Om mål för videokampanjer

Videokampanjer för övervägande av produkt och varumärke visar nu annonser i både YouTubes videonätverk och söknätverk, vilket hjälper dig att utöka din räckvidd och få potentiella kunder.

När du skapar en videokampanj i Google Ads börjar du med att välja ett kampanjmål. Kampanjmålet är det viktigaste du vill få ut av kampanjen, till exempel försäljning eller webbplatstrafik.

I denna artikel beskriver vi mål för videokampanjer och hur de avgör vilka kampanjundertyper, annonsformat, annonsnätverk och budstrategier du kan använda när du skapar kampanjen.

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Mål för videokampanjer

När du skapar din kampanj kan du välja ett av följande mål:

Illustration av målen för videokampanjer i Google Ads.

Om du inte har ett tydligt mål kan du också välja Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål. Läs mer om kampanjmål.

Undertyper av videokampanjer

När du har valt ett mål kan du välja en kampanjundertyp. Kampanjundertypen anger hur du vill nå människor, var kampanjen ska köras och vilka annonsformat som kan användas i kampanjen.

Försäljning/potentiella kunder/webbplatstrafik

• Få fler konverteringar: Få fler interaktioner och relevanta konverteringar på din webbplats. Kallas även videoåtgärdskampanjer.

Övervägande av produkt och varumärke

• Få visningar: Exponera användarna för ditt varumärke med hjälp av annonser som är utformade för att uppmuntra till interaktion och engagemang.
  • Annonssekvens: Förmedla historien om din produkt eller ditt varumärke genom att visa annonser i en viss sekvens för enskilda tittare.

Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Tillgängliga annonsnätverk och annonsformat för videokampanjer

Kampanjmålet och kampanjundertypen du väljer avgör i vilka annonsnätverk dina annonser kan visas och vilka annonsformat du kan använda i kampanjen.

Annonsnätverk

Annonsnätverk är platser där dina annonser kan visas. Videoannonser kan visas på följande platser:

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon Google TV icon
YouTube videopartner i
Display-nätverket
Google TV

Annonsformat

Annonsformaten avgör hur annonserna ser ut och fungerar. Läs mer om videoannonsformat.

Skippable in-stream icon Non-skippable in-stream icon Bumper icon Video discovery icon Outstream icon
Överhoppningsbar in stream Inte överhoppningsbar in stream Bumper Videoflödesannons Outstream

Jämföra mål

Utöka ett avsnitt nedan för att se vilka kampanjundertyper, annonsnätverk, annonsformat och budstrategier som är tillgängliga för respektive mål.

Försäljning/potentiella kunder/webbplatstrafik

Få fler konverteringar

Nätverk

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon

(Alla nätverk väljs automatiskt.)

Annonsformat Skippable in-stream icon
Budstrategier

Ange bud för kostnad per konvertering (Mål-CPA)

Ange automatiska bud för att få så många konverteringar som möjligt i din kampanj med din budget (Maximera konverteringar)

Övervägande av produkt och varumärke

Få visningar (tidigare Påverka beslutsprocessen)

Nätverk

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon

(YouTube och YouTube-videopartner väljs automatiskt.)

Annonsformat Skippable in-stream icon Video discovery icon
Budstrategier Ange bud för videovisningar och interaktioner med videon (Högsta CPV)

Annonssekvens

Nätverk

YouTube Videos icon

(YouTube väljs automatiskt.)

Annonsformat Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconVideo discovery icon
Budstrategier

Ange bud för kostnad per tusen exponeringar (Mål-CPM)

Ange bud för videovisningar och interaktioner med videon (Högsta CPV)

Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Videoräckviddskampanjer

Nätverk

YouTube Videos iconGoogle TV icon

(YouTube och Google TV väljs automatiskt.)

YouTube Videos icon

(YouTube väljs automatiskt.)

Annonsformat Effektiv räckvidd

Skippable in-stream iconBumper icon
Inte överhoppningsbar in stream

Non-skippable in-stream icon

Målfrekvens

Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconBumper icon

Budstrategier Ange bud för kostnad per tusen exponeringar (Mål-CPM)

Annonssekvens

Nätverk

YouTube Videos icon

(YouTube väljs automatiskt.)

Annonsformat Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconVideo discovery icon
Budstrategier

Ange bud för kostnad per tusen exponeringar (Mål-CPM)

Ange bud för videovisningar och interaktioner med videon (Högsta CPV)