Lapsen kirjaaminen sisään Android-laitteelle

Kun hoidat lapsen Google-tiliä Family Linkin avulla, voit halutessasi kirjata hänet sisään useimpiin hänen Android-laitteensa Google-palveluihin. Voit myös kirjata lapsen sisään muille laitteille ja kirjata hänet sisään koulutilillä.

Mitä tapahtuu, kun lapsi on kirjautunut sisään

Sisäänkirjautuminen Android-laitteella

Tärkeää: Jos olet lisännyt valvonnan lapsen nykyiselle Google-tilille, tarvitset hänen apuaan kirjautumiseen ja laitteen lukituksen avaamiseen. Jos lapsella ei ole lapsitiliä, voit luoda hänelle sellaisen.

Jos hoidat lapsen Google-tiliä Family Linkillä, voit kirjata hänet sisään laitteille, joiden käyttöjärjestelmä on Android 5.1 tai uudempi. Kun lapsen tiliä hoidetaan Family Linkillä, hän ei voi kirjautua sisään sellaisille laitteille, joiden käyttöjärjestelmä on Android 5.0 tai sitä vanhempi.

Vaihe 1: Poista aiemmat tilit laitteelta
Tärkeää: Kun poistat lapsen tilin laitteelta, tiliin liittyviä tietoja ei voi käyttää kyseisellä laitteella. Tällaisia tietoja ovat sähköpostit, yhteystiedot, laiteasetukset ja käytönvalvonta-asetukset. Jos kirjaat lapsen tilin takaisin sisään laitteella, kyseiset tiedot ovat jälleen käytettävissä laitteella.

Lapsen tilin poistaminen:

Lapsen Android-laitteella:

1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Valitse poistettava tili ja sitten Poista tili.
  4. Jos tämä on ainoa puhelimelle lisätty Google-tili, sinulta kysytään turvallisuussyistä puhelimen kuviota, PIN-koodia tai salasanaa.
Vinkki: Jos lapsen laite ei ole yhteydessä internetiin, poista tili vanhemman käyttökoodin avulla. Löydät sen Family Link ‑sovelluksesta.
Vaihe 2: Nollaa laite

Tärkeää: Jos haluat poistaa laitteen käytöstä ja antaa sen toisen lapsen käyttöön, poista laitteelta ensin kaikki tilit, joille on kirjauduttu sisään. Muuten sinun on kirjauduttava sisään aiemmalla Google-tilillä laitteen tyhjentämisen jälkeen.

1. Valinnainen: Varmuuskopioi tiedot laitteelta ja lataa ne toiselle laitteelle.
  2. Laitteen tehdasasetusten palauttaminen.
Vaihe 3: Kirjaa lapsi sisään

Lapsen kirjaaminen sisään käyttöönoton yhteydessä:

1. Laita laite päälle.
  2. Kirjaudu lapsen Google-tilille pyydettäessä. Vahvista, että olet lapsen vanhempi.
  3. Määritä laite näytön ohjeiden mukaisesti.
  4. Lapsi voi käyttää laitetta, kun käyttöönotto on valmis.

Lapsen kirjaaminen sisään myöhemmin:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit. ja sitten Lisää tili.
  3. Kirjaudu lapsen Google-tilille pyydettäessä. Vahvista, että olet lapsen vanhempi.
  4. Määritä laite näytön ohjeiden mukaisesti.
Vinkki: Jos lapsen kirjaaminen Android-laitteelle ei onnistu tehdasasetusten palauttamisen jälkeen, sinun on ehkä seurattava näitä ohjeita.
Vaihe 4: (Valinnainen) Lisää toinen käyttäjäprofiili lapsen laitteelle

Seuraavat ohjeet edellyttävät, että lapsen laite tukee useita profiileja. Katso lisätiedot laitteen valmistajan tukisivulta.

Tärkeää:

• Voit lisätä kullekin käyttäjäprofiilille vain yhden lapsen tilin.
  • Jos lisäät muita käyttäjäprofiileja, joille lapsesi ei ole kirjautunut sisään, lapsen tilin Family Link ‑asetukset eivät ole voimassa uusilla käyttäjäprofiileilla.
  • Lukitse muut profiilit salasanalla tai PIN-koodilla. Näin lapsi ei voi ohittaa lapsilukkoa vaihtamalla käyttäjäprofiilia.

Vaihe 1: Salli käyttäjien lisääminen

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsen laite.
  3. Valitse Näytä asetukset kortista, joka sisältää lapsesi laitteen.
  4. Laita Käyttäjän lisääminen tai poistaminen päälle.

