Veiledning med anbefalte fremgangsmåter: Få bedre resultater og måling i iOS-appkampanjer

I denne illustrasjonen kan du se hvordan du får bedre resultater og måling i iOS-appkampanjer.

Brukere stiller stadig strengere krav til personvern, og vi har lansert nye retningslinjer som endrer hvordan forbrukerdata kan samles inn og benyttes til annonsering. For å kunne tilpasse deg til disse nye plattformstandardene på en effektiv måte må du forstå hvilke løsninger for måling du kan bruke.

I denne veiledningen får du en omfattende oversikt over de viktigste iOS-målingsmetodene som finnes, hvordan evalueringen gjøres med de enkelte metodene, og anbefalte fremgangsmåter du bør følge i dag for å sikre mer presis måling av resultater fra iOS-appkampanjer og legge forholdene til rette for vedvarende gode resultater.

1. Om viktige iOS-målingsmetoder

Etter hvert som bransjen faser ut enkeltstående identifikatorer, er det utviklet en rekke typer løsninger for måling av iOS-appinstallasjonskampanjer.

• Googles konverteringsmodellering: Modellerte konverteringer, som vi rapporterer i UI-et i Google Ads, bruker AI-løsninger fra Google for at du skal kunne evaluere resultatene du oppnår med kampanjer, i tilfeller der visse konverteringer ikke direkte kan knyttes opp mot annonseinteraksjoner. På denne måten får du et tydeligere bilde av annonseresultatene. Finn ut mer om modellerte konverteringer på nettet.
  • Apples SKAdNetwork: Med SKAdNetwork kan appannonsører enkelt måle annonseaktivitet, deriblant klikk, visninger og appinstallasjoner, på et samlet nivå. SKAdNetwork er stadig viktigere for appannonsører som vil evaluere resultatene fra iOS-kampanjer. Videre kan de forestående oppdateringene av versjon 4.0 av SKAdNetwork gi deg et bedre bilde av resultatene du oppnår med appkampanjer, siden disse spesifikt er relatert til beholdningen av søkeannonser på kundereiser fra app til nettsted i Safari-nettlesere. Andre viktige oppdateringer er lengre konverteringsvinduer for handlinger i appen, som nå kan være på opptil 35 dager, slik at du kan evaluere den langsiktige verdien av appbrukere på en bedre måte.

2. Finn ut mer om avvik mellom konverteringsmodelleringen og SKAdNetwork-rapporteringen

Sammenlignet med Googles konverteringsmodellering har SKAdNetwork noen grunnleggende forskjeller i den underliggende logikken og innstillingene som brukes, noe som kan føre til avvik i rapporteringen mellom de to metodene.

Vi ønsker å heve kvaliteten på og stabiliteten til rapporteringen av modellerte konverteringer i UI-et i Google Ads, og derfor integrerer vi oppsettet vårt enda tettere med SKAdNetwork-data. Visse avvik mellom de to metodene er imidlertid normalt og som forventet.

Her er noen av de viktigste forskjellene mellom SKAdNetwork og konverteringsmodelleringen:

• Nett-til-app-måling: Frem til nå har SKAdNetwork ikke støttet attribusjon for brukeropplevelser som går fra nett til app. Med oppdateringene i versjon 4.0 forbedres dette i Safari-nettlesere, men vi må fortsatt gjøre flere endringer og gi dette tid til å sette seg før vi får dette helt på plass.
  • Konverteringsvinduer: I dag bruker SKAdNetwork ulike konverteringsvinduer som ikke kan endres, og annen teknologispesifikk logikk, for eksempel personvernrelaterte forsinkelser. I SKAdNetwork er for eksempel konverteringsvinduet for konverteringer fra klikk i appinstallasjonskampanjer som standard låst på 30 dager, og vinduet for hendelser etter installering omfatter ulike tidsregler og krav til personvern. Med Googles teknologi for konverteringsmodellering kan du derimot endre innstillingene for konverteringsvinduer, både i forbindelse med hendelser før og etter installering, slik at du får større fleksibilitet, bedre kontroll og mer statistikk. Lengden på konverteringsvinduene i Google Ads kan føre til at du ser visse rapporteringsavvik.
  • Definisjon av ny nedlasting: SKAdNetwork følger en bestemt definisjon av «ny nedlasting», som ikke kan endres, mens Google og de fleste av appattribusjonspartnerne våre tilbyr enkelte konfigurasjonsalternativer for hva som er forskjellen mellom ny nedlasting og ny installering. Også disse alternativene kan føre til rapporteringsavvik.
  • Eldre versjoner av iOS og apper: Selv om de fleste brukere har gått over til nyere versjoner av iOS og ulike apper, er det fortsatt noen som henger etter. Dette kan også føre til at SKAdNetwork ikke er tilgjengelig, eller mangler nyere funksjonalitet.

