Optimoidun kohdistuksen käyttäminen

Optimoitu kohdistus joustavoittaa kampanjaasi, sillä järjestelmä etsii asiakkaita, jotka todennäköisimmin konvertoituvat kampanjasi tavoitteiden mukaisesti. Kun käytät optimoitua kohdistusta, voit vaihtoehtoisesti lisätä kohdistussignaaleja, kuten avainsanoja tai yleisösegmenttejä. Järjestelmämme käyttää näitä signaaleita löytääkseen parhaat ehdot, joiden perusteella mainoksesi näkyvät.

Optimoitu kohdistus voi vähentää mainosten toimittamista signaaleidesi perusteella tai lopettaa sen kokonaan, jos järjestelmä löytää paremmin tavoitteitasi vastaavaa liikennettä muualta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää optimoitua kohdistusta Display- ja Videokampanjoissa sekä tarkistaa kampanjoiden tulokset.

Ennen kuin aloitat

Bränditurvallisuus

Optimoitu kohdistus ottaa huomioon käytössä olevat bränditurvallisuusasetukset (kuten sisällön poissulkemiset). Bränditurvallisuusasetuksiin ei tarvitse tehdä muutoksia, kun käytät optimoitua kohdistusta.

Hintatarjousstrategiat

• Jos tavoitteenasi on saada liikennettä sivustollesi, optimoidun kohdistuksen kanssa kannattaa käyttää Maksimoi konversiot ‑hintatarjousstrategiaa, ja konversiotyypiksi kannattaa valita sivustolla käynnit.
  • Jos tarkoituksenasi on keskittyä konversioihin, optimoidun kohdistuksen kanssa kannattaa ehkä käyttää Maksimoi konversiot- tai CPA-tavoite-hintatarjousstrategiaa. Näissä strategioissa hyödynnetään konversiodataasi, jotta voit saada parhaat mahdolliset tulokset kampanjallasi.

Kampanjan tulokset

Optimoitu kohdistus tarvitsee aikaa oppiakseen ja löytääkseen todennäköisemmin konvertoituvia yleisösegmenttejä.

• Kun luot uuden kampanjan, odota, että kampanjalla on vähintään 50 konversiota tai että kampanja on ollut aktiivisena vähintään kaksi viikkoa, ennen kuin arvioit tuloksia.
  • Jos otat optimoidun kohdistuksen käyttöön aiemmin luodussa kampanjassa, odota vähintään kaksi viikkoa ennen tulosten arvioimista.
Vinkit-sivulla olevista yleisötilastoista saat käsityksen käyttäjien piirteistä, jotka optimoidun kohdistuksen mukaan parantavat tuloksia. Yleisötilastot lisäävät optimoidun kohdistuksen läpinäkyvyyttä, sillä niistä näet parhaiten toimivat Googlen rajaamat yleisösegmentit. Näin voit saada paremman käsityksen asiakkaistasi ja nähdä, millaisia erityispiirteitä ja kiinnostuksen kohteita mainoksiasi näkevillä ja konvertoituvilla käyttäjäryhmillä on ja miten nämä käyttäjät toimivat. Lue lisää yleisötilastoista

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Optimoidun kohdistuksen asetusten muuttaminen

Huom. Optimoitu kohdistus on valittavissa vain Kysynnän kasvatus- ja Display-kampanjoissa sekä Aktivoivissa videokampanjoissa. Optimoitu kohdistus on aina päällä Maksimitulokset-kampanjoissa, ja brändikampanjoissa käytetään yleisön laajennusta.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Valitse suodatinpalkista kampanja, johon mainosryhmä kuuluu.
  5. Valitse mainosryhmä, jonka kohdistusta haluat muokata.
  6. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
    • Voit avata Asetukset-paneelin myös klikkaamalla taulukosta rataskuvaketta Google Ads | gear [Icon] valitun mainosryhmän vierestä.
  7. Laajenna Optimoitu kohdistus ‑kohta.
  8. Laita optimoitu kohdistus päälle tai pois päältä klikkaamalla valintaruutua.
  9. Klikkaa Tallenna.

Optimoitua kohdistusta käyttävien kampanjoiden tulosten tarkistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Laajenna Yleisösegmentit- tai Demografiset tiedot ‑tilastotaulukko klikkaamalla Näytä taulukko ja vieritä taulukkoa alaspäin, kunnes näet rivin "Yhteensä: Laajentumisen kohdistus ja optimoitu kohdistus".

Kun katselet kampanjan tuloksia, pidä mielessä, että optimoidulla kohdistuksella tavoitat ihmisiä, jotka eivät muuten näkisi mainoksiasi. Optimoidun kohdistuksen ansiosta saamasi konversiot ovat lisäkonversioita, jotka olisivat muuten jääneet saamatta.

Keskimääräinen toimintakohtainen hintasi (CPA) voi aluksi vaihdella. Optimoitu kohdistus oppii ajan mittaan, millainen kohdistus toimii sinulle parhaiten. Sen perusteella se voi optimoida mainostesi tavoittavuuden tasaisemmalla keskimääräisellä CPA-hinnalla, jotta voit saada mahdollisimman paljon konversioita.

Jos eri mainosryhmissäsi käytetään eri kohdistustapoja, mainosryhmän kehityksen tarkistamalla voit verrata klikkauksia, näyttökertoja ja konversioita mainosryhmien välillä.

Aiheeseen liittyvä linkki