Aktivoivan videokampanjan luominen

Luo Aktivoiva videokampanja, jos haluat saada lisää konversioita ja pitää hankintakohtaisen hinnan (CPA) mahdollisimman alhaisena. Aktivoivat videokampanjat luovat useita eri mainosyhdistelmiä, jotka näkyvät oikeille ihmisille osuvimmissa mainosmuodoissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot Aktivoivan videokampanjan.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Ennen kuin aloitat

Konversioseuranta

Ota konversioseuranta käyttöön verkkosivustollasi ja varmista, että Google-tagi toimii oikein. Keskity optimoinnissa kevyisiin konversiotapahtumiin (kuten "Ostoskoriin lisääminen" tai "Sivustokäynti") ja valitse kampanjallesi sopiva konversiolaskennan vaihtoehto. Jos mittaat toimipistekäyntejä, voit lisätä ne konversiotapahtumaksi ja optimoida Videokampanjat monikanavaisuustavoitteille. Näin järjestelmämme saavat arvokkaita signaaleja ja voit saavuttaa haluamasi tulokset nopeammin.

Budjettivaatimukset

Budjettiasetukset vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti kampanjasi voidaan optimoida konversioille. CPA-tavoitehintatarjouksia käyttävissä kampanjoissa suositeltu budjetti on vähintään 15 kertaa CPA-tavoitteen verran. Alla olevasta kaaviosta näet, miten kauan kampanjan optimointiin menee eri suuruisilla budjeteilla.

Valittu budjetti Optimointiaika
Yli 15 kertaa CPA-tavoitteen verran 7–8 päivää
10–15 kertaa CPA-tavoitteen verran 2 viikkoa
5–10 kertaa CPA-tavoitteen verran 3 viikkoa

Maksimoi konversiot ‑hintatarjouksia käyttävissä kampanjoissa päiväbudjetin tulisi olla vähintään 10 kertaa Videokampanjan odotetun CPA-hinnan verran.

Huomioitavia asioita

Jos haluat saada kampanjallasi optimaalisia tuloksia, sinun kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi hintatarjousstrategiaan, yleisöihin ja mainosaineistoihin. Voit lukea lisää näistä vinkeistä parhaiden käytäntöjen oppaastamme.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Aktivoivan videokampanjan luominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Vaihe 1/2

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse tavoitteeksi Myynti, Liidit tai Liikenne verkkosivustolle.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Video.
    • Kampanjan alatyypiksi valitaan automaattisesti Lisää konversioita.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Lisää kampanjalle nimi.
  8. Valitse hintatarjousstrategiaksi CPA-tavoite, Konversiomäärän maksimointi, Konversioarvon maksimointi tai ROAS-tavoite. Jos valitset CPA-tavoitteen, lisää tavoitesumma, jonka olet valmis maksamaan konversiosta.
  9. Valitse "Budjetti ja päivämäärät" ‑kohdasta budjettityyppi, budjetin määrä sekä kampanjan alkamis- ja päättymispäivä.
    • Valitse budjettityypiksi Päiväkohtainen (keskimääräinen summa, jonka olet valmis käyttämään joka päivä) tai Kampanja yhteensä (kokonaisbudjetti, jonka olet valmis käyttämään koko kampanjan aikana) ja lisää haluamasi summa.
    • Lisää päättymispäivä vain, jos kyseessä on lyhyt kausikampanja tai käytät päiväbudjetin sijaan kampanjan kokonaisbudjettia.
  10. Valitse ne kielet ja alueet, joihin haluat kohdistaa kampanjan.
  11. Valitse sisällön poissulkemisasetuksilla, missä kampanjasi mainokset voivat näkyä.
  12. (Valinnainen) Lisää sivustolinkkielementtejä.
  13. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kampanjaan tuotesyötteen, laajenna Tuotesyöte-ruutu ja klikkaa valintaruutua.
  14. (Valinnainen) Klikkaa Lisäasetukset, jos haluat kohdistaa kampanjan tietyille laitteille, rajoittaa näyttötiheyttä tai asettaa mainokselle aikataulun.
  15. Lisää mainosryhmälle nimi.
  16. Valitse haluamasi demografiset tiedot ja yleisötyypit sen mukaan, keitä haluat tavoittaa.
    Huom. Haluamme auttaa sinua saamaan enemmän konversioita, joten sisältökohdistuksen lisäämismahdollisuus uusiin ja aiemmin luotuihin videokonversiokampanjoihin poistuu lähikuukausina. Vuoden 2023 alkupuolelta lähtien kaikki sisältökohdistusasetukset poistuvat automaattisesti Videokampanjoista, joilla pyritään saamaan konversioita. Jos haluat poistaa sisältökohdistuksen konversiokampanjoista manuaalisesti, voit tehdä sen mainosryhmän asetuksista. Katso, miten voit optimoida Videokampanjan konversioille.

