Logg barnet ditt på en Android-enhet

Når du bruker Family Link til å administrere Google-kontoen til barnet ditt, kan du logge hen på de fleste Google-tjenester på Android-enheten hens. Du kan også logge barnet på andre enheter og logge hen på med en skolekonto.

Hva skjer når barnet mitt er logget på?

Finn ut hvordan du logger på en Android-enhet

Viktig: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt allerede har, trenger du hjelp fra barnet til å logge på eller låse opp enheten hens. Hvis barnet ikke har en barnekonto, kan du opprette en barnekonto for hen.

Hvis du administrerer Google-kontoen til barnet ditt via Family Link, kan du logge på enheter som har Android 5.1 eller nyere, med kontoen hens. Barnet kan ikke logge på enheter med Android 5.0 eller eldre mens kontoen administreres med Family Link.

Trinn 1: Fjern eventuelle tidligere kontoer på enheten
Viktig: Når du fjerner kontoen til barnet fra enheten, fjernes informasjon som er tilknyttet den kontoen, fra enheten. Dette inkluderer e-post, kontakter, enhetsinnstillinger og innstillinger for foreldretilsyn. Hvis du logger på enheten igjen med barnets konto, blir den tilknyttede informasjonen tilgjengelig på enheten igjen.

Slik fjerner du kontoen til et barn:

På barnets Android-enhet:

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Kontoer. Hvis du ikke finner «Kontoer», kan du trykke på Brukere og kontoer.
  3. Trykk på kontoen du vil fjerne og så Fjern kontoen.
  4. Hvis dette er den eneste Google-kontoen på telefonen, må du av sikkerhetsårsaker oppgi mønsteret, PIN-koden eller passordet til telefonen.
Tips: Hvis barnets enhet ikke er koblet til internett, kan du bruke koden for foreldretilgang i Family Link-appen for å fjerne kontoen hens.
Trinn 2: Tilbakestill enheten

Viktig: Hvis du vil tømme en enhet slik at et annet barn kan bruke den, må du først fjerne alle påloggede kontoer fra enheten. Hvis du ikke gjør det, må du logge på med den tidligere påloggede Google-kontoen etter at enheten er tømt.

1. Valgfritt: Sikkerhetskopiér dataene fra enheten, og last dem ned på en annen enhet.
  2. Tilbakestill enheten til fabrikkstandard.
Trinn 3: Logg på med barnets konto

Logg barnet på i løpet av konfigureringen:

1. Slå på enheten.
  2. Når du blir bedt om det, logger du på med barnets Google-konto. Bekreft at du er barnets forelder.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere enheten.
  4. Når konfigureringen er fullført, kan barnet bruke enheten.

Logg barnet på senere:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Kontoer. Hvis du ikke finner «Kontoer», kan du trykke på Brukere og kontoer  og så Legg til en konto.
  3. Når du blir bedt om det, logger du på med barnets Google-konto. Bekreft at du er barnets forelder.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere enheten.
Tips: Hvis du ikke får logget barnet ditt på Android-enheten etter tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det hende du må følge denne fremgangsmåten.
Trinn 4: (Valgfritt) Legg til en sekundær brukerprofil på barnets enhet

Fremgangsmåten nedenfor fungerer bare hvis barnets enhet tillater flere profiler. Du finner mer informasjon på brukerstøttesiden til enhetsprodusenten.

Viktig:

• Du kan bare legge til én barnekonto per brukerprofil.
  • Hvis du legger til andre brukerprofiler der barnets konto ikke er logget på, blir ikke Family Link-innstillingene for kontoen hens implementert for de nye brukerprofilene.
  • Bruk et passord eller en PIN-kode til å låse eventuelle andre profiler. På denne måten hindrer du barnet i å bytte bruker eller omgå foreldreinnstillingene.

