Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Een componentengroep maken

Opmerking: Google verbetert het introductieproces voor nieuwe gebruikers. Daarom krijgen nieuwe Google Ads-gebruikers mogelijk een geüpdatete workflow. De onderstaande content is van toepassing op Google Ads-gebruikers die hun Google Ads-account al hebben gemaakt en daarop zijn ingelogd. In 2023 wordt deze pagina geüpdatet met meer informatie.

Een componentengroep wordt gemaakt op basis van de afbeeldingen, logo's, koppen, beschrijvingen, video's en doelgroepsignalen die u toevoegt als u uw Performance Max-campagne maakt. Deze componenten worden automatisch gecombineerd op basis van het Google Ads-kanaal (bijvoorbeeld YouTube, Gmail of Zoeken) waarop uw advertentie wordt weergegeven. Met de advertentievoorbeeldeditor kunt u nagaan welke mogelijke combinaties van componenten voor advertentiemateriaal er zijn.

Google kan automatisch componenten maken om u in contact te brengen met potentiële klanten. Als deze instelling aanstaat, gebruikt Google AI om extra componenten (koppen en beschrijvingen) te maken die kunnen worden gecombineerd met de componenten die u heeft ingevoerd. Deze nieuwe componenten zijn gebaseerd op uw landingspagina, domein en bestaande advertenties en componenten voor advertentiemateriaal. We raden u aan deze instelling aan te laten om de campagneprestaties te optimaliseren. Meer informatie over automatisch gemaakte componenten in Performance Max-campagnes

Performance Max-advertenties kunnen worden getoond in:

• Discovery-feed
  • Gmail-campagne
  • Google Display Netwerk
  • Google Zoeken
  • Shorts-feed op mobiele apparaten
  • YouTube

Opmerking: Adverteerders met een Merchant Center-feed hoeven geen aanvullende bestanden voor advertentiemateriaal te leveren om een Performance Max-campagne te starten. We raden u echter aan toch componenten voor advertentiemateriaal aan te leveren, om ervoor te zorgen dat uw campagne maximaal wordt weergegeven op verschillende platforms en optimale prestaties levert. Advertenties kunnen indien mogelijk automatisch namens u worden gemaakt. Automatisch gemaakte componenten zijn niet beschikbaar voor Shopping-advertenties.

Een illustratie van hoe u een componentengroep maakt in Google Ads.

Aandachtspunt

Een component in een componentengroep kan worden gecombineerd met een andere component uit dezelfde groep om advertenties te maken die worden weergegeven op Google Zoeken, Google Maps, in het Display Netwerk, op YouTube, in Gmail, via de Discovery-feed en op Google-partnerwebsites. Adverteerders kunnen meerdere componentengroepen per campagne maken nadat hun eerste componentengroep is gemaakt en de campagne is gelanceerd.

Instructies

Componenten toevoegen

Begin uw componentengroep door koppen, afbeeldingen en video's toe te voegen die betrekking hebben op één thema of doelgroep. In Performance Max worden deze componenten automatisch samengesteld in alle toepasselijke advertentie-indelingen voor uw doel en wordt het meest relevante advertentiemateriaal in elke advertentie getoond.

1. Voeg een naam toe voor de componentengroep waaraan u het thema van uw componentengroep kunt herkennen. U kunt maar één componentengroep instellen voordat u uw campagne publiceert, maar u kunt later extra componentengroepen toevoegen.

2. Uw advertenties worden omgeleid naar de uiteindelijke URL. Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, worden relevante extra URL's in uw domein getoond.

3. Voeg tekst, afbeeldingen, video's en componenten toe aan uw componentengroep aan de hand van de onderstaande vereisten:

Opmerking: Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, kan Google uw uiteindelijke URL vervangen door een relevantere landingspagina op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Google maakt dan een dynamische kop, beschrijving en extra componenten die passen bij de content op uw landingspagina. Meer informatie over automatisch gemaakte componenten

Tekstspecificatie

Type tekstcomponent

Vereisten

Uiteindelijke URL

Voeg 1 uiteindelijke URL toe

Kop

Maximaal 30 tekens, waarvan minimaal 1 met maximaal 15 tekens

Voeg maximaal 15 koppen toe

Lange kop

Maximaal 90 tekens

Voeg maximaal 5 lange koppen toe

Beschrijving

Maximaal 90 tekens, waarvan minimaal 1 met maximaal 30 tekens

Voeg maximaal 4 beschrijvingen toe

Bedrijfsnaam

Maximaal 25 tekens

Voeg 1 bedrijfsnaam toe

Call-to-action

Standaard geautomatiseerd of geselecteerd uit een lijst

Voeg 1 call-to-action toe

Pad met zichtbare URL

Elk maximaal 15 tekens

Voeg maximaal 2 paden voor de zichtbare URL toe

Afbeeldingsspecificatie

Naast de onderstaande vereisten moeten alle componenten voor afbeeldingen aan deze vereisten voldoen:

