Je Maps-activiteit beheren

Als je Web- en app-activiteit hebt aangezet, slaat Google Maps activiteiten op in je account om je meer gepersonaliseerde functies te bieden in alle Google-services. Dit zijn enkele voorbeelden hiervan:

• Zoeken in Maps
  • Een routebeschrijving naar of van een plaats vinden
  • Een plaats bekijken nadat je deze hebt geselecteerd
  • Een Maps-link naar een plaats delen
  • Een plaats bellen vanuit Maps

Items bekijken en verwijderen uit je Maps-activiteit

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Log in op je account.
  3. Klik op Menu Menu en dan Maps-activiteit.
  4. Afzonderlijke items verwijderen: Klik naast de items die je wilt verwijderen op Verwijderen Remove.
  5. Een groep items verwijderen: Klik rechts op Verwijderen.
    • De activiteit van vandaag verwijderen: Selecteer Vandaag verwijderen.
    • Verwijderen op datum:
      1. Selecteer Aangepast bereik verwijderen.
      2. Kies de datums die je wilt verwijderen en klik op Volgende.
      3. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
    • Al je activiteit verwijderen: Selecteer Alles verwijderen. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Je Maps-activiteit voor een plaats bekijken en verwijderen

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Log in op je account.
  3. Zoek naar de plaats en klik erop om het overzicht van de plaats te tonen.
  4. Klik in het linkerdeelvenster op Je Maps-activiteit.
  5. Als je activiteit voor die plaats wilt verwijderen, klik je naast Recente Maps-activiteit op Verwijderen.
    • Ga naar Mijn activiteit om al je Maps-activiteit en web- en app-activiteit in andere Google-services te controleren.

Hoe je activiteit wordt verwijderd

Als je activiteit handmatig verwijdert of activiteit automatisch wordt verwijderd op basis van je instelling voor automatisch verwijderen, beginnen we onmiddellijk met de verwijdering ervan uit het product en onze systemen.

We beginnen met de verwijdering van je activiteit zodat deze niet meer zichtbaar is. De gegevens kunnen ook niet meer worden gebruikt om je Google-gebruikerservaring te personaliseren.

Daarna zetten we een proces in gang om de gegevens veilig en helemaal te verwijderen uit onze opslagsystemen.

Google kan je helpen gegevens automatisch of handmatig te verwijderen. Daarnaast verwijdert Google bepaalde activiteit misschien al eerder als deze niet meer nuttig is voor je gebruikerservaring.

Voor beperkte doeleinden, zoals zakelijke of wettelijke vereisten, kan Google bepaalde typen gegeven bewaren over een langere periode.

Als je je Maps-activiteit verwijdert, is dit niet van invloed op het volgende:

• Bezoeken uit je Locatiegeschiedenis
  • Andere Web- en app-activiteit, zoals gerelateerde zoekopdrachten en websiteklikken
  • Opgeslagen lijsten of labels die je hebt toegevoegd
  • Reviews, foto's, bewerkingen en feedbackrapporten die je hebt ingediend
  • Andere Maps-gegevens die niet aan je account zijn gekoppeld