Over uitsluitingszoekwoordthema's in slimme campagnes

Gebruik uitsluitingszoekwoordthema's om ervoor te zorgen dat uw advertenties niet worden weergegeven voor zoekopdrachten die niet relevant zijn voor uw bedrijf. In dit artikel wordt uitgelegd hoe uitsluitingszoekwoordthema's werken en hoe u deze voor uw slimme campagnes kunt kiezen.

Hoe het werkt

Voor een succesvolle campagne moet u bepalen wanneer uw advertenties in het zoeknetwerk worden weergegeven en wanneer niet.

Wanneer u uitsluitingszoekwoordthema's toevoegt, moet u letten op zoektermen die vergelijkbaar zijn met uw zoekwoordthema's, maar ook waarmee klanten naar andere producten of services zoeken. Als u bijvoorbeeld een opticien bent die brillen verkoopt, kunt u uitsluitingszoekwoordthema's toevoegen voor 'wc-bril' en 'duikbril'.

Aandachtspunt

• Kies uw uitsluitingszoekwoordthema's zorgvuldig. Als u te veel uitsluitingszoekwoordthema's heeft, bereiken uw advertenties mogelijk minder klanten.
  • Uitsluitingszoekwoordthema's komen niet overeen met sterk gelijkende varianten, dus uw advertenties worden mogelijk nog steeds weergegeven bij zoekopdrachten die sterk gelijkende varianten van uw uitsluitingszoekwoordthema's bevatten.

Uitsluitingszoekwoordthema's toevoegen of verwijderen

1. Zoek de campagne die u wilt bewerken.
  2. Klik op de kaart 'Zoekwoordthema's en het rapport Zoektermen' op Bewerken.
  3. Klik op het tabblad Uitsluitingszoekwoordthema's.
  4. Klik op Bewerken om uitsluitingszoekwoordthema's toe te voegen of te verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.

U kunt ook uitsluitingszoekwoordthema's toevoegen vanuit het rapport Zoektermen.