• Opgeslagen als jpg- of png-bestand

• De maximale bestandsgrootte is 5120 KB

• De content moet zich in de middelste 80% van de afbeelding bevinden (het veilige gebied dat niet wordt afgekapt ondanks het schermformaat van het apparaat)

Type component voor afbeeldingen

Vereisten

Liggende afbeelding

1:91:1

Aanbeveling: Voeg 4 liggende afbeeldingen toe van 1200 x 628 pixels

Minimumafmetingen: 600 x 314 px

Maximumaantal afbeeldingen: 20

Verder alleen ondersteund voor weergave in de zoekmodus voor afbeeldingen

Vierkante afbeelding

1:1

Aanbeveling: Voeg 4 vierkante afbeeldingen toe met het formaat 1200 x 1200 pixels

Minimumafmetingen: 300 x 300 px

Maximumaantal afbeeldingen: 20

Opmerking: Afbeeldingen die niet aan deze beeldverhouding voldoen, kunt u uploaden en bijsnijden in de interface.

Staande afbeelding

4:5

Aanbeveling: Voeg 2 staande afbeeldingen toe van 960 x 1200 pixels

Minimumafmetingen: 480 x 600 px

Maximumaantal afbeeldingen: 20

Vierkant logo

1:1

Aanbeveling: Voeg 1 vierkant logo toe van 1200 x 1200 pixels

Minimumafmetingen: 128 x 128 px

Maximumaantal logo's: 5

Liggend logo

4:5

Aanbeveling: Voeg 1 liggend logo toe van 1200 x 300 pixels

Minimumafmetingen: 512 x 128 px

Maximumaantal logo's: 5

U kunt afbeeldingen met overlays gebruiken, maar we raden u aan ten minste één afbeelding zonder overlays te gebruiken voor elke beeldverhouding (vierkant, liggend en staand). Hier volgen enkele voorbeelden:

Afbeeldingen zonder tekst- of grafische overlays

Afbeeldingen met tekst- of grafische overlays

Tekst- of grafische overlay, toegestaan

Tekst- of grafische overlay, niet toegestaan

Tekst- of grafische overlay, niet toegestaan

Logo-overlay, toegestaan Logo-overlay, niet toegestaan

Videospecificaties

Tip: Google past het formaat van uw videoadvertenties automatisch aan elk platform aan om de prestaties en de effectiviteit van de advertenties te verbeteren. Als u geen video wilt uploaden, bedenk dan hoe uw andere componenten voor advertentiemateriaal eruitzien met een ander formaat.

videospecificaties

Videoadvertenties zijn essentieel voor het succes van uw campagne en kunnen betere campagneprestaties opleveren. Als u minstens 1 video in uw Performance Max-campagnes heeft opgenomen, komt u misschien in aanmerking voor weergave in aanvullende videovoorraad.

Performance Max-campagnes moeten ten minste 1 video bevatten die langer duurt dan 10 seconden. U kunt maximaal 5 video's uploaden. We raden aan om ten minste 1 liggende, 1 vierkante en 1 verticale video te gebruiken.

Als u geen video aan de Performance Max-componentengroep toevoegt, kunnen er automatisch een of meer video's worden gemaakt op basis van de componenten in uw componentengroep en kunnen ze in een horizontale of verticale indeling worden getoond.

AI van Google kan uw geüploade video's ook omdraaien om horizontale video's om te zetten in vierkante of verticale versies zodat ze kunnen worden getoond in YouTube Shorts.

Elke video wordt vóór publicatie beoordeeld om te zorgen dat er geen problemen zijn, zoals bijgesneden tekst of logo's, slechte focus, verlies van de oorspronkelijke boodschap en esthetische intentie van de video, of een afgekapte juridische disclaimer. Omgedraaide videoadvertenties worden alleen getoond als de privacyinstellingen van de bronvideo openbaar of verborgen zijn.

Als uw omgedraaide videoadvertentie aan de campagne is toegevoegd, kunt u deze bekijken door naar uw Performance Max-componentengroep of video-actiecampagne te gaan.

Wilt u uw eigen video maken?

