Täsmälinkin vaikutuslaskuri

Täsmälinkin vaikutuslaskuri ‑työkalusta näet kaikki puuttuvat verkkosivujen URL-osoitteet, jotka sinun kannattaa ehkä lisätä täsmälinkeiksi (erityisesti Androidin sovelluslinkit ja iOS:n universaalit linkit). Lisäksi näet työkalussa ilmoituksen menetetystä mahdollisuudesta siinä tapauksessa, että jätät täsmälinkityksen tekemättä. Lue lisää täsmälinkeistä.

Näin löydät Täsmälinkin vaikutuslaskurin

An animation that demonstrates how to access the Deep Link Impact Calculator in Google Ads.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi.
  4. Klikkaa Täsmälinkin vaikutuslaskuri ‑välilehteä.

Näin käytät täsmälinkin vaikutuslaskuria

Täsmälinkeistä on hyötyä sinulle ja käyttäjillesi. Monissa sovelluksissa täsmälinkkejä on kuitenkin vain vähän tai ei lainkaan.

Täsmälinkin vaikutuslaskurilla voit tehdä seuraavaa:

• Voit selvittää URL-osoitteet, jotka sinun kannattaa ottaa sovelluksissa käyttöön sovelluslinkkeinä (Android) ja universaaleina linkkeinä (iOS).
  • Voit selvittää mobiililiikenteeseen käytetyn summan nykyisen jakautumisen.
  • Voit tunnistaa menetettyjä mahdollisuuksia ja selvittää, kuinka paljon konversioita voisit ehkä saada lisäämällä puuttuvat täsmälinkit.
  • Voit ladata tai lähettää raportin ja helpottaa näin tietojen kirjaamista ja jakamista organisaatiosi tärkeille sidosryhmille.

Tietoja menetetyistä mahdollisuuksista

Menetettyjen mahdollisuuksien kortin avulla voit nähdä, kuinka monta konversiota olisit voinut ansaita lisäämällä puuttuvat täsmälinkit. Voit esimerkiksi tunnistaa URL-osoitteita, joita ei ole otettu käyttöön sovelluslinkkeinä ja universaaleina linkkeinä.

Priorisoinnin helpottamiseksi näet työkalusta 10 ja 20 suosituimman URL-osoitteen sekä kaikkien verkkosivujen URL-osoitteiden menetetyt mahdollisuudet.

Ottamalla täsmälinkit käyttöön 10 suosituimmassa URL-osoitteessa voisit esimerkiksi saada 2 000–3 000 konversiota enemmän ja parantaa täsmälinkkien kattavuutta 12,5 %.

Täsmälinkin vaikutuslaskurin käyttöliittymän kuva. Tämä näyttää, että 29,4 % verkkokampanjoiden asiakaskulutuksesta voi lähettää käyttäjiä sovellukseen.

Näin menetetyt sovelluskonversiot lasketaan

Menetetyt sovelluskonversiot lasketaan ottamalla huomioon monia tekijöitä, jotka perustuvat kampanjassa käytettyyn käyttöjärjestelmään.

Android:

• Klikkausten määrä muista kuin täsmälinkitetyistä URL-osoitteista
  • Konversioprosentin parannukset, jotka ovat täsmälinkkien ansiota
  • Sovelluksen asentaneiden käyttäjien määrä

iOS:

• Klikkausten määrä muista kuin täsmälinkitetyistä URL-osoitteista
  • Konversioprosentin parannukset, jotka ovat täsmälinkkien ansiota
  • Mallinnettu sovellusasennusdata

Mitä mallinnettu sovellusasennusdata on?

Mallinnuksella voidaan arvioida dataa, jota ei voida havaita suoraan Applen App Tracking Transparency (ATT) ‑käytännön, käyttäjän yksityisyyden tai teknisten rajoitusten vuoksi. Tässä tapauksessa mallinnettu data on arvio siitä, kuinka moni iOS-sovelluksen asentanut käyttäjä klikkaa mainosta.

