Display-kampanjan luominen

Kaikki tilisi Älykkäät Display-kampanjat siirtyvät automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään. Siirron ei pitäisi vaikuttaa kampanjoidesi tuloksiin. Lue lisää aiempaa helppokäyttöisemmistä Display-kampanjoista.
Huom. Google parantaa uusien käyttäjien rekisteröitymisprosessia, joten uusien Google Ads ‐käyttäjien työnkulku voi muuttua. Alla oleva sisältö koskee Google Ads ‐käyttäjiä, jotka ovat jo luoneet Google Ads ‐tilin ja kirjautuneet sisään tililleen. Tätä sivua päivitetään vuoden 2023 aikana.
Display-kampanjoiden avulla voit saavuttaa markkinointitavoitteesi ja tavoittaa juuri oikean yleisön visuaalisesti houkuttelevilla mainoksilla käyttäjien selaillessa miljoonia verkkosivustoja ja sovelluksia sekä Googlen omistamia mittauskokonaisuuksia (esim. YouTubea).
Responsiiviset Display-mainokset ovat Display-kampanjoiden päämainosmuoto, ja ne näkyvät useissa palveluissa

Edut

• Voit tavoittaa haluamiasi ihmisiä useissa eri paikoissa: Display-kampanjoiden avulla voit tavoittaa ihmisiä eri puolilta maailmaa miljoonien verkkosivustojen ja sovellusten sekä Googlen omaisuuksien kautta. Näin voit laajentaa tavoittavuuttasi ja jäädä yleisön mieleen muuallakin kuin vain Google Haussa.
  • Voit luoda tavoitteisiisi perustuvia kampanjoita: Display-kampanjoilla voit kasvattaa myyntiä tai liidien määrää tai houkutella lisää liikennettä verkkosivustollesi sekä parantaa yritykseesi, tuotteeseesi tai palveluusi liittyvää tietoisuutta ja harkintaa.
  • Suunniteltu helppokäyttöiseksi: Display-kampanjoiden kohdistuksen, hintatarjousten ja mainosmuotojen yhteydessä hyödynnetään Googlen tekoälyyn perustuvia ratkaisuja nykyisen tai uuden yleisön tavoittamiseksi. Näin voit saavuttaa kampanjallasi parhaat mahdolliset tulokset vaivatta. Googlen tekoälyä hyödynnetään useimmissa Display-kampanjoiden ominaisuuksissa, kuten Smart Biddingissa, optimoidussa kohdistuksessa ja responsiivisissa Display-mainoksissa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

1. Luo uusi Display-kampanja

Aloita luomalla uusi kampanja Google Ads ‑tililläsi ja valitsemalla kampanjalle tavoite. Valitse tavoite sen mukaan, mitä haluat saavuttaa kampanjallasi. Jos haluat esimerkiksi saada ihmiset käymään sivustollasi, valitse kampanjan luomisen yhteydessä tavoitteeksi Liikenne verkkosivustolle.

Uuden kampanjan luominen ja tavoitteen valitseminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-kuvaketta.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse Myynti, Liidit, Liikenne verkkosivustolle tai Bränditietoisuus ja tavoittavuus.
    • Jos sinulla ei ole mielessä tiettyä tavoitetta, voit valita myös Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  6. Valitse kampanjatyypiksi Display.
  7. Valitse kampanjan alatyypiksi Vakiotyyppinen Display-kampanja.
  8. Lisää yrityksesi verkkosivuston URL-osoite.
  9. Lisää kampanjalle nimi.
  10. Valitse Jatka.

2. Valitse kampanja-asetukset

Kampanja-asetusten avulla voit valita sijainnit ja kielet, joiden perusteella haluat mainostesi näkyvän. Voit myös muun muassa valita, kuinka usein mainoksesi näkyvät samalle asiakkaalle, estää mainostesi näkymisen sellaisen sisällön yhteydessä, joka ei sovi yhteen brändisi kanssa, sekä asettaa kampanjasi alkamis- ja päättymispäivän.

Sijaintien ja kielten valitseminen

1. Valitse maantieteelliset alueet, joilla haluat mainostesi näkyvän, tai paikat, jotka haluat sulkea pois. Lue lisää aluekohdistuksesta.
    • Poissulkemisesta voi olla hyötyä, jos kohdistat mainonnan laajalle alueelle mutta haluat välttää jotakin alueen osaa. Voit siis esimerkiksi kohdistaa mainokset kaikkialle Yhdysvaltoihin mutta sulkea pois tietyn osavaltion tai kaupungin.
  2. Lisää haluamasi kohdekielet. Luomiesi mainosten tulee vastata kohdekieliäsi. Lue lisää kielikohdistuksesta.