Als u geen videocomponent heeft en de automatisch gemaakte video niet wilt gebruiken, kunt u met de Google Ads-tool Video's maken een video samenstellen voor uw Performance Max-campagne. Adverteerders kunnen ook een geschikte video voor YouTube Shorts uploaden (met verticale indeling, 10-60 seconden lang). Ga naar Een video maken met de componentenbibliotheek voor meer informatie over hoe u video's maakt in Google Ads.

Google kan het formaat van uw videoadvertenties automatisch aan elk platform aanpassen om de prestaties en de effectiviteit van de advertenties te verbeteren. Nadat u uw componenten voor advertentiemateriaal heeft gemaakt en geüpload, kunnen liggende video's worden geschaald naar vierkante (1:1) of staande (9:16) beeldverhoudingen voor YouTube InStream en YouTube Shorts. Google beoordeelt elke video om de kwaliteit te waarborgen.

De specificaties voor Performance Max-advertenties staan in het diagram hieronder.

Aanbevolen Ook acceptabel Highlights
Resolutie

1080p (Full HD)

Aanbevolen aantal pixels (px) voor HD:

• 1920 x 1080 px (horizontaal)
  • 1080 x 1920 px (verticaal)
  • 1080 x 1080 px (vierkant)

720p (standaard HD)

Minimumaantal pixels:

• 1280 x 720 px (horizontaal)
  • 720 x 1280 px (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)

Minimumaantal pixels voor SD:

• 640 x 480 px (horizontaal)
  • 480 x 640 px (verticaal)
  • 480 x 480 px (vierkant)
We raden u af om SD te gebruiken als u streeft naar optimale kwaliteit
Beeldverhouding
  • 16:9 voor horizontaal
  • 9:16 voor verticaal
  • 1:1 voor vierkant
  • 4:3 (SD) voor horizontaal
  • 2:3 voor verticaal
We raden u af om SD te gebruiken als u naar optimale kwaliteit streeft
Indeling MPG (MPEG-2 of MPEG-4) .WMV, .AVI, .MOV, .FLV, .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm en HEVC (h265) Audiobestanden, zoals MP3, WAV en PCM, worden niet geaccepteerd voor YouTube
Bestandsgrootte ≤256 GB - -
Advertentielengte

Videostanden en best practices voor advertentielengte

• (1) horizontaal ≥:10
  • (1) verticaal ≥:10
  • (1) vierkant ≥:10
- We raden u aan minstens 1 verticale video van 10 tot 60 seconden te hebben om in aanmerking te komen voor Shorts

Componenten

• We raden u aan componenten toe te voegen aan uw Performance Max-campagne om mensen die uw advertenties zien, meer informatie over uw bedrijf te geven en aan te sporen tot actie. Ontdek meer informatie over componenten.
  • Afhankelijk van uw bedrijf en campagnedoel kunt u componenten voor locatie, locatie van partner, highlight, gesprek, sitelink, website-informatie, leadformulier en prijscomponenten toevoegen aan Performance Max-campagnes. Meer informatie over hoe u selecteert welke component u gebruikt

Best practices voor advertentiemateriaal

• Vernieuw uw componenten voor advertentiemateriaal omdat dit de krachtigste tools zijn om prestaties te stimuleren. Ook kunt u de campagne aanpassen om nieuwe producten, menu-items of uitverkopen te promoten.
  • Begin voor aanbiedingen die plaatsvinden in het weekend 2 tot 3 weken van tevoren met de campagne en vernieuw dan uw componenten regelmatig, om van meer algemene winkelcomponenten naar op verkoop gerichte componenten over te schakelen. Zo kunt u tijdgebaseerde promoties uitvoeren zonder concessies te doen aan de prestaties.
  • Voeg minstens 7 componenten voor afbeeldingen toe, waaronder 1 met de indeling 1200 x 1200.
  • Verwijder de componenten met lage beoordelingen niet zonder ze te vervangen door nieuwe componenten.
  • Voeg meer componenten toe naarmate uw marketingboodschap zich ontwikkelt of voeg nieuwe componenten toe om extra gebruikers te blijven bereiken.
  • Hoe meer componenten, hoe beter: hoe meer componenten, hoe meer advertentiecombinaties we kunnen tonen in verschillende netwerken om de prestaties te maximaliseren.
  1. Selecteer een call-to-action die aansluit bij uw doelen, zoals Meld u aan of Abonneer u.
  2. Voeg uw bedrijfs- of merknaam toe die in uw advertentietekst staat.
  3. Klik op het dropdownmenu voor meer opties en voeg zo nodig de URL-opties toe.
Opmerking: Als u geen video aan de Performance Max-componentengroep toevoegt, kunnen er automatisch een of meer video's worden gemaakt op basis van de componenten in uw componentengroep. Als u geen videocomponent heeft en de automatisch gemaakte video niet wilt gebruiken, kunt u met de Google Ads-tool Video's maken een video samenstellen voor uw Performance Max-campagne. Ga naar Een video maken met de componentenbibliotheek voor meer informatie over hoe u video's maakt in Google Ads.

