Start videomøter for utdanning

Denne artikkelen er ment for lærere. Klikk her hvis du er elev.

Med Google Meet kan du starte videomøter i Classroom, Meet, Google Kalender og Gmail på datamaskiner og mobilenheter.

Før du begynner: tips for videomøter

Åpne alle  |  Lukk alle

Krav og anbefalte fremgangsmåter
  • Sjekk at du oppfyller kravene for Meet. Finn ut mer.
  • Gjennomgå de anbefalte fremgangsmåtene for fjernundervisning i lærersenteret for Google for Education. Finn ut mer.
  • Skriv ut veiledningen om hvordan du kommer i gang med Google Meet. Finn ut mer.
  • Det finnes grenser for hvor mange som kan være med i videomøter. Finn ut mer.
  • Hvilken type konto du har, avgjør hvilke møter du kan bli med i, og hvem som kan bli med i møtene dine. Finn ut mer.

Tips om tilgjengelighet og tekniske detaljer

• Slå på direkteteksting i Meet for å hjelpe elever som er hørselshemmede. Finn ut mer.
  • Hvis du har tregt internett, kan du få bedre kvalitet på videomøtet ved å slå av kameraet ditt. Hvis lydkvaliteten er dårlig, kan du lytte og snakke via telefon. Finn ut mer.
  • Hvis du bruker en mobilenhet, må du installere Google Meet-appen. Finn ut mer.
  • Lad enheten før møtet. På enkelte enheter uten vifte, for eksempel nettbrett eller bærbare datamaskiner, kan videokvaliteten reduseres hvis du lader enheten mens du er i et møte.

Opprett videomøter i Classroom

Du kan opprette og starte videomøter i Classroom. For at du skal kunne bruke Meet-funksjonene i Classroom, må Google Workspace-administratoren din slå på Meet for skolen din.

Opprett videomøter i Classroom
Opprett en unik møtelink som elevene kan bruke til å bli med i videomøtene for kurset. Du og elevene kan bruke den samme linken for alle kursmøtene.
I Classroom er det bare du og medlærerne dine som kan opprette, vise, skjule eller tilbakestille møtelinken eller starte videomøter for kurs. Tillatelsene varierer avhengig av hvordan administratoren din konfigurerer Meet for skolen din.

Opprett Meet-linker i kurs

1. Trykk på Classroom  og deretter kurset og deretter Innstillinger
  2. Under «Administrer Meet-linken» trykker du på Mer  og deretter Generer en Meet-link.
  3. En Meet-link for kurset ditt vises.
  4. Trykk på Lagre.

Hvis du gjør linken synlig for elevene, vises den i kursstrømmen deres.

Vis eller skjul Meet-linker for elever

Elever i samme organisasjon som hovedlæreren kan finne Meet-linken for kurset på Strøm- og Kursarbeid-sidene. Du kan skjule linken for elevene frem til du er klar til å dele den.
  1. Trykk på Classroom  og deretter kurset og deretter Innstillinger
  2. Velg et alternativ ved siden av «Synlig for elevene»:
    • For å skjule Meet-linken for elevene slår du bryteren Av .
    • For å gjøre Meet-linken synlig for elevene slår du bryteren På .
  3. Trykk på Lagre.

Kopier Meet-linker

Du kan kopiere Meet-linker og lime dem inn i oppgaver, spørsmål eller meldinger.
  1. Trykk på Classroom  og deretter kurset og deretter Innstillinger .
  2. Ved siden av Meet-linken trykker du på Mer 더보기 og så Kopiér.

Tilbakestill Meet-linker

Hvis du har problemer med en link, kan du tilbakestille den og få en ny. Den gamle linken blir ikke tilknyttet kurset, men den blir tilgjengelig som et uavhengig møterom.
  1. Trykk på Classroom  og deretter kurset og deretter Innstillinger .
  2.  Ved siden av Meet-linken trykker du på Mer 더보기 og så  Tilbakestill.

Fjern Meet-linker

Når du fjerner en Meet-link, mister elevene tilgangen til den i det kurset. Den gamle linken blir ikke tilknyttet kurset, men den blir tilgjengelig som et uavhengig møterom.

1.  Trykk på Classroom  og deretter kurset og deretter Innstillinger .
  2.  Ved siden av Meet-linken trykker du på Mer 더보기 og så  Fjern.

