Bildriktlinjer för fordonsannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Huvudbild för fordonsannonser

Fordonsannonsfunktionen är utformad för att lyfta fram fordonsannonser och information från återförsäljaren när kunder söker efter ett fordon och det finns att köpa i närheten.

Automatiska bildförbättringar stöds inte för bilder i fordonsannonser ännu. Läs mer om automatiska bildförbättringar

Obs! I vissa fall kan Google använda en separat funktion för automatisk bakgrundsoskärpa eller smart beskärning för att bilderna ska följa riktlinjerna.

På den här sidan

Riktlinjer för bilder

I riktlinjerna nedan förklarar vi de policyer som kan leda till att bilder inte godkänns. Vi rekommenderar rena bilder av hög kvalitet med minimal bakgrund för bästa resultat.

Bildspecifikationer

Filformat GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) och TIFF (.tif/.tiff)
Största filstorlek 16 MB
Minsta bildstorlek 100 X 100 pixlar (800 X 600 är den rekommenderade storleken)
Maximal bildstorlek 64 megapixlar
Rekommenderade bildproportioner 4:3

Policyer kring underkännande

Erbjudandena kan underkännas om bilden bryter mot någon av följande policyer:

1. inga överlagrade vattenmärken

Vehicle images should not overlaid watermarks

2. inga överlagrade logotyper eller textavsnitt

Fordonsbilder bör inte ha överlagrade logotyper eller texter

3. inga platshållarbilder

Vi underkänner platshållarbilder som ”ingen bild” eller ”kommer snart”, allmänna bilder och arkivbilder som inte visar den faktiska bilen och bilder som bara visar varumärkets eller återförsäljarens logotyp.

• Undantag: Arkivbilder är tillåtna för nya bilar under förutsättning att de visar samma tillverkare, modell och färg som den listade bilen.

Fordonsbilder får inte innehålla platshållarbilder

4. inget stötande innehåll

Bilder som innehåller olämpligt eller känsligt bildmaterial underkänns.

5. visa hela produkten

Visa en korrekt bild av hela produkten med minimal eller ingen produktstaging. Bilder där delar av bilden är avklippta underkänns.

Tillåtet men rekommenderas inte

Följande bilder leder kanske inte till att produkten underkänns, men de ger däremot en mindre bra kundupplevelse och kan påverka resultatet negativt. Vi rekommenderar att du undviker de här bildtyperna. Google kan komma att tillämpa tekniska lösningar som att göra bakgrunden oskarp eller automatisk beskärning för att bilderna bättre ska efterleva våra riktlinjer.

1. logotyper och varumärken i bakgrunden

Vehicle images should contain logos or branding in the background of the image.

2. modifieringar av registreringsskylten

Vehicle images should not have modified license plates

3. rörig bakgrund

Vehicle images should not have cluttered backgrounds.

4. huvudbild som visar bilens baklucka

Undvik att skicka in en bild av bilens bakre del som huvudbild. Sådana bilder kan i stället skickas in med attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].

Huvudbilden skickar du in med attributet bildlänk [image_link]. Vi rekommenderar att du använder bilder som är tagna snett framifrån (med ca 45 graders vinkel).

Illustration som visar baksidan av en bil