Kampanjan lisäasetukset

Mainosten vuorottelu: Kohdista käyttäjille mainoksia, joiden oletetaan saavan eniten klikkauksia tai konversioita. Voit optimoida vuorottelun käyttämällä vain parhaita mainoksiasi (suositellaan useimmissa kampanjoissa) tai vuorotella mainoksia rajoituksetta. Joidenkin kampanjatyyppien yhteydessä voit myös valita konversioille optimoinnin tai vuorotella mainoksia tasaisesti.

Mainosten esitysaikataulu: Määrittämällä mainosten esitysaikataulun voit rajoittaa sitä, milloin mainoksesi voivat näkyä. Muista, että mainoksesi näkyvät vain kyseisinä aikoina.

Laitteet: Laitekohdistuksen avulla voit päättää, minkätyyppisillä laitteilla mainoksesi voi näkyä. Voit kohdistaa mainoksia kaikille tai vain tietyille laitteille (esim. vain mobiililaitteille).

Kampanjan URL-valinnat: Jos käytät kolmannen osapuolen klikkausseurantaa tai olet kehittänyt omia monipuolisia klikkaustenseurantaominaisuuksia, voit lisätä oman seurantamallin. Seurantamallin avulla voit sisällyttää URL-osoitteeseen lisätietoja, joiden avulla voit tunnistaa yksittäisen mainoksen klikkauksen lähteen.

Sisällön poissulkemiset: Estä mainostesi näkyminen sellaisen sisällön yhteydessä, joka ei sovi yhteen brändisi kanssa. Voit sulkea pois sisältöä digitaalisten sisältötunnisteiden, arkaluontoisen sisällön tai sisältötyyppien perusteella.

Dynaamiset mainokset: Lisää kampanjaasi tuotesyöte, niin voit kohdistaa käyttäjille personoitua sisältöä sen mukaan, mitä he ovat katsoneet sivustollasi tai sovelluksessasi.

Alkamis- ja päättymispäivät: Jos haluat ajoittaa kampanjasi alkamaan tai päättymään tulevana päivämääränä, voit asettaa alkamis- ja päättymispäivän erikseen.

Konversiot: Tämän asetuksen avulla voit valita, mitkä konversiotapahtumat raportoidaan kyseisen kampanjan Konversiot-sarakkeessa. Jos käytät Smart Biddingia, hintatarjousstrategiasi optimoidaan näille konversioille.

3. Valitse budjetti ja hintatarjousstrategia

Budjetti vaikuttaa siihen, miten usein ja kuinka erottuvassa paikassa mainoksesi näkyvät. Hintatarjousstrategiasi määrittelee, millä tavalla budjettisi käytetään. Display-kampanjat tukevat automaattisia strategioita ja Smart Bidding ‑strategioita, jotka voivat huolehtia hintatarjouksista puolestasi ja auttaa sinua saavuttamaan tulostavoitteesi.

Budjetin ja hintatarjousstrategian valitseminen

1. Lisää päiväbudjettisi. Tämä on keskimääräinen summa, jonka haluat käyttää päivittäin.
  2. Valitse hintatarjousstrategia. Display-kampanjat ehdottavat automaattisesti hintatarjousstrategiaa kampanjalle valitsemasi tavoitteen perusteella. Jos et halua käyttää ehdotettua hintatarjousstrategiaa, voit valita hintatarjousstrategian manuaalisesti.

Tutustu Smart Bidding ‑oppaaseen

4. Valitse kohdistusstrategiasi

Display-kampanjoiden avulla voit tavoittaa ihmiset usealla eri tavalla. Voit

• antaa Google Adsin löytää parhaat tulokset tuottavat yleisösegmentit optimoidun kohdistuksen avulla
  • lisätä optimoituun kohdistukseen muita ehtoja, kuten yleisösegmenttejä tai avainsanoja (näitä kutsutaan myös kohdistussignaaleiksi), jotta löydät samankaltaisia ehtoja, joiden perusteella mainoksesi näkyvät
  • laittaa optimoidun kohdistuksen pois päältä ja valita kampanjaasi parhaiten sopivat kohdistussignaalit.

Kohdistuksen määrittäminen

Jos et halua lisätä kohdistussignaaleja, valitse Seuraava jatkaaksesi kampanjan luomista.