Oppgrader utdaterte Meet-linker

Hvis Meet-linken er utdatert, kan du få en melding der du blir bedt om å oppgradere den. Du kan oppgradere alle utdaterte linker eller én link om gangen. Utdaterte linker fungerer ikke som forventet, og de kan gjøre det mulig for elever å bli møteverter.

For å få en ny Meet-link som kan erstatte den utdaterte linken, må du oppgradere linken.

1.  Trykk på Classroom  og deretter kurset og deretter Innstillinger .
  2.  Ved siden av Meet-linken trykker du på Mer 더보기 og så  Oppgrader.

Legg til Meet-linker i kunngjøringer

1. Kopier Meet-linken (se veiledningen ovenfor).
  2. Trykk på Del noe med kurset dittStrøm-siden.
  3. Skriv inn kunngjøringen og deretter gå til toppen og trykk på Legg til  og deretter Link .
  4. Lim inn Meet-linken og deretter trykk på Legg til.
  5.  Trykk på Legg ut .

Tips: Du kan også planlegge å legge ut innlegget senere eller lagre det som et utkast. Du finner mer informasjon under Legg ut, planlegg eller lagre kunngjøringsutkast

Legg til Meet-linker i oppgaver eller spørsmål

1. Kopier Meet-linken (se veiledningen ovenfor).
  2. Kursarbeid-siden klikker du på Opprett  og deretter Oppgave eller Spørsmål.
  3. Øverst på siden med oppgave- eller spørsmålsdetaljer trykker du på Legg til  og deretter Link .
  4. Lim inn Meet-linken og deretter trykk på Legg til.
  5.  Trykk på Legg ut .

Tips: Du kan også planlegge å legge ut innlegget senere eller lagre det som et utkast. Du finner mer informasjon under Legg ut, planlegg eller lagre oppgaveutkast

Start videomøter i Classroom

Når du har opprettet en Meet-link for kurset ditt, kan du starte videomøter i Classroom.

1. Trykk på Classroom .
  2. Trykk på kurset.
  3. Velg et alternativ:
    • Øverst på Strøm-siden kan du trykke på Meet .
    • Øverst på Kursarbeid-siden kan du trykke på Meet .
    • Trykk på linken til videomøtet for kurset i en kunngjøring eller et innlegg du har delt.
  4. Gå til Meet, og sjekk øverst at du er logget på med Classroom-kontoen din, før du blir med i møtet. Hvis du må bytte konto, trykker du på Bytt og deretter velg Classroom-kontoen.
  5. Trykk på Bli med i møtet.
  6. Hvis du er den første som blir med i møtet, kan du legge til andre. Hvis du allerede har delt møtelinken med elevene dine, kan du lukke dette vinduet.
  7. Når møtet er over, trykker du på møtevinduet og deretter Avslutt samtalen  for å forlate møtet.

Start videomøter i andre apper

Du kan opprette, starte og bli med i videomøter for kurs i Google Meet, Google Kalender og Gmail.

Start videomøter i Meet

I Meet kan du starte både møter som ikke er planlagt, og møter du har konfigurert tidligere. Når du har startet et møte, kan du dele tilkoblingsinformasjonen med elevene via et Classrom-innlegg eller en melding.

Før du starter, må du installere Meet på enheten din. Når du har åpnet Meet, må du sørge for at du logger på med Classroom-kontoen din.

Tips: Du får bedre kontroll ved å opprette møter med kallenavn. Elevene kan ikke bli med i møter med kallenavn igjen hvis du er den siste som forlater dem.

Relaterte emner

Start videomøter i Kalender

Du kan opprette videomøter for kurs i Google Kalender og invitere elevene dine til å bli med i dem.

Tips: Hvis du oppretter en aktivitet i en annen persons kalender eller overfører en aktivitet til vedkommendes kalender, må du sørge for å sette deg inn i retningslinjene for videokonferanser.

Konfigurer videomøter i Kalender

1. Åpne Google Kalender, og logg på med Classroom-kontoen din.
  2. Trykk på Opprett  og deretter Aktivitet.
  3. Velg et alternativ:
    • For å invitere folk nå, trykk på Legg til gjester og deretter skriv inn elevenes navn eller e-postadresser og deretter trykk på Ferdig.
    • For å opprette en Meet-link for aktiviteten, trykk på Legg til videokonferanse.
  4. Skriv inn andre møtedetaljer og deretter trykk på Lagre.
  5. (Valgfritt) For å sende en e-postinvitasjon med møtedetaljer til gjester, trykk på Send.

