Om mål for videokampanjer

Med videokampanjer for produkt- og merkevarevurdering kan du nå vise annonser i både YouTube-videonettverk og YouTube-søkenettverk, slik at du kan oppnå større rekkevidde og nå ut til potensielle kunder.

Når du skal opprette en videokampanje i Google Ads, må du først velge deg et kampanjemål. Med et kampanjemål menes det overordnede forretningsmålet i kampanjen, for eksempel økte salgstall eller trafikk til nettstedet.

I denne artikkelen finner du informasjon om mål du kan bruke i videokampanjer, og hvordan de legger føringer for kampanjens undertyper, annonseformater og annonsenettverk samt budstrategiene du kan velge mellom når du oppretter kampanjen.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Mål for videokampanjer

Når du skal opprette en kampanje, kan du velge blant disse målene:

En illustrasjon av mål for videokampanjer i Google Ads.

Hvis du ikke har satt deg noe spesifikt mål, kan du også velge «Opprett en kampanje uten noe spesielt mål». Finn ut mer om kampanjemål

Undertyper av videokampanjer

Når du har satt deg et mål, kan du velge kampanjes undertype. Med den spesifiserer du hvordan du skal nå ut til folk på de stedene der du kjører kampanjen, og hvilke annonseformater som kan brukes.

Salg / potensielle salg / trafikk til nettstedet

• Generer konverteringer: Få flere interaksjoner og relevante konverteringer på nettstedet ditt. Dette kalles også for videohandlingskampanjer.

Produkt- og merkevarevurdering

• Generer avspillinger: Skap interesse for merkevaren din med annonser utformet spesifikt for at du skal få flere interaksjoner og mer engasjement fra brukere.
  • Annonsesekvens: Fortell historien til produktet ditt eller merkevaren din ved å vise enkeltseere annonser i en bestemt rekkefølge.

Merkevarebevissthet og rekkevidde

Annonsenettverk og -formater du kan bruke i videokampanjer

Det er kampanjemålet og kampanjens undertype – som du selv velger – som avgjør hvilke annonsenettverk annonsene dine kan vises i, og hvilke annonseformater du kan bruke.

Annonsenettverk

Annonsenettverk er steder der annonser kan vises. Videoannonser kan vises

• på YouTube
  • i apper og på nettsteder i Displaynettverket (også kalt Google-videopartnere)
  • på Google TV
YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon Google TV icon
YouTube Videopartnere i
Displaynettverket
Google TV

Annonseformater

Det er annonseformatene som avgjør hvordan annonsene blir seende ut, og hvilken atferd de har når brukere blir vist eller har interaksjoner med dem. Finn ut mer om videoannonseformater.

Skippable in-stream icon Non-skippable in-stream icon Bumper icon Video discovery icon Outstream icon
In-stream-annonse som kan hoppes over In-stream-annonse som ikke kan hoppes over Bumperannonse Feedintegrert videoannonse Out-stream-annonse

Sammenlign mål

Vis en del nedenfor for å se de ulike kampanjeundertypene, annonsenettverkene og -formatene samt budstrategiene du kan bruke med de enkelte målene.

Salg / potensielle salg / trafikk til nettstedet

Generer konverteringer

Nettverk

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon

(Alle nettverk velges automatisk.)

Annonseformater Skippable in-stream icon
Budstrategier

Legg inn bud på kostnad per konvertering (mål-CPA).

Få lagt inn bud automatisk, så du kan oppnå flest mulig konverteringer i kampanjen din samtidig som du bruker opp hele budsjettet (maksimer antall konverteringer).

Produkt- og merkevarevurdering

Få flere avspillinger (tidligere kalt «Påvirk vurderingen»)

Nettverk

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon

(YouTube og YouTube-videopartnere velges automatisk.)

Annonseformater Skippable in-stream icon Video discovery icon
Budstrategier Legg inn bud på videoavspillinger eller interaksjoner med videoen din (høyeste CPV-bud).

Annonsesekvens

Nettverk

YouTube Videos icon

(YouTube er automatisk valgt.)

Annonseformater Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconVideo discovery icon
Budstrategier

Legg inn bud på kostnad per tusen visninger (mål-CPM).

Legg inn bud på videoavspillinger eller interaksjoner med videoen din (høyeste CPV-bud).

Merkevarebevissthet og rekkevidde

Videokampanjer for rekkevidde

Nettverk

YouTube Videos iconGoogle TV icon

(YouTube og Google TV er automatisk valgt.)

YouTube Videos icon

(YouTube er automatisk valgt.)

Annonseformater «Effektiv rekkevidde»

Skippable in-stream iconBumper icon
«In-stream-annonse som ikke kan hoppes over»

Non-skippable in-stream icon

«Målfrekvens»

Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconBumper icon

Budstrategier Legg inn bud på kostnad per tusen visninger (mål-CPM).

Annonsesekvens

Nettverk

YouTube Videos icon

(YouTube er automatisk valgt.)

Annonseformater Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconVideo discovery icon
Budstrategier

Legg inn bud på kostnad per tusen visninger (mål-CPM).

Legg inn bud på videoavspillinger eller interaksjoner med videoen din (høyeste CPV-bud).

Linker til beslektet innhold