Perheryhmän luominen Googlessa

Kun luot perheryhmän, sinusta tulee perheryhmän ylläpitäjä. Voit luoda perheryhmän, johon kuuluu enintään kuusi henkilöä, kun

Katso, miten voit luoda perheryhmän Google Onen avulla

Perheryhmän luominen Google Assistantilla

1. Avaa Google Assistant Assistant Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Sano "Ok Google, set up my family".
  3. Seuraa näytön ohjeita.
Saan virheilmoituksen yrittäessäni luoda perheryhmää

Ikäraja ei täyty

Perheryhmän ylläpitäjän on oltava maassasi täysi-ikäinen. Perheen ylläpitäjä voi kutsua sinut perheryhmäänsä.

Kuulut jo perheryhmään

Voit kuulua vain yhteen perheryhmään. Jos haluat luoda uuden perheryhmän, poista nykyinen perheryhmäsi ja luo sitten uusi.

Tiliä ei tueta

Et voi luoda perheryhmää työ- tai opiskelupaikkasi tai muun organisaation Google-tilillä.

Ongelma perheryhmää luotaessa

Perheryhmää voi vaihtaa vain kerran vuodessa. Voit liittyä uuteen perheryhmään tai luoda uuden perheryhmän vuoden kuluttua.

Maata tai perheenjäsentä ei tueta

Varmista, että perheryhmän ylläpitäjän ja perheenjäsenten maa-asetus Google Playssa on sama.

Saan virheilmoituksen yrittäessäni lisätä perheenjäseniä

Sähköpostiosoitetta ei ole yhdistetty Google-tiliin

Jos käytät Google Assistantia perheryhmän luomiseen, vain Google-tileihin yhdistetyt sähköpostiosoitteet voivat kuulua perheryhmään. Jos haluat lisätä sähköpostiosoitteen, jota ei ole yhdistetty Google-tiliin, luo perheryhmä eri tuotteen avulla.

Et voi lisätä työ- tai opiskelupaikkasi tai muun organisaation Google-tiliä perheryhmääsi.

Perheenjäsen kuuluu jo perheryhmään

Perheenjäsenesi voi kuulua vain yhteen perheryhmään. Hän voi poistua nykyisestä perheryhmästä ja liittyä perheryhmääsi.

Perheenjäsenesi on jo vaihtanut ryhmää

Perheryhmää voi vaihtaa vain kerran vuodessa. Perheenjäsen voi joutua odottamaan enintään 12 kuukautta, ennen kuin hän voi lähteä nykyisestä perheryhmästä ja liittyä omaan ryhmääsi.

Maata tai perheenjäsentä ei tueta

Varmista, että sinulla ja perheenjäsenillä on sama maa-asetus Google Playssa.

Näen CVN-kysymyksen, kun kutsun perheenjäseniä

Jos olet lisännyt perhetilin maksutavan, sinua voidaan pyytää vahvistamaan credit-korttisi CVN-numero, kun kutsut perheryhmään uusia jäseniä.

Credit-korttisi tiliotteessa voi näkyä katevaraus, joka on osa vahvistusta.

Google varmistaa katevarauksen avulla, että kortti on kelvollinen. Varaukset eivät ole veloituksia, eikä niistä aiheudu sinulle kuluja.

Katevaraukset näkyvät tililläsi korkeintaan 14 päivää. Jos odottava valtuutus ei ole poistunut 14 arkipäivän jälkeen, ota yhteyttä pankkiisi.

Perheenjäsenten roolit

Perheryhmän ylläpitäjä

Kun luot perheryhmän, sinusta tulee perheryhmän ylläpitäjä. Vain perheryhmän ylläpitäjä voi

Kuka tahansa aikuinen perheessäsi voi tilata Google Onen. Google One ‑paketin hallinnoijan ei tarvitse olla sama henkilö kuin perheryhmän ylläpitäjän.

Vanhempi

Perheryhmän ylläpitäjä ei voi määrittää vanhemman roolia alaikäiselle.

Vanhemmat voivat

Tärkeää: Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Perheenjäsen
  • Perheenjäsen voi liittyä perheryhmään perheryhmän ylläpitäjän kutsusta.
  • Jos sait liittymiskutsun, lue lisää siitä, mitä tapahtuu liittyessäsi perheryhmään.
Perheenjäsen (rajoitettu pääsy)

Tässä tilassa olevalla perheenjäsenellä on rajoitettu pääsy perhepalveluihin. Hän saa kaikki perhepalvelut käyttöönsä hyväksyessään kutsun perheryhmään. Odottava perheenjäsen saa esimerkiksi perheryhmään lähetetyt sähköpostit, mutta hän ei voi käyttää Assistantia perheen sähköpostien lähettämiseen ennen kutsun hyväksymistä.

Perheenjäsenet, joilla on rajoitettu pääsy, voivat hyväksyä kutsun osoitteessa g.co/YourFamily.

Kutsuttu perheenjäsen

Kutsun saaneella perheenjäsenellä ei ole pääsyä perhepalveluihin, ennen kuin hän hyväksyy kutsun.

• Kutsuttu perheenjäsen voi liittyä perheryhmään hyväksymällä sähköpostiosoitteeseensa tai puhelinnumeroonsa lähetetyn kutsun.
  • Jos haluat lähettää kutsun uudelleen, poista kutsuttu jäsen perheryhmästä ja lisää hänet uudelleen.

Perheen käytössä olevat Google-tuotteet

Kun olet luonut perheryhmän, voit

• käyttää perhetilin maksutapaa: Jos otat maksutavan käyttöön, perheesi voi tehdä ostoksia Google Playssa perhetilin maksutavalla.
  • käyttää perhepalveluja: Voit käyttää tai tilata perhepalveluja, joita ovat esimerkiksi Google One, Google Play Koko perheen kirjasto ja YouTube TV ‑perhepaketti. Tutustu perheesi käytettävissä oleviin palveluihin osoitteessa g.co/YourFamily.
  • käyttää jaettua tallennustilaa: Voit liittyä Google One ‐jäseneksi ja jakaa tallennustilan jopa viiden perheenjäsenen kanssa. Lue lisää Google Onen perhejaon toiminnasta.