Logg barnet ditt på Android-enheten sin

Når du bruker Family Link til å administrere Google-kontoen til barnet ditt, kan du tillate at barnet logger på enkelte Google-tjenester på Android-enheten sin. Du kan også tillate at barnet logger på andre enheter.

Slik fungerer tilsyn

Når barnet ditt er logget på Android-enheten sin med Google-kontoen sin, brukes disse Google-kontoinnstillingene som administreres av foreldre:

Logg på på en Android-enhet

Hvis du administrerer Google-kontoen til barnet ditt via Family Link, kan du logge barnet på på enheter som kjører Android 5.1 eller nyere. Barnet ditt kan ikke logge på enheter som kjører Android 5.0 eller eldre, mens barnets konto administreres via Family Link.

Enheter som kjører Android 6 eller eldre, må kanskje konfigureres ved hjelp av fremgangsmåten for Android-enheter som allerede er konfigurert. Finn ut hvordan du sjekker hvilken Android-versjon du har.

Merk: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt hadde fra før, trenger du hjelp fra barnet til å logge på eller låse opp barnets enhet. Hvis barnet ditt ikke har en barnekonto, kan du opprette en barnekonto for ham eller henne.

Nye Android-enheter
  1. Når du blir bedt om det, logger du på med e-postadressen og passordet for barnets Google-konto.
  2. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere enheten.
Android-enheter som allerede er konfigurert

Bruk denne fremgangsmåten hvis du vil gi barnet ditt en Android-enhet som du eller noen andre har brukt tidligere.

Enheter som kjører Android 6 eller eldre, må kanskje konfigureres med denne fremgangsmåten.

1. Tilbakestill enheten til fabrikkstandard. Hvis du vil, kan du sikkerhetskopiere dataene fra enheten og laste dem ned på en annen enhet.
    Merk: Hvis det ikke går å logge barnet ditt på Android-enheten etter tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det hende du må bruke denne fremgangsmåten.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Brukere og kontoer og så Legg til en konto
  4. Når du blir bedt om det, logger du på med e-postadressen og passordet for barnets Google-konto.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere enheten.
Problemer med å logge barnet på

Hvis du har problemer med å logge på med kontoen til barnet ditt, finnes det noen ting du kan prøve:

Legg til foreldrekontoen din

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Brukere og kontoer og så Legg til en konto.
  3. Logg på med foreldrekontoen du bruker i Family Link.

Oppdater Google Play-tjenester

1. Åpne Google-appen Google Søk på barnets Android-enhet eller gå til google.com. Søk etter «Google Play-tjenester».
  2. På kortet for Google Play-tjenester trykker du på Installer og så Flere detaljer og så Oppdater.

Merk: Pass på at Google Play-tjenester er ferdig med å oppdatere før du går videre til trinn 3.

Legg til kontoen til barnet ditt

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Brukere og kontoer.
  3. Trykk på foreldrekontoen din, og trykk deretter på Fjern kontoen.
  4. Trykk på Legg til en konto.
  5. Logg på med barnets konto.
Legg til en profil til på enheten til barnet ditt

Fremgangsmåten nedenfor fungerer bare hvis barnets enhet tillater flere profiler.

Viktig: Du kan bare legge til én barnekonto per enhet. Du kan ikke legge til barnekonto på enheter som ikke er administrert. Hvis du legger til andre profiler, gjelder ikke Family Link-innstillingene for barnets konto for de andre profilene. Det er viktig å bruke sikkerhetstiltak for å beskytte tilleggsprofiler. Dette forhindrer at barnet ditt bytter brukere og omgår foreldreinnstillingene.

Trinn 1: Tillat flere brukere

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. På kortet med barnets enhet klikker du på Se innstillinger.
  4. Slå på «Legg til eller fjern bruker».

Tips: Du kan også administrere kontoen til barnet ditt når du klikker på barnets navn på g.co/YourFamily.

