Konfigurer karaktersettingen

Denne artikkelen er for lærere. Karaktersettingen kan kun konfigureres via en datamaskin.

Når du skal velge vurderingssystem, kan du velge et som er basert på «Totalt antall poeng» eller «Vektet etter kategori». I begge systemene beregnes karakterene for deg, og du kan la hver elev sjekke den samlede karakteren sin for kurset. Hvis du ikke vil bruke noe karaktersystem, kan du velge «Ingen samlet karakter». Da blir ikke karakterene beregnet, og elevene kan ikke sjekke samlede karakterer.

Du kan også ordne kursarbeid i karakterkategorier, for eksempel Stiler, Lekser og Prøver. Hvis du for eksempel har gitt klassen fire stiloppgaver, kan du ordne disse i en Stiler-kategori.

Karakterene beregnes for hele kursperioden. Hvis du vil begynne karaktersettingen på nytt for en ny termin eller et nytt skoleår, må du opprette et nytt kurs. Finn ut mer ved å gå til Kopiér kurs.

Merk: Enkelte kunder kan eksportere karakterer direkte fra Classroom til systemet sitt for elevinformasjon. Finn ut mer.

Om karaktersystemene

Hvis du vil at karakterene skal beregnes for deg, og du vil ha mulighet til å la elevene se samlede karakterer, bruker du «Totalt antall poeng» eller «Vektet etter kategori».

Karaktersetting med poengsum

Når en samlet karakter skal beregnes for deg, blir det totale antallet poeng en elev oppnår, delt på det totale antallet poeng som er mulig å få for et kurs. Du kan opprette karakterkategorier og angi poengverdier for kursarbeid i hver kategori. Eksempel:
Stiler Prøver Elevens poengsum / høyeste mulige poengsum Samlet karakter
Stil 1: 90/100 Prøve 1: 95/100 185/200 92,5 %
Tabellen viser at en elev fikk 90 av 100 poeng på en stil, og 95 av 100 poeng på en prøve. Eleven fikk totalt 185 av 200 mulige poeng på kurset. Dette gir en samlet karakter på 92,5 %.
Tips: Oppgaver der karakteren er satt til «Fritatt», blir fjernet fra elevens karakterberegning. Hvis en elev for eksempel har fem oppgaver med 100 % som poengsum, men ikke leverer inn én oppgave som er satt til «Fritatt», beholder eleven fortsatt en gjennomsnittlig karakter på 100 %.

Karaktersetting med vekting etter kategori

Du tildeler vekter (prosentandeler) til karakterkategorier, og en samlet karakter blir beregnet for deg. I dette systemet beregnes karakterene slik:
  1. Elevens gjennomsnitt for en kategori blir funnet.
  2. Gjennomsnittet for hver kategori multipliseres med kategoriens vekting (som et desimaltall). Dette gir poengsummene for hver kategori.
  3. Poengsummene for hver kategori legges sammen slik at de utgjør en samlet karakter av totalt 100 %.
Stiler:  50 % av karakteren Prøver: 50 % av karakteren Samlet karakter av totalt 100 %
Stil 1: 70/100 Prøve 1: 90/100
Stil 2: 80/100 Prøve 2: 100/100
  • (70 + 80) ÷ 2 = 75 i snitt
  • 75 x 0,5 = 37,5
  • (90 + 100) ÷ 2 = 95 i snitt
  • 95 x 0,5 = 47,5
Poengsum for kategori = 37,5 % Poengsum for kategori = 47,5 % Samlet karakter: 37,5 + 47,5 = 85 %

I tabellen vises karaktersetting med vekting etter kategori. I Stiler-kategorien hadde eleven et snitt på 75. Multiplisert med vektingen for kategorien, 0,5, gir dette 37,5 % for Stiler. I Prøver-kategorien hadde eleven et snitt på 95. Multiplisert med kategorivekten, 0,5, gir dette 47,5 % for Prøver. Når vi legger til poengsummene for kategorien (37,5 + 47,5), får eleven en samlet karakter på 85 %.

