Je kind inloggen op een Android-apparaat

Als je Family Link gebruikt om het Google-account van je kind te beheren, kun je je kind inloggen bij de meeste Google-services op het eigen Android-apparaat. Je kunt ook je kind inloggen op andere apparaten en het inloggen met een schoolaccount.

Wat er gebeurt als je kind is ingelogd

Als je kind met het eigen Google-account is ingelogd op een Android-apparaat, zijn de volgende door de ouders beheerde instellingen van toepassing:

Meer informatie over inloggen op een Android-apparaat

Belangrijk: Als je toezicht hebt toegevoegd aan het huidige Google-account van je kind, heb je hun hulp nodig om in te loggen of hun apparaat te ontgrendelen. Als je kind geen kinderaccount heeft, kun je een account voor je kind maken.

Als je het Google-account van je kind beheert met Family Link, kun je je kind inloggen op een apparaat met Android 5.1 of hoger. Als het account wordt beheerd met Family Link, kan je kind niet inloggen op apparaten met Android 5.0 of lager.

Stap 1: Verwijder eventuele andere accounts van het apparaat
Belangrijk: Als je het account van je kind van het apparaat verwijdert, verdwijnen de gegevens die aan dat account zijn gekoppeld, van het apparaat. Hierbij gaat het onder andere om e-mails, contacten, apparaatinstellingen en instellingen voor ouderlijk toezicht. Als je weer inlogt op het apparaat met het account van je kind, zijn de gekoppelde gegevens weer beschikbaar op het apparaat.

Het account van een kind verwijderen

Op het Android-apparaat van je kind doe je het volgende:

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Accounts. Zie je deze optie niet, tik dan op Gebruikers en accounts.
  3. Tik op het account dat je wilt verwijderen en dan Account verwijderen.
  4. Als dit het enige Google-account op de telefoon is, moet je uit veiligheidsoverwegingen het patroon, de pincode of het wachtwoord van je telefoon opgeven.
Tip: Als het apparaat van je kind geen verbinding met internet heeft, gebruik je de toegangscode voor ouders in de Family Link-app om het account te verwijderen.
Stap 2: Reset het apparaat

Belangrijk: Als je een apparaat wilt wissen zodat een ander kind het kan gebruiken, verwijder je eerst alle ingelogde accounts van het apparaat. Als je dit niet doet, moet je nadat het apparaat is gewist, inloggen met het Google-account waarmee eerder is ingelogd.

Stap 3: Log je kind in

Je kind inloggen tijdens het instellen

1. Zet het apparaat aan.
  2. Log in met het Google-account van je kind als daarom wordt gevraagd. Bevestig dat je een ouder bent.
  3. Volg de instructies op het scherm om het apparaat in te stellen.
  4. Nadat het instellen is afgerond, kan je kind het apparaat gebruiken.

Je kind later inloggen

1. Open de app Instellingen op het apparaat.
  2. Tik op Accounts. Zie je deze optie niet, tik dan op Gebruikers en accounts en dan Account toevoegen.
  3. Log in met het Google-account van je kind als daarom wordt gevraagd. Bevestig dat je een ouder bent.
  4. Volg de instructies op het scherm om het apparaat in te stellen.
Tip: Soms lukt het niet om je kind weer in te loggen op het Android-apparaat nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet. In dat geval kun je deze stappen uitvoeren om het probleem op te lossen.
Stap 4: (Optioneel) Voeg een tweede gebruikersprofiel toe aan het apparaat van je kind

De onderstaande stappen werken alleen als het gebruik van meerdere profielen is toegestaan op het apparaat van je kind. Bekijk de supportpagina van de fabrikant van het apparaat voor meer informatie.

Belangrijk:

• Je kunt slechts één kinderaccount toevoegen per gebruikersprofiel.
  • Als je andere gebruikersprofielen toevoegt waarvoor het account van je kind niet is ingelogd, gelden de Family Link-instellingen voor het account van je kind niet voor de nieuwe gebruikersprofielen.
  • Gebruik een wachtwoord of pincode om andere profielen te vergrendelen. Zo zorg je ervoor dat je kind niet van gebruiker kan wisselen en het ouderlijk toezicht niet kan omzeilen.

Stap 1: Sta extra gebruikers toe

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer het apparaat van je kind.
  3. Ga naar de kaart met het apparaat van je kind en tik op Instellingen bekijken.
  4. Zet Gebruiker toevoegen/verwijderen aan.