Trinn 2: Legg til en annen bruker på enheten

Hvis fremgangsmåten nedenfor ikke virker, kan du prøve å søke i brukerstøtten for enheten etter veiledning om hvordan du legger til en annen bruker.

1. Åpne Innstillinger-appen på barnets Android-enhet.
  2. Trykk på Brukere og så Legg til en bruker eller profil.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å legge til en annen bruker.

Trinn 3: Angi en skjermlås for den nye profilen

Merk: Du kan bare angi en skjermlås hvis barnet ditt er under 13 år (eller yngre enn aldersgrensen i landet ditt), og du ikke har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet hadde fra før.

1. Du bør angi en skjermlås for alle nye brukere du oppretter. Dette forhindrer at barnet ditt bytter til denne brukeren for å omgå foreldreinnstillingene dine.
  2. I Family Link slår du av bryteren ved «Legg til eller fjern bruker» for å forhindre at flere brukere blir lagt til eller slettet.

Trinn 4: Bytt mellom brukere

1. Sveip nedover med to fingre fra toppen av en hvilken som helst startskjerm.
  2. Trykk på Bytt bruker Folk oppe til høyre.
  3. Trykk på kontoen du ønsker å bytte til.

Tøm barnets enhet

Merk: Dette alternativet fungerer bare hvis du har opprettet barnets konto og barnet er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt).

Når du tilbakestiller til fabrikkstandard, slettes barnets data fra enhetens interne lagring. Dette omfatter apper, bilder, innstillinger og andre brukerdata. Google-kontoen til barnet ditt blir fjernet fra enheten. I tillegg gjelder ikke foreldreinnstillingene for administrering på enheten lenger.

Viktig: Hvis du tømmer en enhet for at noen andre skal kunne bruke den, må du fjerne barnets konto fra enheten først. Hvis du ikke gjør det, må du logge på med barnets Google-konto etter at enheten er tømt.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. På kortet med navnet på barnets enhet trykker du på Innstillinger og så Tilbakestill enheten og slett dataene. Skjermen på enheten blir svart med én gang, og slettingen av dataene på enheten begynner. Hvis enheten er uten nett, skjer tilbakestillingen til fabrikkstandard så snart den er på nettet igjen.

Hvis barnet ditt har et SD-kort i enheten, kan det hende at barnet fortsatt har informasjon som er lagret på SD-kortet.

Tips: Du kan også administrere kontoen til barnet ditt når du klikker på barnets navn på g.co/YourFamily.

Slik fjerner du en barnekonto på riktig måte fra en enhet

Når du fjerner kontoen til barnet ditt fra enheten, slettes informasjon som er tilknyttet den kontoen, fra enheten. Dette omfatter e-post, kontakter, enhetsinnstillinger og innstillinger for foreldretilsyn.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på barnets Android-enhet.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og så Fjern kontoen.
  3. Velg e-postadressen din, og skriv inn passordet ditt for å bekrefte.
  4. Trykk på Fjern konto.

Hvis barnets enhet ikke er koblet til Internett, kan du bruke en kode for foreldretilgang for å fjerne barnets konto.

Løs feil med passord

«Feil passord. Prøv på nytt.»

Denne feilen vises hvis kombinasjonen av brukernavn og passord er feil. Pass på at det ikke er feil i brukernavnet eller passordet ditt når du prøver å skrive dem inn på nytt.

Hvis du har glemt passordet til barnet ditt, kan du finne ut hvordan du tilbakestiller det.

«Brukernavnet og passordet ditt samsvarer ikke.»

Denne feilen vises hvis du kjører en versjon av Android som er for gammel til å fungere med Family Link. Hvis du ser denne feilen, kan du prøve å oppdatere programvaren til Android 6 eller nyere.

Logg på på andre enheter

Med foreldretillatelse kan barnet ditt bruke Google-kontoen sin til å logge på:

Merk: Tjenestene for foreldretilsyn i Family Link kan variere avhengig av hvilken enhet barnet ditt har.