Näin lisäät kohdistussignaaleja:

1. Valitse Lisää kohdistus.
  2. Valitse kohdistussignaalit.
  3. (Valinnainen) Jos haluat laittaa optimoidun kohdistuksen pois päältä, lisää ensin kohdistussignaalit, laajenna Optimoitu kohdistus ‐osio ja poista sitten valinta "Käytä optimoitua kohdistusta" ‐ruudusta.
  4. Valitse Seuraava.

Mikä kohdistusvaihtoehto sopii minulle parhaiten?

• Jos haluat tavoittaa ja saada uusia, sopivia asiakkaita ja saavuttaa samalla tavoitteesi, pidä optimoitu kohdistus käytössä. Sinun ei tarvitse lisätä kohdistussignaaleja.
  • Jos haluat tavoittaa ja saada uusia, sopivia asiakkaita, ja sinulla on mielessäsi tietyt yleisösegmentit, jotka haluat tavoittaa, lisää kampanjaan kohdistussignaaleja ja pidä optimoitu kohdistus käytössä.
  • Jos et halua etsiä uusia asiakkaita, laita optimoitu kohdistus pois päältä ja käytä nykyisiä datasegmenttejäsi.

Lue lisää optimoidusta kohdistuksesta

5. Luo responsiivisia Display-mainoksia

Display-kampanjat tukevat responsiivisia Display-mainoksia. Responsiivisten Display-mainosten avulla voit ladata elementtejä (kuvia, otsikoita, logoja, videoita ja kuvauksia), niin Googlen tekoäly luo niistä mainosyhdistelmiä automaattisesti verkkosivustoja, sovelluksia, YouTubea ja Gmailia varten.

Jos haluat tehostaa mainoksiasi, lataa

• vähintään viisi kuvaa
  • vähintään kaksi logoa
  • viisi otsikkoa
  • viisi kuvausta
  • yksi video.

Jos haluat vaikuttaa enemmän Display-kampanjoidesi mainosaineistoihin, voit myös luoda ja ladata omia kuvamainoksia.

Kun olet valmis, valitse Lisää mainosryhmään. Tämän jälkeen voit lisätä uuden responsiivisen Display-mainoksen samaan kampanjaan tai viimeistellä kampanjasi valitsemalla Seuraava.

Lue lisää responsiivisten Display-mainosten luomisesta

6. Tarkista kampanjasi

Tarkistussivulla voit tarkistaa kaikki valitsemasi asetukset.

Voit myös ratkaista mahdolliset ilmoituksissa mainitut ongelmat klikkaamalla ilmoituksesta Korjaa.

Jos saat ilmoituksen ongelmasta, joka estää kampanjan julkaisemisen, voit julkaista kampanjasi vasta, kun kyseinen ongelma on ratkaistu.

Jos kampanjasi on valmis julkaisua varten, valitse Julkaise kampanja.

Mitä seuraavaksi?

Kampanjan luotuasi saattaa mennä muutama päivä, ennen kuin mainoksesi alkavat näkyä. Mainokset hyväksytään yleensä yhden arkipäivän kuluessa. Display-kampanjoiden raportit alkavat näkyä Google Ads ‑tililläsi 72 tunnin kuluessa.

Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin hintatarjousstrategiasi saa optimoitua tulokset täysin. Jos kampanjasi ei ole tuottanut toivomiasi tuloksia ensimmäisten 14 päivän aikana, harkitse hintatarjouksesi korottamista tai hintatarjousstrategian vaihtamista konversiomäärän maksimoivaan strategiaan. Varmista myös, että budjettisi on riittävän suuri kampanjan menestymisen kannalta.

Kun kampanjasi on ollut käynnissä vähintään viikon, käytä Tulossuunnittelijaa. Tulossuunnittelija tutkii kampanjan aiempaa dataa ja tarjoaa sen jälkeen käyttökelpoisia suosituksia tulevia kampanjoita varten. Voit hyödyntää kaiken saatavilla olevan potentiaalin, simuloida eri hintatarjous- ja budjettivaihtoehtoja, luoda konversioihin liittyviä ennusteita, maksimoida kasvun, arvioida kausivaihtelua ja tehostaa kampanjaasi. Mikä parasta, Tulossuunnittelijan avulla voit tutkia useita Display-kampanjoita samanaikaisesti.

Oletko valmis aloittamaan?

Luo kampanja tililläsi