Over producten koppelen en de pagina Gegevensbeheer

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

Op de pagina Gegevensbeheer in uw Google Ads- en uw manageraccount kunt u uw Google Ads-account koppelen aan verschillende first-party gegevensbronnen en gegevensbronnen van derden. Als u extra gegevens en informatie aan uw account toevoegt, kunt u uw campagnes effectiever maken, uw ROI verbeteren en meer inzicht krijgen in de campagneprestaties.

Gegevensbeheer heeft de volgende functies waarmee u gegevensbronnen uit uw gekoppelde accounts, Google-tag en conversies kunt consolideren:

1. Gekoppelde producten is zo ontworpen dat u de producten kunt vinden die u zoekt:
    • Uw gekoppelde accounts en producten
    • Uw ontkoppelde accounts en producten, gescheiden door:
      • Van Google (alfabetische volgorde)
      • Andere populaire producten (alfabetische volgorde)
  2. Via de Google-tag kunt u uw Google-tags beheren. Met een Google-tag kunt u gegevens van uw website naar bestemmingen in gekoppelde Google-producten sturen om de effectiviteit van uw website en advertenties te meten. Bekijk meer informatie over de Google-tag.

Op deze pagina kunt u producten zoeken door te filteren op de volgende categorieën:

• Alle
  • Conversies
  • Apps
  • Klantenmatch
  • Leadadvertenties

In de zoekbalk bovenaan de pagina kunt u ook op naam naar producten zoeken. Als u productbeschrijvingen wilt bekijken, plaatst u de muisaanwijzer op een productnaam of klikt u op het icoon naast de naam.

Onder Beheren en koppelen kunt u nagaan hoeveel accounts er zijn gekoppeld voor elk product, hoeveel verzoeken er in behandeling zijn voor elk product en wanneer de accountstatus voor het laatst is gewijzigd.

De pagina Gegevensbeheer bekijken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo bekijkt u de pagina Gegevensbeheer:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Gegevensbeheer.

Typen gekoppelde producten en gegevensimports

Via Google kunt u verschillende gegevenspartners gebruiken om doelgroepen, app-gegevens, conversies, Klantenmatch-gegevens en leads te importeren. Gegevensbronnen van Google verzamelen gegevens via Google-producten en -tools. First-party gegevensbronnen zijn voornamelijk in eigendom van de klant en worden meestal offline verzameld.

Gegevenstype Informatie
Google-gegevensbronnen Ads Data Hub: hiermee kunt u campagnegegevens beschikbaar maken voor leveranciers en bureaus voor verificatie of analyse door derden op een beveiligd cloudplatform.
Google Analytics: hier kunt u inzicht krijgen in het klanttraject en de acties die mensen op uw website of in uw app uitvoeren. Ook kunt u engagementstatistieken voor uw site importeren, gebeurtenissen bijhouden als conversies en remarketingdoelgroepen importeren. Meer informatie over de verschillende Analytics-abonnementen vindt u hier: GA4, Analytics 360.
Google Hotel Center: met het Hotel Center-platform kunt u de tarieven, beschikbaarheid en andere gegevens beheren die u in uw Google Ads-hotelcampagnes gebruikt.
Google Merchant Center: met Google Merchant Center kunt u winkel- en productgegevens uploaden naar Google en beschikbaar maken in verschillende Google-services. U kunt dan onder andere voor uw producten adverteren met Shopping-campagnes en dynamische remarketing.
Google Marketing Platform (GMP): deze tool brengt een pakket tools samen waarmee bedrijfseigenaren hun marketing en analyse vanuit één centrale plek kunnen beheren. Daardoor kunt u makkelijk zien hoe de prestaties van uw Google Ads-campagne zich verhouden tot andere gegevens in uw marketingstrategie.
Google Optimize: met Google Optimize kunt u website-experimenten uitvoeren om de optimale beleving voor elke groep gebruikers te bepalen.
Google Play: u kunt Google Play gebruiken om remarketinglijsten te maken op basis van de huidige gebruikers van uw app. Ook kunt u in-app aankopen bijhouden als conversies om inzicht te krijgen in welke advertenties tot acties leiden.
Google Search Console: met de Search Console-tools en -rapporten kunt u het zoekverkeer en de prestaties van uw site meten, problemen oplossen en uw site laten opvallen in de Google-zoekresultaten.
YouTube: via YouTube krijgt u inzicht in hoe kijkers omgaan met uw video's. U kunt remarketing toepassen op mensen die interactie hebben met uw kanaal, bijhouden welke acties mensen uitvoeren nadat ze uw videoadvertenties hebben bekeken en klikken opleveren met overlays met call-to-action.
First-party gegevensbronnen Amazon Redshift: Via Amazon Redshift kunt u complexe analyses op grote datasets uitvoeren zonder u zorgen te maken over serverbeperkingen.
Amazon S3: Amazon S3 helpt u uw gegevens beveiligd op te slaan en te beheren met flexibele opslagklassen en toegangsbeheer.
BigQuery: De serverloze architectuur van BigQuery schaalt naadloos mee met uw gegevens, terwijl u met de tools makkelijk waardevolle inzichten genereert.
Google Cloud Storage: Sla uw bestanden voor advertentiemateriaal op, werk makkelijk samen en open ze onmiddellijk. Met Google Cloud Storage kunt u on demand toegang met hoge beschikbaarheid gebruiken zonder dat u hardware of infrastructuur hoeft te beheren.
HTTPS: HTTPS beveiligt de communicatie tussen browsers en websites door de gegevensoverdracht te versleutelen. Door deze versleuteling wordt gevoelige informatie beschermd, wat essentieel is voor sites die dergelijke gegevens verwerken.
MySQL: U kunt zowel kleine als grote apps gebruiken met het databasebeheersysteem van MySQL en u kunt het opensource-model van MySQL gebruiken.
PostgreSQL: U kunt uw gegevens opslaan in PostgreSQL, een gratis opensource-database die bekendstaat vanwege de betrouwbaarheid en uitgebreide reeks functies.
Salesforce: U kunt het traject van uw klanten onder één dak samenvoegen, terwijl Salesforce teams helpt naadloos samen te werken.
SFTP: SFTP biedt beveiligde toegang en overdracht van uw digitale bestanden. Ideaal om gevoelige informatie of grote datasets via internet te versturen.
Snowflake: Met het automatische gegevensbeheer van Snowflake wordt alles naadloos opgeslagen en geanalyseerd, van gestructureerde rapporten tot ongestructureerde social-mediagegevens.

Gerelateerde links

Meer informatie hoe u producten koppelt