Huom. Varmista, että sovellusten konversioseuranta ja hintatarjoukset on määritetty ottamaan huomioon vaikutuslaskurin korostamat menetetyt konversiot. Konversioseurannan avulla voit mitata arvokasta toimintaa käyttäjien löydettyä sovelluksesi, ja hintatarjoukset auttavat optimoimaan verkkokampanjoihin liittyvät sovelluksensisäiset konversiotapahtumat.

Web to App Connect

Voit ottaa käyttöön täsmälinkityksen ja sovellusten konversioseurannan käyttämällä Web to App Connect ‑käyttöliittymää Google Adsissa. Käyttöönoton jälkeen voit tarjota asiakkaillesi saumattoman "verkosta sovellukseen" ‑käyttökokemuksen ja saada sovellukseen johtavilla mainosklikkauksilla keskimäärin kaksi kertaa korkeammat konversioprosentit kuin mobiilisivustolle johtavilla klikkauksilla.

Tämän parannetun kokemuksen ansiosta asiakkaasi voivat helpommin tehdä haluamansa asian, olipa kyse sitten ostoksen tekemisestä, rekisteröitymisestä tai tuotteiden lisäämisestä ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Työkalut-kuvake.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konversioiden parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.

Mobiililiikenteeseen käytetyn summan jakautuminen

Tästä kortista näet verkkokampanjoidesi nykyisen mobiililiikenteeseen käytetyn summan.

Esimerkiksi 29,4 %:n kattavuus tarkoittaa, että 29,4 % nykyisestä mobiililiikenteeseen käytetystä summasta kohdistuu täsmälinkkeihin ja sovelluksiisi, kun taas loppuosa liikenteestä kohdistuu mobiiliverkkoon ja sisältää myös sellaisia käyttäjiä, jotka ovat saattaneet asentaa sovelluksen.

Mitä suurempi kattavuus, sitä useammat käyttäjät ohjataan mobiilisovellukseen, joka tarjoaa paremman käyttökokemuksen ja sijoitetun pääoman tuottoprosentin kuin mobiilisivusto.

Puuttuvien täsmälinkkien tiedot

Puuttuvat täsmälinkit näkyvät taulukossa raportin yhteenvedon alla. Siinä näkyvät myös verkkosivujen URL-osoitteet, jotka sinun kannattaa ottaa täsmälinkkeinä käyttöön sovelluksessasi, sekä kaikki hyväksyttävät linkit, jotka löytyvät jo sovelluksestasi.

Ei-täsmälinkitetyt URL-osoitteet (Android) ‑välilehti

Tässä taulukossa on eritelty kaikki URL-osoitteet, jotka sinun kannattaa ottaa käyttöön sovelluslinkkeinä Android-sovelluksissasi. Kunkin URL-osoitteen kohdalla näkyy kyseiselle URL-osoitteelle kirjattujen mobiiliklikkausten määrä, mobiilikustannuksen suuruus ja konversioiden määrä. Ja mikä tärkeintä, siinä näkyy myös niiden konversioiden määrä, jotka olisit voinut ansaita (menetetyt konversiot) lisäämällä URL:n sovelluslinkiksi.

Menetetyt sovelluskonversiot Androidilla lasketaan ottamalla huomioon klikkaukset, jotka ovat peräisin muista kuin mainoskampanjoiden täsmälinkitetyistä URL-osoitteista, sovelluksen asentaneiden käyttäjien määrä ja konversioprosentin parannukset, jotka ovat täsmälinkkien ansiota.

Voit myös vahvistaa URL-osoitteet Tarkista Täsmälinkin tarkistajalla ‑linkistä.

