Opprett videohandlingskampanjer

Opprett videohandlingskampanjer for å generere flere konverteringer samtidig som du optimaliserer for lavest mulig CPA. Med videohandlingskampanjer får du generert en rekke annonsekombinasjoner som blir vist til de rette personene i de mest relevante annonseformatene. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere videohandlingskampanjer.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Før du begynner

konverteringssporing

Konfigurer konverteringssporing på nettstedet ditt, og påse at google-taggen fungerer som den skal. Optimaliser for enkle konverteringshendelser (f.eks. «Legg i handlekurven» eller «Besøk på nettstedet»), og velg det alternativet for telling av konverteringer som er fornuftig i kampanjen. Hvis du måler butikkbesøk, kan du ta med dette som en konverteringshendelse for å optimalisere videokampanjer for omnikanalmål. Dette fører til at systemet vårt mottar verdifulle signaler, og du kan dermed oppnå de ønskede resultatene raskere.

Budsjettkrav

Gjennom budsjettinnstillingene dine er du med på å avgjøre hvor raskt vi kan optimalisere for konverteringer i kampanjen din. I kampanjer med mål-CPA-budgivning anbefaler vi at du fastsetter et budsjett som er minst 15 ganger så høyt som den aktuelle mål-CPA-verdien. I diagrammet nedenfor kan du se hvor lang tid det tar å optimalisere kampanjer, avhengig av budsjettet som er til rådighet.

Budsjettinnstilling Optimaliseringstid
Mer enn 15 ganger mål-CPA-en 7–8 dager
10–15 ganger mål-CPA-en 2 uker
5–10 ganger mål-CPA-en 3 uker

I kampanjer med budgivning for maksimering av antall konverteringer bør dagsbudsjettet være minst ti ganger høyere enn CPA-verdien for videokampanjen.

Ta følgende med i betraktningen

Hvis du ønsker å oppnå optimale kampanjeresultater, bør du tenke nøye gjennom aspekter som målgrupper, budstrategi og markedsføringsinnhold. Du kan finne ut mer om disse tipsene i veiledningen med anbefalte fremgangsmåter.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Opprett videohandlingskampanjer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Trinn 1 av 2

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg Salg, Potensielle salg eller Nettstedtrafikk som mål.
  5. Velg Video som kampanjetype.
    • Generer konverteringer blir automatisk valgt som kampanjeundertype.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Gi kampanjen et navn.
  8. Velg Mål-CPA, Mål-ROAS, Maksimer konverteringsverdien eller Maksimer antall konverteringer som budstrategi i Budstrategi-delen. Hvis du velger Mål-CPA, må du fastsette det beløpet du maksimalt er villig til å bruke på en konvertering.
  9. Fastsett ønsket type budsjett, budsjettbeløpet og kampanjens start- og sluttdato i «Budsjett og datoer»-delen.
    • Velg Daglig (det gj.sn. beløpet du er villig til å bruke hver dag) eller Totalt for kampanjen (det totale budsjettet du er villig til å bruke i løpet av kampanjens løpetid) som budsjettype, og oppgi beløpet du er villig til å bruke.
    • Sluttdato skal utelukkende oppgis dersom du kjører en kortvarig sesongbasert kampanje, eller om du bruker et totalbudsjett, ikke et dagsbudsjett, i kampanjen.
  10. Velg språkene og stedene du vil målrette kampanjen mot.
  11. Velg innstillinger for innholdsekskludering for å angi hvor annonsene i kampanjen kan vises.
  12. (Valgfritt) Legg til elementer for nettstedslinker.
  13. (Valgfritt:) Hvis du vil legge til en produktfeed i kampanjen, må du vise «Produktfeed»-feltet og klikke i avmerkingsboksen.
  14. (Valgfritt:) Klikk på Flere innstillinger for å målrette kampanjen mot bestemte enheter, legge inn et frekvenstak og fastsette en tidsplan for annonsen.
  15. Gi annonsegruppen et navn.
  16. Velg de ulike typene målgrupper og demografiske segmenter du vil målrette annonsene mot.
    Merk: For at du skal kunne finne flere konverteringsmuligheter, kan du ikke lenger legge til innholdsmålretting i nye og eksisterende videokonverteringskampanjer de neste månedene. Fra tidlig i 2023 blir alle eksisterende innstillinger for innholdsmålretting fjernet automatisk fra videokampanjer der målet er å generere konverteringer. Du kan fjerne innholdsmålretting manuelt fra eksisterende konverteringskampanjer ved å gå til innstillingene for annonsegrupper. Finn ut hvordan du kan optimalisere videokampanjer for å oppnå konverteringer.

Trinn 2 av 2

1. Bruk redigeringsverktøyet til å opprette annonsen.
    • YouTube-videoen din: Søk etter en video du har lastet opp til YouTube, eller lim inn nettadressen for videoen på YouTube. Oppgi den endelige nettadressen (landingssiden folk kommer til når de har interaksjoner med annonsen din) og visningsadressen (nettadressen som vises i annonsen).
    • Handlingsfremmende oppfordring: Skriv inn en handlingsfremmende oppfordring der du oppmuntrer folk til å klikke på annonsen (opptil ti tegn).
    • Overskrift: Skriv inn en overskrift som markedsfører produktet eller tjenesten du tilbyr (opptil 15 tegn). Overskrifter vises bare i in-stream-annonser som kan hoppes over.
    • Lang overskrift: Skriv inn en lengre versjon av overskriften som markedsfører produktet eller tjenesten (opptil 90 tegn). Lange overskrifter vises bare i feedintegrerte videoannonser.
    • Beskrivelse: Beskriv produktet eller tjenesten (opptil 70 tegn).
  2. (Valgfritt:) Klikk på Alternativer for annonsenettadresse (avansert) for å legge til et suffiks, en sporingsmal eller egendefinerte parametere i den endelige nettadressen.
  3. Velg enten et av bildene som genereres automatisk fra videoene i YouTube-kanalen din (anbefales), eller et bilde du laster opp manuelt som tilleggsbanner. Tilleggsbannere vises bare på datamaskiner.
  4. Gi annonsen et navn.
  5. Klikk på Opprett kampanjen når du er ferdig.

Vertikalvennlige videoannonser

Optimaliser app-, Performance Max- og videokampanjene dine ved å legge inn vertikale videoer i reklameelementene som en anbefalt fremgangsmåte. Med den mobilvennlige fullskjermvisningen av vertikale videoer kan du oppnå bedre engasjement blant dem som spiller av video på mobil.

På YouTube støttes vertikale videoer i alle kampanjer som er kvalifisert for videoannonser, og annonsene kan plasseres i feeder, in-stream-innhold, YouTube-søk og YouTube Shorts. I noen tilfeller kan du få 10–20 % flere konverteringer ved å legge til et vertikalt videoelement i en videohandlingskampanje enn om du bare har horisontale videoer for YouTube Shorts.

Utenfor YouTube kjøres annonsene dine også hos Google-videopartnere, slik at du kan nå ut til flere personer. En stor del av beholdningen fra Google-videopartnere er vertikalvennlig, for eksempel spill- og videoapper, for å kunne dra mer nytte av vertikale og kvadratiske videoelementer.

Merk: Vertikale videoer kan også bli vist i feeder for datamaskinbrukere, siden elementene du oppnår de beste resultatene med, blir vist ut fra brukeratferd og -miljø.

Finn ut mer om videooppretting i Google Ads, så du kan begynne å lage vertikale videoelementer.