3. Kom i gang med SKAdNetwork for måling av installeringer og hendelser i apper

Nå bruker mange appannonsører en SKAdNetwork-basert tilnærming for måling av både installeringer og hendelser i apper.

Måling av installeringer

Hvis du måler installeringer via SKAdNetwork, kan du se rapporteringsdata ved å følge denne fremgangsmåten:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Rapporter-ikonet øverst på siden.
  5. Klikk på Annet.
  6. Klikk på SKAN-konverteringer.

Måling av hendelser i apper

Konfigurer et oppsett for konverteringsverdi i SKAdNetwork for å måle resultater fra hendelser i appen og optimalisere kampanjene dine for handlinger etter installering eller ønsket avkastning på annonsekostnadene på en mer effektiv måte. Med dette oppsettet kan du angi hvilke hendelser i appen som er viktige for bedriften.

Merk deg følgende når du skal implementere strategien for konverteringsverdi gjennom dette oppsettet:

1. Les om hvordan SKAdNetwork-verdier blir implementert, i denne dokumentasjonen fra Apple.
  2. Start med å etablere rekkefølgen av hendelser i appen og verdier som er viktigst for bedriften. Hvis du er usikker på hvordan du skal sette i gang, kan du starte med en tilnærming der hendelser i appen – både høyt oppe og langt nede i konverteringstrakten – som er viktige for bedriften, gjøres om til kode.
  3. Påse at oppsettet for konverteringsverdi omfatter hendelsene i appen du har tenkt å optimalisere for i appkampanjene dine, og at disse hendelsene også er tilgjengelige som konverteringshendelser det kan bys på, i innstillingene for konverteringer i Google Ads.
  4. Hvis bedriften vektlegger inntekter fra kjøp i appen, kan du bruke enkelte av konverteringsverdiene til å indikere verdiområder for slike inntekter som kan være relevante.
  5. Konfigurer oppsettet for konverteringsverdier via Google Analytics 4, en Google-godkjent appattribusjonspartner eller Google Ads API direkte. Vi anbefaler på det sterkeste at annonsører velger ett sted å konfigurere oppsettet for konverteringsverdier på.
Merk: Oppsett for konverteringsverdier som er konfigurert via Google Analytics 4, kan eksporteres via Admin API. Vi har også planer om å innføre en funksjon som gjør det mulig å bruke SKAdNetwork-oppsettet ditt til å forbedre optimaliseringen av appkampanjer med mål-CPA- og mål-ROAS-budgivning. Dette er foreløpig tilgjengelig i en begrenset betaversjon.

Finn ut hvordan du konfigurerer et SKAdNetwork-oppsett for konverteringsverdi.

4. Velg mellom ulike iOS-målingsmetoder

Konverteringsmodelleringen og SKAdNetwork spiller begge en viktig rolle i målingen av appkampanjer. Vi anbefaler at du vurderer følgende når du skal finne ut hvilken målingsmetode som passer bedriften best:

Hvis du kjører appinstallasjonskampanjer bare på Google:

Vi anbefaler at du evaluerer rapporteringen av modellerte konverteringer for å få et godt bilde av kampanjeresultatene. Basert på de unike egenskapene ved og forskjellene mellom de to metodene kan du også velge å bruke SKAdNetwork som et referansepunkt for kampanjeresultatene.

Merk: Hvis du velger å bruke SKAdNetwork-rapporteringen om appkampanjene dine som et referansepunkt, må du huske at disse målingsmetodene er veldig forskjellige og kanskje ikke har helt overensstemmende data. Du kan se SKAdNetwork-rapportering via Google Ads, Google Analytics 4 eller den aktuelle appattribusjonspartneren din for appattribusjon.