Ei-täsmälinkitetyt URL-osoitteet (iOS) ‑välilehti

Tässä taulukossa on eritelty kaikki URL-osoitteet, jotka sinun kannattaa ottaa käyttöön universaaleina linkkeinä iOS-sovelluksissasi. Kunkin URL-osoitteen kohdalla näkyy kyseiselle URL-osoitteelle kirjattujen mobiiliklikkausten määrä, mobiilikulujen suuruus ja konversioiden määrä. Mikä tärkeintä, siinä näkyy myös niiden konversioiden määrä, jotka olisit voinut ansaita (menetetyt konversiot) lisäämällä URL-osoitteen universaaliksi linkiksi.

Menetetyt sovelluskonversiot lasketaan iOS-sovellusten osalta ottamalla huomioon klikkaukset, jotka ovat peräisin muista kuin mainoskampanjoiden täsmälinkitetyistä URL-osoitteista, ja konversioprosentin parannukset, jotka ovat täsmälinkkien ja mallinnetun asennusdatan ansiota.

Täysin täsmälinkitetyt URL-osoitteet ‑välilehti

Tässä taulukossa on eritelty kaikki URL-osoitteet, jotka sinun kannattaa ottaa käyttöön täsmälinkkeinä sovelluksissasi. Kunkin URL-osoitteen kohdalla näkyy kyseiselle URL-osoitteelle kirjattujen mobiiliklikkausten määrä, mobiilikustannuksen suuruus ja mobiilikonversioiden määrä.

Tehokkaimpien URL-osoitteiden priorisointi

Voit katsoa tehokkaimpia URL-osoitteita (kuten kymmentä tai kahtakymmentä suosituinta osoitetta), joissa täsmälinkit kannattaa ottaa käyttöön, klikkaamalla Menetetyt konversiot ‑sarakeotsikkoa taulukossa. URL-osoitteet lajitellaan tällöin tehokkaimmasta tehottomimpaan. Suosittelemme, että otat täsmälinkit ensin käyttöön URL-osoitteille, joilla on suurin määrä menetettyjä konversioita.

Priorisointi suodatuksen avulla

Seuraavien suodattimien avulla voit priorisoida tehokkaimpia verkon URL-osoitteita, jotka kannattaa lisätä täsmälinkeiksi:

• "Menetetyt konversiot (alarajan mukaan)" suodattaa kaikki URL-osoitteet, jotka eivät ole saavuttaneet menetettyjen mutta ansaittavissa olleiden konversioiden alarajaa.
  • "Konversiot (mobiili)" suodattaa kaikki URL-osoitteet, jotka eivät saa valitsemaasi konversioiden määrää enempää konversioita.

Käyttöjärjestelmäpohjainen suodatus

Voit suodattaa työkalun dataa Android- ja iOS-perustaisesti. Näin voit paremmin nähdä menetettyjen täsmälinkkien ja mahdollisuuksien tiedot sovelluslinkkien ja universaalien linkkien osalta.

Kun data suodatetaan järjestelmän mukaan, vain valitun järjestelmän data on näkyvissä työkalussa.

Aikavälin muuttaminen

Työkalu hakee kaikki verkon URL-osoitteet vaatimukset täyttävistä verkkokampanjoistasi valitulla aikavälillä ja tarkistaa, onko kyseiset URL-osoitteet otettu käyttöön sovelluslinkkeinä tai universaaleina linkkeinä sovelluksissasi nykyistä edeltävään päivään mennessä. Voit vaihtaa aikaväliä käyttämällä työkalun yläosassa näkyvää ajan valitsinta:

• Ajanjakso alkaa valitsemanasi päivänä mutta päättyy aina nykyistä edeltävään päivään.
  • Mikä tahansa sellainen vaatimukset täyttävän verkkokampanjan URL-osoite hyväksytään, joka on saanut aikaan liikennettä mobiililaitteista valittuna ajanjaksona.
  • Työkalussa näkyvä data vaihtuu siten, että vain uuden valitun ajanjakson mukaiset tiedot ovat näkyvissä.

Lataustoiminto

Voit klikata Lataa raportti ‑painiketta työkalun yläosasta, jos haluat ladata tai lähettää täyden raportin, joka sisältää kaikki työkalun selvittämät tiedot sekä menetetyt URL-osoitteet.