplysninger om klikket. Når en besøgende på websitet foretager en handling, du har tagget som en konvertering (f.eks. når et Google Ads-konverteringstag aktiveres), bruges klikoplysningerne til at knytte den pågældende konvertering til det klik, der førte den besøgende videre til dit website.

Tagget Konverteringstilknytning registrerer automatisk annonceklikoplysningerne i dine konverteringssiders webadresse og gemmer dem i førstepartscookies på dit domæne for websider og sender dataene i webadresser til AMP-sider. Hvis du bruger tagget Konverteringstilknytning sammen med Google Marketing Platform-produkter, gemmes der muligvis også entydige id'er i disse cookies.

Konfigurer et konverteringstilknytningstag i Google Tag Manager

Sådan konfigurerer du tagget Konverteringstilknytning:

1. Åbn Google Tag Manager
  2. Åbn den container, du vil konfigurere.
  3. Klik på Tags og så Nyt.
  4. Klik på Tagkonfiguration, og vælg Konverteringstilknytning.
  5. Vælg en trigger. Der bør normalt vælges en trigger, der aktiveres ved alle sidevisninger eller visning af specifikke sider, som de websitebesøgende lander på efter at have klikket på en annonce.
  6. Gem og offentliggør din tagkonfiguration.

Hvad angår forekomster af tagget Konverteringstilknytning til web- og AMP-containere, er der yderligere mulighed for tilknytning på tværs af domæner, og webcontainere vil også omfatte muligheden for at tilsidesætte cookieindstillinger.

Angiv en datakilde for kundeemnekonverteringer

Der er 3 måder, hvorpå du kan implementere udvidede konverteringer i Google Tag Manager. Du behøver kun at vælge én mulighed for at indsamle brugergenererede data.

Automatisk indsamling

Manuel konfiguration

Kodekonfiguration

Indsamlingsmetode

Indsamler automatisk brugergenererede data baseret på koden på dit website.

Hvis du har brug for kontrol over, hvor input skal indsamles, kan du vælge en manuel konfiguration eller kodekonfiguration.

Konfigurationsvejledning

Angiv udvalgte CSS-ejendomme eller JavaScript-variabler for at indsamle brugergenererede data.

Hvis du har brug for at tage kontrol over dataformatering og hashkryptering, skal du vælge kodekonfiguration.

Konfigurationsvejledning

Tilføj et kodestykke på dit website, som sender hashkrypterede kundedata til matchning.

Denne metode er det bedste valg til at maksimere nøjagtigheden af udvidede konverteringer ved at give dig mulighed for at sende konsekvent formaterede data, når dit konverteringstag aktiveres.

Konfigurationsvejledning

Kompleksitet

Simpel

Medium

Kompleks

Færdigheder

Der kræves ingen særlige færdigheder

HTML og CSS

Webudvikling

Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner ved hjælp af "automatisk indsamling" i Google Tag Manager

1. Åbn Google Tag Manager
  2. Klik på Tags i navigationsmenuen i dit arbejdsområde.
  3. Klik på Ny for at oprette et nyt tag, og vælg Google Ads-brugergenererede datahændelser.
  4. I "Tagkonfiguration":
    • Angiv dit Google Ads-konverteringssporings-id i feltet "Konverterings-id".
      • Bemærk! Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
    • Vælg Ny variabel under "Brugergenererede data".
      1. Opret en ny variabel til "Brugergenererede data".
      2. Indstil "Type" til "Automatisk".
      3. Navngiv variablen.
      4. Klik på Gem.
  5. I "Aktivering" skal konfigurationen udføres, når konverteringen skal tælles:
    1. Hvis du vil tilføje en ny trigger, skal du vælge "+" øverst til højre.
    2. Vælg en trigger, der finder sted, når formularen er udfyldt. Det kan f.eks. være formularindsendelser.
    3. Vælg Alle formularer.
    4. Navngiv triggeren.
    5. Klik på Gem.
  6. Navngiv og gem dit nye "Google Ads-brugergenererede datahændelser"-tag. Dit tag bør ligne dette:

The image shows enhances conversions for leads using automatic collection.

Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner ved hjælp af "manuel konfiguration" i Google Tag Manager

1. Åbn Google Tag Manager
  2. Klik på Tags i navigationsmenuen i arbejdsområdet.
  3. Klik på Ny for at oprette et nyt tag, og vælg Google Ads-brugergenererede datahændelser.
  4. I "Tagkonfiguration":
    • Angiv dit Google Ads-konverteringssporings-id i feltet "Konverterings-id".
      • Bemærk! Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
    • Vælg Ny variabel under "Brugergenererede data".
      1. Opret en ny variabel til Brugergenererede data.
      2. Indstil "Type" til "Manuel".
      3. Tilføj en ny eller eksisterende variabel for det relevante brugerdatafelt, som du vil angive via udvidede konverteringer.
      • Bemærk! Hvis du allerede har variabler i dit datalag (uanset om du bruger CSS-vælgere eller andre variabeltyper), kan du vælge disse i stedet for at oprette nye variabler. Hvis du ikke er sikker, kan du fortsætte ved at følge vejledningen. Variablerne kan være hashkrypterede eller ikke-hashkrypterede.