Aangepaste labels van paginafeeds gebruiken

Met aangepaste labels voor paginafeeds kunt u opgeven welke URL's uit uw paginafeed worden opgenomen in advertenties die worden gemaakt op basis van elke componentengroep. Volg de instructies hieronder om aangepaste labels te gebruiken voor de componentengroepen in uw Performance Max-campagne.

De instructies hieronder zijn van toepassing als u een Performance Max-campagne maakt.

Opmerking:
  1. Als u uw componenten toevoegt, klikt u op Meer opties om het gedeelte uit te vouwen.
  2. Klik in het gedeelte Aangepaste labels op het veld Een aangepast label toevoegen.
  3. Voeg een aangepast label toe op basis van uw bestaande paginafeed.
  4. Selecteer Toevoegen en voeg zo veel aangepaste labels uit uw paginafeed toe als u wilt.

Doelgroepsignalen

Met doelgroepsignalen kunt u doelgroepsuggesties toevoegen waarmee de AI van Google kan optimaliseren voor de door u geselecteerde doelen. Doelgroepsignalen toevoegen is optioneel, maar door doelgroepsignalen te gebruiken, kunt u machine-learningmodellen sturen om uw campagne te optimaliseren.

Opmerking: Met Performance Max kunt u advertenties tonen aan relevante doelgroepen buiten uw signalen als de kans groot is dat ze converteren, zodat u uw prestatiedoelen kunt behalen.

Doelgroepsignalen toevoegen

In het gedeelte Doelgroepen onder uw componentengroep:

1. Als u al doelgroepen heeft gemaakt, kiest u Een doelgroep selecteren. Zo niet, kies dan Een doelgroep maken.
  2. Stel een unieke naam in voor uw doelgroep.
  3. Voeg uw gegevens toe.
  4. Voeg aangepaste segmenten toe.
  5. Kies Doelgroep opslaan.
Tip: U kunt het gedeelte Demografie en de optie Aanvullende segmenten gebruiken om uw doelgroep verder aan te passen. Gebruik op zoektermen gebaseerde aangepaste segmenten om machine learning te verbeteren.

Invoer voor doelgroepsignalen

Hoe ze interactie hebben gehad met uw bedrijf

U kunt gegevens verzameld van eigen klanten en marketing gebruiken die u al heeft van desktop- en mobiele bezoekers, pagina- en sociale weergaven, en eerdere converterende gebruikers.

Voeg gegevens uit deze bronnen toe:

• Lijsten van websitebezoekers
  • Lijsten van app-gebruikers
  • Klantenlijsten (bijvoorbeeld mailinglijsten en abonnementen)
  • Lijsten van videokijkers

Meer informatie over uw gegevenssegmenten.

Uw aangepaste doelgroepsegmenten

Met aangepaste doelgroepsegmenten kunt u uw ideale doelgroep bereiken door relevante zoekwoorden, URL's of apps te gebruiken die u toevoegt. Voeg de zoekwoorden of woordgroepen toe die uw doelgroep vertegenwoordigen. Gebruik URL's van websites die vergelijkbaar zijn met uw website. Geef de namen op van apps die uw ideale klant waarschijnlijk gebruikt.

Meer informatie over aangepaste segmenten.

Demografie

Als u Demografie gebruikt, kunt u de focus van uw aangepaste doelgroepsegment beperken door bepaalde ID's te gebruiken om uw campagne op specifieke kwaliteiten van uw doelgroep te richten.

Extra doelgroepsegmenten

Voeg andere segmenten toe om mensen te bereiken op basis van wie ze zijn, wat hun interesses en gewoonten zijn en waarnaar ze actief onderzoek doen. Met deze signalen kunt u de juiste doelgroep op het juiste moment bereiken.

