Problemen oplossen met de export van cijfers naar het LIS

Dit artikel is voor docenten.

Vanaf 1 juli 2024 moeten docenten een van de volgende licenties hebben om de functie voor de export van beoordelingen te kunnen gebruiken:

• Een Google Workspace for Education Plus-licentie
  • Een G Suite Enterprise for Education-licentie
  • Een Teaching and Learning Upgrade-licentie

Belangrijk: De functie om cijfers te exporteren naar het LIS is beschikbaar voor deze SaaS-partners:

• Infinite Campus-gebruikers met een Campus Learning-licentie
  • Skyward SMS versie 2.0-gebruikers met een LMS API-licentie
  • Skyward Qmlativ-gebruikers met de OneRoster® API-licentie
  • Gebruikers van Follett Aspen versie 6.2 of hoger

Meer informatie over:

Andere LIS-partnerschappen zijn in ontwikkeling.

Als je problemen ondervindt bij de export van cijfers naar het LIS, kun je de oplossingen hieronder proberen.

Hoe kan ik fouten met de export van cijfers oplossen?

Check of het volgende geldt voor het schoolwerk:

• Het heeft een inleverdatum binnen de huidige beoordelingsperiode in het LIS.
  • De titel is kort en uniek.

Belangrijk: Beoordelingen moeten teruggegeven zijn. Voorlopige beoordelingen worden niet geëxporteerd naar het LIS.

Wat moet ik doen als een leerling in mijn lesgroep niet in het LIS staat?
Een leerling moet hetzelfde e-mailadres hebben in Classroom als in het LIS. Als je niet weet hoe je dit moet checken, vraag je je Google Workspace for Education-beheerder om hulp.
Wat moet ik doen als ik een Classroom-lesgroep niet kan koppelen aan het LIS?
  • Check of het e-mailadres van de primaire docent in het LIS klopt. Het e-mailadres moet overeenkomen met het e-mailadres van Google Workspace for Education voor Classroom.
  • Zorg dat jij vermeld staat als de primaire docent voor de lesgroep in het LIS. Alleen de primaire docent in het LIS kan een Classroom-lesgroep koppelen.
  • Check of je beheerder Classroom heeft gekoppeld aan het LIS.

Tip: Als er LIS-opties beschikbaar zijn op de pagina Instellingen van Classroom, heeft je beheerder Classroom en het LIS gekoppeld.

Link to class
Meer informatie over hoe je problemen met dubbele beoordelingen oplost
  1. Check de cijferlijst in het LIS van de oorspronkelijke opdracht.
  2. Verwijder de oorspronkelijke opdracht uit het LIS.
  3. Synchroniseer opnieuw.

Doe het volgende als je niet zeker weet welke opdracht je moet verwijderen:

1. Wijzig de naam van de opdracht in de opdrachtworkflow.
  2. Synchroniseer.
  3. Zoek de opdracht met de nieuwe naam in het LIS.
  4. Verwijder de oorspronkelijke opdracht uit het LIS.
  5. Synchroniseer opnieuw.

Tip: Als je niet wilt dat cijfers worden gedupliceerd wanneer je een lesgroep opnieuw koppelt, verwijder je de opdracht in het LIS en exporteer je dan de cijfers.

Wat moet ik doen als een opdracht in de verkeerde cijfercategorie wordt geplaatst in het LIS?
Lees de pagina met veelgestelde vragen over het LIS voor meer informatie over de ondersteunde LIS-cijfercategorieën en andere vereisten.