Vinkki: Voit muuttaa lapsen tilin asetuksia verkossa klikkaamalla lapsen nimeä osoitteessa g.co/YourFamily.

Vaihe 2: Lisää uusi käyttäjä laitteelle

Jos alla olevat ohjeet eivät toimi, katso laitteesi valmistajan ohjekeskuksesta, miten voit lisätä toisen käyttäjäprofiilin.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Useita käyttäjiä.
    • Jos tätä asetusta ei näy, hae käyttäjiä Asetukset-sovelluksesta.
  3. Valitse Lisää käyttäjä ja sitten OK.
    • Jos et näe Lisää käyttäjä ‑kohtaa, valitse Lisää käyttäjä tai profiili ja sitten Käyttäjä ja sitten OK.
    • Jos et näe kumpaakaan vaihtoehtoa, laitteellesi ei voi lisätä käyttäjiä.

Vinkki: Lisää uudelle profiilille näytön lukitus, jotta lapsi ei voi vaihtaa käyttäjäprofiilia.

Vaihe 3: Laita käyttäjän lisääminen tai poistaminen pois päältä

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsen laite.
  3. Valitse Näytä asetukset kortista, joka sisältää lapsesi laitteen.
  4. Laita Käyttäjän lisääminen tai poistaminen pois päältä.

Vaihe 4: Vaihda käyttäjää

1. Pyyhkäise aloitusnäytön yläreunasta alaspäin.
  2. Napauta käyttäjäkuvaketta Kirjautunut käyttäjä.
  3. Valitse käyttäjä, johon haluat vaihtaa.

Kirjautuminen Pixel Tabletilla

Tärkeää: Jos lapsen Google-tilillä ei ole sähköpostiosoitetta ja salasanaa, sinun on ensin kirjauduttava sisään vanhemman tilillä.

1. Käynnistä Pixel Tablet ja ota laite käyttöön vanhemman tilillä seuraamalla näytön ohjeita.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Useita käyttäjiä.
  3. Laita Salli useat käyttäjät päälle ja sitten Lisää lapsi.
  4. Valitse lapsen tili.
  5. Valitse vanhemman tili ja lisää salasana.
  6. Tarkista pyydettäessä lapsilukkoasetukset ja valitse Seuraava.
  7. Tarkista tiedot ja valitse Seuraava.
  8. Kun olet valmis, näytölle tulee vahvistus.

Vianetsintä

Kirjautumisongelmien korjaaminen

Jos et pysty kirjautumaan sisään lapsen tilille, kokeile seuraavia ohjeita:

Vaihe 1: Lisää vanhemman tili

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset lapsen laitteella.
  2. Valitse Käyttäjät ja tilit ja sitten Lisää tili.
  3. Kirjaudu sisään samalla vanhemman tilillä, jolla käytät Family Linkia.

Vaihe 2: Päivitä Google Play Palvelut

Päivitä Google Play Palvelut näiden ohjeiden mukaisesti lapsen Android-laitteella.

Varmista, että Google Play Palvelut on päivitetty, ennen kuin siirryt vaiheeseen 3.

Vaihe 3: Lisää lapsen Google-tili

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset lapsen laitteella.
  2. Valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Napauta vanhemman tiliä ja sitten Poista tili.
  4. Valitse Lisää tili.
  5. Kirjaudu sisään lapsesi tilillä.
Virheellisen salasanan korjaaminen

"Väärä salasana. Yritä uudelleen."

Virheilmoitus näkyy, jos käyttäjänimi ja salasana eivät täsmää. Varmista, että käyttäjänimi ja salasana ovat oikein, kun yrität uudelleen.

Jos unohdit lapsesi salasanan, lue, kuinka voit palauttaa sen.

"Käyttäjänimi ja salasana eivät täsmää."

Tämä virheilmoitus näkyy, jos laitteen Android-versio on vanhempi kuin 5.0. Tätä aiemmat versiot ovat liian vanhoja käytettäväksi Family Linkin kanssa. Jos näet tämän virheilmoituksen, päivitä ohjelmisto.

Muille laitteille kirjautuminen

Tärkeää: Family Linkin lapsilukkoasetukset voivat vaihdella lapsen laitteen mukaan.

Vanhemman suostumuksella lapsi voi käyttää Google-tiliään seuraaville laitteille kirjautumiseen:

Lue, miten voit kirjata lapsen sisään koulutilillään.