Parhaiden käytäntöjen opas: iOS-sovelluskampanjoiden tulosten ja mittauksen parantaminen

Tämä kuva havainnollistaa iOS-sovelluskampanjoiden tulosten ja mittauksen parantamista.

Yksityisyyttä koskevat odotukset kasvavat jatkuvasti, ja uudet käytännöt muuttavat sitä, miten kuluttajadataa kerätään ja käytetään mainontaan. Voidaksesi sopeutua uusiin alustastandardeihin sinun on tärkeää ymmärtää, mitä mittausratkaisuja on saatavilla.

Tässä oppaassa kerrotaan kattavasti, mitkä ovat tärkeimmät uudet iOS-mittausmenetelmät, miten valitset niiden välillä ja mitä parhaita käytäntöjä sinun kannattaa noudattaa, jotta voit mitata iOS-sovelluskampanjoiden tuloksia tarkasti ja optimoida ne tehokkaasti.

1. Tärkeimmät iOS-mittausmenetelmät

Toimialan siirtyessä pois yksilöllisten tunnisteiden käytöstä iOS-asennuskampanjoille on julkaistu useita mittaustapoja.

• Googlen konversiomallinnus: Google Adsin käyttöliittymässä raportoidut mallinnetut konversiot perustuvat Googlen tekoälyyn. Niiden avulla voit arvioida kampanjoiden tuloksia silloin, kun tiettyä osaa konversioista ei voida yhdistää suoraan mainosinteraktioihin. Näin saat mainostuloksista kattavamman ja tarkemman kuvan. Lue lisää mallinnetuista online-konversioista.
  • Applen SKAdNetwork: SKAdNetwork auttaa sovellusten mainostajia mittaamaan mainostoimintaa (esimerkiksi impressioita, klikkauksia ja sovellusasennuksia) koostetasolla. SKAdNetworkista on tullut sovellusten mainostajille yhä tärkeämpi työkalu iOS-kampanjoiden tulosten arvioinnissa. Lisäksi SKAdNetworkin tulevan 4.0-version päivitykset voivat parantaa Sovelluskampanjoiden tulosraportointia entisestään erityisesti Safari-selainten osalta, joissa ne kattavat verkosta sovellukseen ohjaavan Hakuinventaarin attribuution. Toinen tärkeä päivitys on sovelluksensisäisten tapahtumien konversioikkunan piteneminen 35 päivään, mikä voi auttaa arvioimaan paremmin sovelluskäyttäjän pidemmän aikavälin arvoa.

2. Konversiomallinnuksen ja SKAdNetwork-raportoinnin erot

Googlen konversiomallinnuksen ja SKAdNetworkin logiikassa ja asetuksissa on perustavanlaatuisia eroja, jotka voivat johtaa myös raportointieroihin.

Jotta mallinnettujen konversioiden raportoinnin laatua ja johdonmukaisuutta Google Adsin käyttöliittymässä voidaan parantaa, SKAdNetwork-datan integrointeja syvennetään. On kuitenkin normaalia ja odotettua, että menetelmien tuottaman datan välillä on jonkin verran eroja.

Tärkeimmät konversiomallinnuksen ja SKAdNetworkin väliset erot ovat seuraavat:

• Verkosta sovellukseen ‑mittaus: Tähän asti SKAdNetworkista on puuttunut attribuutiotuki verkosta sovellukseen johtaneille käyttäjäpoluille. Tilanne paranee Safari-selainten osalta 4.0-version päivitysten myötä, mutta aukon paikkaaminen vaatii vielä joitakin muutoksia ja aikaa.
  • Konversioikkunat: SKAdNetwork käyttää tällä hetkellä erilaisia valmiiksi määritettyjä konversioikkunoita ja muuta teknologiakohtaista logiikkaa, kuten yksityisyyttä suojaavia viiveitä. Esimerkiksi sovellusasennusten oletusarvoinen klikkauskonversioikkuna on 30 päivää ja asennuksen jälkeisten tapahtumien ikkunaan liittyy erilaisia ajastimia ja yksityisyyskynnyksiä. Googlen konversiomallinnusteknologia puolestaan mahdollistaa konversioikkuna-asetusten määrittämisen sekä asennuksille että asennuksen jälkeisille tapahtumille, mikä lisää joustavuutta, hallittavuutta ja konversioista saatavia tietoja. Google Adsin konversioikkunoiden pituus saattaa aiheuttaa jonkin verran raportointieroja.
  • Uudelleenlatauksen määritelmä: SKAdNetwork käyttää uudelleenlatauksesta tiettyä määritelmää, jota ei voi muuttaa, kun taas Google ja useimmat App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanit tarjoavat muutamia vaihtoehtoja siihen, milloin kyseessä on uudelleenlataus ja milloin uusi asennus. Nämä vaihtoehdot voivat aiheuttaa myös raportointieroja.
  • Vanhemmat iOS- ja sovellusversiot: Vaikka useimmat käyttäjät ovat siirtyneet iOS:n ja eri sovellusten uudempiin versioihin, osa ei ole tehnyt niin, mikä voi aiheuttaa myös sen, että SKAdNetwork ei ole käytettävissä tai siitä puuttuvat uusimmat ominaisuudet.

