Kom igång med Classroom för elever

Den här artikeln riktar sig till elever. Information för lärare finns här.

Om du inte har använt Classroom förut kan du läsa den här artikeln för att få en rundtur och hjälp att slutföra vanliga uppgifter.

Kom igång

Kom igång genom att följa de här anvisningarna för att logga in och gå med i en klass.

1. Logga in i Classroom
  2. Gå med i en klass

När du har gått med i en klass är du redo att slutföra vanliga uppgifter eller utforska Classroom.

Slutföra vanliga uppgifter

Se feedback eller betyg
När läraren har lämnat tillbaka ditt arbete kan du se ditt betyg och eventuell feedback. Om läraren använder ett bedömningskriterium kontrollerar du din feedback för bedömningskriteriet.

Utforska Classroom

Utforska startsidan
startsidan kan du visa och ange alla dina klasser. Tänk dig att det är din startsida i Classroom.
Öppna startsidan:
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

Du får ett klasskort för varje klass du går med i. Klicka på klassnamnet på ett kort för att öppna klassen.

Tips!

• Om du vill gå tillbaka till startsidan inifrån en klass klickar du på menyn följt av Startsida .
  • Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på menyn .

Översikt över startsidan

Förutom att visa dina klasser kan du även göra följande:

Vanliga uppgifter på startsidan

Utforska sidan Flöde
Sidan Flöde är klassens anslagstavla. Läraren kan lägga upp meddelanden eller aviseringar om klassuppgifter. Vissa lärare låter eleverna lägga upp eller kommentera på sidan Flöde.

Så här öppnar du sidan Flöde för en klass:

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassnamnet på klasskortet.
Tips!
  • Om du vill gå tillbaka till startsidan klickar du på menyn högst upp till vänster följt av Startsida .
  • Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på menyn .

Vanliga uppgifter på sidan Flöde

Utforska sidan Klassuppgifter
Läraren kan lägga upp klassuppgifter och material på sidan Klassuppgifter.
  • Klassuppgifter kan vara hemuppgifter, frågor och quiz-uppgifter.
  • Materialen kan vara andra klassresurser, till exempel extra läsmaterial.
Inläggen är ordnade under ämnen. Om du vill visa materialen eller börja med en klassuppgift klickar du på ett inlägg.

Så här öppnar du sidan Klassuppgifter för en klass:

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassnamnet på klasskortet.
  3. Klicka på Klassuppgifter högst upp.

Vanliga uppgifter på sidan Klassuppgifter

Utforska sidan Personer
På sidan Personer kan du se lärarna och eleverna i klassen.
Om skolan tillåter det kan du skicka e-post från sidan Personer.
Så här öppnar du sidan Personer för en klass:
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassnamnet på klasskortet.
  3. Klicka på Personer högst upp.

Vanliga uppgifter på sidan Personer

Använda hjälpcentret för Classroom

Glöm inte att du kan besöka hjälpcentret för Classroom om du har några frågor om Classroom.