Hvis du kjører appinstallasjonskampanjer i flere nettverk:

For å få en mer presis evaluering av resultatene fra flere nettverk anbefaler vi at du bruker SKAdNetwork-rapporter med rådata fra flere kanaler via Google Analytics 4 eller en Google-godkjent appattribusjonspartner.

Merk: I dag kan ikke all beholdning for appkampanjer spores via SKAdNetwork, men det jobbes med forbedringer. Du kan også velge å se på rapporteringen av modellerte konverteringer som et ekstra referansepunkt som gjør at du får en bedre forståelse av Google-resultatene dine og kan optimalisere dem.

5. Følg anbefalte fremgangsmåter for måling og optimalisering av iOS-appkampanjer

For bedre appmåling:

• Vurder om det er fornuftig å konfigurere appen i SKAdNetwork-rammeverket.
    • For å måle installeringer må du integrere appen med SKAdNetwork for installeringer. Med løsningen vår for Google Analytics 4 kan du integrere og registrere appen din for SKAdNetwork-attribusjon, slik at du kan måle konverteringer av typen «første gang appen åpnes». Du kan også konfigurere måling av installeringer via SKAdNetwork med en annen målings-SDK, for eksempel en appattribusjonspartner, eller manuelt.
    • Konfigurer et oppsett for konverteringsverdier for å måle hendelser etter installering. Du kan gjøre dette via Google Analytics 4, en Google-godkjent appattribusjonspartner eller Google Ads API direkte. Når du konfigurerer oppsettet, må du sørge for at det tar med hendelser det kan bys på, som du har tenkt å optimalisere for i appkampanjene dine.
  • Slå sammen iOS-appinstallasjonskampanjer hvis du kjører åtte eller færre kampanjer. På denne måten er du sikret optimale resultater og at kampanjerapportering i SKAdNetwork blir presis, fordi for mange kampanjer kan føre til upresis måling i SKAdNetwork.

For bedre kampanjeoptimalisering og -resultater:

• Gå gjennom dokumentasjonen fra Apple, og vurder om ATT-varselet er veien å gå i appen din. Du kan også velge å lage og vise et skjermbilde med forklarende informasjon før du ber om samtykke via ATT-varselet om samtykke. I dette skjermbildet kan du fortelle brukerne om hvordan informasjonen brukes til annonseringsformål i appen. Når brukere gir samtykke via varselet, får du flere observerte konverteringer, noe som i sin tur fører til mer presis konverteringsmodellering og bedre kampanjeoptimalisering. Finn ut hvordan du kan lage og vise slike skjermbilder ved hjelp av Google Analytics for Firebase SDK.
  • Hvis appen har veldig mange pålogginger fra brukere eller samler inn e-postadresser etter at samtykke er gitt, kan du aktivere Googles konverteringsmåling på enheter via Google Analytics for Firebase SDK. Med denne funksjonen blir konverteringsmodelleringen og rapporteringen av appinstallasjoner og handlinger i appen i iOS-appkampanjer mer presis, og samtidig holdes brukerdataene private.
  • Bruk målkostnad per installasjon (mål-CPI) og målkostnad per handling (mål-CPA) i stedet for mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS) for å sikre best mulig resultater med budgivningen. For at resultatene skal bli stabile, bør budgivningen være basert på mål-CPI eller mål-CPA, da det gir færre svingninger enn om du bruker mål-ROAS.
  • Følg nøye med på resultatene du oppnår med alle iOS-appkampanjene. Hvis du kjører iOS-appkampanjer for installasjoner i tiden før iOS 14-endringene trer i kraft, kan du oppleve fall eller svingninger i resultatene som følge av endringene. I appkampanjer for engasjement kan rekkevidden bli betydelig redusert. Gjør nødvendige justeringer i budsjettene og budgivningen for å få maksimalt utbytte av appkampanjene.

6. Følg de anbefalte fremgangsmåtene for generelle appkampanjer

Merk: Vi kommer til å oppdatere denne artikkelen slik at du alltid kan få med deg de nyeste anbefalte fremgangsmåtene for iOS. Du kan også finne ut mer om dette i de vanlige spørsmålene om endringer på iOS 14. Denne artikkelen ble sist oppdatert 28. november 2023.