Tip: Als je het account van je kind in de browser wilt beheren, klik je op g.co/YourFamily op de naam van je kind.

Stap 2: Voeg nog een gebruiker toe aan het apparaat

Als de onderstaande instructies niet werken, zoek je in het helpcentrum van de fabrikant van je apparaat op hoe je een extra gebruikersprofiel toevoegt.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Geavanceerd en dan Meerdere gebruikers.
    • Als je deze instelling niet kunt vinden, zoek je in de app Instellingen naar 'gebruikers'.
  3. Tik op Gebruiker toevoegen en dan OK.
    • Als je 'Gebruiker toevoegen' niet ziet staan, tik je op Gebruiker of profiel toevoegen en dan Gebruiker en dan OK.
    • Als geen van deze opties wordt weergegeven, kunnen er geen gebruikers worden toegevoegd op je apparaat.

Tip: Voeg schermvergrendeling toe voor het nieuwe profiel, zodat je kind niet van gebruikersprofiel kan wisselen.

Stap 3: Zet Gebruiker toevoegen/verwijderen uit

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer het apparaat van je kind.
  3. Ga naar de kaart met het apparaat van je kind en tik op Instellingen bekijken.
  4. Zet Gebruiker toevoegen/verwijderen uit.

Stap 4: Schakel over naar een andere gebruiker

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het startscherm.
  2. Tik op het gebruikersicoon Ingelogd als.
  3. Tik op de gebruiker naar wie je wilt overschakelen.

Meer informatie over inloggen op een Pixel Tablet

Belangrijk: Als het Google-account van je kind geen e-mailadres en wachtwoord heeft, moet je eerst inloggen met je ouderaccount.

1. Zet de Pixel Tablet aan en volg de aanwijzingen op het scherm om het apparaat in te stellen met het ouderaccount.
  2. Tik op Systeem en dan Meerdere gebruikers.
  3. Zet Meerdere gebruikers toestaan aan en dan tik op Kind toevoegen.
  4. Selecteer het account van je kind.
  5. Selecteer je ouderaccount en voer je wachtwoord in.
  6. Check als daarom wordt gevraagd de instellingen voor ouderlijk toezicht en tik op Volgende.
  7. Check de schermen en selecteer Volgende.
  8. Als je klaar bent, krijg je een bevestiging op het scherm.

Problemen oplossen

Inlogproblemen oplossen

Probeer de onderstaande stappen als je niet kunt inloggen met het account van je kind.

Stap 1: Voeg je ouderaccount toe

1. Open de app Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
  2. Tik op Gebruikers en accounts en dan Account toevoegen.
  3. Log in met het ouderaccount dat je gebruikt voor Family Link.

Stap 2: Update Google Play-services

Volg deze stappen om Google Play-services te updaten op het Android-apparaat van je kind.

Zorg ervoor dat Google Play-services is geüpdatet voordat je doorgaat naar stap 3.

Stap 3: Voeg het account van je kind toe

1. Open de app Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
  2. Tik op Gebruikers en accounts.
  3. Tik op je ouderaccount en dan Account verwijderen.
  4. Tik op Voeg account toe.
  5. Log in met het account van je kind.
Fouten met onjuiste wachtwoorden oplossen

'Wachtwoord onjuist. Probeer het opnieuw.'

Deze foutmelding wordt weergegeven als de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord onjuist is. Zorg ervoor dat je geen fouten in je gebruikersnaam of wachtwoord maakt wanneer je de gegevens opnieuw opgeeft.

Ben je het wachtwoord van je kind vergeten? Hier lees je hoe je het kunt resetten.

'Je gebruikersnaam en wachtwoord komen niet overeen.'

Je krijgt deze foutmelding als er een versie van Android op je apparaat staat die lager is dan 5.0 en die te oud is om met Family Link te werken. Als je deze fout krijgt, moet je de software updaten.

Inloggen op andere apparaten

Belangrijk: De instellingen voor ouderlijk toezicht van Family Link kunnen verschillen afhankelijk van het apparaat van je kind.

Als je als ouder toestemming geeft, kan je kind het eigen Google-account gebruiken om in te loggen op:

Bekijk meer informatie over hoe je je kind inlogt met een schoolaccount.