Trinn 1: Tillat flere brukere

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnets enhet.
  3. På kortet med barnets enhet klikker du på Se innstillinger.
  4. Slå på Legg til eller fjern bruker.

Tips: For å administrere kontoen til barnet ditt på nettet, klikk på barnets navn på g.co/YourFamily.

Trinn 2: Legg til en annen bruker på enheten

Hvis det ikke fungerer å følge veiledningen nedenfor, kan du søke i produsentens brukerstøtte for å finne ut hvordan du legger til en annen brukerprofil.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Flere brukere.
    • Hvis du ikke finner denne innstillingen, kan du søke etter brukere i Innstillinger-appen.
  3. Trykk på Legg til bruker og så OK.
    • Hvis du ikke finner «Legg til bruker», kan du trykke på Legg til en bruker eller profil og så Bruker og så OK.
    • Hvis du ikke finner noen av alternativene, kan du ikke legge til brukere på enheten.

Tips: Legg til en skjermlås for den nye profilen for å sikre at barnet ditt ikke kan bytte brukerprofil.

Trinn 3: Slå av Legg til eller fjern bruker

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnets enhet.
  3. På kortet med barnets enhet trykker du på Se innstillingene.
  4. Slå av Legg til eller fjern bruker.

Trinn 4: Bytt mellom brukere

1. Sveip ned fra toppen av startskjermen.
  2. Trykk på brukerikonet Logget på som.
  3. Trykk på brukeren du vil bytte til.

Finn ut hvordan du logger på en Pixel Tablet

Viktig: Hvis Google-kontoen til barnet ditt ikke har e-postadresse og passord, må du først logge på med foreldrekontoen din.

1. Slå på Pixel-nettbrettet, og følg veiledningen på skjermen for å konfigurere enheten med foreldrekontoen.
  2. Trykk på System og så Flere brukere.
  3. Slå på «Tillat flere brukere» og så Legg til et barn.
  4. Velg barnets konto.
  5. Velg foreldrekontoen din, og skriv inn passordet ditt.
  6. Hvis du blir bedt om det, går du gjennom innstillingene for foreldrekontroll og trykker på Neste.
  7. Gå gjennom skjermene, og velg Neste.
  8. Du ser en bekreftelse på skjermen når du er ferdig.

Feilsøk

Løs problemer knyttet til pålogging

Hvis du ikke får logget på med barnets konto, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor.

Trinn 1: Legg til foreldrekontoen din

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Brukere og kontoer og så Legg til konto.
  3. Logg på med foreldrekontoen du bruker i Family Link.

Trinn 2: Oppdater Google Play-tjenester

På barnets Android-enhet følger du denne fremgangsmåten for å oppdatere Google Play-tjenester.

Se til at Google Play-tjenester er oppdatert før du går videre til trinn 3.

Trinn 3: Legg til barnets konto

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Brukere og kontoer.
  3. Trykk på foreldrekontoen din og så Fjern kontoen.
  4. Trykk på Legg til konto.
  5. Logg på med barnets konto.
Løs problemer knyttet til passordfeil

«Feil passord. Prøv på nytt.»

Denne feilmeldingen vises hvis kombinasjonen av brukernavn og passord er feil. Pass på at brukernavnet og passordet blir riktig når du skriver dem inn på nytt.

Hvis du har glemt passordet til barnet ditt, kan du finne ut hvordan du tilbakestiller det.

«Brukernavnet og passordet ditt samsvarer ikke.»

Denne feilmeldingen vises hvis enheten din kjører en Android-versjon som er eldre enn 5.0, og som er for gammel til å fungere med Family Link. Hvis du får denne feilmeldingen, kan du oppdatere programvaren.

Logg på andre enheter

Viktig: Foreldrekontroll-innstillingene for Family Link kan variere avhengig av barnets enhet.

Med foreldretillatelse kan barnet ditt bruke Google-kontoen sin til å logge på

Finn ut hvordan du logger på med barnets skolekonto.