Skapa en videoåtgärdskampanj

Skapa en videoåtgärdskampanj för att få fler konverteringar samtidigt som du optimerar för lägsta CPA. Videoåtgärdskampanjer genererar flera annonskombinationer som visas för rätt personer i de mest relevanta annonsformaten. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en videoåtgärdskampanj.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Innan du börjar

Konverteringsspårning

Ställ in konverteringsspårning på din webbplats och se till att Google-taggen fungerar som den ska. Optimera för enkla konverteringshändelser (som Lägga i kundvagn eller Webbplatsbesök) och välj ett alternativ för konverteringsräkning som är relevant för din kampanj. Om du mäter butiksbesök kan du ta med detta som en konverteringshändelse för att optimera videokampanjer för flerkanaliga mål. Detta ger värdefulla signaler till våra system så att du kan uppnå önskade resultat snabbare.

Budgetkrav

Budgetinställningarna påverkar hur snabbt vi kan optimera din kampanj för konverteringar. För kampanjer som använder budgivning med mål-CPA rekommenderar vi att du anger en budget som är minst 15 gånger din mål-CPA. Använd tabellen nedan för att ta reda på hur lång tid det tar att optimera din kampanj beroende på den aktuella budgeten.

Budgetinställning Optimeringstid
Högre än 15 gånger din mål-CPA 7 till 8 dagar
10 till 15 gånger din mål-CPA 2 veckor
5 till 10 gånger din mål-CPA 3 veckor

För kampanjer som använder budstrategin Maximera konverteringar bör den dagliga budgeten vara minst tio gånger din förväntade video-CPA.

Överväganden

Om du vill få bästa möjliga resultat för din kampanj måste du tänka på sådant som budstrategi, målgrupper och annonsmaterial. Du kan läsa mer om dessa tips i vår guide med rekommendationer.

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Skapa en videoåtgärdskampanj

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Steg 1 av 2

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj något av målen Försäljning, Potentiella kunder och Trafik till webbplatsen.
  5. Välj kampanjtypen Video.
    • Få fler konverteringar väljs automatiskt som kampanjundertyp.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange ett namn på kampanjen.
  8. I avsnittet Budstrategi anger du budstrategin Mål-CPA, Maximera konverteringar, Maximera konverteringsvärde eller Mål-ROAS. Om du väljer Mål-CPA ska du ange det målbelopp du är villig att betala för en konvertering.
  9. Ange budgettyp, budgetsumma och kampanjens start- och slutdatum i avsnittet Budget och datum.
    • Välj Dagligen som budgettyp (det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag) eller Totalsumma för kampanj (den totala budget du vill spendera under hela kampanjen) och ange beloppet du vill spendera.
    • Ange ett slutdatum bara om du kör en kortsiktig kampanj eller använder en total kampanjbudget i stället för en daglig budget.
  10. Välj de språk och platser som du vill inrikta kampanjen på.
  11. Välj Inställningar för innehållsuteslutning för att ange var annonser i kampanjen kan visas.
  12. (Valfritt) Lägg till webbplatslänktillgångar.
  13. (Valfritt) Du kan lägga till ett produktflöde i kampanjen genom att utöka rutan Produktflöde och markera kryssrutan.
  14. (Valfritt) Klicka på Ytterligare inställningar för att inrikta dig på särskilda enheter, ange ett frekvenstak och välja ett schema för annonsen.
  15. Ge annonsgruppen ett namn.
  16. Välj den demografi och de målgruppstyper du vill nå.
    Obs! Eftersom vi vill hjälpa dig att hitta fler konverteringsmöjligheter kan du inte längre lägga till innehållsinriktning i nya och befintliga videokonverteringskampanjer under de kommande månaderna. Från och med början av 2023 tas alla befintliga inställningar för innehållsinriktning automatiskt bort från videokampanjer som syftar till att öka antalet konverteringar. Du kan ta bort innehållsinriktning från befintliga konverteringskampanjer manuellt i annonsgruppsinställningarna. Läs om hur du optimerar din videokampanj för konverteringar.

Steg 2 av 2

1. Använd redigeraren för att skapa din annons.
    • Din YouTube-video: Sök efter en video som du har laddat upp eller klistra in webbadressen till videon från YouTube. Ange den slutliga webbadressen (målsidan som människor kommer till när de klickar på din annons) och visningsadressen (webbadressen som visas i annonsen).
    • Uppmaning: Ange en uppmaning som får användarna att klicka på annonsen (högst tio tecken).
    • Rubrik: Ange en rubrik som marknadsför din produkt eller tjänst (högst 15 tecken). Rubriker visas endast med överhoppningsbara in stream-annonser.
    • Lång rubrik: Ange en längre version av rubriken som marknadsför din produkt eller tjänst (högst 90 tecken). Långa rubriker visas bara med videoflödesannonser.
    • Beskrivning: Ange en beskrivning av produkten eller tjänsten (högst 70 tecken).
  2. (Valfritt) Klicka på Webbadressalternativ för annons (avancerat) för att lägga till en spårningsmall, ett suffix för slutlig webbadress eller anpassade parametrar till den slutliga webbadressen.
  3. Välj en bild som genereras automatiskt från videorna i din YouTube-kanal (rekommenderas) eller som du laddar upp manuellt som en kompletterande banner. Kompletterande bannerannonser visas endast på datorer.
  4. Ge annonsen ett namn.
  5. Klicka på Skapa kampanj när du är klar.

Videoannonser anpassade för stående format

Optimera dina app-, Performance Max- och videokampanjer genom att ha vertikala videor i dina annonstillgångar. Med en mobilanpassad helskärmsupplevelse av vertikala videor kan du förbättra kampanjens engagemang med tittare som tittar på mobilvideo.

För YouTube stöds vertikala videor i alla kvalificerade kampanjer med möjliga placeringar i flödet, in stream, i YouTube Sök och på YouTube Shorts. I vissa fall kan du få 10–20 % fler konverteringar bara genom att lägga till en vertikal videotillgång i en videoåtgärdskampanj jämfört med att du bara har horisontella videor för YouTube Shorts.

Utanför YouTube visas dina annonser även hos Googles videopartners så att du når fler personer. En stor del av annonsutrymmet hos Googles videopartners är vertikalt, som spel- och videoappar, för att ytterligare utnyttja dina vertikala och kvadratiska videotillgångar.

Obs! Vertikala videor kan också visas i flödet för personer som använder datorer, eftersom de tillgångar som ger bäst resultat visas, baserat på användarbeteende och omgivning.

Läs mer om hur du skapar video i Google Ads för att börja skapa vertikala videotillgångar.