4. Hvis du vil angive et element fra DOM, skal du oprette en Ny variabel > Variabelkonfiguration > DOM-element.
5. Under "Udvælgelsesmetode" kan du enten bruge en "CSS-selector" eller et "id". Få flere oplysninger om, hvordan du finder en CSS-vælger.

• Tip! Hvis dine CSS-variabler ændres ofte, skal du føje et HTML-id til dit website og bruge id-variablen.

6. Angiv CSS-selectoren eller id-navnet. Du kan lade feltet "Attributnavn" stå tomt.
7. Navngiv DOM-elementvariablen.
8. Klik på Gem. Din skærm vender derefter tilbage til indstillingerne for "Brugergenererede data".
9. Navngiv variablen Brugergenererede data, og klik på Gem.

• Skærmindstillingerne for "Brugergenererede data" lukkes derefter, og du bliver omdirigeret tilbage til konfigurationen af "Hændelsesgenererede data fra Google Ads".
  1. I "Aktivering" skal konfigurationen udføres, når konverteringen skal tælles:
    1. Hvis du vil tilføje en ny trigger, skal du vælge "+" øverst til højre.
    2. Vælg en trigger, der finder sted, når formularen er udfyldt. Det kan f.eks. være formularindsendelser.
    3. Vælg Alle formularer.
    4. Navngiv triggeren.
    5. Klik på Gem.
  2. Navngiv og gem dit nye "Google Ads-brugergenererede datahændelser"-tag. Dit tag bør ligne dette:

The image shows enhances conversions for leads using manual configuration.

Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner ved hjælp af datalaget i Google Tag Manager

Trin 1: Find og definer dine variabler for udvidede konverteringer

Datalaget er et JavaScript-objekt, der på sikker vis overfører data fra dit website til Tag Manager. Hvis du vil bruge datalaget, skal du indsamle og gemme data i nøgleværdipar og bruge dataLayer.push() til at gøre det tilgængeligt for Tag Manager. I Tag Manager kan du bruge datalagsvariabler til at hente de gemte data og lade dem bruge dem.

Sørg for, at indsamlede mailadresser eller telefonnumre er tilgængelige for dit datalag. Hvis brugeroplysningerne er blevet indsamlet på en tidligere side eller iframe, skal du sikre dig, at de er tilgængelige for dit datalag, når den kaldes.

Du kan enten sende ikke-hashkrypterede data, som Google hashkrypterer, før dataene når serverne, eller data, der er hashkrypteret på forhånd. Hvis du beslutter at sende data, der er hashkrypteret på forhånd, skal du kode dem ved hjælp af hexadecimalkodede SHA256. I begge tilfælde skal du angive mindst ét af følgende felter: Mail eller telefonnummer.

Sådan sender du ikke-hashkrypterede data til datalaget:

1. Gem brugergenererede data som nøgleværdipar i en JavaScript-variabel på dit website. Eksempler:

var leadsUserData = {

'email': 'navn@eksempel.com',

'phone_number': '+11234567890',

'addresse': {

first_name: 'John',

last_name: 'Nielsen',

street: '123 Lemon',

city: 'En by',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

};

2. Send brugerdata sammen med en hændelse ved hjælp af dataLayer.push(). Eksempel:

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'email': 'navn@eksempel.com',

'phone_number': '+11234567890',

'address': {

first_name: 'John',

last_name: 'Nielsen',

street: '123 Lemon',

city: 'En by',

region: 'CA',

country: 'US',

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Variablen leadsUserData er nu tilgængelig i Google Tag Manager.

Sådan sender du hashkrypterede data til datalaget:

1. Hashkrypterer brugergenererede data ved hjælp af hex-kodet SHA256. Nøglen til kodede data skal starte med sha256_. Eksempler:

{'sha256_email_address':await hashEmail(email.trim()),

}

2. Send brugerdata sammen med en hændelse ved hjælp af dataLayer.push(). Eksemplet nedenfor viser en implementering af datalag, som forudsætter, at du selv har skrevet en hashingfunktion, som du kører asynkront.

<script>

dataLayer.push({

'event': 'formSubmitted',

'leadsUserData': {

'sha256_email_address': afvent hashEmail(email.trim()),

'sha256_phone_number': afvent hashPhoneNumber(phoneNumber),

'address': {

sha265_first_name: afvent hashString(firstname),

sha256_last_name: afvent hashString(lastname),

sha256_street: afvent hashString(streetAddress),

postal_code: '12345',

},

},

});

<script>

Variablen leadsUserData er nu tilgængelig i Google Tag Manager.

