Om sidan Data Manager och produktlänkning

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

På sidan Data Manager i Google Ads och i ditt förvaltarkonto kan du koppla ditt Google Ads-konto till en mängd olika datakällor från första och tredje part. Genom att lägga till ytterligare data och information i ditt konto kan du göra dina kampanjer effektivare, öka avkastningen på investeringen och få bättre insikter om kampanjresultatet.

Data Manager har följande funktioner som gör att du kan samla datakällor från dina länkade konton, Google-taggen och konverteringar:

1. Fliken Kopplade produkter är utformad för att hjälpa dig att hitta produkterna du letar efter:
    • Länkade konton och produkter
    • Dina olänkade konton och produkter uppdelade på följande sätt:
      • från Google (bokstavsordning)
      • andra populära produkter (bokstavsordning)
  2. Du kan hantera dina Google-taggar via Google-taggen. Med en Google-tagg kan du skicka data från din webbplats till länkade produktdestinationer för Google-produkter för att mäta effektiviteten hos din webbplats och dina annonser. Läs mer om Google-taggen.

På den här sidan kan du söka efter produkter genom att filtrera efter följande kategorier:

• Alla
  • Konverteringar
  • Appar
  • Kundmatchning
  • Annonser för potentiella kunder

Du kan också söka efter produktnamn i sökfältet högst upp på sidan. Du kan se produktbeskrivningar genom att hålla muspekaren över ett produktnamn eller klicka på ikonen bredvid namnet.

Under Hantera och länka kan du se hur många konton som är länkade för varje produkt, antalet väntande förfrågningar för varje produkt och när kontostatusen ändrades senast.

Visa sidan Data Manager

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här öppnar du sidan Data Manager:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Data Manager.

Typer av anslutna produkter och dataimporter

Google erbjuder en mängd olika datapartners för att importera målgrupper, appdata, konverteringar, kundmatchningsdata och potentiella kunder. Googles datakällor samlar in data via Googles produkter och verktyg. Datakällor från första part ägs huvudsakligen av kunden och samlas vanligtvis in offline.

Datatyp Information
Google-datakällor Ads Data Hub: Här kan du göra kampanjdata tillgänglig för leverantörer och byråer för verifiering eller tredjepartsanalys på en säker och molnbaserad plattform.
Google Analytics: Här kan du se insikter om kundresan och vad människor gör på din webbplats eller i din app. Importera mätvärden om webbplatsengagemang, spåra händelser som konverteringar och importera remarketingmålgrupper. Läs mer om våra olika Analytics-lösningar här: GA4, Analytics 360.
Google Hotel Center: På den här plattformen kan du hantera priser, tillgänglighet och annan data som används i dina Google Ads-hotellkampanjer.
Google Merchant Center: Här kan du ladda upp både butiks- och produktdata till Google och göra den tillgänglig i en mängd olika Google-tjänster. Du kan marknadsföra dina produkter med Shopping-kampanjer, dynamisk remarketing och mer.
Google Marketing Platform (GMP): Den här plattformen innehåller en uppsättning verktyg som hjälper företagsägare att hantera sin marknadsföring och dataanalys på ett och samma ställe. Detta gör det enklare att se hur det går för din Google Ads-kampanj jämfört med annan data i din marknadsföringsstrategi.
Google Optimize: Med Google Optimize kan du köra webbplatsexperiment för att avgöra den optimala upplevelsen för varje användargrupp.
Google Play: Använd Google Play för att skapa remarketinglistor baserat på dina nuvarande appanvändare. Spåra köp i appen som konverteringar för att skaffa dig en bild av vilka annonser som leder till handling.
Google Search Console: Med verktygen och rapporterna i Search Console kan du mäta din webbplats söktrafik och resultat, åtgärda problem och se till att webbplatsen sticker ut i Googles sökresultat.
YouTube: Se insikter om hur tittare interagerar med dina videor på YouTube. Rikta remarketing till personer som interagerar med din kanal, spåra åtgärderna som personerna utför efter att de har tittat på videoannonser och generera klick med uppmaningsöverlagringar.
Datakällor från första part Amazon Redshift: Med Amazon Redshift kan du köra komplexa analyser av stora dataset utan att oroa dig för serverbegränsningar.
Amazon S3: Amazon S3 kan hjälpa dig att lagra och hantera din data på ett säkert sätt med flexibla lagringsklasser och åtkomstkontroller.
BigQuery: Den serverlösa arkitekturen i BigQuery anpassas sömlöst efter din data, och du kan använda verktygen för att enkelt extrahera värdefulla insikter.
Google Cloud Storage: Lagra dina annonstillgångar, samarbeta enkelt och få åtkomst till dem direkt. Med Google Cloud Storage kan du använda åtkomst med hög tillgänglighet på begäran utan att behöva hantera maskinvara eller infrastruktur.
HTTPS: HTTPS skyddar kommunikationen mellan webbläsare och webbplatser genom att kryptera dataöverföring. Krypteringen skyddar känsliga uppgifter och är därför avgörande för webbplatser som hanterar sådan data.
MySQL: Du kan driva både små och stora tillämpningar MySQLs databashanteringssystem och dra nytta av modellen med öppen källkod.
PostgreSQL: Du kan lagra din data i PostgreSQL, en kostnadsfri databas med öppen källkod som är känd för att den är tillförlitlig och har många funktioner.
Salesforce: Du kan samla hela kundresan under ett och samma tak eftersom Salesforce gör det möjligt för team att samarbeta smidigt.
SFTP: SFTP ger säker åtkomst till och överföring av dina digitala filer. Det är perfekt när du vill skicka känsliga uppgifter eller stora dataset via internet.
Snowflake: Snowflakes automatiska datahantering lagrar och analyserar allt sömlöst, från strukturerade rapporter till ostrukturerad data från sociala medier.

Relaterade länkar

Läs mer om produktlänkning