Tips: Oppgaver der karakteren er satt til «Fritatt», blir fjernet fra elevens karakterberegning. Hvis en elev for eksempel har fem oppgaver med 100 % som poengsum, men ikke leverer inn én oppgave som er satt til «Fritatt», beholder eleven fortsatt en gjennomsnittlig karakter på 100 %.

Konfigurer karaktersystemer

Når du har valgt et karaktersystem, kan du legge til karakterkategorier. Hvis du velger systemet med vekting etter kategori, må du bruke karakterkategorier, men du kan også bruke dem med «Totalt antall poeng» eller «Ingen samlet karakter».

Merk: Hvis du bruker funksjonen for eksport av karakterer til systemet for elevinformasjon, overføres ikke karakterkategoriene dine i Classroom til systemet for elevinformasjon.

Velg et karaktersystem

Du kan kun velge karaktersystem i nettversjonen av Classroom.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kursetog deretterInnstillinger .
  3. Velg et alternativ ved siden av Beregning av samlet karakter:
    • Ingen samlet karakter: Karakterer blir ikke beregnet for elevene. Elevene ser ingen samlet karakter.
    • Totalt antall poeng: Poengsummen som er oppnådd, deles på den høyest mulige poengsummen. Du kan la elevene se samlede karakterer.
    • Vektet etter kategori: Poengsummene legges til og fordeles på kategorier. Du kan la elevene se samlede karakterer.
  4. (Valgfritt) For å gjøre den samlede karakteren synlig for elevene på profilsiden, klikk på Vis .
    Merk: Dette alternativet er ikke tilgjengelig når karakterberegningen er satt til Ingen samlet karakter.
  5. Klikk på Lagre øverst til høyre.

Lag karakterkategorier for «Ingen samlet karakter» eller «Totalt antall poeng»

For disse alternativene tilordner du standard poengverdier til karakterkategorier du oppretter.

Merk: Du kan kun lage karakterkategorier i nettversjonen av Classroom.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kursetog deretterInnstillinger .
  3. Ved siden av Beregning av samlet karakter velger du Ingen samlet karakter eller Totalt antall poeng fra menyen.
  4. Under Karakterkategorier klikker du på Legg til en karakterkategori.
  5. Angi en karakterkategori.
  6. Under Standardpoeng skriver du inn et heltall.
  7. (Valgfritt) For å legge til en annen karakterkategori gjentar du trinn 4–6.
  8. Klikk på Lagre øverst til høyre.

Lag karakterkategorier for karaktersetting med vekting etter kategori

For dette alternativet tilordner du prosentandeler til kategoriene du lager.

Merk: Du kan kun lage karakterkategorier i nettversjonen av Classroom.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kursetog deretterInnstillinger .
  3. Ved siden av Beregning av samlet karakter velger du Vektet etter kategori fra menyen.
  4. Under Karakterkategorier klikker du på Legg til en karakterkategori.
  5. Skriv inn en karakterkategori.
  6. Under Prosentandel skriver du inn et heltall.
  7. (Valgfritt) For å legge til en annen karakterkategori gjentar du trinn 4–6.
  8. Klikk på Lagre øverst til høyre.
    Merk: For at innstillingene skal bli lagret, må kategoriene samlet utgjøre 100 %.

Fjern karakterkategorier

Du kan fjerne karakterkategorier. Når du fjerner en karakterkategori

• fjernes karakterkategorien fra det angjeldende kursarbeidet
  • slettes ikke selve kursarbeidet
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kursetog deretterInnstillinger .
  3. Klikk på Fjern ved siden av karakterkategorien du vil fjerne.
  4. For karaktersetting med vekting etter kategori justerer du de gjenværende kategoriene eller legger til en ny kategori som tilsvarer 100 %.
  5. Klikk på Lagre øverst.

Beslektede artikler