Trin 2: Aktivér udvidede konverteringer for kundeemner i Google Tag Manager, og opret en tilpasset JavaScript-variabel

1. Åbn Google Tag Manager
  2. Klik på Tags i navigationsmenuen i dit arbejdsområde.
  3. Klik på Ny for at oprette et nyt tag, og vælg Google Ads-brugergenererede datahændelser.
  4. I "Tagkonfiguration":
    • Angiv dit Google Ads-konverteringssporings-id i feltet "Konverterings-id".
      • Bemærk! Sørg for, at denne konverteringshandling har samme konverteringssporings-id og etiket som den konverteringshandling, du har aktiveret udvidede konverteringer for på din Google Ads-konto.
    • Vælg Ny variabel under "Brugergenererede data".
      1. Opret en ny variabel til Brugergenererede data.
      2. Indstil "Type" til "Kode".
      3. Klik på rullemenuen, og vælg Ny variabel for det relevante brugerdatafelt.
      4. Vælg Datalagsvariabel under "Vælg variabeltype".
      5. Se dine gemte brugerdata i datalagsvariablen. Eksempel: leadUserData.
      6. Klik på Gem.
  5. I "Aktivering" skal konfigurationen udføres, når konverteringen skal tælles:
    1. Hvis du vil tilføje en ny trigger, skal du vælge "+" øverst til højre.
    2. Vælg en trigger, der finder sted, når formularen er udfyldt. Det kan f.eks. være formularindsendelser.
    3. Vælg Alle formularer.
    4. Navngiv triggeren.
    5. Klik på Gem.
  6. Navngiv og gem det nye tag for "Google Ads-brugerleveret datahændelse".

5. Bekræft din konfiguration, og udgiv dit tag

Inden du offentliggør din container, skal du sikre dig, at tagget fungerer efter hensigten ved hjælp af forhåndsvisning. Du kan også validere hashkryptering af brugerdata, hvis du er fortrolig med netværks- og hashingalgoritmer.

Valider din tagkonfiguration med forhåndsvisningen

Følg denne vejledning for at validere din konfiguration med forhåndsvisning:

1. Klik på knappen Forhåndsvisning øverst i dit arbejdsområde i Tag Manager. Der åbnes en ny fane med Tag Assistant.
  2. Angiv dit websites webadresse i Tag Assistant. Tag Assistant åbner dit website og Tag Assistant-oversigten. Hold begge faner åbne.
  3. Udfyld formularen på dit website.
  4. Tjek oversigten "Tag Assistant". Dit Google Ads-brugergenererede datahændelsestag skal være angivet i sektionen "Aktiverede tags" i oversigten.
    • Hvis dit tag er angivet under "Tags aktiveres ikke", skal du justere taggets indstillinger for aktivering.
  5. Klik på tagget for at se, hvilke værdier der er blevet overført til tagget. Tjek, om du har modtaget dit input. Hvis tagget ikke har modtaget noget:
    • Bekræft din implementeringsmetode
    • Hvis et andet tag aktiveres før Google Ads-hændelsestagget for brugergenererede data, skal du redigere triggeren "Formularindsendelse". Angiv muligheden "Vent på tags".

Valider hashkryptering af brugerdata ved hjælp af netværksopkald

Følg denne vejledning for at validere, at brugerdata sendes hashkrypteret i Google Chrome:

1. Åbn dit website, og gå til det formularfelt, du vil validere.
  2. Åbn udviklerværktøjerne.
  3. Åbn konsolindstillingerne, og markér feltet "Bevar log".
  4. Ryd alle eksisterende netværkslogs for at gøre valideringen nemmere.
  5. Når fanen Netværk i udviklerværktøjerne er åben, skal du indsende dataene i det formularfelt, du vil validere.

Sådan ser hashkrypterede data ud

Lad os antage, at en bruger har angivet en rå mailadresse (abc@eksempel.dk) i formularen:

• Hvis tagget Google Ads-brugergenererede datahændelse har modtaget de rå brugerdata, bliver tagget hashkrypteret af tagget ved hjælp af den websikre Base64-kodede SHA256.
  • Hvis du hashkrypterer brugerdata på forhånd, inden de gøres tilgængelige for Google Ads-brugergenererede datahændelsestagget , skal du bruge Hex-kodet SHA256.

Indsend dine ændringer i Tag Manager, når dit tag har indsamlet de data, du skal bruge.

Importér dine konverteringer til Google Ads

Du kan importere konverteringsdata fra følgende direkte i Google Ads: