Om egendefinerte eksperimenter

Med egendefinerte eksperimenter kan du foreslå og teste ut endringer i søke- og bannerkampanjer. Du kan måle resultatene og få innsikt i hvilken virkning endringene har, før du implementerer dem i en kampanje.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan egendefinerte eksperimenter fungerer. Når du er klar, kan du lese artikkelen Konfigurer et egendefinert eksperiment.

Merk: Selv om du bruker Google Ads API, er arbeidsflyten den samme. Du kommer fortsatt til å bruke utkast og eksperimenter.

Slik fungerer egendefinerte eksperimenter

I egendefinerte eksperimenter kan du lage egendefinerte eksperimentkampanjer for å finne ut om de opprinnelige eller de eksperimentelle kampanjene gir de beste resultatene.

1. Konfigurer et egendefinert eksperiment. Når du konfigurerer eksperimentet, kan du spesifisere hvor lenge det skal kjøres, og hvor mye av trafikken (og budsjettet) til den opprinnelige kampanjen som skal settes av til eksperimentet.
  2. Overvåk egendefinerte eksperimenter. Når eksperimentet kjøres, kan du overvåke og sammenligne resultatene det kaster av seg, med de du oppnår med den opprinnelige kampanjen. Hvis du vil, kan du endre datoene for eksperimentet for å avslutte det tidlig.
  3. Ta i bruk et egendefinert eksperiment. Hvis du får bedre resultater med eksperimentet enn med den opprinnelige kampanjen, kan du ta i bruk eksperimentinnstillingene i den opprinnelige kampanjen (manuelt eller automatisk). Du kan også velge å konvertere eksperimentet til en ny kampanje med samme datoer og budsjett som den opprinnelige kampanjen, og sette den opprinnelige kampanjen på pause.

Husk dette

Egendefinerte eksperimenter kan kun kjøres på søke- og bannerkampanjer. Du kan ikke opprette egendefinerte eksperimenter for app- eller Shopping-kampanjer. Eksperimenter med appelementer kan kjøres på appkampanjer. Finn ut hvordan du lager nye eksperimenter med appelementer.

Funksjoner som ikke støttes i egendefinert eksperimenter

Egendefinerte eksperimenter støtter vanligvis de samme funksjonene som kampanjer, med disse unntakene:

• annonsetilpasning som bruker «Målrett mot kampanje» eller «Målrett mot annonsegruppe» – men du kan lage egendefinerte eksperimenter og tilordne en feed for målrettede kampanjer eller annonsegrupper i ettertid (finn ut hvordan du oppretter annonsetilpasning for responsive søkeannonser)
  • delte budsjetter
  • budlandskap

Fordeler

Forenklet arbeidsflyt: Du kan velge ønsket eksperimenttype og lage egendefinerte eksperimenter gjennom færre trinn. Du har disse alternativene:

• Annonsevarianter: Kjør tekstannonser eller responsive søkeannonser i kampanjene dine eller i hele kontoen din.
  • Egendefinert: Opprett et eksperiment for søke- eller bannerkampanjer.
  • Velg den opprinnelige kampanjen, endre testvariablene i prøvekampanjen og kjør eksperimentet.
  • Video: Test videoelementene i videokampanjene dine.

Enklere rapportering: På Eksperimenter-siden kan du hente ut rapporter om alle eksperimentene. Du kan

• se alle eksperimenter for annonsevarianter i én enkelt tabell, inkludert eksperimenter for Søke- og Displaynettverket
  • se alle andre verdier i en sammendragstabell som sammenligner resultatene for den opprinnelige kampanjen og eksperimentkampanjen (du trenger ikke lenger å bruke markøren for å sammenligne statistikk)
  • identifisere opptil to viktige suksessberegninger og få skreddersydde rapporter
  • enklere sammenligne resultatene på spesifikke dager ved hjelp av datovelgeren for egendefinerte eksperimenter

Administrer eksperimenter: Naviger gjennom tabeller der du kan administrere både opprinnelige kampanjer og prøvekampanjer.

• Naviger i data på kampanje-, annonsegruppe- eller reklamenivå (deriblant vanlige kolonner som f.eks. endringsloggen osv.), som kan brukes til å undersøke variasjoner i resultatene.
  • Endre eller oppdater eksperimentvariabler fra tabellen for kampanjeadministrasjon.

Hvis du vil teste ulike søkeannonser, anbefaler vi at du bruker annonsevarianter. Hvis du vil teste videoreklamer, kan du lese Opprett et videoeksperiment.

Eksempel

Anders og sjefen hans vurderer å endre bud for kampanjen de kjører, men de vil være sikre på at det faktisk gir bedre resultater. Anders oppretter et nytt eksperiment med budendringer i mål-ROAS og kjører det i en måned. Resultatene i slutten av måneden viser at budendringene har hatt en positiv effekt, og eksperimentet blir automatisk tatt i bruk i den opprinnelige kampanjen.

Linker til beslektet innhold