3. Mittaaminen SKAdNetworkin avulla

Monet sovellusmainostajat ovat alkaneet käyttää SKAdNetworkia sekä asennusten että sovelluksensisäisten tapahtumien mittaamiseen.

Asennusten mittaaminen

Jos mittaat asennuksia SKAdNetworkin avulla, pääset katsomaan raportointidataa näin:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Raportit-kuvaketta .
  5. Klikkaa Muu.
  6. Klikkaa SKAN-konversiot.

Sovelluksensisäisten tapahtumien mittaaminen

Luomalla SKAdNetwork-konversioarvomallin voit mitata sovelluksensisäisten tapahtumien tuloksia ja optimoida kampanjat tehokkaammin asennuksen jälkeisille tapahtumille tai mainostuottotavoitteelle. Mallin avulla voit määritellä, mitkä sovelluksensisäiset tapahtumat ovat yrityksellesi tärkeitä.

Kun otat käyttöön konversioarvomallia, pidä mielessä seuraavat asiat:

1. Lue Applen dokumentaatiosta, miten SKAdNetwork-arvot määritetään.
  2. Mieti ensin sovelluksensisäisten tapahtumien järjestystä ja sitä, mitkä arvot ovat yrityksellesi tärkeimpiä. Jos et ole varma, mistä aloittaa, ota lähtökohdaksi sovelluksensisäinen suppilo, johon kuuluu sekä vähemmän että enemmän aikaa vieviä, yrityksesi kannalta tärkeitä tapahtumia.
  3. Varmista, että konversioarvomalli sisältää sovelluksensisäiset tapahtumat, joille aiot optimoida Sovelluskampanjasi, ja että nämä tapahtumat on valittu hintatarjousten tekemisessä käytettäviksi konversiotapahtumiksi Google Adsin konversioasetuksissa.
  4. Jos sovelluksensisäisistä ostoksista saatavat tulot ovat yrityksellesi tärkeitä, ilmoita joidenkin konversioarvojen avulla näiden tulojen ryhmiä, jotka saattavat olla relevantteja.
  5. Luo konversioarvomalli joko Google Analytics 4:ssä, Googlen hyväksymän App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanin kautta tai suoraan Google Ads APIssa. Konversioarvomalli kannattaa luoda yhteen paikkaan.
Huom. Konversioarvomallit, jotka on luotu Google Analytics 4:ssä, voidaan eksportoida Admin APIn avulla. Tulevaisuudessa voit käyttää SKAdNetwork-mallia myös CPA- ja ROAS-tavoitetta käyttävien Sovelluskampanjoiden optimoinnin parantamiseen. Tämä on tällä hetkellä saatavilla rajoitettuna betaohjelmana.

Katso ohjeet SKAdNetwork-konversioarvomallin luomiseen.

4. iOS-mittausmenetelmän valitseminen

Sekä konversiomallinnuksella että SKAdNetworkilla on tärkeä rooli Sovelluskampanjoiden mittaamisessa. Suosittelemme valitsemaan yritykselle parhaiten sopivan mittausmenetelmän seuraavasti.

Jos julkaiset Asennuskampanjoita vain Googlessa

Kampanjoiden tuloksia kannattaa arvioida mallinnettujen konversioiden raportoinnin avulla. Koska menetelmien ominaisuudet eroavat toisistaan, voit käyttää lisäksi SKAdNetworkia vertailukohtana.

Huom. Jos päätät käyttää SKAdNetwork-raportointia Sovelluskampanjoiden vertailukohtana, muistathan, että mittausmenetelmillä on erilaiset ominaisuudet eivätkä ne välttämättä vastaa täysin toisiaan. Näet SKAdNetwork-raportoinnin joko Google Adsin, Google Analytics 4:n tai AAP-kumppanisi kautta.

Jos julkaiset Asennuskampanjoita useissa verkostoissa

Jos haluat arvioida eri verkostojen tuloksia tarkasti, suosittelemme käyttämään käsittelemättömiä eri kanavat kattavia SKAdNetwork-raportteja Google Analytics 4:n tai Googlen hyväksymän AAP-kumppanin kautta.

