Afbeeldingsrichtlijnen voor voertuigadvertenties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Hero-afbeelding voor voertuigvermeldingsadvertenties

Voertuigadvertenties zijn bedoeld om advertenties van voertuigen en dealerinformatie aan klanten te tonen als het voertuig dat ze zoeken, verkrijgbaar is in hun omgeving.

Automatische afbeeldingsverbeteringen worden nog niet ondersteund voor afbeeldingen in voertuigadvertenties. Ontdek meer informatie over automatische afbeeldingsverbeteringen.

Opmerking: In sommige gevallen kan Google een aparte functie voor automatische vervaging van de achtergrond of slim bijsnijden gebruiken om te zorgen dat afbeeldingen voldoen aan onze richtlijnen.

Op deze pagina

Afbeeldingsrichtlijnen

De richtlijnen hieronder geven aan welke afbeeldingen kunnen worden afgekeurd. We raden aan om afbeeldingen van hoge kwaliteit met een minimale achtergrond te gebruiken voor de beste prestaties.

Afbeeldingspecificaties

Bestandsindelingen Gif (.gif), jpeg (.jpg/.jpeg), png (.png), bmp (.bmp) en tiff (.tif/.tiff)
Maximale bestandsgrootte 16 MB
Minimaal afbeeldingsformaat 100 x 100 pixels (aanbevolen: 800 x 600)
Maximaal afbeeldingsformaat 64 megapixels
Aanbevolen beeldverhouding 4:3

Afkeuringsbeleid

Aanbiedingen worden mogelijk afgekeurd als de afbeeldingen een of meer van deze beleidsregels schenden:

1. Geen over een afbeelding geplaatste watermerken

Vehicle images should not overlaid watermarks

2. Geen over een afbeelding geplaatste logo's of tekst

Voertuigafbeeldingen mogen geen overlappende logo's of tekst bevatten

3. Geen tijdelijke afbeeldingen

Tijdelijke afbeeldingen, zoals Geen afbeelding. Binnenkort beschikbaar, algemene afbeeldingen of stockfoto's die niet de auto zelf bevatten of die alleen het merk of het dealerlogo gebruiken, worden afgekeurd.

• Uitzondering: Stockfoto's zijn toegestaan voor nieuwe auto's, zolang ze hetzelfde merk, hetzelfde model en dezelfde kleur hebben als de auto waar het om gaat.

Voertuigafbeeldingen mogen geen afbeeldingen met tijdelijke aanduiding bevatten

4. Geen aanstootgevende content

Afbeeldingen met ongepaste of gevoelige visuele elementen worden afgekeurd.

5. Toon het hele product

Toon het hele product met geen of zo weinig mogelijk andere objecten. Afgekapte afbeeldingen worden afgekeurd.

Toegestaan maar afgeraden

Aanbiedingen worden mogelijk niet afgekeurd om de onderstaande redenen, maar bieden geen goede gebruikerservaring en kunnen de prestaties negatief beïnvloeden. Voor optimale resultaten raden we het gebruik van deze typen afbeeldingen af. Google kan technische oplossingen zoals achtergrondvervaging of automatisch bijsnijden gebruiken om te zorgen dat deze afbeeldingen voldoen aan onze richtlijnen.

1. Logo's of branding op de achtergrond

Vehicle images should contain logos or branding in the background of the image.

2. Wijziging op het kenteken

Vehicle images should not have modified license plates

3. Rommelige achtergrond

Vehicle images should not have cluttered backgrounds.

4. Afbeeldingen met achteraanzicht als hoofdafbeelding

Geef geen afbeeldingen met een achteraanzicht op als de hoofdafbeelding voor de aanbieding. Deze afbeeldingen geeft u op via het kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link].

Gebruik het kenmerk afbeeldingslink [image_link] om de hoofdafbeelding op te geven. We raden aan foto's te gebruiken die van voren naar opzij zijn genomen (onder een hoek van ~45 graden).

Illustratie van de achterkant van een auto