Over videocampagnedoelen

Videocampagnes voor product- en merkoverweging tonen nu advertenties in zowel YouTube-video- als YouTube-zoeknetwerken, zodat u uw bereik kunt vergroten en potentiële klanten kunt aantrekken.

Als u een videocampagne maakt in Google Ads, kiest u eerst een campagnedoel. Een campagnedoel is het belangrijkste dat u voor uw bedrijf wilt bereiken met uw campagne, bijvoorbeeld verkoop of websiteverkeer.

In dit artikel vindt u meer informatie over videocampagnedoelen en hoe op basis hiervan wordt bepaald welke subtypen voor campagnes, advertentie-indelingen, advertentienetwerken en biedstrategieën u kunt gebruiken wanneer u de campagne maakt.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Videocampagnedoelen

U kunt tijdens het instellen van uw campagne een van deze doelen selecteren:

Een illustratie van videocampagnedoelen in Google Ads.

Als u geen doel in gedachten heeft, kunt u ook 'Een campagne maken zonder een doel te selecteren' kiezen. Lees meer informatie over campagnedoelen.

Subtypen voor videocampagnes

Nadat u een doel heeft gekozen, kunt u een subtype voor de campagne kiezen. Het subtype van de campagne geeft aan hoe u mensen wilt bereiken, waar u de campagne laat lopen en welke advertentie-indelingen in de campagne kunnen worden gebruikt.

Verkoop/leads/websiteverkeer

• Conversies stimuleren: Stimuleer interacties en relevante conversies op uw website. Dit kunt u doen met video-actiecampagnes.

Product- en merkoverweging

• Weergaven krijgen: Verbind gebruikers met uw merk door middel van advertenties die zijn ontworpen om interacties en engagements te stimuleren.
  • Advertentiereeks: Vertel het verhaal van uw product of merk door advertenties in een bepaalde volgorde te laten zien aan afzonderlijke kijkers.

Merkbekendheid en bereik

Beschikbare advertentienetwerken en advertentie-indelingen voor videocampagnes

Het campagnedoel en het subtype van uw campagne bepalen in welke advertentienetwerken uw advertenties kunnen worden getoond en de advertentie-indelingen die u in de campagne kunt gebruiken.

Advertentienetwerken

Advertentienetwerken zijn plaatsen waar uw advertenties kunnen worden weergegeven. Videoadvertenties kunnen op de volgende plaatsen worden weergegeven:

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon Google TV icon
YouTube Videopartners in het Display Netwerk Google TV

Advertentie-indelingen

Advertentie-indelingen bepalen hoe uw advertenties eruitzien en hoe ze zich gedragen voor de mensen die ze zien. Meer informatie over videoadvertentie-indelingen

Skippable in-stream icon Non-skippable in-stream icon Bumper icon Video discovery icon Outstream icon
In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen In-stream die niet kan worden overgeslagen Bumper In-feed video Outstream

Doelen vergelijken

Vouw hieronder een gedeelte uit om de subtypen voor campagnes, advertentienetwerken, advertentie-indelingen en biedstrategieën voor elk doel te zien.

Verkoop/leads/websiteverkeer

Conversies genereren

Netwerken

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon

(Alle netwerken worden automatisch geselecteerd.)

Advertentie-indelingen Skippable in-stream icon
Biedstrategieën

Biedingen instellen op basis van kosten per conversie (Doel-CPA)

Biedingen automatisch instellen om zo veel mogelijk conversies te realiseren met uw campagne (Aantal conversies maximaliseren)

Product- en merkoverweging

Weergaven krijgen (voorheen Productoverweging beïnvloeden)

Netwerken

YouTube Videos icon Video partners on Display Network icon

(YouTube en YouTube-videopartners zijn automatisch geselecteerd.)

Advertentie-indelingen Skippable in-stream icon Video discovery icon
Biedstrategieën Biedingen instellen voor videoweergaven of interacties met uw video (Maximum CPV)

Advertentiereeks

Networks

YouTube Videos icon

(YouTube is automatisch geselecteerd.)

Advertentie-indelingen Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconVideo discovery icon
Biedstrategieën

Biedingen instellen op basis van kosten per duizend vertoningen (Doel-CPM)

Biedingen instellen voor videoweergaven of interacties met uw video (Maximum CPV)

Merkbekendheid en bereik

Videobereikcampagnes

Networks

YouTube Videos iconGoogle TV icon

(YouTube en Google TV zijn automatisch geselecteerd.)

YouTube Videos icon

(YouTube is automatisch geselecteerd.)

Advertentie-indelingen Efficiënt bereik

Skippable in-stream iconBumper icon
In-stream die niet kan worden overgeslagen

Non-skippable in-stream icon

Targetingfrequentie

Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconBumper icon

Biedstrategieën Biedingen instellen op basis van kosten per duizend vertoningen (Doel-CPM)

Advertentiereeks

Networks

YouTube Videos icon

(YouTube is automatisch geselecteerd.)

Advertentie-indelingen Skippable in-stream iconNon-skippable in-stream iconVideo discovery icon
Biedstrategieën

Biedingen instellen op basis van kosten per duizend vertoningen (Doel-CPM)

Biedingen instellen voor videoweergaven of interacties met uw video (Maximum CPV)