Om effektkalkulatoren for dyplinker

I effektkalkulatoren for dyplinker vises en liste over nettadressene du bør vurdere å implementere som dyplinker (mer spesifikt applinker for Android og universelle linker for iOS), og mulighetene du går glipp av uten disse dyplinkene. Finn ut mer om dyplinker.

Åpne effektkalkulatoren for dyplinker

An animation that demonstrates how to access the Deep Link Impact Calculator in Google Ads.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Senter for appannonsering.
  4. Klikk på Effektkalkulator for dyplinker-fanen.

Slik kan du bruke effektkalkulatoren for dyplinker

Dyplinker er veldig verdifulle både for deg og brukerne dine. I mange apper finnes det imidlertid bare noen få dyplinker, om i det hele tatt noen.

Med effektkalkulatoren for dyplinker kan du

• identifisere de nettadressene du bør implementere som applinker (Android) og universelle linker (iOS) i appene dine
  • identifisere den nåværende kostnadsdekningen din på mobiltrafikk
  • danne deg et tydelig bilde av mulighetene du går glipp av, og hvor mange ekstra konverteringer du kan oppnå ved å implementere manglende dyplinker
  • laste ned eller sende en rapport, slik at dokumentasjon blir enklere, og rapporten kan du dele med relevante interessenter i organisasjonen din

En forklaring av tapte muligheter

På kortet for tapte muligheter kan du se hvor mange konverteringer du kunne ha oppnådd dersom du hadde implementert de manglende dyplinkene, for eksempel eventuelle nettadresser som ikke er implementert som applinker eller universelle linker.

For at du enklere skal kunne gjøre fornuftige prioriteringer, får du se tapte muligheter for de 10 og 20 mest populære nettadressene samt alle nettadressene.

Hvis du for eksempel implementerer de 10 mest populære nettadressene som dyplinker, kan du oppnå 2000–3000 flere konverteringer og øke dyplinkdekningen med 12,5 %.

Fremstilling av brukergrensesnittet i effektkalkulatoren for dyplinker. Her blir det fremhevet at 29,4 % av kundenes forbruk på nettkampanjer brukes på å sende brukere til appen.

Slik beregnes tapte appkonverteringer

Tapte appkonverteringer beregnes ved å ta flere faktorer med i betraktningen, ut fra operativsystemet som brukes i kampanjen.

Android:

• antallet klikk fra nettadresser som ikke er dyplinker
  • høyere konverteringsfrekvens på grunn av dyplinker
  • antallet brukere som har installert appen

iOS:

• antallet klikk fra nettadresser som ikke er dyplinker
  • høyere konverteringsfrekvens på grunn av dyplinker
  • modellerte data om appinstallasjoner

Hva er modellerte data om appinstallasjoner?

Gjennom modellering kan vi anslå data som ikke kan observeres direkte på grunn av personvern, tekniske begrensninger eller Apples retningslinjer for åpenhet i forbindelse med sporing av informasjon i apper (App Tracking Transparency – ATT). I dette tilfellet er de modellerte dataene et anslag over antallet brukere som klikker på en annonse, som også har installert iOS-appen.

Merk: Påse at konverteringssporing og budgivning for apper er konfigurert slik at du kan realisere de tapte konverteringene som er fremhevet i effektkalkulatoren. Med konverteringssporing kan du måle verdifulle brukerhandlinger etter at brukere har åpnet appen din, og med budgivning kan du optimalisere for konverteringshandlinger i appen som er knyttet til nettkampanjene dine.

Web to App Connect

Du kan konfigurere dyplinking og sporing av appkonverteringer via Web to App Connect-grensesnittet i Google Ads. Når du har konfigurert begge disse, kan du gi brukerne sømløse overganger mellom nett og app og i snitt oppnå dobbelt så høye konverteringsfrekvenser for annonseklikk som lander i appen din, enn med de på mobilnettstedet ditt.

Med denne finstemte opplevelsen blir det enklere for kundene å utføre den ønskede handlingen, enten det er å kjøpe noe, registrere seg eller legge noe i handlekurven. I Web to App Connect-grensesnittet kan du også spore disse konverteringshandlingene i appen og få anbefalinger om hvordan du finstemmer kampanjen.

Følg disse tre trinnene for å komme i gang med Web to App Connect:

1. Klikk på verktøyikonet Verktøyikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Senter for appannonsering. Nå åpnes Web to App Connect-grensesnittet.

Finn ut mer om hvordan du får flere konverteringer ved hjelp av Web to App Connect-grensesnittet.

Forbruksdekning på mobiltrafikk

På dette kortet kan du se hvor mye du per nå bruker på mobiltrafikk i nettkampanjene dine.

