Een video-actiecampagne maken

Maak een video-actiecampagne om meer conversies te genereren terwijl u optimaliseert voor de laagste CPA. Video-actiecampagnes genereren meerdere advertentiecombinaties die in de relevantste advertentie-indelingen aan de juiste personen worden weergegeven. In dit artikel leest u hoe u een video-actiecampagne instelt.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordat u begint

Conversies bijhouden

Stel Conversies bijhouden in op uw website en zorg ervoor dat de Google-tag correct werkt. Optimaliseer voor lichtgewicht conversiegebeurtenissen (zoals 'Toevoegen aan winkelwagen' of 'Sitebezoek') en kies een optie voor conversies tellen die bij uw campagne past. Als u winkelbezoeken meet, kunt u deze opnemen als conversiegebeurtenis om videocampagnes te optimaliseren voor omnichannel-doelen. Hierdoor krijgen onze systemen waardevolle signalen, zodat u sneller de gewenste resultaten kunt behalen.

Budgetvereisten

Uw budgetinstellingen bepalen hoe snel we uw campagne kunnen optimaliseren voor conversies. Voor campagnes die gebruikmaken van doel-CPA-biedingen is het aan te raden om een budget in te stellen dat minimaal 15 keer hoger is dan uw doel-CPA. In het onderstaande diagram ziet u hoelang het duurt om uw campagne te optimaliseren, afhankelijk van het huidige budget.

Budgetinstelling Optimalisatietijd
Meer dan 15 keer uw doel-CPA 7 tot 8 dagen
10 tot 15 keer uw doel-CPA 2 weken
5 tot 10 keer uw doel-CPA 3 weken

Voor campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie 'Aantal conversies maximaliseren', moet het dagbudget minimaal 10 keer hoger zijn dan uw verwachte video-CPA.

Aandachtspunten

Als u optimale resultaten wilt behalen voor uw campagne, moet u nadenken over zaken als uw biedstrategie, doelgroepen en advertentiemateriaal. Meer tips hierover vindt u in onze handleiding met praktische tips.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Een video-actiecampagne maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Stap 1 van 2

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Verkoop, Leads of Websiteverkeer.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
    • Voor het campagnesubtype is Conversies genereren automatisch geselecteerd.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef een naam op voor de campagne.
  8. Stel in het gedeelte Biedstrategie uw biedstrategie in op Doel-CPA Aantal conversies maximaliseren, Max. conversiewaarde, of Doel-ROAS. Als u Doel-CPA selecteert, stelt u het doelbedrag in dat u bereid bent te betalen voor een conversie.
  9. Stel in het gedeelte Budget en datums het budgettype en -bedrag, en de start- en einddatum voor de campagne in.
    • Selecteer voor het budgettype Dagelijks (het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden) of Campagnetotaal (het totale bedrag dat u tijdens de looptijd van de campagne wilt uitgeven) en geef het bedrag op dat u wilt besteden.
    • Geef alleen een einddatum op als u een seizoensgebonden campagne voor de korte termijn laat lopen of als u voor de campagne een totaalbudget gebruikt in plaats van een dagbudget.
  10. Selecteer de talen en locaties waarop u uw campagne wilt targeten.
  11. Kies de gewenste instellingen voor contentuitzondering om te bepalen waar de advertenties van uw campagne kunnen worden weergegeven.
  12. (Optioneel) Voeg componenten voor sitelinks toe.
  13. (Optioneel) Als u een productfeed wilt toevoegen aan uw campagne, vouwt u het vak Productfeed uit en vinkt u het selectievakje aan.
  14. (Optioneel) Klik op Aanvullende instellingen om specifieke apparaten te targeten, een frequentielimiet in te stellen en een planning in te stellen voor de campagne.
  15. Geef een naam op voor de advertentiegroep.
  16. Kies de demografische groepen en typen doelgroepen die u wilt bereiken.
    Opmerking: Omdat we meer conversiemogelijkheden voor u willen vinden, kunt u in de komende maanden geen targeting op content meer toevoegen aan nieuwe en bestaande videoconversiecampagnes. Vanaf begin 2023 worden alle bestaande instellingen voor targeting op content automatisch verwijderd uit videocampagnes die conversies opleveren. Als u targeting op content handmatig wilt verwijderen uit bestaande conversiecampagnes, gaat u naar de instellingen van de advertentiegroep. Bekijk meer informatie over hoe u uw videocampagne optimaliseert voor conversies.

Stap 2 van 2

1. Gebruik de editor om uw advertentie te maken.
    • Uw YouTube-video: Zoek naar een video die u heeft geüpload of plak de video-URL van YouTube. Geef de uiteindelijke URL (de landingspagina die mensen bezoeken als er interactie met uw advertentie plaatsvindt) en de zichtbare URL op (de website-URL die in de advertentie wordt weergegeven).
    • Call-to-action: Geef een call-to-action op die mensen aanspoort om op de advertentie te klikken (maximaal 10 tekens).
    • Kop: Geef een kop op om uw product of service te promoten (maximaal 15 tekens). Koppen worden alleen getoond bij in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen.
    • Lange kop: Geef een langere versie van de kop op om uw product of service te promoten (maximaal 90 tekens). Lange koppen worden alleen getoond bij in-feed videoadvertenties.
    • Beschrijving: Geef een beschrijving op van het product of de service (maximaal 70 tekens).
  2. (Optioneel) Klik op URL-opties voor advertenties (geavanceerd) om een trackingtemplate, een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL of aangepaste parameters voor de uiteindelijke URL toe te voegen.
  3. Selecteer een afbeelding die automatisch wordt gegenereerd op basis van de video's in uw YouTube-kanaal (aanbevolen) of een afbeelding die u handmatig uploadt als begeleidende banner. Begeleidende banners worden alleen weergegeven op computers.
  4. Geef een naam op voor uw advertentie.
  5. Klik op Campagne maken als u klaar bent.

Advertenties voor verticale video's

Optimaliseer uw app-, Performance Max- en videocampagnes door best practices te gebruiken voor verticale video's in uw bestanden voor advertentiemateriaal. Met mobielvriendelijke video's op volledig scherm kunt u de betrokkenheid bij uw campagne van kijkers in mobiele video's verbeteren.

Voor YouTube worden verticale video's ondersteund in alle voor video geschikte campagnes met mogelijke plaatsingen in-feed, in-stream, op YouTube Zoeken en YouTube Shorts. In sommige gevallen kan een verticale videocomponent toevoegen aan een video-actiecampagne 10-20% meer conversies opleveren dan het gebruik van horizontale video's voor YouTube Shorts.

Buiten YouTube worden uw advertenties ook weergegeven op Google-videopartners om meer mensen te bereiken. Een groot deel van de voorraad van Google-videopartners is verticaal gericht, zoals gaming- en video-apps, om uw verticale en vierkante videocomponenten nog meer te kunnen benutten.

Opmerking: Verticale video's kunnen ook in-feed worden getoond aan mensen die desktops gebruiken omdat uw best presterende componenten worden getoond op basis van gebruikersgedrag en -omgeving.

Het is goed om eerst meer te weten over hoe u video's maakt in Google Ads als u verticale videocomponenten wilt maken.