Start videomøter i Kalender

Du må konfigurere videomøter før du kan starte dem i Kalender (se veiledningen ovenfor).

1. Gå til Google Kalender og trykk på aktiviteten og deretter Bli med via Google Meet.
  2. Se nederst for å sjekke at du er logget på med skolekontoen din, før du blir med. Hvis du må bytte konto, trykker du på Bytt og deretter velg Classroom-kontoen.
  3. Trykk på Bli med i møtet

Se på en direktesendt aktivitet

Hvis den som opprettet videomøtet, la inn en direktesendingslink, kan du trykke på den for å se direktesendingen i nettleseren på mobilenheten din. Du trenger ikke Meet-appen.

Tips: Du kan ikke opprette eller starte og stoppe aktiviteter som sendes direkte, fra mobilenheter. Du finner mer informasjon om dette under Direktesend videomøter.

Forlat videomøter

Trykk på møtevinduet og deretter Avslutt samtalen

Start videomøter i Gmail

Du kan starte eller bli med i videomøter i Gmail på datamaskinen eller mobilenheten din. Når du er i et møte, kan du invitere andre.

Tips: Hvis du er Google Workspace for Education-bruker og vil bruke Meet i Gmail, må Google Workspace-administratoren din slå på tillatelsene til å opprette og bli med i videomøter.

Relaterte emner

Administrer møtedeltakere

Når du er arrangør av et videomøte, kan du styre hvordan andre skal kunne delta i det.

Administrer tilgangen til videomøter

Som lærer styrer du hvem som kan få tilgang til videomøter for kurset ditt.

Når du oppretter en Meet-link for kurset ditt, blir du møtevert, og eventuelle medlærere på kurset blir medverter.

Tips: Hvis du legger til eller fjerner medlærere fra kurset ditt, oppdateres vertsstatusen deres automatisk.

Slik kan elever bli med i videomøter

Videomøtet starter når du eller en medlærer blir med. Når elevene prøver å bli med i et møte, sendes de til et rom der de venter på at læreren blir med.

Når møtet har startet, trenger ikke elevene på kurset å be om å få bli med i møtet.

Slik hindrer du at uautoriserte personer deltar i et møte:

• Alle som ikke er med i kurset ditt, må først be om å få bli med.
  • Du blir varslet når noen vil bli med i møtet.
  • Du kan bestemme om du vil godta forespørsler om å bli med.

Tips: For å tillate at elever og andre møtedeltakere blir med uten at en lærer er til stede, kan du styre møtetilgangen med vertskontroller.

Administrer medverter

Når vertsadministrering er på, kan hovedverten for et møte legge til og fjerne medverter. Finn ut mer.

Tips:

• Hvis vertsadministrering slås av og deretter på igjen, blir tidligere utpekte medverter beholdt.
  • Du kan ikke utpeke medlærere som medverter hvis du
    • ikke bruker en Google Workspace for Education-konto i Classroom
    • bruker en personlig Google-konto
Kutt lyden for eller fjern deltakere
  1. I videomøtet trykker du på Folk  og deretter deltakerens navn.
  2. Velg et alternativ:
    • For å kutte lyden for deltakeren trykker du på Kutt lyden  og deretter Kutt lyden.
    • For å fjerne deltakeren trykker du på Fjern og deretter Fjern.

Hvis du fjerner en deltaker, kan hen ikke be om å få bli med i videomøtet igjen. Du kan invitere hen på nytt via datamaskinen.

Godkjenn eller avvis forespørsler om å bli med i møter

Møteverter kan godkjenne forespørsler om å bli med i møter fra folk utenfor kurset. Hvis en person blir avvist to ganger, kan hen ikke be om å bli med i videomøtet flere ganger.

Gjør dette i Meet mens et videomøte er i gang:

• Når du ser at møtevinduet inneholder en forespørsel om å bli med, trykker du på Godkjenn eller Avvis.
Hindre at elever blir med i møter igjen

Verter kan avslutte møtet for alle i et Google Meet-møte. Når «Avslutt møtet for alle» blir valgt, avsluttes møtet, og alle deltakerne fjernes automatisk, slik at vertene ikke trenger å fjerne dem manuelt.

Finn ut hvordan du avslutter et møte for alle.

Bruk andre Meet-funksjoner

Håndsopprekking i Google Meet
Bruk «Rekk opp hånden» i Google Meet for å vise moderatoren at du ønsker å si noe.

Beslektede emner