Voeg targets toe uit deze gebieden:

• Gedetailleerde demografische gegevens: bereik gebruikersgroepen op basis van langetermijnlevensfeiten.
  • Levensgebeurtenissen: Bereik gebruikersgroepen als ze met belangrijke levensmijlpalen te maken krijgen.
  • Affiniteit: Bereik gebruikersgroepen op basis van hun passies, gewoonten en interesses.
  • In-market: Bereik gebruikersgroepen op basis van hun recente koopintentie.

Best practices voor componentengroepen

1. Gebruik de indicator voor de effectiviteit van advertenties om te bepalen of een componentengroep voldoende componenten heeft voor de beste prestaties.
  2. Zorg dat elke componentengroep alle typen componenten heeft (tekst, afbeeldingen, video's).
  3. Zorg dat uw componenten voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen.
  4. Maak varianten van componenten om te ontdekken welk advertentiemateriaal de beste resultaten oplevert.
  5. Nadat u de componenten heeft bewerkt, wacht u een paar dagen tot de status van Effectiviteit van advertentie en Componentengroep zijn geüpdatet. We raden u aan 2 tot 3 weken te wachten voordat u besluit slecht presterende componenten te vervangen.
  6. Voeg zo veel mogelijk componenten toe, waaronder maximaal 15 koppen, 5 beschrijvingen, en 20 afbeeldingen en 5 video's in verschillende standen. Ga naar de tabel hieronder voor meer informatie:

Tekstcomponenten

Type Aantal Vereist
Koppen

3-15 koppen

Aanbevolen: 11

ja, bevestigd
Lange kop

1-5 lange koppen

Aanbevolen: 2

Red X icon
Beschrijvingen

1-5 beschrijvingen

Aanbevolen: 4

ja, bevestigd
Bedrijfsnaam 1 naam ja, bevestigd
Call-to-action 1 call-to-action ja, bevestigd
Uiteindelijke URL 1 URL Red X icon
Opmerking: Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, kan Google uw uiteindelijke URL vervangen door een relevantere landingspagina op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Google maakt dan een dynamische kop, beschrijving en extra componenten die passen bij de content op uw landingspagina. Ontdek meer informatie over automatische componenten.

Componenten voor afbeeldingen

Verhouding Aantal Verplicht

Achtergrond

1,91:1

1-20 afbeeldingen

Aanbevolen: 4

ja, bevestigd

Vierkant

1:1

1-20 afbeeldingen

Aanbevolen: 4

ja, bevestigd

Logo

1:1

1-5 afbeeldingen

Aanbevolen: 1

ja, bevestigd

Logo

4:1

1-5 afbeeldingen

Aanbevolen: 1

Red X icon

Staand

4:5

1-20 afbeeldingen

Aanbevolen: 2

Red X icon
Opmerking: Upload afbeeldingen als JPG of PNG met een maximale grootte van 5 MB: Sommige afbeeldingen zijn optioneel, maar zorgen dat uw campagne opvalt met een uitstekende effectiviteit van de advertentie.

Videocomponenten

Verhouding Aantal Verplicht

Achtergrond

16:9

1-5 video's

Aanbevolen: 1

Red X icon

Vierkant

1:1

1-5 video's

Aanbevolen: 1

Red X icon

Verticaal

9:16

1-5 video's

Aanbevolen: 1

Red X icon
Opmerking: Als u geen video aan de Performance Max-componentengroep toevoegt, kunnen er automatisch een of meer video's worden gemaakt op basis van de componenten in uw componentengroep. Als u geen videocomponenten heeft en de automatisch gemaakte video's niet wilt gebruiken, kunt u met de Google Ads-tool Video's maken een video maken die u in uw Performance Max-campagne kunt gebruiken. Meer informatie over hoe u een video maakt met de componentenbibliotheek

Voorbeeld van hoe componentengroepen kunnen worden gebruikt:

Maak meerdere componentengroepen in dezelfde campagne om componenten te groeperen die in sets of thema's moeten worden getoond. We raden u aan componentengroepen te scheiden op contentcategorie, thema, taal of doelgroep. U kunt ook meerdere componentengroepen maken als bepaalde componenten relevanter zijn voor specifieke doelgroepen.

Opmerking: Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, kan Google uw uiteindelijke URL vervangen door een relevantere landingspagina op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Google maakt dan een dynamische kop, beschrijving en extra componenten die passen bij de content op uw landingspagina. Meer informatie over automatisch gemaakte componenten

Componentenrapport

In het componentenrapport staat elke component vermeld die in een Performance Max-campagne wordt gebruikt, zodat u de prestaties van de verschillende componenten kunt vergelijken. Stel een Performance Max-campagne in om het componentenrapport te bekijken. Meer informatie over componentrapportage in Performance Max