Impact van conversiewaarderegels op Slim bieden en prestaties

Als u momenteel conversiewaarde voor Slim bieden gebruikt, vooral als u gebruikmaakt van Doel-ROAS, Conversiewaarde maximaliseren, Performance Max of Slimme Shopping-campagnes, kunt u conversiewaarderegels toepassen om beter aan te geven wat de waarde van conversies is voor uw bedrijf en om te optimaliseren voor conversies van de typen gebruikers die waardevoller voor u zijn.

Als u een conversiewaarderegel heeft toegepast op account- of campagneniveau, houdt Slim bieden rekening met de actieve regels op het moment van de veiling om biedingen te optimaliseren. Conversiewaarderegels zijn zo ontworpen dat ze tegelijkertijd met onze biedingssystemen werken tijdens de veiling.

Wanneer u conversiewaarderegels kunt gebruiken met Slim bieden

• Sommige typen klanten zijn waardevoller voor uw bedrijf dan andere, maar dit kunt u niet aangeven in uw account.
    • U heeft bijvoorbeeld een bedrijf met online leads en kent momenteel aan alle leads een waarde van € 5 toe via Google Ads. U weet dat leads uit Limburg meestal 2 keer zoveel waard zijn. Met conversiewaarderegels kunt u dit onderscheid specificeren en Google Ads vermenigvuldigt de waarden voor gebruikers uit Limburg met 2.
  • U wilt optimaliseren voor potentiële lifetime value-klanten in Google Ads.
    • U kunt bijvoorbeeld voor een korte periode lifetime value in Google Ads gebruiken om te bepalen welke gebeurtenissen of doelgroepen een hogere waarde hebben. U kunt waarderegels toepassen met deze doelgroepen in gedachten.
  • U wijst momenteel statische waarden toe aan conversies, maar u wilt meer dynamische waarden toewijzen op basis van doelgroep, apparaat of locatie om de rapportage of Doel-ROAS en 'Bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren' te optimaliseren.
    • Op dit moment hebben gesprekken bijvoorbeeld een waarde van € 5 en aanmeldingen een waarde van € 20. Maar misschien vindt u bepaalde klanten die deze acties uitvoeren waardevoller dan andere. U kunt dan conversiewaarderegels toepassen om de waarden van € 5 of € 20 dynamisch te verhogen of te vermenigvuldigen op basis van gedefinieerde voorwaarden.
  • U wilt meer flexibiliteit en controle om de conversies via winkelbezoek of winkelverkoop beter af te stemmen op uw bedrijfsdoelen. Voor campagnes ter promotie van dure artikelen die beter verkopen in de winkel, kunt u bijvoorbeeld een winkelbezoekwaarde op campagneniveau instellen die hoger is dan de standaardwaarde in uw account. U kunt ook de waarde van de winkelverkoop op accountniveau vermenigvuldigen met 0,8 om de totale offline waarde te verlagen en deze in balans te brengen met uw doelen voor e-commercegroei.
Opmerking: Conversiewaarderegels die op campagneniveau zijn gemaakt, hebben geen invloed op de biedingsprestaties of gerapporteerde conversies voor andere campagnes. Portfoliobiedstrategieën vormen hier een uitzondering op, want daarin kunnen wijzigingen in één campagne in het portfolio mogelijk een kleine impact op de prestaties van andere campagnes hebben vanwege portfolio-optimalisatie.

Conversiewaarderegels verwijderen

Met Doel-ROAS en Bieden op basis van Conversies maximaliseren wordt geprobeerd een zo hoog mogelijke conversiewaarde te genereren, waarbij rekening wordt gehouden met alle regels die momenteel actief zijn in een account. Als u een conversiewaarderegel verwijdert, hervat ons systeem de optimalisatie voor uw huidige definitie van waarde.