For assistance with Fitbit Ace LTE, visit support.google.com/fitbitacelte.

Hvordan kan jeg bruke Fitbit-enheten til å sove bedre?

Denne veiledningen er full av tips og triks for Fitbit-enheter og -funksjoner, og den kan hjelpe deg med å oppnå en regelmessig søvnsyklus. Sjekk ut trinnene nedenfor for å få søvnvanene dine på rett spor.

Utvid alleSkjul alle

GJØR DEG KLAR – FÅ SØVNPLANEN DIN PÅ RETT SPOR

Sove, blunde, duppe – uansett hva du kaller det så er søvn nødvendig for å føle seg bra hver dag. Selv om folk er forskjellige, anbefaler CDC at voksne får minst sju timer med søvn hver natt (kilde). Fitbits søvnverktøy er her for å hjelpe deg med å få mer søvn.

Angi et søvnmål i Fitbit-appen

Kroppen din setter pris på regelmessige vaner. Det å legge seg og stå opp til samme tid hver dag, kan bidra til at du føler deg opplagt når du våkner. Forskning viser at en god natts søvn kan hjelpe deg med følgende:

Mental Health, Weight and Hunger, Workout recovery, Immune system

For å få søvnplanen din på rett spor kan du starte med å angi et søvnmål i Fitbit-appen. Deretter kommer appen til å foreslå passende tidspunkter for når du bør legge deg og våkne for å oppnå målet, men du kan justere disse tidspunktene etter behov.

Mer informasjon:

Kan en regelmessig leggetid forbedre helsen din?

Få bedre søvnkvalitet ved å droppe å sove lenge og bruke slumre-knappen

Hvordan sporer jeg søvn med Fitbit-enheten?

Vi minner deg på når det er på tide å slappe av

Når du har funnet en søvnplan som fungerer for deg, kan du angi en påminnelse om leggetid i Fitbit-appen som forteller deg når det er på tide å slappe av. Du finner instruksjoner under Hvordan sporer jeg søvn med Fitbit-enheten?

Når det nærmer seg leggetid, bør du la være å sjekke telefonen, drikke masse vann og spise mye mat. Gjør noen avslappende aktiviteter, for eksempel å ta et bad, lese en bok eller et blad eller ta deg tid til en kveldsyogaøkt.

Hvis du sover lett, bør du redusere distraksjoner før du legger deg. Med de fleste Fitbit-enhetene kan du slå på innstillingen for å utsette varsler mens du sover, slik at du ikke våkner midt på natten. Med andre Fitbit-enheter kan du slå på ikke forstyrr på telefonen for å unngå å få varsler. Du finner mer informasjon under Hvordan får jeg varsler fra telefonen på Fitbit-enheten?

GJØR DEG KLAR – HA PÅ DEG FITBIT-ENHETEN NÅR DU SOVER

Fitbit-enheten sporer automatisk søvnen din for deg, inkludert søvnstadiene (lett, dyp og REM-søvn) eller søvnmønstrene (hvor lenge du var våken, urolig og sov).

Lad enheten før du legger deg
Sørg for at Fitbit-enheten er fulladet før du legger deg. Hvis enheter har et lav batterinivå, klarer den ikke å spore søvnstadiene dine. Finn ut hvordan du lader enheten ved å se Hvordan lader jeg Fitbit-enheten min?
 Bruk Smartvekking for å føle deg opplagt når du våkner
Unngå å våkne mens du er i dyp søvn, slik at du føler deg opplagt når du våkner. Når du stiller inn en alarm i Alarmer-appen  på enkelte Fitbit-enheter, kan du bruke Smartvekking slik at enheten din finner den beste tiden å vekke deg på fra 30 minutter før alarmtiden du angir. Du finner mer informasjon under Hvordan administrerer jeg alarmer på Fitbit-enheten?
 Slapp av med enheten godt festet på håndleddet

Fitbit beregner søvnstadier ved å bruke en kombinasjon av bevegelsene dine og pulsmønstre. Sjekk at du har på deg enheten riktig for å sørge for at avlesningen blir så nøyaktig som mulig. Vi anbefaler også at du har enheten i en reim som sitter godt på. Ikke ha på deg anhenget mens du sover. Pulssporing fungerer kanskje ikke med enkelte ekstra reimer, spesielt hvis de sitter løst på.