Vaihe 2/2

1. Luo mainos editorilla.
    • YouTube-videosi: Etsi lataamasi video tai liitä YouTubesta kopioimasi videon URL-osoite. Lisää lopullinen URL-osoite (laskeutumissivu, jolle katsojat siirtyvät, kun he klikkaavat mainosta) ja näkyvä URL-osoite (mainoksessasi näkyvä sivuston URL-osoite).
    • Toimintakehotus: Lisää toimintakehotus, joka saa katsojat klikkaamaan mainosta (enintään 10 merkkiä).
    • Otsikko: Lisää otsikko, joka edistää tuotteesi tai palvelusi myyntiä (enintään 15 merkkiä). Otsikot näkyvät vain ohitettavissa In-Stream-mainoksissa.
    • Pitkä otsikko: Lisää pidempi versio otsikosta, joka edistää tuotteesi tai palvelusi myyntiä (enintään 90 merkkiä). Pitkät otsikot näkyvät vain In-Feed-videomainoksissa.
    • Kuvaus: Lisää tuotteen tai palvelun kuvaus (enintään 70 merkkiä).
  2. (Valinnainen) Klikkaa Mainoksen URL-vaihtoehdot (tarkennettu), jos haluat lisätä seurantamallin, lopullisen URL-osoitteen jälkiliitteen tai omia parametreja lopulliseen URL-osoitteeseen.
  3. Valitse täydentäväksi banneriksi kuva, joka luodaan automaattisesti YouTube-kanavasi videoiden perusteella (suositeltu tapa), tai kuva, jonka lataat itse. Täydentävät bannerit näkyvät vain tietokoneilla.
  4. Lisää mainokselle nimi.
  5. Kun olet valmis, klikkaa Luo kampanja.

Pystysuuntaiset videomainokset

Optimoi Sovellus-, Maksimitulokset- ja Videokampanjasi lisäämällä pystyvideoita mainoselementeiksi parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Pystyvideot ovat mobiiliystävällisiä ja näkyvät koko näytöllä, joten voit aktivoida kampanjallasi paremmin käyttäjiä, jotka katsovat videoita mobiililaitteilla.

YouTubessa pystyvideoita tuetaan kaikissa videoita tukevissa kampanjoissa, ja niiden mahdollisia sijoitteluja ovat In-Feed, In-Stream, YouTube-haku ja YouTube Shorts. Joissain tapauksissa pelkkä pystyvideoelementin lisääminen Aktivoivaan videokampanjaan voi tuottaa 10–20 % enemmän konversioita kuin pelkkien vaakasuuntaisten videoiden käyttö YouTube Shortsissa.

YouTuben lisäksi mainoksesi näkyvät myös Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa, jotta voit tavoittaa suuremman yleisön. Suuri osa Googlen videokumppaneiden mainosinventaarista on keskittynyt pystysuuntaiseen sisältöön, kuten peli- ja videosovelluksiin, jotta voit paremmin hyödyntää pystysuuntaisia ja neliönmuotoisia videoelementtejäsi.

Huom. Pystyvideot voivat näkyä tietokoneella myös In-Feed-muodossa, sillä parhaita tuloksia tuottavia elementtejä näytetään käyttäjien toiminnan ja käyttöympäristön mukaan.

Jos haluat aloittaa pystyvideoelementtien luomisen, tutustu Google Adsin videotyökaluun.