Om «Data Manager»-siden og produkttilknytning

Nå er «Tilknyttede kontoer»-siden, som tidligere var under «Administrator» Admin Icon, plassert under «Verktøy» Tools Icon i «Data Manager». Google Ads Data Manager er et verktøy for importering og administrering av data med et intuitivt grensesnitt der du kan hente kundedata fra andre steder enn Google og aktivere dem i Google Ads. Finn ut mer om Data Manager.

På «Data Manager»-siden i Google Ads-kontoen og managerkontoen din kan du knytte Google Ads-kontoen sammen med en rekke førsteparts og tredjeparts datakilder. Når kontoen tilføres tilleggsdata og -informasjon, kan det gi mer effektive kampanjer, høyere avkastning og nyttigere statistikk om kampanjeresultatene.

Med de følgende Data Manager-funksjonene kan du samle datakilder fra tilknyttede kontoer, Google-tagger og konverteringer:

1. Hensikten med Tilkoblede produkter er at det skal bli enklere å finne produktene du leter etter:
    • Tilknyttede kontoer og produkter
    • Kontoene og produktene du har tilknyttet, inndelt etter følgende:
      • Fra Google (i alfabetisk rekkefølge)
      • Andre populære produkter (i alfabetisk rekkefølge)
  2. Google-tag er stedet der du kan administrere Google-taggene dine. Med en Google-tag kan du sende data fra nettstedet ditt til Google-produktdestinasjonene du har tilknyttet, for å måle effekten av nettstedet og annonsene du viser. Finn ut mer om Google-taggen.

På denne siden kan du søke etter produkter ved å filtrere etter disse kategoriene:

• Alle
  • Konverteringer
  • Apper
  • Kundematch
  • Annonser for potensielle salg

Du kan også søke etter navn på produkter via søkefeltet øverst på siden. Du kan se produktbeskrivelser ved å holde musen over et produktnavn eller klikke på -ikonet ved siden av navnet.

Under «Administrer og tilknytt» kan du sjekke hvor mange kontoer som er tilknyttet de ulike produktene, antallet ventende forespørsler for hvert produkt og når kontostatusen sist ble endret.

Se «Data Manager»-siden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Følg denne fremgangsmåten for å åpne «Data Manager»-siden:

1. I Google Ads-kontoen klikker du på verktøyikonet Tools Icon.
  2. Klikk på Data Manager.

Ulike typer tilkoblede produkter og dataimportering

Google har en rekke ulike datapartnere du kan bruke for å importere målgrupper, appdata, konverteringer, Kundematch-data og potensielle salg. Google-datakilder samler inn data via Google-produkter og -verktøy, mens kilder til førstepartsdata hovedsakelig eies av kunder og som regel samler inn data utenfor nettet.

Datatype Informasjon
Google-datakilder Ads Data Hub: Med denne løsningen kan du gjøre kampanjedata tilgjengelige for byråer og leverandører i forbindelse med tredjepartsbekreftelse eller analyser på en sikker, skybasert plattform.
Google Analytics: Her kan du finne statistikk om kundereisen og se hvilke handlinger folk utfører i appen eller på nettstedet. Importér engasjementsberegninger for nettstedet, spor hendelser som konverteringer, og importér målgrupper for remarketing. Se mer om de ulike Analytics-tilbudene her: GA4, Analytics 360.
Google Hotel Center: På Hotel Center-plattformen kan du administrere priser, tilgjengelighet og andre data som brukes i hotellkampanjene du kjører via Google Ads.
Google Merchant Center: I Google Merchant Center får du hjelp til å laste opp både butikk- og produktinformasjon til Google og gjøre den tilgjengelig i mange ulike Google-tjenester. Du kan markedsføre produktene dine via Shopping-kampanjer, dynamisk remarketing med mer.
Google Marketing Platform (GMP): Med denne omfattende verktøykassen kan bedriftseiere administrere markedsførings- og analysearbeidet sitt på ett og samme sted. For deg betyr dette at du enkelt kan se hvordan resultatene fra Google Ads-kampanjene dine er sammenlignet med andre data i markedsføringsstrategien din.
Google Optimize: Med Google Optimize kan du kjøre eksperimenter med nettstedet ditt for å finne ut hva som fungerer best for de ulike brukergruppene.
Google Play: Du kan bruke Google Play til å utarbeide remarketinglister basert på nåværende brukere av appen din. Spor kjøp i appen som konverteringer for å få innsikt i hvilke annonser som utløser handlinger.
Google Search Console: Med verktøyene og rapportene i Search Console kan du måle søketrafikken og -resultatene på nettstedet ditt, løse problemer og sørge for at nettstedet skinner i Google-søkeresultater.
YouTube: På YouTube kan du skaffe deg statistikk om hvordan seere samhandler med videoene dine. Bruk remarketing mot personer som har samhandlet med kanalen din, spor handlingene folk utfører når de har sett på videoannonser, og generer klikk via handlingsfremmende overlegg.
Førsteparts datakilder Amazon Redshift: Med Amazon Redshift kan du kjøre komplekse analyser på store datasett uten å bekymre deg for tjenerbegrensninger.
Amazon S3: Med Amazon S3 kan du lagre og administrere data og få fleksible lagringsalternativer og adgangskontroller.
BigQuery: Den tjenerløse arkitekturen i BigQuery fungerer sømløst med dataene dine, samtidig som du enkelt kan hente ut verdifull statistikk via de tilhørende verktøyene.
Google Cloud Storage: Du kan lagre reklameelementer, samarbeide enkelt om dem og få umiddelbar tilgang til dem. Med Google Cloud Storage får du umiddelbar tilgang på forespørsel uten å måtte administrere maskinvare eller infrastruktur.
HTTPS: Med HTTPS sikres kommunikasjonen mellom nettlesere og nettsteder ved at dataoverføringene krypteres. Krypteringen sikrer sensitiv informasjon og er derfor avgjørende på alle nettsteder som håndterer slike data.
MySQL: Du kan drive både små og store apper med MySQL-systemet for databaseadministrasjon og dra nytte av modellen med åpen kildekode.
PostgreSQL: Du kan lagre data i PostgreSQL – som er en kostnadsfri database med åpen kildekode som er kjent for å være pålitelig og ha mange funksjoner.
Salesforce: Du kan samle alle data om kundereiser på ett sted, siden Salesforce legger til rette for sømløst samarbeid mellom ulike team.
SFTP: SFTP gir deg sikker tilgang til og overføring av digitale filer, noe som er perfekt når du vil sende sensitiv informasjon eller store datasett over internett.
Snowflake: Den automatiske databehandlingen i Snowflake lagrer og analyserer alt sømløst – fra strukturerte rapporter til ustrukturerte data fra sosiale medier.

Linker til relatert innhold

Finn ut mer om produkttilknytning