Mer informasjon:

Hvordan sporer jeg pulsen med Fitbit-enheten?

Hvordan skal Fitbit-enheten sitte på?

Hva bør jeg vite om Fitbit-søvnstadier?

LEGG DEG TIL Å SOVE! – SJEKK STATISTIKKEN I MORGEN

Før du kan justere søvnvanene dine, må du finne ut hvor mye søvn du får for tiden og om det holder for deg. Sjekk søvndataene om morgenen for å finne mønstre i søvnvanene dine, og juster planen deretter.

Bruk informasjonen om søvnen og søvnstadiene for å finne den ideelle planen

Sjekk gjennomsnittet for søvnvarighet og -kvalitet i Fitbit-appen, og legg merke til hvordan du føler deg hver dag. Hvis du merker at du føler deg slapp, kan det være du må justere søvnplanen din.

Mer informasjon:

Hva bør jeg vite om Fitbit-søvnstadier?

Hvordan endrer jeg urskiven på Fitbit-enheten?

Få en god natts søvn med Fitbits søvnverktøy

Få innsikt i snorke- eller -støynivåene dine om natten
Med et Premium-abonnement kan du slå på funksjonen for snorke- og støyregistrering for at mikrofonen på Fitbit Sense- eller Fitbit Versa 3-enheten skal kunne registrere støy, inkludert snorking, fra deg eller noen ved siden av deg. Du finner mer informasjon under Hvordan sporer jeg søvn med Fitbit-enheten?
 Har du problemer med å sove? Følg tipsene våre for å sove bedre.

Hvis du fremdeles har problemer med å sovne etter at du har justert planen din, kan du prøve å endre noen av de andre vanene , for eksempel koffeininntaket ditt eller treningsplanen din, som kanskje forstyrrer søvnkvaliteten din. Les videre for flere nyttige tips:

Bruk Relax-appen

Prøv noen pusteøvelser for å få kroppen og hodet til å slappe av og forberede deg på å sove. Du finner mer informasjon under Hvordan sporer og håndterer jeg stress med Fitbit-enheten?

Loggfør det du spiser for å spore koffein- og sukkerinntaket ditt

Koffein og sukker kan forstyrre søvnen din. Koffein har en halveringstid på fem til sju timer, slik at koffein du drikker kl. 15:00 fremdeles er i systemet ditt kl. 20:00. Hold deg til maksimalt fire kopper kaffe hver dag, og spis mindre sukker.

Sjekk matloggen din for å se hvor mye koffein og sukker du får i deg og når. Du finner mer informasjon under:

Loggfør treningsøktene dine for å spore aktiviteten din

Regelmessig trening kan hjelpe deg å sovne raskere, sove lengre og våkne sjeldnere. Prøv å regelmessig oppnå målene dine for aktivitet og trening, forbedre kondisjonsscoren din eller øke antallet aktive minutter hver dag. Du finner mer informasjon under:

Juster treningsplanen din

Legg merke til hvordan du sover etter at du har trent på morgenen sammenlignet med på kvelden. Hvis det å trene for tidlig eller for nærme leggetid påvirker søvnkvaliteten din, kan du prøve en ny plan. Du finner mer informasjon ved å se Trening kan forbedre søvnen din – dette er hvordan!

Bruk alarmer for å holde deg på rett spor

Still inn en alarm som minner deg på å slutte å drikke koffein og spise sukker til en bestemt tid på dagen. Du finner mer informasjon under Hvordan administrerer jeg alarmer på Fitbit-enheten?