Huom. Kaikkea Sovelluskampanjoiden inventaaria ei voi tällä hetkellä seurata SKAdNetworkin avulla. Tilanne on kuitenkin parantumassa. Voit myös halutessasi käyttää mallinnettujen konversioiden raportointia vertailukohtana, jotta saat paremman kuvan Google-kampanjoidesi tuloksista ja voit tarvittaessa tehdä optimointeja.

5. Parhaat käytännöt iOS-sovelluskampanjoille

Sovelluskampanjoiden mittaamisen parantaminen:

• Arvioi, kannattaako sovellus lisätä SKAdNetwork-kehykseen.
    • Jos haluat mitata asennuksia, integroi sovelluksesi SKAdNetworkiin asennuksia varten. Google Analytics 4 ‑ratkaisu auttaa integroimaan ja rekisteröimään sovelluksen SKAdNetwork-attribuutiota varten, jotta voit mitata ensimmäinen avaus ‑konversioita. Voit määrittää SKAdNetworkin asennusmittauksen myös toisen mittaus-SDK:n, kuten AAP-kumppanin avulla, tai manuaalisesti.
    • Jos haluat mitata asennuksen jälkeisiä tapahtumia, luo konversioarvomalli. Se onnistuu Google Analytics 4:ssä, Googlen hyväksymän AAP-kumppanin kautta tai suoraan Google Ads APIssa. Varmista mallia luodessasi, että se sisältää hintatarjousten tekemisessä käytettävät tapahtumat, joille aiot optimoida Sovelluskampanjasi.
  • Yhdistä iOS-asennuskampanjasi niin, että käynnissä on enintään kahdeksan kampanjaa. Näin saat optimaalisia tuloksia ja tarkkoja SKAdNetwork-kampanjaraportteja, sillä useampi kampanja voi haitata mittausta SKAdNetworkissa.

Kampanjoiden optimoinnin ja tulosten parantaminen:

• Tutustu Applen dokumentaatioon ja arvioi, tarvitaanko sovellukseesi ATT-kehote. Voit myös halutessasi luoda pohjustusviestin, joka näkyy ennen käyttäjältä suostumusta pyytävää ATT-kehotetta. Pohjustusviestissä voit antaa käyttäjille lisätietoja siitä, miten sovelluksesi käyttää tietoja mainontatarkoituksiin. Kehotteen hyväksyvät käyttäjät kasvattavat havaittujen konversioiden määrää, mikä parantaa konversiomallinnusta ja kampanjoiden optimointia. Lue lisää pohjustusviestin luomisesta ja kohdistamisesta Google Analytics for Firebase SDK:n avulla.
  • Jos merkittävä osa käyttäjistä kirjautuu sovellukseesi tai sovellus kerää suostumuksen antaneiden sähköpostiosoitteet, aktivoi Googlen laitepohjainen konversiomittaus Google Analytics for Firebase SDK:n kautta. Ominaisuus parantaa konversiomallinnuksen ja raportoinnin tarkkuutta iOS-sovelluskampanjoista peräisin olevien asennusten ja sovelluksensisäisten tapahtumien osalta ja pitää samalla käyttäjädatan yksityisenä.
  • Varmista parhaat tulokset käyttämällä tavoitellun mainostuoton (ROAS-tavoitteen) hintatarjousten sijasta asennuskohtaisen tavoitehinnan (CPI-tavoitteen) ja toimintakohtaisen hintatavoitteen (CPA-tavoitteen) hintatarjouksia. CPI- ja CPA-tavoitteen hintatarjoukset tuottavat tasaisempia tuloksia, sillä niissä ei esiinny niin paljon vaihtelua kuin ROAS-tavoitteen hintatarjouksissa.
  • Seuraa tarkasti kaikkien iOS-sovelluskampanjoidesi tuloksia. Jos olet julkaissut iOS-asennuskampanjoita ennen iOS 14:n mukanaan tuomia muutoksia, kampanjoiden tuloksissa voi esiintyä vaihtelua tai notkahduksia näiden muutosten takia. Esimerkiksi Aktivointikampanjoiden tavoittavuus laskee merkittävästi. Muokkaa tarvittaessa budjetteja ja hintatarjouksia, jotta saat Sovelluskampanjoistasi parhaan mahdollisen hyödyn.

6. Parhaat käytännöt kaikille Sovelluskampanjoille

Huom. Tätä artikkelia päivitetään, jotta pysyt ajan tasalla uusimmista iOS:ää koskevista parhaista käytännöistä. Voit myös tutustua iOS 14:ää koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Tämä artikkeli on päivitetty viimeksi 28.11.2023.