Tietoja räätälöidyistä kokeiluista

Räätälöityjä kokeiluja käyttämällä voit valmistella muutoksia Haku- ja Display-kampanjoihin ja testata niitä. Voit mitata tuloksia ja selvittää, miten muutokset vaikuttavat kampanjaan, ennen kuin otat niitä käyttöön.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten räätälöidyt kokeilut toimivat. Kun olet valmis, siirry artikkeliin Räätälöidyn kokeilun luominen.

Huom. Jos käytät Google Ads APIa, työnkulku ei muutu. Voit jatkaa luonnosten ja kokeilujen käyttämistä.

Omien kokeilujen toiminta

Omien kokeilujen avulla voit luoda kokeilukampanjan, jossa testataan sitä, miten muutokset toimivat alkuperäiseen kampanjaan verrattuna.

1. Luo räätälöity kokeilu. Kokeilua luodessasi voit päättää, miten kauan haluat kokeilun olevan käynnissä ja miten suureen osaan alkuperäisen kampanjan liikenteestä (ja budjetista) kokeilua käytetään.
  2. Seuraa räätälöityjä kokeiluja. Kun kokeilu on käynnissä, voit seurata sen kehitystä ja verrata sitä alkuperäiseen kampanjaasi. Halutessasi voit myös lopettaa kokeilun suunniteltua aiemmin muuttamalla kokeilun päivämääriä.
  3. Ota räätälöity kokeilu käyttöön. Jos kokeilu on alkuperäistä kampanjaasi tehokkaampi, voit ottaa kokeilun käyttöön alkuperäisessä kampanjassa (manuaalisesti tai automaattisesti). Voit myös muuntaa kokeilun uudeksi kampanjaksi, jossa käytetään samoja päivämääriä ja samaa budjettia kuin alkuperäisessä kampanjassa, ja keskeyttää alkuperäisen kampanjan.

Hyvä muistaa

Omat kokeilut ovat käytettävissä vain Haku- ja Display-kampanjoissa. Et voi luoda omia kokeiluja Sovellus- tai Shopping-kampanjoilla. Sovelluselementtikokeilu on käytettävissä Sovelluskampanjoissa. Lue lisää artikkelista Uuden sovelluselementtikokeilun luominen.

Ominaisuudet, joita ei tueta omissa kokeiluissa

Omissa kokeiluissa tuetaan yleensä samoja ominaisuuksia kuin kampanjoissa. Tähän on seuraavat poikkeukset:

• Mainosmuokkaajat, joissa käytetään kohdekampanjaa tai kohdemainosryhmää. Voit kuitenkin luoda omia kokeiluja ja määrittää niille kohdekampanjan tai mainosryhmäsyötteen, kun se on luotu. Lue lisää artikkelista Mainosmuokkaajien luominen responsiivisille hakumainoksille.
  • Jaetut budjetit
  • Hintatarjoustilanteet

Hyödyt

Vaivaton työnkulku: Voit valita haluamasi kokeilutyypin ja luoda omia kokeiluja nopeasti. Valitse näistä vaihtoehdoista:

• Mainosmuunnelmat: Julkaise tekstimainoksia tai Responsiivisia hakumainoksia kampanjoissasi tai koko tililläsi.
  • Räätälöity: Luo Haku- tai Display-kokeilu.
  • Valitse alkuperäinen kampanja, muokkaa testikampanjan kokeilumuuttujia ja suorita kokeilu.
  • Video: Testaa Videokampanjoidesi videosisältöä.

Helpompi raportointi: Kaikkien kokeilujesi raportointi löytyy samasta paikasta Kokeilut-sivulta. Voit

• tutkia kaikkien mainosmuunnelmien kaikkia kokeiluja samassa taulukossa (myös Haku- ja Display-kokeiluissa)
  • katsoa kaikkia muita mittareita yhteenvetotaulukosta, jossa verrataan alkuperäisen kampanjan ja kokeilukampanjan tuloksia (enää ei ole tarpeen verrata tilastoja hiirellä osoittamalla)
  • valita enintään kaksi ensisijaista menestyksen mittaria ja hyödyntää räätälöityjä raportteja
  • katsoa entistä selkeämpiä kehityksen vertailupäiviä omaa kokeiluasi koskevan päivämäärävalitsimen avulla.

Kokeilujen ylläpitäminen: Voit selata alkuperäisten kampanjoiden ja kokeilukampanjoiden kampanjanhallintataulukoita.

• Voit katsoa dataa (myös tavallisia sarakkeita, kuten muutoshistoriaa) kampanja-, mainosryhmä- ja mainosaineistotasolla. Näin voit tutkia tuloseroja entistä tarkemmin.
  • Muokkaa tai päivitä kokeilun muuttujia Kampanjanhallinta-taulukosta.

Jos haluat testata Hakumainostesi aineistoa, suosittelemme käyttämään mainosmuunnelmia. Jos haluat testata videomainosaineistoja, lue artikkeli Videokokeilun luominen.

Esimerkki

Anthony ja hänen esimiehensä harkitsevat kampanjansa hintatarjousten muuttamista. He haluavat kuitenkin ensin varmistaa, että nämä muutokset parantavat kehitystä. Anthony luo uuden kokeilun, jossa käytetään tavoitellun mainostuoton hintatarjousmuutoksia, ja käynnistää sen kuukauden ajaksi. Tutkiessaan kokeilun tuloksia kuukauden päätteeksi Anthony huomaa, että hintatarjousmuutoksista oli hyötyä, ja kokeilu otettiin automaattisesti käyttöön alkuperäisessä kampanjassa.