Ändringar av hur displaykampanjer skapas

Vi förenklar processen för att skapa displaykampanjer genom att göra det enklare för dig att använda Googles avancerade AI-funktioner i din kampanj. Samtidigt får du större kontroll över och insyn i var dina annonser visas. Dessa ändringar lanseras gradvis och är kanske inte tillgängliga för dig ännu.

Vad är nytt?

• Med den nya upplevelsen för displaykampanjer får du samma räckvidd och resultat som du är van vid. Du kan dessutom välja i vilken grad du vill ta hjälp av Googles AI för budgivning, annonsmaterial och målgrupper. Du kan välja mellan att använda AI och manuell styrning i samband med att du skapar din kampanj. Du kan dessutom ändra AI-inställningarna när som helst utan att behöva skapa en ny kampanj.

Smarta displaykampanjer och standarddisplaykampanjer fungerar nu som en och samma kampanjtyp

• För att hjälpa dig att hitta nya och relevanta målgruppssegment som ger fler exponeringar, klick eller konverteringar inför vi nu optimerad inriktning. Optimerad inriktning kan antingen fungera som ett fristående inriktningsalternativ eller så kan du påverka optimeringen genom att lägga till målgruppssignaler. Med optimerad inriktning går vi bortom eventuella manuellt valda signaler (till exempel målgruppssegment eller sammanhangsberoende segment) för att värva kunder som du kanske har missat, vilket kan förbättra kampanjresultatet.

Nå rätt målgrupper hos Google med optimerad inriktning

• Upplevelsen för att skapa kampanjer i Google Ads innehåller nu stegvisa anvisningar för alla delar i kampanjen. I stället för att scrolla igenom kampanjens olika avsnitt kan du hoppa direkt till ett avsnitt med hjälp av den vänstra navigeringsmenyn.

Få tydlig vägledning när du skapar din kampanj

Se vad människor tycker om den nya funktionen för att skapa displaykampanjer

Delta i diskussionen i Google Ads-forumet

Andra fördelar

• Stöd för datadriven attribution: Med datadriven attribution tillskrivs konverteringar ett värde baserat på hur användarna interagerar med dina olika annonser och sedan väljer att bli kund hos dig. Funktionen bygger på data från ditt konto för att avgöra vilka annonser, sökord och kampanjer som har störst inverkan på dina affärsmål.
  • Använd betalning för konverteringar: Om du är en kvalificerad annonsör som använder budgivning med mål-CPA kan du använda betala för konverteringar för att bli fakturerad för konverteringar som du får till ditt mål-CPA (i stället för klick).
  • Större kontroll och insyn: Du kan lägga till inriktningssignaler och innehållsuteslutningar i dina kampanjer och använda funktionen Insikter om målgrupp för att se vilka typer av kunder som leder till en konvertering efter att ha sett dina annonser.

Vanliga frågor

Vad händer med mina befintliga smarta displaykampanjer och standarddisplaykampanjer?

Dina aktiva smarta displaykampanjer och standarddisplaykampanjer kan fortsätta köras. Du kan också redigera dessa kampanjer om du behöver göra ändringar. Vi återkommer med mer information om dina befintliga kampanjer när vi utökar den nya upplevelsen för displaykampanjer till att omfatta fler annonsörer.

Vad händer med de AI-baserade inriktningsfunktionerna för smarta displaykampanjer?

AI-baserade inriktningsfunktioner är nu tillgängliga som optimerad inriktning. När du kommer till avsnittet Inriktning när du skapar kampanjen ser du att kampanjen använder optimerad inriktning. Precis som de AI-baserade inriktningsfunktionerna i smarta displaykampanjer kan du med hjälp av optimerad inriktning nå nya och relevanta målgrupper som sannolikt leder till konvertering. Du kan lägga till signaler i optimerad inriktning (till exempel målgruppssegment eller sökordssegment), men det är inget krav.

Vad händer med funktionen för utökad inriktning i standarddisplaykampanjer?

Utökad inriktning finns nu tillgänglig som optimerad inriktning. Precis som med utökad inriktning används optimerad inriktning med alla målgruppssegment som du har lagt till i inriktningen. Dessa används då som utgångspunkt för att hitta nya och relevanta målgrupper för kampanjen. Som en extra fördel kan optimerad inriktning leta efter målgruppssegment som faller utanför dina valda målgruppssegment om det finns en möjlighet till bättre resultat.

Tar optimerad inriktning hänsyn till mina befintliga kontroller för varumärkessäkerhet?

Optimerad inriktning tar hänsyn till dina befintliga inställningar för varumärkessäkerhet (till exempel innehållsuteslutningar). Du behöver inte göra några ytterligare ändringar i inställningarna för varumärkessäkerhet när du använder optimerad inriktning.

Kan jag redigera inställningarna för optimerad inriktning med Google Ads API eller Google Ads Editor?

I en framtida version av Google Ads API och Google Ads Editor kan du lägga till optimerad inriktning i dina kampanjer (precis som när du skapar kampanjer direkt i Google Ads).