Hvis dekningen for eksempel er 29,4 %, betyr det at 29,4 % av det nåværende mobilforbruket går til appene dine via dyplinker, mens resten av trafikken viderekobles til nett på mobil, selv for brukere som har installert appen.

Jo høyere dekningen er, desto flere brukere sendes til mobilappen din. Både avkastningen og brukeropplevelsen blir dermed mye bedre enn om trafikken hadde gått til mobilnettstedet.

Detaljer om manglende dyplinker

Eventuelle manglende dyplinker vises i en tabell under rapportsammendraget. Der inkluderes også nettadresser du bør implementere som dyplinker i appen, samt alle de gyldige linkene du har i appen.

Fane for Android-nettadresser som ikke er dyplinker

I denne tabellen finner du alle nettadressene du bør implementere som applinker i Android-appene dine. For hver nettadresse kan du se antallet klikk på mobil, kostnad på mobil samt antallet konverteringer som kan tilskrives den aktuelle nettadressen. Sist, men ikke minst, får du også se hvor mange ekstra konverteringer du kunne ha oppnådd (tapte konverteringer) ved å implementere den aktuelle nettadressen som en applink.

Tapte appkonverteringer for Android beregnes ved å ta høyde for antallet klikk som kommer fra nettadresser som ikke er dyplinker, i annonsekampanjer, antallet personer som har installert appen, og forbedringer i konverteringsfrekvensen på grunn av dyplinker.

Du kan dessuten validere nettadresser via linken «Sjekk dette i validatoren for dyplinker».

Fane for iOS-nettadresser som ikke er dyplinker

I denne tabellen finner du alle nettadressene du bør implementere som universelle linker i iOS-appene dine. For hver nettadresse kan du se antallet klikk på mobil, kostnad på mobil samt antallet konverteringer som kan tilskrives den aktuelle nettadressen. Du får også se hvor mange ekstra konverteringer du kunne ha fått (tapte konverteringer) ved å implementere den aktuelle nettadressen som en universell link.

Tapte appkonverteringer på iOS beregnes ved å ta høyde for antallet klikk som kommer fra nettadresser som ikke er dyplinker, i annonsekampanjer og konverteringsfrekvenser som har økt som følge av dyplinker og modellerte installasjonsdata.

Fane for nettadresser som er dyplinker

I denne tabellen finner du alle nettadressene som allerede er implementert som dyplinker i appene dine. For hver nettadresse kan du se antallet klikk på mobil, kostnad på mobil samt antallet konverteringer som kan tilskrives den aktuelle nettadressen.

Prioriter de mest trafikkerte nettadressene

For å se de mest trafikkerte nettadressene som du bør implementere som dyplinker, for eksempel de 10 eller 20 mest populære adressene, kan du klikke på «Tapte konv.»-kolonnen i tabellen. Med dette sorteres nettadressene fra mest til minst virkningsfull. Vi anbefaler at du først implementerer nettadressene med det høyest antallet tapte konverteringer.

Prioriter ved bruk av filtre

For at du skal få prioritert de nettadressene du oppnår størst effekt med ved å implementere som dyplinker, kan du bruke disse filtrene:

• Med «Tapte konv. (etter nedre grense)» blir alle nettadressene som ikke har nådd den nedre grensen for antallet tapte konverteringer, filtrert ut.
  • «Konv. (mobil)» filtrerer ut alle nettadressene der du ikke oppnår mer enn et bestemt, egendefinert antall konverteringer.

Filtrering etter OS-plattform

Du kan filtrere dataene i verktøyet etter iOS eller Android. På denne måten kan du danne deg et tydeligere bilde av manglende dyplinker og muligheten til å implementere applinker og universelle linker.

Når dataene er filtrert etter plattform, endres dataene som vises i verktøyet, slik at de gjenspeiler den aktuelle plattformen som er valgt.

Sånn kan du endre tidsperioden

I verktøyet hentes alle nettadressene fra de aktive, kvalifiserte nettkampanjene dine i løpet av en gitt tidsperiode. Det blir så sjekket hvorvidt disse nettadressene per i går var implementert som applinker eller universelle linker i appene dine. Du kan endre tidsrommet via tidsperiodevelgeren øverst i verktøyet:

• Tidsperioden starter på den foregående datoen du velger, og avsluttes alltid per i går (altså dagen før den til enhver tid inneværende dagen).
  • Alle nettadresser i kvalifiserte kampanjer som har generert trafikk fra mobilenheter i løpet av den valgte perioden, blir validert.
  • Dataene i verktøyet endres for å gjenspeile den nye tidsperioden som er valgt.

Nedlastingsfunksjonalitet

Du kan klikke på «Last ned rapporten»-knappen øverst i verktøyet for å laste ned eller sende en fullstendig rapport som inneholder all informasjon og alle nettadresser som ikke er implementert som dyplinker, som ble registrert i verktøyet.

Linker til beslektet innhold